Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny brzuszki macie przepiękne
Margaret jak Twoje samopoczucie bez pokrzywy?
Sisi pędzisz z tymi tygodniami jak szalona, super że 9 miesiąc już tuż tuż
U mnie zapowiada się dzisiaj upalny dzień, więc trzeba się z rana wybrać po truskawki i chować się w chłodnym domku i ogrodzie czyli pełen relaks
Wczoraj były u mnie 2 szwagierki, jedna wzięła się za prasowanie ciuszków dla maluszków a druga umyła mi okna i aż mi lepiej na oku że coś w domu zrobione, a zmęczona byłam jakbym sama się tyle napracowała
A i jutro muszę się położyć do szpitala na 2-dniową kontrolę, mam tylko nadzieję że to będą te 2 dni, no ale cóż jak trzeba to trzeba.
Margaret.Se, sisi, Genshirin, Cassie 65 lubią tę wiadomość
-
Avika - swietnie wygladasz! gdzie te 16 kg ukrylas?
Ja gdy przytylam ponad 4 kg w jeden miesiac zapytalam mojej gin sama,czy to nie za duzo, a ona na to,ze troche tak, ale ona wie,ze to tak trudno w ciazy sobie odmawiac i na tym temat sie skonczyl
Sisi - kurcze, prawie 9 mc a tez laska jestes jakich malo! super!
Lenka - popadam przez Was w kompleksy :p jakbym nie byla w ciazy, to chyba wlasnie poszlabym na diete i zapsucilam pyte Chodakowskiej :p pieknie wygladasz! piekny brzuszek!
Margaret - super brzuszek piłeczka jak sie patrzy
jak sie dzis czujesz po detoxie od pokrzywy? lepiej cos?
Agula - extra masz szwagierki!!! moze do mnie tez wpadna hihi?
My czekamy na nasze szafy.. a narazie konstrukcje w srodku (polki i szuflady), maja przyjsc w 2 paczkach dzis i jutro. A na drzwi przesuwne musimy poczekac miesiac jeszcze do mojej kolejnej wyplaty, bo drogie cholerstwo :p
Milego dzionkaMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki po prawie w całości nieprzespanej nocy:(. Niestety dopadła mnie zgaga (1 raz w życiu i 1 raz w ciąży). Straszny gorący ucisk w przełyku, ciężko mi się też oddychało. Ratowałam się piciem mleka i w nocy z mężem poszliśmy na spacer (koło 3 w nocy). Domyślam się, że to po kotletach mielonych z cebulką, które dość późno zjadłam. Dlatego przez kilka najbliższych dni dieta.
Nikomu nie życzę takiej zgagi. Mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz.
A z przyjemniejszych spraw to zostałam zaproszona na uroczystość zakończenia roku szkolnego (jestem nauczycielką kl.1-3) przez rodziców moich dzieci. Są teraz w drugiej klasie. Bardzo miło mi się zrobiło.
Szykuję więc kreację na piątek bo pojawiam się w szkole tak naprawdę pierwszy raz od lutego (mąż zawsze zawoził zwolnienia) - koleżanki też mnie pewnie złapią żeby poplotkować to muszę dobrze wyglądać .
Miłego dzionka:).Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 10:05
-
Larysa znam ten ból, w zeszłym tygodniu miałam taka dwudniową zgagę, że teraz obojętnie czy coś czuję czy nie to przy łóżku mam pełną szklankę mleka.
U nas dzisiaj nieco chłodniej, prznajmniej lekki wiaterek i trochę chatę przewietrzyłam. Dwie noce śpię na kołdrze i z włączonym wiatrakiem.
Dziewczyny pięknie wyglądacie, mój brzuchol przy waszych wydaje się ogromniasty20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Lenka zazdroszczę Ci tych nóg z moich się baleroniki zrobiły hyhy
Larysa spacer o 3 w nocy no nieźle to musiałaś się na prawdę męczyć.
Piękne macie brzuszki dziewczyny - ja chodzę z mega odstającym pępkiem odstaje tak mocno, że ludzie się na mnie gapią szczególnie faceci hyhy chyba ich to zniesmacza hihih
Zgagi jeszcze nie miałam na szczęście za to dziś w nocy złapał mnie okrutny skurcz w łydce już wcześniej mnie łapał, ale nigdy z taką siłą mąż wystraszony co mi się dzieje a ja się aż poryczałam i zawsze tylko łapie mnie w lewej łydce. Do teraz ją czuję -
Co do facetów zwracających na mnie uwagę to jeszcze pół roku temu wiedziałam, że się oglądają bo myślą ale fajna laska, teraz się raczej oglądają bo myślą "boże, jaka gruuuuba". Też mi poszło w nogi i łapy...20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej dziewczynki
Ależ upał się nam zrobił za oknem. Normalnie siedzę w bikini przy pootwieranych oknach i pot się ze mnie leje... Ech.. Ale wczoraj mój kochany mężuś rozłożył nam basen w ogrodzie, więc za chwilę maszeruję się ochłodzić
Larysa, co do zgagi, to u mnie od tygodnia pojawia się po każdym posiłku. Obojętnie co bym nie zjadła, to po paru minutach ciach, atakuje. Jak już nie daję rady, to biorę sobie rennie i zazwyczaj pomaga. Mleko niestety nie działa na mnie dobrze.
Agula, powodzenia na kontroli :* na pewno będzie wszystko dobrze i po dwóch dniach wrócisz
A w ogóle to ślicznie dziewczyny wyglądacie z tymi brzuszkami Nie wiem, na co narzekacieszarlo, agula1983, Avika lubią tę wiadomość
-
Sisi wygladasz swietnie i reszta dziewczyn rowniez ale rozumiem bol jesli chodzi o nogi i ramiona u mnie sie zrobily jak u niedzwiedzia Normalnie wstyd w krotkim rekawku siedziec Ale moj maz mi ciagle powtarza ze jestem fantastyczna i to sie liczy, reszta mnie nie interesuje Zrzucimy po porodzie - bedziemy sobie kibicowac!
Wspolczuje wam tej zgagi, u mnie na szczescie sie obylo bzy poki co, moze dlatego ze mam brzuch dosc nisko polozony i mi tak na zoladek nie uciska.
Mala od paru dni wyprawia szalenstwa ale to dobrze przynajmniej wiem ze wszystko wporzasiu no i nie ma bardziej uroczego widoku niz usmiechniety tatus jak dostanie kopniaczka w reke : ) z reszta ja tez to lubie, moge sie tak godzinami patrzec jak mi brzuch skacze i faluje Kobiety w ciazy sa naprawde swirniete
Zebralo mnie teraz na popoludniowe drzemki, jak juz sie wyloze to mi ciezko wstac po dwoch godzinachmoniadi, sisi lubią tę wiadomość
-
agula1983 wrote:Dziewczyny brzuszki macie przepiękne
Wczoraj były u mnie 2 szwagierki, jedna wzięła się za prasowanie ciuszków dla maluszków a druga umyła mi okna i aż mi lepiej na oku że coś w domu zrobione, a zmęczona byłam jakbym sama się tyle napracowała
Zazdroszczę tej pomocy w domu Fajnie, że szwagierki Ci tak pomogły.
Przyszło mi dziś zamówienie z gemini w tym ten termometr z micfolife. Jestem pod wrażeniem jego bajerów chyba tylko wifi mu brakuje
agula1983 lubi tę wiadomość
-
Chyba inaczej sie prezentuje lista w Polsce a inaczej w poszczegolnych krajach ale podrzucam ci co ja spakowalam:
Dla dziecka:
- pieluszki jednorazowe jedno opakowanie male
- pieluszki tetrowe x 3
- ubranko do wypisu x 2 (pajacyk, body + spodenki, czapeczka, 2 x skarpetki jedna para jako rekawiczki)
- krem do pupy
- oliwka
- reczniki x 2 (jeden maly, jeden z kapturem)
- smoczek
- mokre chusteczki
- kocyk, otulacz
Reszte przyborow higienicznych plus mleko w razie wu, no i ubranka na pobyt zapewnia szpital wiec sie nie bawilam w pakowanie.
Dla mnie:
- recznik maly i duzy
- klapki pod prysznic
- w superpharmie kupilam takie male zestawy z nivei : szampon, odzywke, zel pod
prysznic, balsam do ciala
- dezodorant o w miare lagodnym zapachu
- podpaski poporodowe
- kilka podkladow na lozko na wszelki wypadek (choc to tez szpital zapewnia)
- oslonki na sutki
- szlafrok
- pizama do karmienia
- koszula do porodu
- pantofle
- ubranie na wypis (cos luznego)
- kosmetyczka (wiadomo w srodku jakis krem do twarzy, tonik, mydlo, waciki, krem bb, czego tam uzywasz na codzien)
- chusteczki do demakijazu
- biustonosze do karmienia
- majtki jednorazowe
Wszedzie podaja zeby wziac butelke wody mineralnej ale slowo daje po co mam torbe zapychac jeszcze butelkami i tak tam juz miejsca nie ma, w razie czego malz podskoczy i kupi i tyle.
No i na koniec jeszcze te rzeczy dopakowywujesz przed samym wyjazdem do szpitala:
dokumenty, telefon, ladowarka, jakas ksiazka czy inne cus rozrwykowego.
I tyle. Jakbyscie zauwazyly jakies braki w mojej wyprawce to mowcie bo jestem mega chaotyczna ostatniosisi, JaPM, Avika lubią tę wiadomość
-
ja bym dorzuciła do tej listy wkładki laktacyjne, lizaki (to ponoc wtedy jak jedziesz do szpitala i nie pozwalają Ci jesc :p ) pomadke do ust (podobno bardzo pierzchna) i jednak tą wodę. to chodzi o to,że podczas porodu bardzo się chce pic, najlepiej ja jednak miec juz kupiona,bo jak rodzisz to chcesz miec zazwyczaj cos tu i teraz a nie za 20 minut :p
Cassie - a mierzylas juz temp nim kilka razy pod rzad? ciekawa jestem czy wychodzi taka sama temperatura
Moniadi - zazdroszcze basenu
Moja siostra w ten weekend tez mnie pogonila,ze torby jeszcze nie mam spakowanej i, ze jak 8 mc to roznie moze byc i zeby koniecznie juz sobie te ciuszki poprac,w razie W, no i jak jezdzicie samochodem, to podkladajcie recznik,kocyk, bo podobno jak w aucie odejda wody,to czesto sie fotel do wymiany nadaje:psisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
Cześć babki :
Margaret- patrząc na Twoje zdjęcie z brzuszkiem zauważyłam, że chyba w takich samych kolorach jak Ty urządzam pokój dla mojej małej Pokój est piękny, tak jak i Twój brzuszek. A tak z ciekawości, co to jest takie ładne na komodzie?
Agula- u mnie dzisiaj też był upał, jak dla mnie to było już zabójstwo. Trzymam kciuku za szybki powrót do domu. Z mojego punktu widzenia jeśli zalecają kontrolę to dobrze, byłoby gorzej gdyby traktowali sprawę w drugą stronę i przez brak zainteresowania mogliby coś przeoczyć. A tak to tylko kontrola, chociaż wiem, że nie ma to jak w domu i człowiek się stresuje.
Dziewczyny bardzo współczuję Wam tej zgagi, nigdy w życiu jej nie miałam więc nie wiem jak to jest. Znam ją tylko z opowieści koleżanek, które przechodziły przez to w ciąży. A próbowałyście migdały, podobno pomagają na zgagę.
Ewe- przyjmujesz regularnie magnez. Ja sobie go troszeczkę olałam i brałam 1 tabletke dziennie ale właśnie z 2 tygodnie temu miałam 2 dni z rzędu skurcze łydki w nocy i od tej pory biorę 2 razy dziennie i jak na razie skurcze minęły. A swoją drogą lekarz zalecił mi 3xdziennie, a łydka po silnym skurczu może boleć nawet kilka dni. A jak tam sprawa z materacem, zamówiony?
Moniadi- ale Ci zazdroszczę basenu, zapewne wspaniała sprawa
Chusy- moja też szaleje, wypina mi tyłek jak nie w prawo to w lewo
Co do wyprawki, w ramach uzupełnienia:
- skarpetki; podobno kobietom jest gorąco ale jest im zimno w stopy
- gumka do włosów; to zaś z doświadczenia koleżanki, która jej nie miała
- płyn do higieny intymnej ale biały jeleń najlepiej ten z prebiotykiem wyczytałam je w opinii sroki i położna też je właśnie polecała; są dostępne w Hebe i Super Pharmie - on jest w pudełeczko pakowany
- tantum rosa; podobno dobrze wpływa na gojenie krocza
- wode mineralną zalecono nam z dziubkiem
- kubek, talerzyk, sztućce
- ręczniki papierowe
- ubranie zmienne dla osoby towarzyszącej: klapki, spodenki, koszulka
Ja dla dziecka mam zabrać tylko pampersy, chusteczki nawilżające i ubranko na wyjście ze szpitala, ale to zapewne już zależy od szpitala.
moniadi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
ja już po wizycie z małym wszystko w porządku. Waży 1,87 kg. Wszystkie przepływy ok, wody ok i generalnie wszystko ok
Super fotki brzuszków
Miłego wieczoru wszystkimChusy, szarlo, labamba, JaPM, Avika, sisi, Nalala, moniadi lubią tę wiadomość
-
hej hej
to mój brzuch, 111 cm obwód przy pępku .... O_o ! ale przynajmniej ładnie ujęty , zdjęcia z przedwczoraj
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/543197de4e61.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38d71c5e1a28.jpg
a waga to już 14 kg na plusie ....
dziś miałam wizyte, synek waży 2450 gram. niestety wód przybyło sporo, mam ich ponad 30 cm i skierowali mnie jednak do tej kliniki, ale pierwszy wolny termin na 4 lipca czyli za 2 tyg. pęcherz jest bardzo obciążony, jest ryzyko porodu przedwczesnego, odklejenia łożyska i inne takie. więc muszę się oszczędzać. lekarz mówił ze gdyby to było po 36 tc to by mnie wziął do siebie na oddział, obserwacja i cc, ale teraz jeszcze za wcześnie więc muszą mi robić tą amnioredukcjeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 00:49
lenka.m, szarlo, Chusy, labamba, JaPM, Avika, sisi, moniadi, ewe_a85 lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr