X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zartujecie, tylko 3 USG robia???? Ale masakra! Sprzetu im szkoda...? >.<
    U mnie robia przy kazdej wizycie inaczej bym zwariowala z nerwow czy wszystko na pewno ok.
    A'propos ide wlasnie na to USG techniczne, znowu beda mala mierzyc, takze trzymajcie kciukasy : )

szarlo, Ladybird:), Nalala, Genshirin, sisi lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi - super pomysl z ta potrawka z kurczaka, wlasnie sie zastanawialam co tam jeszcze moge do zamrazarki wlozyc :p Mysle tez nad nalesnikami z serem, ale nie wiem czy to przypadkiem nie dlatego,ze wlasnie teraz sama bym takiego zjadla i mam na nie ochote hehe :p

Lenka- no coz..niby czlowiek sie cieszy, ze mamy prywatne pakiety a i tak dupa ehhh :p

Chusy - 3mam kciuki,dawaj znac po wizycie :)

Ja dzisiaj chyba wezme sie za pranie firanek i zaslonek w pokoju maluszka:)

sisi lubi tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy czekamy na wieści ;-)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Witam się w 34tc :-)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-)
    Chusy kciuki zaciśnięte, koniecznie napisz jak już będziesz po wszystkim

Ja zaprezentuję swój brzuszek, aktualnie 117 cm w obwodzie i +9kg
    0361007d3d710d10med.jpg

63f0827fa2fbc00bmed.jpg

a72a674c55c853b8med.jpg

b2defff4de88f5e4med.jpg

Kurcze dziewczyny jest mi już mega ciężko, a najgorzej jest w nocy, nie mogę się obracać z boku na bok bo wszystko mnie ciągnie i mam wrażenie że w brzuchu mam kamienie :/

sisi, szarlo, Avika lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać ze bliźniaki jest dość pokaźny i wyglada nisko. Piękny ;)
    Ty taka chudziutka ogółem ;))
    Będziesz rodzic SN czy Cc ? Masz datę ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Nalala Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy kciuki zaciśnięte! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 11:01

oar8k0s3qrc0hlfg.png
    Emilka 10tc [*]
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka.m wrote:
    Labamba w luxmedzie jest rozdzielność wizyt jeśli chodzi o konsultację ginekologa i usg, oddzielnie na nie zapisują i też w gabinetach do konsultacji nie ma aparatów (przynajmniej ja się z tym nie spotkałam, a połowę ciąży prowadziłam w Warszawie a drugą połowę w Gdańsku więc mam jakieś porównanie). Więc niestety na początku na potwierdzenie ciąży kierują na usg co nie jest obowiązkowe a potem dają skierowania na te trzy główne które są robione w luxmedzie ale i tak wszystko na słabym sprzęcie i sami to przyznają. Nie wspomnę o tym że ich usg genetyczne I trymestru i połówkowe to jest jakiś żart, chyba nikt nie ma na to kwalifikacji i jest robione po łebkach. Trzeba się wspomagać prywatnymi wizytami poza lux medem jak się chce porządnej opieki. Myślę że gdybym prowadziła ciąże na NFZ to wyszłoby mi na to samo albo może nawet lepiej jakbym trafiła na dobrego lekarza. Ale już nie ma co rozpamiętywać, następnym razem będę już wiedziała co i jak! :)

Ja przez 2/3 ciąży chodziłam do mojego lekarza prywatnie i była to placówka partnerska Luxmedu ale on w gabinecie miał normalnie sprzęt.. Mi wiadomo robil usg co wizytę bo prywatnie ale z tego co kojarzę reszta lasek też miała co wizytę usg ;)

lenka.m lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Widać ze bliźniaki jest dość pokaźny i wyglada nisko. Piękny ;)
    Ty taka chudziutka ogółem ;))
    Będziesz rodzic SN czy Cc ? Masz datę ?
    Ladybird:) mam mieć cc, we wtorek za tydzień idę do gina i wszystkiego się dowiem, ostatnio wspomniał że po tej wizycie kieruje mnie już do szpitala gdzie będę do rozwiązania. Nawet jakby wcześniej coś się działo to mam zgłosić się do szpitala a u mnie w szpitalu przy bliźniakach robią cesarki, chyba że ktoś mocno się upiera na sn.

syy28iik833b36lq.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

Kurcze stwierdzam ze zaczęłam mieć zero energii albo taki okres mam bo od kilku dni nie jestem w stanie wstać z wyrka a na weekend to spała tak długo ze moje sniadanie co miałam jesc max do 9 jadłam o 11, dzisiaj tez ledwo wyszłam z wyrka o 9 bo jakos chciałam się zmusic żeby nie zasnąć ale teraz znowu muli mnie i jak wczoraj leżałam tylko bo nie miałam siły na nic. Skad wy macie ta energie na spratanie itp. ja od trzech dni zbieram się żeby zrobić chłodnik i nie daje rady ehhhh

Kupilismy piękny dywanik Lauruni w sobote ale jakos mi nie pasuje jak go położyłam i dzisiaj oddajemy go i już inny upatrzyłam o którym zapomniałam całkowicie:)

Ja tez mam pakiem firmowy w Luxie i dostałam od mojego gina 3skierowania na usg te ważne a teraz na dwa przed porodem. Mój lekarz ma w gabinecie usg ale twierdzi ze tylko do zwykłego badania bo pomiarów nie może robic ale jakos to mi smierdzi ehhehe mi się wydaje ze nie chce mu się i tyle, takie jest moje przeczucie

JaPM jak będę miała tydzień wolny od lekarzy to umowie się do rodzinnego po skierowanie do ortopedy czy neurologa żeby jak najszybciej ogarnąć to i się zapisac na tomograf

Chusy kciuki za wizyte!!!!!! <3

Dziwne to jest z tym ze na usg waga dzieciatka może az tak się rónic przy porodzie ehhh to w jaki sposób mieć pewność ze dziecko rosnie dobrze a nie ze wazy tyle ce nie powinno ze za mało????

Eve tylko pozazdroscic takiego lekarza i do tego masz jeszcze wybór porodu:) fajnie;)

Agula ale masz przepiekny brzuszek ale ogrom już z niego jest ale jak widze zero rozstępów, super! pięknie wygladasz:)
    Co widze to kazda ma pepek na wierzchu a ja nie, mam mniejsze wgłebienie ale jest normalny prawie i dziurka cały czas widoczna mocno hmmm cos moe być nie tak?????

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się pepkiem, moj tez nie wyszedl i w pierwszej ciazy tez tak mialam, dopiero na sam koniec chyba 2tyg przed terminem wyrównał sie ze skórą, takze taki nasz urok:)

Moje bóle ustaly, ale bardzo duzo odpoczywam, maz w sumie jak wraca z pracy robi za mnie wszystko. W czwartek mam wizyte mam nadzieje ze wszystko jest dobrze.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem strasznie zirytowana, że ten pępek jest taki wybałuszony. Ani to uroku żadnego nie ma ani nic, tyle, że w końcu do porządku mogę z niego wszelkie farfocle wygrzebać :D

ewe_a85, Nalala, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Cassie65 widzę, że masz z pępkiem tak jak ja :0 mnie też wcale nie rajcuje, że jest taki odstający wręcz przeciwnie wszyscy się tylko na niego patrzą i to mnie wkurza :)

Agula1983 ale Ty masz słodki ciężar do dźwigania o matulu a ja narzekam, że mi ciężko hyh już nie będę :) brzusio masz piękny i zazdroszczę bo mimo takiego rozmiaru nie masz rozstępów :)

Ja się witam w 34tyg :D i z niecierpliwością czekam na kolejny tydzień hyhy
    w sobotę ogarnęłam pranie tzn ubranka, pieluchy, koce dziś wrzucę pościele i zacznę prasowanie :) może wieczorem się zabiorę za pakowanie torby dla siebie i malucha :)

Genshirin, agula1983, sisi, Nalala, Margaret.Se, Cassie 65, Avika, labamba lubią tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Witam się w 34 tc.

Co do usg na wizytach ja mam pakiet wykupiony z pracy w medicover'ze. Moja lekarka na każdej wizycie sprawdzała maluszka i mierzyła +3 wizyty prenatalne na lepszym sprzęcie w placówce współpracującej :)

I co z tym przepisem na to Bounty? Bardzo poproszę tu lub/i na priv ;)

Długo mnie nie było, ale byłam u rodziców i na ślubie przyjaciółki. Dzisiaj robiłam badania w przyszłym tygodniu wizyta u mojej lekarki :)

Miłego dnia wszystkim :)

ewe_a85, Avika, sisi, Margaret.Se, agula1983, labamba lubią tę wiadomość

• Larysa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Margaret.Se czekamy na obiecany przepis tylko tak krok po kroku:).

zrz6i09kmg998aky.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie :-) usg zrobione tylko aby sprawdzic jak mala lezy nawet nie wiem ile waży ale za 2 tygodnie juz bede miala zrobione z pomiarami plus te 3d chociaz nie wiem czy bedzie mialo juz sens. Dostalam skierowanie na tone badan :-P 1 sierpnia idziemy do szpitala zdjac pessar :-) lekarz mnid postraszyl, ze pewnie mnie zostawia juz do rozwiazania ale to sie okaze w trakcie.
    Idziemy na jagody wiec milego dnia wszystkim :-)

sisi, szarlo, Cassie 65, Genshirin, agula1983, Margaret.Se, moniadi lubią tę wiadomość

atdccwa15xvoi93b.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 35 tydzień <3

Agula, cudowny brzuszek!

Margaret, wydaje mi się, że jeśli na usg waga ładnie rośnie to nie ma się co martwić czy dziecko jest za małe czy nie. Przecież jedne się rodzą z wagą 2800, inne 4500 :)

moniadi, sisi, Nalala, Genshirin, agula1983, Avika, Margaret.Se lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy zaciskam kciuki i czekam na relację z wizyty :)

Agula brzuszek cudny i też podziwiam za brak rozstepów no i te 9 kg, toż to połowa moich!!!

Mój pępek też nie wyszedł ale mam dość głęboki, chociaż widzę już dno :P

Avika i jak malutka leży, główką w dół?

Gratuluję wszystkich nowych tygodni ciąży, u każdej zrobiło się poważnie! :D

agula1983, Avika lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula ale masz sliczny brzuszek :-)

Gratulacje wskoczenia w kolejne tygodnie i udanych wizyt :-)

Margaret ja szalalam do soboty a wczoraj i dzis zero energii. Przeszlam sie po lesie moze z kilometr i podziekowalam :-D

Sisi jest caly czas glowka w dol :-)
    Na ostatniej wizycie mialam 3kg na plusie w ciągu 2tygodni.. A teraz tylko 800gram! Udalo mi sie pilnowac i sa efekty :-)
    Moj pepuszek widac z daleka, kazdy chyba sie na niego gapi :-D

Genshirin, agula1983 lubią tę wiadomość

atdccwa15xvoi93b.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuli musi byc dobrze i dalej dvaj o siebie :)

Evevi, Genshirin i All gratki wejscia w nowy tydzien:)

All ja bym wolala z ta mniejsza waga:) chciaz mam przeczucie ze moja bedzie miala tak max 3300g i 53cm i zobaczymy na ile mi siecto sprawdzi hehe

Co do pepka to jeszcze mam spora dziurke wiec moze taki zostanie:)

Ja mysle ze moja jeszcze lata w brzuszku bo poznaje po tym gdzie ma glowke jak czkawka jest i w roznych miejscach

Pojechalismy dzisiaj oddac dywan i na zakupki, weszlam tez do h&m ale zero stanikow na promocji i tak sie zmeczylam tym wyjsciem ze ledwo zyje a nogi tak mnie bola i wszystkie miesnie jakbym przebiegla maraton. Wkurza mnie to bo tyle bym porobila no ale co poradze hmm nic

Aaaa wlasnie przepis hehe tak myslalam co mialam Was napisac w weekend a to to bylo:)
    Nie mam konkretnego z dokladnymi wagowo produktami bo to z tv przepis i tylko zapamietalam co dac a i tam zmodyfikowalam go jak kazdy przepis:)

Batoniki bounty:)
    Wiorki kokosowe
    Mleko kokosowe
    Miod
    Czekolada gorzka.
    Wiorki kokosowe wieksza paczka namoczyc w mleku kokosowym, ilosc zeby byly mokre ale nie wodniste. Ja zostawilam to na noc bo nie mialam sily i czasu dokonczyc tego samego dnia. Nastepnego dnia okazaly sie suche wiec dodalam reszte mleka kokosowego z kartonika i powstaly piekne lepkie wiorki do uformowania. Dodac miod i ilosc dowolna a ja dalam ze trzy lyzki. Po wymieszaniu ulepilam owale ale moga byc kulki czy inny kształt. Zrobic kapiel z czekolady gorzkiej a ja dodalam do niej troche masla mleka cukru brazowego a na koniec zeby byla mozliwa do polania wody odrobine i ta zmodyfikowana czekolada polalam uformowane kokoski. Mozna chwile poczekac bo goraca czekolada rozwalila mi formy troszke. Polane czekalada i ostudzone wlozylam do lodowki za cala noc.
    Smacznego:)

Genshirin, ewe_a85, Larysa, Avika lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    Ja przez 2/3 ciąży chodziłam do mojego lekarza prywatnie i była to placówka partnerska Luxmedu ale on w gabinecie miał normalnie sprzęt.. Mi wiadomo robil usg co wizytę bo prywatnie ale z tego co kojarzę reszta lasek też miała co wizytę usg ;)
    Jasne, ale placowki partnerskie to cos zupelnie innego niz Luxmedowe :)

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ