Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaret.Se wrote:
Hej Molyx:) jak u Ciebie???
dziękuję, wszystko w porządku. Czasem zapominam, ze to juz 30 tydzien leci i biore za duzo na siebie. A to juz nie ten wiek (hahaha) i nie ten stan na takie obroty i tempo. Muszę zwolnić, tylko muszę pamiętać o tymMargaret.Se, Avika lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Witam się w 32tc i 8 miesiącu
Cieszę się że macie tak cudownych mężczyzn i pewnie każda z nas ma swoje love story
My jesteśmy parą od 19 lat i jesteśmy szczęśliwi i niestety też mamy w otoczeniu osoby, które zazdroszczą nam udanego związku no i wśród nich jest również moja bratowa, która zawsze otwarcie mówi że jej małżeństwo jest już czysto platoniczne a między nami widać że jest chemia, nawet kilka lat temu była sytuacja że podbijała mocno do mojego męża a ten ją olewał i od tamtej pory ma do niego dystans
a co do tytułu pantoflarza to też czasami pada takie słowo w kierunku mojego męża, ale on się tym nie przejmuje bo to że się dogadujemy i często choć nie zawsze zgadzamy w pewnych kwestiach to nie znaczy że pantoflarz, a że nie idzie z kumplami na piwo to znaczy że woli ten czas poświęcić swojej żonie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 11:53
Genshirin, Margaret.Se, JaPM, sisi, Avika lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki:)
Tak odstawiam ta pokrzywe i sama jestem ciekawa jak będę się czuła dzisiaj, no ale dwa dni pod rząd po wypiciu poł kubka zaczynałam fatalnie się czuc a wczoraj to ledwo na nogach stałam, tak było mi słabo i w głowie się kręciło, tez leciałam do kibelka ale na szczecie nie było pawika. strasznie się przestraszyłam ale dobrze ze zauważyłam szybko od czego tak się czuje, bo mysle ze na bank to pokrzywa
Labamba tez mysle ze to kłucie przejdzie od razu jak brzuszek w 9miesiacu opadnie:)
Co do związku to normalne ze sa przejścia u nas tez były ale dzięki temu bardziej się znamy i dokładnie wiemy czego druga strona oczekuje i co my chcemy a w ten sposób właśnie stworzyć super duet. Nie ma związków idelanych a jak słysze ze ktoś mowi ze się w ogóle nie kłuci i nigdy nie kłucił to wiem ze kłamie, bo najwidoczniej nic takich osób nie łaczy. To jest normalne ze sa sprzeczki i podnosi się głos. Pamietam dawno temu w sumie na początku naszego związku jak jeszcze nie mieszkaliśmy razem to nasza wspołna kolezanka jak patrzyła na nas jak się kłócimy a raczej sprzeczamy w kuchni to miała takiego banana na twarzy i stwierdziła, ze jesteśmy cudni i tak bosko się sprzeczamy jak stare dobre małzenstwo hehehhe
Mój to wazy ponad 100kg hehehhe ale ma 190, no i już go przegoniłam dawno z brzuszkiem hahah bo był etap ze mielismy takie same brucholki:)
JaPM ja kupiłam koszule na allegro jednorazowa i właśnie dzisiaj ma przyjść przesyłka to napisze czy jest fajna a linka daje:) a kostuje tylko 7,5zł:)wiec cena idealna:)
http://allegro.pl/koszula-do-porodu-karmienia-i-kangurowania-l-xl-i6618949273.html
U nas w szpitalu powiedzieli ze jeżeli mamy dłuzsza koszule niż za tyłek sporo to szlafrok zbędny jest a jeżeli krótka jest to powinnysmy mieć szlafrok.
All super ceny koszul do karmienia:)
Genshirin Gratki wkroczenia w 8miesiac:)
Lenka ludzie maja taki problem ze uwielbiają zyc czyims zżyciem zamiast skupic się na swoim i darzyc do celu i perfekcji. Dlatego powstają tak beznadziejne programy czy to seriale bo nie wiem jak to nazwac jakies typu słoiki w tv i jeszcze o innej nazwie które nie jestem w stanie przytoczyć. To powstaje i ludzie ogladaja skoro coraz więcej tych głupot napotykam przełaczajac kanały i za głowe się łapie czym ludzie się pasjonują hahah
Avika u mnie tak samo ze mój woli ze mna spedzac czac jak z kolegami i jak ja nie mam ochoty wyjść to on rezygnuje, zdarzza się ze wyjdzie ale to może raz w roku wypadnie.
Lenka jak się nie znam na tych łóżeczkach dostawnych a tylko co czytałam kiedyś dawno temu i tyle. Ja tez mam zwykłe drewniane.
JaPM mój tez będzie to pierwszy poród i mogę powiedzieć ze pierwsza ciaza, bo docierałam tylko do 10tc. Może u mnie ten strach jest mniejszy bo trochę wiem co mnie czeka po poronieniach w domu ale tez staram się myslec pozytywnie i chyba bardziej się skupiam ze już chce mieć w ramionach mój skarb niż na samym porodzie. Może i zaczne 9miesiac to panika przybędzie ale ciout później tego nie wiem ale na razie skupiam się na sekundach po porodzie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 13:36
Genshirin, JaPM, labamba lubią tę wiadomość
-
Witam się dzisiaj ponownie
Ewe, Labamba, All4love, Margaret - dziewczyny ślicznie dziękuję za odpowiedzi i rady. W szpitalu w którym rodzę trzeba mieć swoją koszulę, no pewnie jak ktoś zapomni to coś rzucą , babka w szkole rodzenia właśnie mówiła, że może być to jakaś stara koszula, której nie będzie nam szkoda później nawet wyrzucić, sugerowała nawet zakup w ciucholandzie na tę okoliczność, aby nie przepłacać, więc ta jednorazowa też jest dobrym rozwiązaniem na poród. Wczoraj jak patrzałam w sklepach to najtaniej 59,99, a dodatkowo w domu nie sypiam w koszulach więc nawet nie mam żadnej starej żeby zabrać na poród.
All4love- bardzo dobra oferta, jaka cena szlafroka, wygląda nie cienką bawełnę, co prawda rękaw długi ale można go sobie wywinąć na ¾. Czy zamawiałaś u tego sprzedawcy koszule czy może też szlafrok, bo jestem ciekawa czy rzeczywiście ta bawełna jest cienka czy tylko mi tak wygląda. A koszule rozmiarowo bez problemu sobie dobrałaś i jest tak jak piszą?
Myślę, że dzisiaj lub najdalej jutro już się ogarnę i zamówię coś, bo bardzo zaprząta to moją głowę, że zacznę rodzić i koszuli nie mam.
Genshirin, Agula1983- gratuluję dziewczyny rozpoczęcia nowego miesiąca. Już przedostatni !!!
Spokojnego dnia Wam życzę.
Genshirin, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Genshirin - witaj w 8 mcu
Agula - graultacje 32tc no i tak długiego związku
Margaret - ta jednorazowa kupna koszula bardzo super pomysł
Powiem Wam,ze mam straszna faze na czeresenie i truskawki....tez tak macie?
Szkoda,ze te pierwsze jeszcze takie drogie a truskawki ponoc juz sie koncza?Genshirin, agula1983, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
JaPM Ja koszule do porodu wybrałam najtansza jaka byla na allegro. Jak sie odpierze to potem bede miala do domu
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-ramiaczka-do-karmienia-l-40-i6856761177.html
Zamowiłam L myslalam, ze za duża będzie a tu masz, w sam raz Szlafrok mam cieniutki. Jak coś też będzie na później. Lub na drugie dziecko A koszule kupiłam na Marywilskiej (Warszawa) bo niedrogie byly. Na pewno się przydadzą do późniejszego chodzenia w domu jak nie bedzie sie nam chcialo przebierać
Genshirin, Agula gratulacje wejścia w 8 miesiąc
19 lat to bardzo długo
Margaret mó,j też tak samo, raz na jakiś czas wyjdzie Nie ma co im zakazywać, sama czasem mu nakazuje, zeby poszedl bo potem nie bedzie juz tak duzo czasu wolnego miec.
Kochani są
labamba też mam ciągle faze na truskawki ale niestety chyba w tym roku nie bedzie ich duzo a tydzien temu czeresnie u mnie 20 za kg byly :o nie wiem jak teraz
Od lekarza dowiedzialam sie niewiele bo sprawdził tylko czy bije serducho. Nadal ułożona główkowo. Za 2 tygodnie ma powtórzyć 3D bo niestety na wcześniejszej wizycie piękna nasza nie współgrała i chowała sie.
A no i okazało sie, ze musze przejsc na diete. Zero słodyczy, niezdrowych smażonych rzeczy itp. Od jakiegoś czasu tyje 1kg na tydzien a teraz waga pokazala 3kg w ciagu 2 tygodni i kazał mi przystopować. Wyszło jakieś 16kg na plusie. Czy ktoraś z was też dostała ochrzan za to od swojego lekarza?
Ale poprawiając sobie humor kupiłam w końcu sukienke, która na mnie pasuje i to za 20zł w pepco!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6709712320ef.jpg
Pokażcie swoje brzuszki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 13:12
sisi, szarlo, Genshirin, Margaret.Se, agula1983, lenka.m, Nalala, Chusy, JaPM, moniadi, labamba lubią tę wiadomość
-
Dokładnie wiem jak to jest z zazdrością wśród znajomych. To ja przyjechałam do męża do Anglii i miał tu sporo znajomych jeszcze z dzieciństwa. Nie mogłam uwierzyć, że żyją tutaj wszyscy od prawie 10 lat i nikt do niczego nie doszedł. Ja muszę mieć cele w życiu i do nich dążę. Tym samym wzięłam wtedy, jeszcze mojego chłopaka w obroty i zaczęłam ciągnąć w dobrym kierunku. Oj, nie spodobało się to jego znajomym... kupiliśmy samochód, zaczeliśmy oszczędzać, nie spędzaliśmy każdego weekendu na imprezie! Zaręczyliśmy się, pobraliśmy, kupiliśmy dom. W między czasie walka o dziecko, 3 operacje i diagnoza endometrioza IV stopnia- minimalne szanse na ciążę. I co najważniejsze spędzaliśmy 80% czasu wolnego razem bo uwielbiamy swoje towarzystwo i ze sobą czujemy się najlepiej. Wiele razy, kilka osób próbowało grandzić i motać w naszym związku, aż do września zeszłego roku gdy miarka się przebrała. Nasza wspólna "przyjaciółka" (tak przynajmniej twierdziła) zdradziła moje zaufanie, z premedytacją zrobiła coś żeby chyba udowodnić, że nasz związek nie jest taki idealny. Nie stało się nic strasznego, poprostu mąż mnie okłamał, a zaufanie jest dla mnie jedną z najważniejszych kwestii w życiu i przeszliśmy największy kryzys jak do tej pory. Wyszliśmy z niego silniejsi ale postanowiłam zerwać kontakt z tą osobą i tym samym poluźniło się z całą resztą. Po prawie roku doszliśmy do wniosku, że jest nam dużo lepiej, spokojniej no i czekamy na nasze najwieksze szczęście
szarlo, Avika, Genshirin, ewe_a85, Margaret.Se, neme, Cassie 65, labamba lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dziewczyny gratuluję kolejnych tygodni i miesięcy!! U mnie za 4 dni rozpoczyna się 9... szok!
Do rodzenia kupiłam sobie zwykłą czarną długą koszulkę na ramiączkach z primarku za 2.50 plus cieniutki bawełniany szlafrok. Mam też trzy koszule do karmienia, dwie kupiłam na ebayu, a jedną dostałam od koleżanki. Do kupienia zostały mi jeszcze staniki do karmienia ale to załatwię koło 37 tygodnia, wezmę poprostu rozmiar większy.
Avika gratuluję udanej wizytyGenshirin, szarlo, Avika lubią tę wiadomość
A to mój brzuchol:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/328bd72772cf.jpgewe_a85, Avika, Margaret.Se, Nalala, neme, szarlo, Chusy, agula1983, JaPM, labamba lubią tę wiadomość
Avika wrote:A no i okazało sie, ze musze przejsc na diete. Zero słodyczy, niezdrowych smażonych rzeczy itp. Od jakiegoś czasu tyje 1kg na tydzien a teraz waga pokazala 3kg w ciagu 2 tygodni i kazał mi przystopować. Wyszło jakieś 16kg na plusie. Czy ktoraś z was też dostała ochrzan za to od swojego lekarza?
Avika ja dostałam "upomnienie" od swojej lekarki kiedy za dużo przytyłam w krótkim czasie (z tego co pamiętam to z 5 kg w miesiąc), bo to był dowód na to że przybrałam ja a nie ciąża a tak nie powinno być Ogólnie mam 10kg na plusie w 34 tygodniu z wyjściowego BMI ok. 20, więc w normie. Ale lekarz ma prawo a wręcz powinien poruszać ten temat bo jest to bardzo ważne, więc nie obruszyłam się tylko zaczęłam bardziej kontrolować wagę. Ale Ty wyglądasz rewelacyjnie, więc nie wiem jak wyglądałaś wcześniej skoro to jest 16 kg na plusie!!Avika lubi tę wiadomość
-
JaPM wrote:
All4love- bardzo dobra oferta, jaka cena szlafroka, wygląda nie cienką bawełnę, co prawda rękaw długi ale można go sobie wywinąć na ¾. Czy zamawiałaś u tego sprzedawcy koszule czy może też szlafrok, bo jestem ciekawa czy rzeczywiście ta bawełna jest cienka czy tylko mi tak wygląda. A koszule rozmiarowo bez problemu sobie dobrałaś i jest tak jak piszą?
Myślę, że dzisiaj lub najdalej jutro już się ogarnę i zamówię coś, bo bardzo zaprząta to moją głowę, że zacznę rodzić i koszuli nie mam.
Rozmiarowo też tak jak podaje tabela. Co do szlafroka, nie wiem... Ale myślę, że też najgorzej nie jestJaPM lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Jaa dziewczyny wygladacie rewelacyjnie!
Gratuluje kolejnych miesiecy/tygodni : )
Ja kupilam sobie taka mega babciowa koszule nocna, dluga i chyba jeszcze sprawie sobie pizame taka na guziki zebym mogla karmic bo sie okazalo ze ta koszula nie bardzo sie nadaje do karmienia, za wysoko sa guziczki ustawione i juz trudno.. :<Genshirin, agula1983, Avika lubią tę wiadomość
-
lenka.m wrote:Czy któraś z Was zdecydowała się może na zakup łóżeczka dostawnego Chicco next2me? Zastanawiam się, czy na pewno będzie można je dopasować do mojego łóżka... Niby mam jakiś standard z ikei ale różnie to bywa.
ja bardzo chciałam to łóżeczko, podjarałam się na nie. Nawet nie, ze dostawka tylko w ogóle ale niestety dla mnie ma ono jeden ogromny minus. Jest tylko do 9 miesiąca życia bobasa więc będzie na mega krótko a w sumie swoje kosztuje.
Ale widziałam, ze ma same dobre opinie. A jeśli chodzi o dostawkę ponoć też mega spoko bo ją się jakimiś pasami specjalnie mocuje do łóżka żeby się szpara nie zrobiła i nie było wypadku
Ja koszule i szlafrok tylko po lumpach.. W koszulach komplenie nie sypiam..Szlafroka też nie używam więc byłoby słabo wydawać na to kasę.. ;p
Margaret grubo z tą pokrzywą. Nam na sr połozna, która też w ciąży jest, ze można sobie podpijać, ze ona też pije. Ja wtedy mialam w zamyślę też właśnie pić 3 razy w tyg ale jak zapytałam jej ona mówi, ze zamierza codziennie. No i ja tez pije codziennie od miesiąca i faktycznie na hemoglobinę ni chuja nie pomogło ale za nie puchnę prakycznie wcale.. -
Cassie to prawda, to chicco nawet do pół roku mówią że może służyć, ale zależy mi na tym rozwiązaniu i łatwo potem odsprzedać używane (na olx używane chodzą po 550-600 zł a nowe niewiele więcej), dlatego się decydujemy z myślą o odzyskaniu większości kasy.
-
Sisi jak to szybko minęło, już prawie 9 :o pozazdrościć
Śliczne macie brzuszki, lenka na serio z przodu nie widać, że jestes w ciazy a odnośnie wagi, kiecka potrafi nieźle zakamuflować troche jest mnie wiecej bo zapisuje sobie od poczatku wszystkie wymiary ale tak to jestr jak sie czlowiek nie pilnuje, juz schowalam slodycze
sisi lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Avika, Sisi, Lenka- Dziewczyny macie śliczne brzuszki i naprawdę pięknie wyglądacie.
Avika- ja nie wiem gdzie ty chowasz swoje 16kg. Mój lekarz też pilnuje kg i zawsze mi mówi o tym żeby zmieścić się w tych magicznych 12kg. Między ostatnimi wizytami przez 4 tygodnie przybyło mi 3kg i ogólnie mam od 7 miesiąca tendencję do tycia. Jeśli sukienka na zdjęciu jest tym nowym zakupem- to bardzo trafny wybór, ślicznie się w niej prezentujesz.
All4love- dziękuję za odpowiedź
Muszę się pochwalić- kupiłam olejek migdałowy tak jak sugerowałyście w sklepie zielarskim. Dzięki dziewczyny. Niestety liście malin się skończyły i jutro muszę iść do innego.
Spokojnego wieczoru.
Avika, neme lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki ale pięknie wyglądacie:)
Ja tez tylko w obcisłych kieckach chodze:)
labamba tez mi się wydaje fajny pomysł takiej jednorazowej koszuli do porodu:) przyszła i ten rzomiar L/XL to chyba na 3 ciezarne hahahha będę musiała sobie przeszyć po bokach bo topie się w niej a dziwne bo nie pomyślałabym ze mam kupic s/m a może te mniejsze sa tak małe ze nie weszłabym
Cassie no musi cos być na rzeczy z ta pokrzywa i na mnie działa fatalnie jak widać, jak na razie czuje się ok ale zobaczymy do nocy i dam znac jutro. fakt ze jak zaczęłam ja pic to zaczęłam mieć zawroty itp. a wcześniej nie miałam takich akcji z wyjątkiem Itrymestru rzecz jasna
Sisi 9miesiac to już zaczyna mrozic krew w zyłach:D będziesz miała szybciej za sobą wszystko bo ja to na samym koniuszku
To ja tez się pochwale brzuszkiem:) fotka z dzisiaj:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/164fb722b484.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 22:09
Avika, Cassie 65, sisi, agula1983, Chusy, labamba, JaPM lubią tę wiadomość