X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba rozwalił mnie ten ćwierćinteligent, hahahaha :D :D :D

labamba lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • All4love Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    I mamy lipiec!!!! <3

Moj ulubiony zabobon to:
    Uważaj żeby w ciąży nie pochlapać się po brzuchu, bo dziecko będzie alkoholikiem :D

Ja melduję się po wizycie. Mała ma 1900g, wszystko dobrze, ułożona główkowo z pleckami po lewej i nóżkami po prawej stronie. Już raczej się nie przekręci. Ma być drobna, co cieszy mnie niesamowicie, może się nie wykończę przy porodzie :)
    Wody, łożysko, pępowina i wszystko inne ok. Szyjka długa, zamknięta.
    Mam kontynuować leżenie, odpoczywanie, bo na tym etapie powinnyśmy dbać o siebie i darować sobie eskapady zakupowe :)

Margaret.Se, labamba, Nalala, szarlo, sisi, moniadi, Avika, Chusy, JaPM, Genshirin lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All gratki!!! super ze malutka rosnie zdrowo i wszystko idelanie:)

O matko ale to chyba o to pochlapanie się to chyba alkoholem co;) hahahahhaha tego to nie słyszałam!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 14:06

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • labamba Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret - no najgorsze, że babcia mówiła to śmiertelnie poważnie :p

All4Love - gratulacje udanej wizyty i dobrych wieści :)

nasz synek chyba będzie narąbany chodził cały dzień, bo z powodów rozmiaró wmojego brzucha codziennie go czymś upapram, a wodą przy zlewie to nawet nie licze ile razy w ciągu dnia :p

Margaret.Se, szarlo lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba wierze ze babcia to mówiła poważnie bo myślisz ze u nas jest inaczej. jestesmy tym co mamy w głowie, często właśnie tak jest jak ktoś wierzy w to wszystko to może tak potem być, okropne a najgorsze sa starsze osoby te babcie to potrafią człowieka doprowadzić do szału tymi przesadami.
    My jak kupiliśmy wózek to nic nie mowilismy a dopiero z dwa tygodnie temu oznajmiliśmy jak przywiezlismy kilka części do prania i wyczyszczenia na wies to i tak było ze szybko kupiliśmy i czy nie za wcześnie żeby nie zapeszyć, masakra. O ciuszkach to nawet nie mowie i się nie chwale bo w sumie jest zachwyt przez chwile ale potem gadanie. Na usg to najlepiej jakbym prawie w ogóle nie chodziła bo jeszcze cos złego się stanie, matko przecież dopiero co byłam na usg i znowu o matko a jak cos laurce się stanie i ....no komend! zadnych zdjęć zebysmy nie robili i to nagranie z wizyty co mamy to tez nie dobrze. tesciowa co się okazało ze ona nie chce ogladac laury na filmie ani na zdjęciach bo jakiś tam kolejny przesad ale nie wnikałam w niego i ze tez zle ze mój Misiek będzie przy porodzie!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 14:45

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w esotiq dwie koszule do karmienia i szlafrok do szpitala, a w H&M miękkie biustonosze do karmienia, wszystko w wyprzedażowych cenach :)

sisi, Nalala, Margaret.Se, JaPM lubią tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love piękna waga :) Zazdroszczę, moja w tym czasie prawie kilo wiecej.
    Właśnie ogladałam poród gdzie dziewczyna wypychała 4800, oczywiście przy pomocy kleszczy, masakra!

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Nalala Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie że mam znajomą która siłami natury urodziła pierwsze dzieciątko ponad 5kg... :O Przy drugiej ciąży lekarz kategorycznie zabronił porodu naturalnego, "maluch" ważył po urodzeniu 5,3kg. A trzecia córeczka to już "kruszynka" była, ledwie 4,2kg :D

sisi lubi tę wiadomość

oar8k0s3qrc0hlfg.png
    Emilka 10tc [*]
  • Nalala Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Sisi, właśnie zerknęłam na Twój suwaczek, jak to już poważnie wyglada :)

sisi lubi tę wiadomość

oar8k0s3qrc0hlfg.png
    Emilka 10tc [*]
  • labamba Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret - masakra! musimy to olać i tyle :)

Lenka - a w jakiej cenie te biustonosze do karmienia?

Sisi - u nas na SR polozne mowily,ze w PL juz sie raczej porodow przy pomocy kleszczy nie robi tylko vaccum, ale nie wiem ile w tym prawdy:p moze chodzilo im tylko o ich szpital,ze niby szkolenia czy cos nie maja hehe
    Ale kurcze, mam nadzieje,ze moj maluch nie bedzie taki duzy, choc zapowiadaja, ze chlopisko juz spore:p

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• lenka.m Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba 40 zł za dwupak, wiec po 20 zł za biusztonosz wychodzi

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Nalala Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpela jest położoną więc to ona oprowadzała nas po szpitalu pokazując różne zakamarki. Na moje życzenie pokazała również vaccum i kleszcze (jak mówiła rzadko bo rzadko ale używają jednego i drugiego) brrrr mam nadzieję że uda się tego uniknąć bo sprzęty wyglądają niezwykle nieprzyjemnie... Ale niestety w momemcie gdy dzieciątko jest już głęboko w kanale rodnym a coś nagle idzie nie tak to na cesarkę już za późno i to są jedyne alternatywy żeby szybko reagować...

oar8k0s3qrc0hlfg.png
    Emilka 10tc [*]
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny waga waga .. najważniejszy jest obwód głowy przy porodzie

Nalala, sisi, JaPM lubią tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka.m wrote:
    Labamba 40 zł za dwupak, wiec po 20 zł za biusztonosz wychodzi
    o kurcze no to dobra cena, czekam na wyplate do piatku i lece kupic,mam nadzieje,ze jeszcze beda:P

Nalala lubi tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj podejdę do h&m i zobaczę te biustonosze:)

Ladybird masz racje i to mnie cieszy moja córeczka ma głowke po mnie malutka i mam nadzieje ze tak zostanie, od początku tak było ze raczki najdłuzse a głowka najmniejsza. Ja zawsze miałam problem z kupnem czapek, kapeluszy itp. bo wszystko wpadało mi na głowe hahah

Ladybird:) lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja wiem, ze to zabobon ale niestety niektórzy nie rozumieją ale i tak postawie na swoim. Czekam tylko aż sie dowie o tym moja tesciowa... dopiero bedzie gadka hah ale to moje dziecko nie ich :P

lenka gratulacje udanej wizyty :)

Margaret witaj w kolejnym tygodniu :)

All4love to moje skonczy jako pijak na dworcu już jako tygodniowe niemowle heh:D no ja nie moge z tych babć. Mi moja powiedziala, zebym zdjęć brzuszka nie robila bo poronie... normalnie masakra :D Czyli będziesz rodzić naturalnie jak tak :)

Nie wyobrażam sobie rodzić 5kg dzidziusia siłąmi natury... chyba z pół roku bym do siebie nie doszla.

My się witamy w 34 tygodniu. Został miesiąc do zdjęcia pessara.. aż sie nie moge doczekać :) A Mężuś jeszcze bardziej :D My dziś szydełkujemy kocyk dla malej i coś czuje, że go niedlugo skoncze bo mmam wolny cały wieczór a Mąż na kawalerskim szaleje. Na szczęście obiecał, że wróci do 23 :)
    Też musze sie przejechać do h&m po te staniki ale to juz za tydzien bo za daleko mam zeby sama jechac. No i chyba po tą sukienke na wesele chociaż sama jeszcze nie wiem czy sie wybieramy

Margaret.Se, sisi, JaPM lubią tę wiadomość

atdccwa15xvoi93b.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że z czasem mogą też przecenić inne modele, jak byłam tydzień temu to żadnych przecenionych biutonoszy nie było, tylko deupaki takich koszulek na ramiączkach z wbudowanym stanikiem do karmienia (ze stówy na 50zl, też polecam), a teraz jak wróciłam to właśnie te miękkie są przecenione a inne jeszcze nie. Może później upolujecie coś jeszcze lepszego.
    Nie wiecie czy w każdym szpitalu dają koszulę jednorazową do porodu? Myślałam czy by nie rodzić w swojej ale w sumie zeby ona byla dalej do uzytku to chyba trzeba by ja dac mezowi od razu do wygotowania w domu bo przypuszczam że będzie mocno brudna :)

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avika gratki wkroczenia w nowy tydzień:) jest miedzy nami dokładnie tydzień różnicy:)
    Masakra co Twoja bacia powiedziała a najgorsze jest to ze takie chore myslenie właśnie przyciąga złe rzeczy no ale na szczecie nie my w to wierzymy a w tym przypadku to się liczy w co my wierzymy. Okropne sa te babcie z tymi przesadami. Masz racje ze powinnam dopiac swego bo to twoje dzieciatko i to inni powinni się tylko dostosować i uszanować nasze decyzje. My się nauczyliśmy z moim Miskiem ze nie mówimy za dużo a jak cos to tylko informujemy w swoim czasie i tyle, mysle ze to najlepsze podejście:)

Avika lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • JaPM Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Lenka- dobrze czytać, że kontrola wypadła dobrze, super :) No i gratuluję zakupów w esotiq, a ja kurcze nawet tam nie oglądałam, hmmm. Ja dzisiaj prasowałam właśnie swój szlafrok i koszule. Dzięki na info, jutro udam się do h&m :) co prawda ja chcę usztywniane ale przymierzę, może się przekonam. U mnie w szpitalu nie dają koszuli do porodu, dlatego kupiłam na necie taką na ramiączkach za 19zł, a prezentuje się dość dobrze.

Sisi- tak myślę i mnie nigdy lekarz nie macał brzucha, zawsze robi usg. Informacja o krótszej spłacie kredytu rewelacyjna :) bardzo fajnie, że takie okoliczności się pojawiły.

Margaret- najważniejsze, że batoniki smakują, a to jak wygląda to nieważne, już sobie wyobrażam jakie to dobre :) Co do skierowania to rodzinny powinien dać skierowanie chyba do neurologa lub właśnie ortopedy i dopiero specjalista da na rezonans lub tomograf, może warto teraz to załatwić, bo kobiety w ciąży mają mieć wizytę ustaloną najpóźniej w ciągu tygodnia, a jak dadzą skierowanie na badanie to sobie termin klepniesz :) Gratuluję zdobyczy wyszukanej w ciuszku, no i wkroczenia w nowy tydzień i to z taką wagą ,

Labamba- dzięki za radę ale jestem zupełnie nieogarnięta z tymi rozmiarami, nie wiem ile czego powinnam mieć, i jak szybko dziecko brudzi się czy rośnie. Kuszą mnie teraz przeceny i wolę dokupić teraz taniej niż później przepłacać, ale nie chcę też robić niepotrzebnych zakupów. Mniammm ciacho drożdżowe, ach te łakocie :) A swoją drogą miałaś rację z tym prasowaniem, dzisiaj wyprasowałam 2 koszule, szlafrok, 2 pieluchy i 8 par spodni dla małej i już bolały mnie plecy, no i musiałam skończyć

All4love- super, że z wizyty od lekarza wyszłaś z samymi dobrymi informacjami :)

Avika- gratuluję wkroczenia w nowy tydzień, ale ekstra, że sama robisz kocyk :)

Po przeczytaniu tych przesądów, już powinnam się bać co to będzie z mojej małej... Wagi niektórych urodzonych dzieciaczków przerażają, ale fakt to chyba rozmiar głowy jest tu najważniejszy :) A jeśli chodzi o vaccum to jest to właśnie coś czego cholernie się boję, pytałam nawet o to lekarza i powiedział, że jedynie może zostać siniak na główce, który się wchłonie ale nie przekonuje mnie to w ogóle. Czytałam w necie, że kobieta nie musi wyrazić na to zgody i nawet chyba mam takie pytanie w planie porodu, a lekarz mi powiedział, że stosuje się go bardzo rzadko i w sytuacjach wyjątkowych i nie pyta się o zgodę, dobrze, że był szczery ale nie podoba mi się to

Avika, labamba, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość

oar8skjo88hrjtqh.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret a racja, rowniutki tydzien nas dzieli :-) z tymi przesadami tk jest tak, ze jak zacznie sie o nich ciagle myslec to serio moze sie cos stac i zwalimy cala wine na to. Dlatego olac. Mnie po prostu denerwuje, ze ludzie chodzacy co tydzien do kosciola w takie rzeczy wierza :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 20:47

atdccwa15xvoi93b.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ