X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • sisi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba rozwalił mnie ten ćwierćinteligent, hahahaha :D :D :D

labamba lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • All4love Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    I mamy lipiec!!!! <3

Moj ulubiony zabobon to:
    Uważaj żeby w ciąży nie pochlapać się po brzuchu, bo dziecko będzie alkoholikiem :D

Ja melduję się po wizycie. Mała ma 1900g, wszystko dobrze, ułożona główkowo z pleckami po lewej i nóżkami po prawej stronie. Już raczej się nie przekręci. Ma być drobna, co cieszy mnie niesamowicie, może się nie wykończę przy porodzie :)
    Wody, łożysko, pępowina i wszystko inne ok. Szyjka długa, zamknięta.
    Mam kontynuować leżenie, odpoczywanie, bo na tym etapie powinnyśmy dbać o siebie i darować sobie eskapady zakupowe :)

Margaret.Se, labamba, Nalala, szarlo, sisi, moniadi, Avika, Chusy, JaPM, Genshirin lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All gratki!!! super ze malutka rosnie zdrowo i wszystko idelanie:)

O matko ale to chyba o to pochlapanie się to chyba alkoholem co;) hahahahhaha tego to nie słyszałam!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 14:06

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • labamba Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret - no najgorsze, że babcia mówiła to śmiertelnie poważnie :p

All4Love - gratulacje udanej wizyty i dobrych wieści :)

nasz synek chyba będzie narąbany chodził cały dzień, bo z powodów rozmiaró wmojego brzucha codziennie go czymś upapram, a wodą przy zlewie to nawet nie licze ile razy w ciągu dnia :p

Margaret.Se, szarlo lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba wierze ze babcia to mówiła poważnie bo myślisz ze u nas jest inaczej. jestesmy tym co mamy w głowie, często właśnie tak jest jak ktoś wierzy w to wszystko to może tak potem być, okropne a najgorsze sa starsze osoby te babcie to potrafią człowieka doprowadzić do szału tymi przesadami.
    My jak kupiliśmy wózek to nic nie mowilismy a dopiero z dwa tygodnie temu oznajmiliśmy jak przywiezlismy kilka części do prania i wyczyszczenia na wies to i tak było ze szybko kupiliśmy i czy nie za wcześnie żeby nie zapeszyć, masakra. O ciuszkach to nawet nie mowie i się nie chwale bo w sumie jest zachwyt przez chwile ale potem gadanie. Na usg to najlepiej jakbym prawie w ogóle nie chodziła bo jeszcze cos złego się stanie, matko przecież dopiero co byłam na usg i znowu o matko a jak cos laurce się stanie i ....no komend! zadnych zdjęć zebysmy nie robili i to nagranie z wizyty co mamy to tez nie dobrze. tesciowa co się okazało ze ona nie chce ogladac laury na filmie ani na zdjęciach bo jakiś tam kolejny przesad ale nie wnikałam w niego i ze tez zle ze mój Misiek będzie przy porodzie!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 14:45

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w esotiq dwie koszule do karmienia i szlafrok do szpitala, a w H&M miękkie biustonosze do karmienia, wszystko w wyprzedażowych cenach :)

sisi, Nalala, Margaret.Se, JaPM lubią tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love piękna waga :) Zazdroszczę, moja w tym czasie prawie kilo wiecej.
    Właśnie ogladałam poród gdzie dziewczyna wypychała 4800, oczywiście przy pomocy kleszczy, masakra!

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Nalala Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie że mam znajomą która siłami natury urodziła pierwsze dzieciątko ponad 5kg... :O Przy drugiej ciąży lekarz kategorycznie zabronił porodu naturalnego, "maluch" ważył po urodzeniu 5,3kg. A trzecia córeczka to już "kruszynka" była, ledwie 4,2kg :D

sisi lubi tę wiadomość

oar8k0s3qrc0hlfg.png
    Emilka 10tc [*]
  • Nalala Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Sisi, właśnie zerknęłam na Twój suwaczek, jak to już poważnie wyglada :)

sisi lubi tę wiadomość

oar8k0s3qrc0hlfg.png
    Emilka 10tc [*]
  • labamba Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret - masakra! musimy to olać i tyle :)

Lenka - a w jakiej cenie te biustonosze do karmienia?

Sisi - u nas na SR polozne mowily,ze w PL juz sie raczej porodow przy pomocy kleszczy nie robi tylko vaccum, ale nie wiem ile w tym prawdy:p moze chodzilo im tylko o ich szpital,ze niby szkolenia czy cos nie maja hehe
    Ale kurcze, mam nadzieje,ze moj maluch nie bedzie taki duzy, choc zapowiadaja, ze chlopisko juz spore:p

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• lenka.m Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba 40 zł za dwupak, wiec po 20 zł za biusztonosz wychodzi

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Nalala Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpela jest położoną więc to ona oprowadzała nas po szpitalu pokazując różne zakamarki. Na moje życzenie pokazała również vaccum i kleszcze (jak mówiła rzadko bo rzadko ale używają jednego i drugiego) brrrr mam nadzieję że uda się tego uniknąć bo sprzęty wyglądają niezwykle nieprzyjemnie... Ale niestety w momemcie gdy dzieciątko jest już głęboko w kanale rodnym a coś nagle idzie nie tak to na cesarkę już za późno i to są jedyne alternatywy żeby szybko reagować...

oar8k0s3qrc0hlfg.png
    Emilka 10tc [*]
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny waga waga .. najważniejszy jest obwód głowy przy porodzie

Nalala, sisi, JaPM lubią tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka.m wrote:
    Labamba 40 zł za dwupak, wiec po 20 zł za biusztonosz wychodzi
    o kurcze no to dobra cena, czekam na wyplate do piatku i lece kupic,mam nadzieje,ze jeszcze beda:P

Nalala lubi tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj podejdę do h&m i zobaczę te biustonosze:)

Ladybird masz racje i to mnie cieszy moja córeczka ma głowke po mnie malutka i mam nadzieje ze tak zostanie, od początku tak było ze raczki najdłuzse a głowka najmniejsza. Ja zawsze miałam problem z kupnem czapek, kapeluszy itp. bo wszystko wpadało mi na głowe hahah

Ladybird:) lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja wiem, ze to zabobon ale niestety niektórzy nie rozumieją ale i tak postawie na swoim. Czekam tylko aż sie dowie o tym moja tesciowa... dopiero bedzie gadka hah ale to moje dziecko nie ich :P

lenka gratulacje udanej wizyty :)

Margaret witaj w kolejnym tygodniu :)

All4love to moje skonczy jako pijak na dworcu już jako tygodniowe niemowle heh:D no ja nie moge z tych babć. Mi moja powiedziala, zebym zdjęć brzuszka nie robila bo poronie... normalnie masakra :D Czyli będziesz rodzić naturalnie jak tak :)

Nie wyobrażam sobie rodzić 5kg dzidziusia siłąmi natury... chyba z pół roku bym do siebie nie doszla.

My się witamy w 34 tygodniu. Został miesiąc do zdjęcia pessara.. aż sie nie moge doczekać :) A Mężuś jeszcze bardziej :D My dziś szydełkujemy kocyk dla malej i coś czuje, że go niedlugo skoncze bo mmam wolny cały wieczór a Mąż na kawalerskim szaleje. Na szczęście obiecał, że wróci do 23 :)
    Też musze sie przejechać do h&m po te staniki ale to juz za tydzien bo za daleko mam zeby sama jechac. No i chyba po tą sukienke na wesele chociaż sama jeszcze nie wiem czy sie wybieramy

Margaret.Se, sisi, JaPM lubią tę wiadomość

atdccwa15xvoi93b.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że z czasem mogą też przecenić inne modele, jak byłam tydzień temu to żadnych przecenionych biutonoszy nie było, tylko deupaki takich koszulek na ramiączkach z wbudowanym stanikiem do karmienia (ze stówy na 50zl, też polecam), a teraz jak wróciłam to właśnie te miękkie są przecenione a inne jeszcze nie. Może później upolujecie coś jeszcze lepszego.
    Nie wiecie czy w każdym szpitalu dają koszulę jednorazową do porodu? Myślałam czy by nie rodzić w swojej ale w sumie zeby ona byla dalej do uzytku to chyba trzeba by ja dac mezowi od razu do wygotowania w domu bo przypuszczam że będzie mocno brudna :)

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avika gratki wkroczenia w nowy tydzień:) jest miedzy nami dokładnie tydzień różnicy:)
    Masakra co Twoja bacia powiedziała a najgorsze jest to ze takie chore myslenie właśnie przyciąga złe rzeczy no ale na szczecie nie my w to wierzymy a w tym przypadku to się liczy w co my wierzymy. Okropne sa te babcie z tymi przesadami. Masz racje ze powinnam dopiac swego bo to twoje dzieciatko i to inni powinni się tylko dostosować i uszanować nasze decyzje. My się nauczyliśmy z moim Miskiem ze nie mówimy za dużo a jak cos to tylko informujemy w swoim czasie i tyle, mysle ze to najlepsze podejście:)

Avika lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • JaPM Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Lenka- dobrze czytać, że kontrola wypadła dobrze, super :) No i gratuluję zakupów w esotiq, a ja kurcze nawet tam nie oglądałam, hmmm. Ja dzisiaj prasowałam właśnie swój szlafrok i koszule. Dzięki na info, jutro udam się do h&m :) co prawda ja chcę usztywniane ale przymierzę, może się przekonam. U mnie w szpitalu nie dają koszuli do porodu, dlatego kupiłam na necie taką na ramiączkach za 19zł, a prezentuje się dość dobrze.

Sisi- tak myślę i mnie nigdy lekarz nie macał brzucha, zawsze robi usg. Informacja o krótszej spłacie kredytu rewelacyjna :) bardzo fajnie, że takie okoliczności się pojawiły.

Margaret- najważniejsze, że batoniki smakują, a to jak wygląda to nieważne, już sobie wyobrażam jakie to dobre :) Co do skierowania to rodzinny powinien dać skierowanie chyba do neurologa lub właśnie ortopedy i dopiero specjalista da na rezonans lub tomograf, może warto teraz to załatwić, bo kobiety w ciąży mają mieć wizytę ustaloną najpóźniej w ciągu tygodnia, a jak dadzą skierowanie na badanie to sobie termin klepniesz :) Gratuluję zdobyczy wyszukanej w ciuszku, no i wkroczenia w nowy tydzień i to z taką wagą ,

Labamba- dzięki za radę ale jestem zupełnie nieogarnięta z tymi rozmiarami, nie wiem ile czego powinnam mieć, i jak szybko dziecko brudzi się czy rośnie. Kuszą mnie teraz przeceny i wolę dokupić teraz taniej niż później przepłacać, ale nie chcę też robić niepotrzebnych zakupów. Mniammm ciacho drożdżowe, ach te łakocie :) A swoją drogą miałaś rację z tym prasowaniem, dzisiaj wyprasowałam 2 koszule, szlafrok, 2 pieluchy i 8 par spodni dla małej i już bolały mnie plecy, no i musiałam skończyć

All4love- super, że z wizyty od lekarza wyszłaś z samymi dobrymi informacjami :)

Avika- gratuluję wkroczenia w nowy tydzień, ale ekstra, że sama robisz kocyk :)

Po przeczytaniu tych przesądów, już powinnam się bać co to będzie z mojej małej... Wagi niektórych urodzonych dzieciaczków przerażają, ale fakt to chyba rozmiar głowy jest tu najważniejszy :) A jeśli chodzi o vaccum to jest to właśnie coś czego cholernie się boję, pytałam nawet o to lekarza i powiedział, że jedynie może zostać siniak na główce, który się wchłonie ale nie przekonuje mnie to w ogóle. Czytałam w necie, że kobieta nie musi wyrazić na to zgody i nawet chyba mam takie pytanie w planie porodu, a lekarz mi powiedział, że stosuje się go bardzo rzadko i w sytuacjach wyjątkowych i nie pyta się o zgodę, dobrze, że był szczery ale nie podoba mi się to

Avika, labamba, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość

oar8skjo88hrjtqh.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret a racja, rowniutki tydzien nas dzieli :-) z tymi przesadami tk jest tak, ze jak zacznie sie o nich ciagle myslec to serio moze sie cos stac i zwalimy cala wine na to. Dlatego olac. Mnie po prostu denerwuje, ze ludzie chodzacy co tydzien do kosciola w takie rzeczy wierza :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 20:47

atdccwa15xvoi93b.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ