X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brzuszki macie przepiękne <3

Margaret jak Twoje samopoczucie bez pokrzywy?

Sisi pędzisz z tymi tygodniami jak szalona, super że 9 miesiąc już tuż tuż :-)

U mnie zapowiada się dzisiaj upalny dzień, więc trzeba się z rana wybrać po truskawki i chować się w chłodnym domku i ogrodzie czyli pełen relaks :-)
    Wczoraj były u mnie 2 szwagierki, jedna wzięła się za prasowanie ciuszków dla maluszków a druga umyła mi okna i aż mi lepiej na oku że coś w domu zrobione, a zmęczona byłam jakbym sama się tyle napracowała ;-)

A i jutro muszę się położyć do szpitala na 2-dniową kontrolę, mam tylko nadzieję że to będą te 2 dni, no ale cóż jak trzeba to trzeba.

Margaret.Se, sisi, Genshirin, Cassie 65 lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avika - swietnie wygladasz! gdzie te 16 kg ukrylas?
    Ja gdy przytylam ponad 4 kg w jeden miesiac zapytalam mojej gin sama,czy to nie za duzo, a ona na to,ze troche tak, ale ona wie,ze to tak trudno w ciazy sobie odmawiac i na tym temat sie skonczyl :P :D

Sisi - kurcze, prawie 9 mc a tez laska jestes jakich malo! super!

Lenka - popadam przez Was w kompleksy :p jakbym nie byla w ciazy, to chyba wlasnie poszlabym na diete i zapsucilam pyte Chodakowskiej :p pieknie wygladasz! piekny brzuszek!

Margaret - super brzuszek :) piłeczka jak sie patrzy :)
    jak sie dzis czujesz po detoxie od pokrzywy? lepiej cos?

Agula - extra masz szwagierki!!! moze do mnie tez wpadna hihi?

My czekamy na nasze szafy.. a narazie konstrukcje w srodku (polki i szuflady), maja przyjsc w 2 paczkach dzis i jutro. A na drzwi przesuwne musimy poczekac miesiac jeszcze do mojej kolejnej wyplaty, bo drogie cholerstwo :p

Milego dzionka :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Larysa Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki po prawie w całości nieprzespanej nocy:(. Niestety dopadła mnie zgaga (1 raz w życiu i 1 raz w ciąży). Straszny gorący ucisk w przełyku, ciężko mi się też oddychało. Ratowałam się piciem mleka i w nocy z mężem poszliśmy na spacer (koło 3 w nocy). Domyślam się, że to po kotletach mielonych z cebulką, które dość późno zjadłam. Dlatego przez kilka najbliższych dni dieta.

Nikomu nie życzę takiej zgagi. Mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz.

A z przyjemniejszych spraw to zostałam zaproszona na uroczystość zakończenia roku szkolnego (jestem nauczycielką kl.1-3) przez rodziców moich dzieci. Są teraz w drugiej klasie. Bardzo miło mi się zrobiło.
    Szykuję więc kreację na piątek bo pojawiam się w szkole tak naprawdę pierwszy raz od lutego (mąż zawsze zawoził zwolnienia) - koleżanki też mnie pewnie złapią żeby poplotkować to muszę dobrze wyglądać :).

Miłego dzionka:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 10:05

zrz6i09kmg998aky.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larysa znam ten ból, w zeszłym tygodniu miałam taka dwudniową zgagę, że teraz obojętnie czy coś czuję czy nie to przy łóżku mam pełną szklankę mleka.

U nas dzisiaj nieco chłodniej, prznajmniej lekki wiaterek i trochę chatę przewietrzyłam. Dwie noce śpię na kołdrze i z włączonym wiatrakiem.

Dziewczyny pięknie wyglądacie, mój brzuchol przy waszych wydaje się ogromniasty ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • labamba Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larysa - o rany! ale dobrze,ze maz Ci potowarzyszyl i nie grymasil przy tym spacerowaniu po nocy!

Sisi- u mnie wlasnie na odwrot :p dzisiaj gorac, wiec odpalilam wiatrak :)

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka zazdroszczę Ci tych nóg :) z moich się baleroniki zrobiły hyhy
    Larysa spacer o 3 w nocy no nieźle to musiałaś się na prawdę męczyć.
    Piękne macie brzuszki dziewczyny - ja chodzę z mega odstającym pępkiem odstaje tak mocno, że ludzie się na mnie gapią szczególnie faceci hyhy chyba ich to zniesmacza hihih
    Zgagi jeszcze nie miałam na szczęście za to dziś w nocy złapał mnie okrutny skurcz w łydce już wcześniej mnie łapał, ale nigdy z taką siłą mąż wystraszony co mi się dzieje a ja się aż poryczałam i zawsze tylko łapie mnie w lewej łydce. Do teraz ją czuję :)

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do facetów zwracających na mnie uwagę to jeszcze pół roku temu wiedziałam, że się oglądają bo myślą ale fajna laska, teraz się raczej oglądają bo myślą "boże, jaka gruuuuba". Też mi poszło w nogi i łapy...

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi kobiety w ciąży ponoć pięknieją więc może nie jest z nami tak źle :D

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Ależ upał się nam zrobił za oknem. Normalnie siedzę w bikini przy pootwieranych oknach i pot się ze mnie leje... Ech.. Ale wczoraj mój kochany mężuś rozłożył nam basen w ogrodzie, więc za chwilę maszeruję się ochłodzić :)

Larysa, co do zgagi, to u mnie od tygodnia pojawia się po każdym posiłku. Obojętnie co bym nie zjadła, to po paru minutach ciach, atakuje. Jak już nie daję rady, to biorę sobie rennie i zazwyczaj pomaga. Mleko niestety nie działa na mnie dobrze.

Agula, powodzenia na kontroli :* na pewno będzie wszystko dobrze i po dwóch dniach wrócisz :)

A w ogóle to ślicznie dziewczyny wyglądacie z tymi brzuszkami :) Nie wiem, na co narzekacie :)

szarlo, agula1983, Avika lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Larysa Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniadi, to nie zazdroszczę Ci tej zgagi po każdym posiłku:( ja już lepiej się czuję ale dzisiaj leżakuję prawie cały dzień w łóżku.

zrz6i09kmg998aky.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi wygladasz swietnie i reszta dziewczyn rowniez ale rozumiem bol jesli chodzi o nogi i ramiona u mnie sie zrobily jak u niedzwiedzia :D Normalnie wstyd w krotkim rekawku siedziec :P Ale moj maz mi ciagle powtarza ze jestem fantastyczna i to sie liczy, reszta mnie nie interesuje :D Zrzucimy po porodzie - bedziemy sobie kibicowac!

Wspolczuje wam tej zgagi, u mnie na szczescie sie obylo bzy poki co, moze dlatego ze mam brzuch dosc nisko polozony i mi tak na zoladek nie uciska.
    Mala od paru dni wyprawia szalenstwa ale to dobrze przynajmniej wiem ze wszystko wporzasiu no i nie ma bardziej uroczego widoku niz usmiechniety tatus jak dostanie kopniaczka w reke : ) z reszta ja tez to lubie, moge sie tak godzinami patrzec jak mi brzuch skacze i faluje :D Kobiety w ciazy sa naprawde swirniete ;D

Zebralo mnie teraz na popoludniowe drzemki, jak juz sie wyloze to mi ciezko wstac po dwoch godzinach :P

moniadi, sisi lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś może podrzucić liste co pakowac do torby do szpitala, bo chyba musze sie za to wziąść:)

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula1983 wrote:
    Dziewczyny brzuszki macie przepiękne <3

Wczoraj były u mnie 2 szwagierki, jedna wzięła się za prasowanie ciuszków dla maluszków a druga umyła mi okna i aż mi lepiej na oku że coś w domu zrobione, a zmęczona byłam jakbym sama się tyle napracowała ;-)

Zazdroszczę tej pomocy w domu :D Fajnie, że szwagierki Ci tak pomogły.

Przyszło mi dziś zamówienie z gemini w tym ten termometr z micfolife. Jestem pod wrażeniem jego bajerów :D chyba tylko wifi mu brakuje :D

agula1983 lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba inaczej sie prezentuje lista w Polsce a inaczej w poszczegolnych krajach ale podrzucam ci co ja spakowalam:

Dla dziecka:
    - pieluszki jednorazowe jedno opakowanie male
    - pieluszki tetrowe x 3
    - ubranko do wypisu x 2 (pajacyk, body + spodenki, czapeczka, 2 x skarpetki jedna para jako rekawiczki)
    - krem do pupy
    - oliwka
    - reczniki x 2 (jeden maly, jeden z kapturem)
    - smoczek
    - mokre chusteczki
    - kocyk, otulacz

Reszte przyborow higienicznych plus mleko w razie wu, no i ubranka na pobyt zapewnia szpital wiec sie nie bawilam w pakowanie.

Dla mnie:
    - recznik maly i duzy
    - klapki pod prysznic
    - w superpharmie kupilam takie male zestawy z nivei : szampon, odzywke, zel pod
    prysznic, balsam do ciala
    - dezodorant o w miare lagodnym zapachu
    - podpaski poporodowe
    - kilka podkladow na lozko na wszelki wypadek (choc to tez szpital zapewnia)
    - oslonki na sutki
    - szlafrok
    - pizama do karmienia
    - koszula do porodu
    - pantofle
    - ubranie na wypis (cos luznego)
    - kosmetyczka (wiadomo w srodku jakis krem do twarzy, tonik, mydlo, waciki, krem bb, czego tam uzywasz na codzien)
    - chusteczki do demakijazu
    - biustonosze do karmienia
    - majtki jednorazowe

Wszedzie podaja zeby wziac butelke wody mineralnej ale slowo daje po co mam torbe zapychac jeszcze butelkami i tak tam juz miejsca nie ma, w razie czego malz podskoczy i kupi i tyle.

No i na koniec jeszcze te rzeczy dopakowywujesz przed samym wyjazdem do szpitala:
    dokumenty, telefon, ladowarka, jakas ksiazka czy inne cus rozrwykowego.

I tyle. Jakbyscie zauwazyly jakies braki w mojej wyprawce to mowcie bo jestem mega chaotyczna ostatnio :D

sisi, JaPM, Avika lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym dorzuciła do tej listy wkładki laktacyjne, lizaki (to ponoc wtedy jak jedziesz do szpitala i nie pozwalają Ci jesc :p ) pomadke do ust (podobno bardzo pierzchna) i jednak tą wodę. to chodzi o to,że podczas porodu bardzo się chce pic, najlepiej ja jednak miec juz kupiona,bo jak rodzisz to chcesz miec zazwyczaj cos tu i teraz a nie za 20 minut :p

Cassie - a mierzylas juz temp nim kilka razy pod rzad? ciekawa jestem czy wychodzi taka sama temperatura :)

Moniadi - zazdroszcze basenu :D

Moja siostra w ten weekend tez mnie pogonila,ze torby jeszcze nie mam spakowanej i, ze jak 8 mc to roznie moze byc i zeby koniecznie juz sobie te ciuszki poprac,w razie W, no i jak jezdzicie samochodem, to podkladajcie recznik,kocyk, bo podobno jak w aucie odejda wody,to czesto sie fotel do wymiany nadaje:p

sisi, moniadi lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• JaPM Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babki :

Margaret- patrząc na Twoje zdjęcie z brzuszkiem zauważyłam, że chyba w takich samych kolorach jak Ty urządzam pokój dla mojej małej :) Pokój est piękny, tak jak i Twój brzuszek. A tak z ciekawości, co to jest takie ładne na komodzie?

Agula- u mnie dzisiaj też był upał, jak dla mnie to było już zabójstwo. Trzymam kciuku za szybki powrót do domu. Z mojego punktu widzenia jeśli zalecają kontrolę to dobrze, byłoby gorzej gdyby traktowali sprawę w drugą stronę i przez brak zainteresowania mogliby coś przeoczyć. A tak to tylko kontrola, chociaż wiem, że nie ma to jak w domu i człowiek się stresuje.

Dziewczyny bardzo współczuję Wam tej zgagi, nigdy w życiu jej nie miałam więc nie wiem jak to jest. Znam ją tylko z opowieści koleżanek, które przechodziły przez to w ciąży. A próbowałyście migdały, podobno pomagają na zgagę.

Ewe- przyjmujesz regularnie magnez. Ja sobie go troszeczkę olałam i brałam 1 tabletke dziennie ale właśnie z 2 tygodnie temu miałam 2 dni z rzędu skurcze łydki w nocy i od tej pory biorę 2 razy dziennie i jak na razie skurcze minęły. A swoją drogą lekarz zalecił mi 3xdziennie, a łydka po silnym skurczu może boleć nawet kilka dni. A jak tam sprawa z materacem, zamówiony?

Moniadi- ale Ci zazdroszczę basenu, zapewne wspaniała sprawa

Chusy- moja też szaleje, wypina mi tyłek jak nie w prawo to w lewo

Co do wyprawki, w ramach uzupełnienia:
    - skarpetki; podobno kobietom jest gorąco ale jest im zimno w stopy
    - gumka do włosów; to zaś z doświadczenia koleżanki, która jej nie miała
    - płyn do higieny intymnej ale biały jeleń najlepiej ten z prebiotykiem wyczytałam je w opinii sroki i położna też je właśnie polecała; są dostępne w Hebe i Super Pharmie - on jest w pudełeczko pakowany
    - tantum rosa; podobno dobrze wpływa na gojenie krocza
    - wode mineralną zalecono nam z dziubkiem
    - kubek, talerzyk, sztućce
    - ręczniki papierowe
    - ubranie zmienne dla osoby towarzyszącej: klapki, spodenki, koszulka

Ja dla dziecka mam zabrać tylko pampersy, chusteczki nawilżające i ubranko na wyjście ze szpitala, ale to zapewne już zależy od szpitala.

moniadi lubi tę wiadomość

oar8skjo88hrjtqh.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ja już po wizycie z małym wszystko w porządku. Waży 1,87 kg. Wszystkie przepływy ok, wody ok i generalnie wszystko ok ;)

Super fotki brzuszków :)

Miłego wieczoru wszystkim :)

Chusy, szarlo, labamba, JaPM, Avika, sisi, Nalala, moniadi lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz zapomnialam o wkladkach i tantum rosa. Pomadke uwzglednilam jako czesc kosmetyczki :P Dzieki za rade : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba wrote:
    Cassie - a mierzylas juz temp nim kilka razy pod rzad? ciekawa jestem czy wychodzi taka sama temperatura :)

Nie ale mogę jutro porobić pomiary ;p

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • neme Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

to mój brzuch, 111 cm obwód przy pępku .... O_o ! ale przynajmniej ładnie ujęty :P , zdjęcia z przedwczoraj :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/543197de4e61.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38d71c5e1a28.jpg

a waga to już 14 kg na plusie ....

dziś miałam wizyte, synek waży 2450 gram. niestety wód przybyło sporo, mam ich ponad 30 cm i skierowali mnie jednak do tej kliniki, ale pierwszy wolny termin na 4 lipca czyli za 2 tyg. pęcherz jest bardzo obciążony, jest ryzyko porodu przedwczesnego, odklejenia łożyska i inne takie. więc muszę się oszczędzać. lekarz mówił ze gdyby to było po 36 tc to by mnie wziął do siebie na oddział, obserwacja i cc, ale teraz jeszcze za wcześnie więc muszą mi robić tą amnioredukcje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 00:49

lenka.m, szarlo, Chusy, labamba, JaPM, Avika, sisi, moniadi, ewe_a85 lubią tę wiadomość

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ