X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki na belly mam napisane ze już od dzisiaj zaczynam 8miesiac hmmm czyli od 32tc czy od 31tc wchodzimy w 8miesiac????

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 32 tygodniu :)

Z tymi stanikami najgorsze jest to, ze jak sie kupi teraz to rozmiar moze sie jeszcze zmienić kurcze:P

Też jeszcze nie mam siary ale ciekawe kiedy sie zacznie

Margaret to Ty masz faceta kochanego, że sie tak poświęca dla Ciebie :) Mój jak zapytałam sie go czy pójdzie ze mną do łazienki o 3 w nocy (nagadał mi o duchach a ja na takie rzeczy uczulona i bojaźliwa) to odpowiedzial, ze tak już wstaje i idzie ze mna, a po chwili slysze chrapanie :D

8 miesiąc to bodajże od 30t6d czyli w sumie to mozna chyba powiedzieć, że już jesteś bo w zaokrągleniu to 31 tydzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 11:04

Genshirin, Margaret.Se, labamba lubią tę wiadomość

atdccwa15xvoi93b.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo 32, w sumie to już sama sie w tym gubie :D

atdccwa15xvoi93b.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly źle liczy te tygodnie, 8 miesiąc zaczyna się od skończonego 31 tygodnia (31+0).

Mój już od 3 miesięcy śpi obok w pokoju bo za choletę nie mogę się z nim wyspać, po pierwsze zdarza mu się chrapać, a po drugie moja poducha zajmuje teraz jego miejsce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 11:30

Avika lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avika ojj tak mój jest kochany i to bardzo dlatego z nim jestem:) zanim go poznałam to nawet nie myślałam ze tacy faceci istnieja hehehhe jedyny tez który potrafi mnie doprowadzić ze smiechu do łez:)

Sisi właśnie tak myślałam ze chyba ten 32tc to 8 miesiąc. My tez od dawna już spimy osobno, na początku ciąży sporadycznie, a teraz już codziennie. Mój tez chrapie jak jest zmeczony a jego miejsce zajmują moje nogi heheh i kawałek jego miejsca poduchy:)

Poczułam się dziwnie z jakaś godzine temu, siedziałam przy kompie i raptem za czeło mi być słabo, krecic w głowie, mdłości i za przeproszeniem kręcenie w kiszce i poleciałam do kibelka. Zrobiłam co miałam zrobić ale po chwili mało się nie pozygałam ehhh na szczęście przeszło mi po poł godzinie. Mam nadzieje ze to normalne, tez podobie się chociaż raz czułyscie????

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret super mąż :) taki jak mój. Nic nie mogę dźwigać (chyba, że nie widzi ;) ) najlepiej żebym za dużo też nie robiła. Dzisiaj zrobiłam mu jego ulubione ciasto Kopiec Kreta :D

Łóżko mamy duże dlatego śpimy razem :D na chrapanie używam zatyczek do uszu.

Co do tych daktyli to na stronce były suszone na zdjęciu. Tak mi się wydaje, że właśnie takie będą spoko :)

Gratuluje rozpoczęcia kolejnych tygodni i udanych wizyt.

Miłego dnia wszystkim :)

Margaret.Se, Cassie 65, sisi lubią tę wiadomość

• Molyx Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sierpniówki :)) stawiam pare ulubionych kapci, ze nikt mnie nie pamieta, tyle czasu minęło..
    Nie bylam tu kilka dobrych miesięcy chyba.. uh, ale zlecialo. Mam nadzieję, ze u Was wszytsko dobrze! :*

sisi, labamba lubią tę wiadomość

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin tak super facet mi się trafił a do tego wszystkiego daje mi ogrom uczucia, ze nie musze się prosić żeby poczuc ze mnie kocha i tez mówi często i dużo o tym. Czy przytyje czy jestem chuda, mam brudne włosy itp. to i tak słysze jaka jestem piekna i jak mnie kocha:) jedyny facet z którym chciałam mieć dziecko a było ciężko.. ale nigdy nie dał mi odczuc a wręcz przeciwnie ze jeżeli nie uda się to trudno ale i tak zawsze będzie ze mna bo nic ani nikt nas nie rozdzieli no ale na szczęście udało nam się i teraz jesteśmy jeszcze bardziej szczęśliwi a myślałam, ze bardziej się nie da hehehhe

Hej Molyx:) jak u Ciebie???

Genshirin, Avika, szarlo lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret tylko pozazdroscic :-) nie mowie, ze moj nie jest idealny bo tez o mnie bardzo dba i zajmuje sie czasem domem podloge umyje czy sniadanie zrobi. Nawet palenie rzucil dlatego bo nie chce aby jego córka go widziala z fajkiem i nid chce dawac zlego przykladu :-) ale lubi czasem mnie denerwowac :-D dlugo juz razem jestescie? :-)

U nas tez duze lozko i spimy razem ale lubi nogi na mnie zakladac i czesto go trzacham reka w nocy :-D

Witaj Molyx :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 18:58

Margaret.Se, sisi, szarlo lubią tę wiadomość

atdccwa15xvoi93b.png
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) a jak u was stoi sprawa z rozstępami? Bo ja wczoraj zauważyłam pierwsze na brzuchu po jednej i drugiej stronie :/ do tego boli mnie skóra i jest dość napięta przypuszczam, że jeszcze nie jeden się pojawi a tak liczyłam po cichu, że jednak mnie to ominie hyh o galarecie na pupie i udach już nie wspomnę. Kurcze a taka chudzina ze mnie.

Co do męża to powiem wam, że czasami to się dziwię, że jeszcze ze mną jest :p przez ostatnie lata nie miał ze mną lekko a mimo to zawsze był przy mnie i zawsze mnie wspiera nie wiem co bym bez niego zrobiła, choć czasami są takie dni, że moglibyśmy się nawzajem pozabijać :D
    Avika zazdroszczę Ci, że Twój mąż rzucił palenie bo ja z moim toczę o to cały czas wojnę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 19:12

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avika super poswiecenie przez Twojego ukochanego ze rzucił palenie i godne podziwu. Mój Misiek mówił do swojej mamy żeby rzuciła teraz właśnie jak ma przyjsc na swiat laura ale ma to gdzies i dla nikogo tego nie zrobi.
    Jestesmy razem 6 lat:)nie tak długo ale tez nie krótko:) i zawsze od wszystkich słyszałam ze na początku związku jest super a po latach zmienia się to i rutyna wpada a uczucie nie jest już takie gorace. Fakt taki był mój wcześniejszy związek. U nas jest zupełnie przeciwnie:) jeżeli miałabym to w taki sposób podzielić bo rutyny i znudzenia nie zaznaliśmy nigdy. Od początku było super ale róznie bywało bo wiadomo koledzy byli, imprezki i mieszkaliśmy w dwóch roznych miastach. W końcu rzucił wszystko i przyjechał do mnie a ja wiedziałam ze jest cudowny a musiałam tylko popracować żeby go zmienić i jest teraz prawie idelany hehe bo wiadomo ze idelanych ludzi nie ma a zresztą tacy byliby za nudni:) zresztą jest dumny z tego ze udało mi się wydobyc z niego to co najlepsze bo zmienił się, zycie dało mu w kosc tak jak i mi, wiec teraz razem dazymy do perfecji:)
    Eve ja tez nie mam lekkiego charakterka bo to ja naleze do tych co podnosza głos w domu heheh ale i tak uważam i on tez ze jest szczęsciarzem ze ma mnie:D nie raz mi mówił ze nic by we mnie nie zmienił bo nie znosi kobiet bez charakteru, uległych, które nie maja swojego zdania:)
    Tak w ogóle to najważniejsze żeby się dopasować idealnie i my to mielismy szczęście ze trafiliśmy na siebie a jak to mowi mój Misiek ojjj nie było łatwo bo zabiegał o mnie prawie rok zanim się z nim umówiłam:) a wypatrzył mnie na telebimie podczas koncertu i przeznaczenie doprowadziło go tak ze znalazł mnie przypadkiem na fejsie u wsoólnego znajomego i tak zaczał się zaprzyjazniac ze mna:) ale się rozpisałam i tyle sobie powspominałam:)

ewe_a85, JaPM, Genshirin, labamba, Avika lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret szło by napisać, że fajna historia miłosna <3 bidny się musiał namęczyć hyhy...
    My już jesteśmy 9 lat po ślubie a raczej dopiero nam piknie pod koniec czerwca :D a ogólnie 14 lat razem więc znamy się jak łyse konie i za nic w świecie bym go na innego nie zamieniła. U nas jak u Ciebie jedyną osobą która krzyczy to ja hihihi

sisi, Avika lubią tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret co do gorszego samopoczucia to wczoraj złapały mnie lekkie zawroty głowy, tak zupełnie bez powodu.
    U nas dzisiaj prawie 30 stopni, a że rzadko mamy taka pogode to postanowiliśmy pojechać nad jeziorko na spacer. Po 45 minutach tak spuchłam i myślałam, że do auta nie dojdę. Poza tym musiałam siusiu w krzakach i coś mnie pogryzło :( Ma tak być do środy ale spędzę ten czas w chłodnym domku, ewentualnie w ogródku.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moje romantyczne :D Bardzo dobrze ze macie fajnych mezow, tak ma byc : )

Co do siary to u mnie tez susza poki co, nic a nic sie nie dzieje nawet jak sciskam czy cos (wiem, wiem lepiej sie nie bawic ale czasem poprostu ciekawa jestem :P). Ale biust sie na pewno powiekszyl, moze nie dwa rozmiary, ale jest taki pelny i jakby napchany ze licze ze cos tam sie dzieje juz.

Tez mam ostatnio zawroty glowy co mi sie jeszcze nigdy nie zdarzalo.. myslalam ze takie rzeczy to tylko na poczatku ciazy nie pod koniec. Przy tym mam takie uczucie jakby mi dech zapieralo co jakis czas. W ogole cuda jakies jednym slowem :D

Z sypianiem problem bo siku co godzine, mozna zegarek na mnie nakrecac :D Zaczelo sie takie zmeczenie ze nie mam sily reki podniesc heh. A tu trzeba dom ogarnac.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • JaPM Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Neme- dziękuję za info, dzisiaj chciałam kupić olejek z migdałów nierafinowany i nie jest to takie łatwe. Jestem gapa bo w gemini jest, a robiłam w niej zamówienie, teraz to koszt przesyłki przewyższa koszt olejka więc się nie opłaca

Labamba, Cassie 65- mnie w szkole rodzenia mówili o zwykłej oliwie z oliwek i właśnie olejku z wiesiołka ... hmmm. Szukałam jeszcze informacji w internecie i wspominają o oliwie z oliwek czy wiesiołka; jednak najczęściej pojawia się olejek z migdałów czy kiełków pszenicy

Margaret Se, Avika- dziewczyny, gratuluję wkroczenia w nowy tydzień :)

Margaret Se- uspokoiłaś mnie tą informacją o siarze, a Twoja historia związku niesamowita :)

Ten żel Natalis 1 jest żelem położniczym i ma ułatwić poród naturalny, poniżej umieszczam stronkę o nim dla zainteresowanych i zgłębienia wiedzy
    https://www.natalispolska.pl/

Co do pomiarów podczas wizyty, to u mnie jest zawsze tak, że najpierw manualne badanie na tym super ekstra ginekologicznym foteliku, które zaczyna się też zawsze sprawdzeniem jakimś papierkiem czegoś, nie wiem czy ph wydzieliny, czy czego, ale zawsze mówi super później usg dopochwowe, i na koniec usg brzuszka

Z wiedzy, którą posiadam 8 miesiąc zaczyna się od 32 tygodnia, czyli po pełnych, zakończonych 31 tygodniach. Tak mi się wydaje.

Ewe- u mnie jeszcze nie pojawiły się rozstępy, do porodu zostało mi 47 dni, mam cichą nadzieję, że może rozstępy mnie ominą, ale liczę się z tym, że lada dzień mogą też się pojawić. U mnie podobnie w tym roku, mija nam 14 lat jak jesteśmy razem, a mieszkamy ze sobą już 10. O boszeeee jak to zleciało

Molyx- witam serdecznie

Moja mała właśnie tak szaleje, że mi cały brzuch faluje, istne szaleństwo rozpowszechnia.

Dobrej nocy dziewczyny.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

oar8skjo88hrjtqh.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki:) to fakt fajnie to u nas się zaczęło:)

Czyli zaczęły się dni, gdzie może być słabo, mdłości i wymioty a dzisiaj większość dnia mi się kręciło w głowie.

Eve my mimo nie takiego starzu jak u was ale tez namy się jak łyse konie :) tez nie wyobrażam sobie ze miałabym być z kims innym, żeby go wymienić na inny lepszy model;)

Sisi Ty uważaj na sikienie w naturze ale wiadomo ze czasami ciężko wytrzymać.

Tak sobie ostatnio mysle o porodzie i jakos nie boje się, na razie hahahha i oby to mnie nie dopadło:) jakos tak sobie mysle i nastawiam się na ból nie większy a może i mniejszy niż podczas poronienia. Mysle ze powinno mi pomóc te liscie malin, wiesiołek i ta akupunktura i może cos jeszcze dodam, wiec może nie będzie najgorzej:) bardziej się tez skupiam na tym jak będzie po może i dlatego takie mam pozytywne myslenie:)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaPM- ja olejek z migdałów bez problemu kupuje w zielarni. Już jadę z drugim opakowaniem od początku ciąży bo brzuch też nim smaruje. Albo samym albo mieszam z palmersem albo czym tam akurat się smaruje. U mojego męża zajebiscie działa też na sińce pod oczami. On ma takie baaaaardzo na maksa te sińce i nigdy go nie widziałam bez dopóki przez 3 dni pod oczami się nim nie nasmarował. Zeszło aż byłam w szoku ;p

Nie mogę powiedzieć bo my z mężem też zajebiście się dogadujemy. Uwielbiam go i trafiłam najlepiej na świecie.Za to on trochę gorzej ;p Nikt mnie tak nie potrafi rozbawić jak on. Co prawda musiałam go do pionu ustawić bo był trochę po przejściach na początku ale teraz jest jak nówka :D
    W lipcu będzie rok po ślubie :) a razem jesteśmy 6 lat.

JaPM, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi - ja tez czesto nad ranem sie budze i nie moge zasnac...choc najczesciej zamiast wrobli slucham halasow robotnikow z pobliskiej budowy domku-blizniakow.

Margaret - no wlasnie moj maz ostatnio 2 tygodnie juz w salonie spi,bo najpierw chory byl na antybiotyku,a teraz weekend, to chlapnie jakies piwko i chrapie potem :p tez nam sie duzo gorzej teraz razem spi niestety:( 8 mc od 32 tygodnia....ale tez mialam ten problem z belly,ze kilka razy jakos cos inaczej liczyl ;-)
    Ale historia z tym telebimem! Rzeczywisice,musial byc wytrwaly zeby Cie zdobyc :)

Ewe - ja jeszcze nie dorobilam sie zadnego, chociaz nie wiem jak tam na pupie sytuacja wyglada,ale to jedyne miejsce, chyba tkore troche po macoszemu traktowalam i malo oliwkowalam i teraz czuje,ze mnie tak skor swedzi, wiec cos pewnie jak wyjdzie to w pierwszej kolejnosci tam.
    Ale nie nastawiam sie na nic, bo przeciez rozstepy rownie dobrze moga pojawic sie po porodzie...

Ja dzis szczesliwa,bo odwiedzilam mnie siostra z rodzinka (maja dwoje dzieci 7+4lata). Wymeczyl mnie ten halas strasznie musze sie Wam przyznac i po paru godzinach przebyania w jedynm pomieszczeniu mialam dosc (pozostale 3 pokoje to albo nasza sypialnia gdzie chlopcy nie mieli miejsca,zeby sie bawic bo lozko stoi, albo dwa mniejsze pokoiki zawalone juz rzeczami dla naszego dziudziusza wiec tez nie bardzo).

Ale za to siostra przywiozla ciuszki, wozek,nosidelko, ochraniacze na lozeczko,baldachim,jakies kocyki itp wiec ciesze sie bardzo, bo w przyszlym tygodniu moge juz zaczac akcje pranie :p
    Oby tylko pogoda sie trafila ;-)
    No i plyn do prania musze kupic dla maluszkow :)

sisi, szarlo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• neme Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaPM tez w aptekach nigdzie nie mogłam dostać tego mogdalowego nieraf i tloczomego na zimno wiec zamówiłam z neta ale fakt spróbuj w zielarskim tam powinni mieć :)

Mój Mąż to tez skarb, znamy Się od 16 lat, pierwsze podrygi nasze były jak mieliśmy po 14 - 15 lat ale wtedy go nie chciałam :p (ślepa chyba byłam !!! :p no i za mloda) a potem nas znowu połączyło i tak od 12 lat jestesmy razem a od prawie 2 po ślubie :) i to też ja jestem zolza w tym małżeństwie :p

Chusy tez mam często problem ze złapaniem oddechu i w ogóle górna część brzucha zaraz pod piersiami to masakra boli, piecze, puchnie nie mogę siedzieć ani nic a skóra na brzuchu swędzi okropnie jest lepiej jAK ją posmaruje, pewnie dlatego ze się rozciąga i rośnie mi mój bęben cały czas - juz mam 111 cm w brzuchu !!!!
    A rozstępów na brzuchu nie mam ale za to na piersiach które wcale mocno nie urosly :/ a też je ciągle smaruje ...

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • neme Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś śniło mi się ze gdzieś tam byłam i zaczęłam trochę krwawic i się wystraszyłam ze rodzic zaczynam ! To jak z łóżka wystrzelilam do toalety zobaczyć co i jak to omal się nie roztrzaskalam po drodze ... chyba zaczyna do mnie docierać powoli co nas zaraz czeka ... w ogóle mam od kilku dni takie dziwne uczucie , klocie w szyjce i czasami naprawde mocno zaboli nie wiem czy to np młody gdzieś zaboksuje bardzo nisko czy oznaka skracania szyjki... hmm

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ