X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry a masz fotkę groszka? :)
    U nas też nikt nie wie tylko moja sąsiadka bo umowilysmy się że będziemy się razem starać xd

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Cherry a masz fotkę groszka? :)
    U nas też nikt nie wie tylko moja sąsiadka bo umowilysmy się że będziemy się razem starać xd

Nie :P

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda
    A wiesz ile ma mm?:)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie
    Od kilku dni mam suchy kaszel, syrop z cebuli, inhalacje itd wszystko stosowałam i nic ta noc to już najgorsza była wogóle nie spałam aż mnie cały brzuch od kaszlu boli. Cwo możemy stosować w ciąży bezpiecznie? Ja zawsze na taki kaszel brałam herbapekt ale w ulotce pisze że w ciąży go nie można. Poratujcie mnie bo zaraz płuca wykaszle chyba...

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec :) wrote:
    Dziewczyny poratujcie
    Od kilku dni mam suchy kaszel, syrop z cebuli, inhalacje itd wszystko stosowałam i nic ta noc to już najgorsza była wogóle nie spałam aż mnie cały brzuch od kaszlu boli. Cwo możemy stosować w ciąży bezpiecznie? Ja zawsze na taki kaszel brałam herbapekt ale w ulotce pisze że w ciąży go nie można. Poratujcie mnie bo zaraz płuca wykaszle chyba...

Prenalen tabletki na gardlo, spray do nosa, saszetki lub syrop a najlepiej to lekarz, bo czasem konieczne jest podanie antybiotyku bezpiecznego w ciąży.

Ja sie wyleczylam syropcem z cebuli, sokiem z malin, sokiem z czarnego bzu, cytryna, imbirem, miodem (do herbaty ponizej 60°C), kurkuma, leżenim, prenalenem, czosnkiem z mlekiem

Zależy w jakim jestes stadium, dlatego najlepiej jakby to lekarz ocenil

Edit: wietrzenie i nawilzanie pokoju, polozenie cwiartek cytryn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 07:34

Rudzielec :) lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec ja mam taką dziwna może metodę na suchy kaszel ale mojej córce i mi pomaga ;) suchy kaszel to zazwyczaj z podrażnienia gardła wynika a na to ekstra są takie.... Pianki marshmallow bo żelatyna pomaga kup paczkę i spróbuj może i tobie choć trochę pomoże

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny...
    Masakra
    W nocy najpierw obudził mnie bolesny skurcz.. trwał kilka może kilkanaście sekund ale był bardzo bolesny.. z prawej strony koło jajnika.. :(

a potem mi się chyba śniły jakieś brzydkie rzeczy bo się obudziłam jakbym orgazm miała i cała szyja mi pulsowała i miałam skurcze !!

boję się :(

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj powtórzyłam test ( no 5 raz ;)) kreski ciemne i grube więc powinno być ok. Wizytę mam umówiona na 3.01 ale tam nawet usg nie mają (a to już będzie wypadal 7 tydzień). Prywatnie takie kolejki, że szybciej można urodzić niż się dostać, ale lekarz obiecał że jak tylko któraś pacjentka wypadnie z kolejki albo nie zjawi się na wizycie to zadzwoni i przyjmować mnie od ręki. Na NFZ w środe rano kazali dzwonić to być może na popołudnie przyjmą, wezmę skierowania na betę (po zasniadzie mają obowiązek mi wydać) i zrobię dwa-trzy razy pod rząd i może na usg skierowanie (bo też się zapisuje na terminy jako że w gabinecie w przychodni zlikwidowali i w szpitalu przyjmują tylko) i z jednej strony z uwagi na zasniad chciałabym iść wcześniej z drugiej boję się powtórki że znów usłyszę serduszko a na kolejnej wizycie okaże się że nic z tego wiec wolałabym przeczekać do tego 7 tygodnia... Sama nie wiem już co robic

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa mi się nigdy nic nie śniło, oprócz czasu kiedy byłam/jestem w ciąży. Teraz to trzeba był pierwszy objaw (serio to to skłoniło mnie żeby zrobić test zanim wzięłam antybiotyk bo cykl uważałam za stracony) i te sny jakieś takie durne i straszne że co kilka minut budziły mnie palpitacje serca... Jakieś szpitale w ruinach jak po wojnie, schrony itp :/ na skurcze nospa i tel do giną pewnie nic groźnego ale trzeba sprawdzić. I staraj się jak najmniej denerwować zajmij się czymś co lubisz robić może przejdzie, ważne żeby się nie nakręcić bo będzie tylko gorzej

Karola555 lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • jenni Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Ja dzisiaj powtórzyłam test ( no 5 raz ;)) kreski ciemne i grube więc powinno być ok. Wizytę mam umówiona na 3.01 ale tam nawet usg nie mają (a to już będzie wypadal 7 tydzień). Prywatnie takie kolejki, że szybciej można urodzić niż się dostać, ale lekarz obiecał że jak tylko któraś pacjentka wypadnie z kolejki albo nie zjawi się na wizycie to zadzwoni i przyjmować mnie od ręki. Na NFZ w środe rano kazali dzwonić to być może na popołudnie przyjmą, wezmę skierowania na betę (po zasniadzie mają obowiązek mi wydać) i zrobię dwa-trzy razy pod rząd i może na usg skierowanie (bo też się zapisuje na terminy jako że w gabinecie w przychodni zlikwidowali i w szpitalu przyjmują tylko) i z jednej strony z uwagi na zasniad chciałabym iść wcześniej z drugiej boję się powtórki że znów usłyszę serduszko a na kolejnej wizycie okaże się że nic z tego wiec wolałabym przeczekać do tego 7 tygodnia... Sama nie wiem już co robic

Ja tez powtorzylam dzisiaj test, (wlasciwie to robie je codziennie :-D)
    najpierw byly kreseczki slabe a teraz ciemne i grube :)

Czy mozna mnie dopisac do listy sierpniowych mamus 2017?

Z gory dziekuje :-)

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Gaduaaa mi się nigdy nic nie śniło, oprócz czasu kiedy byłam/jestem w ciąży. Teraz to trzeba był pierwszy objaw (serio to to skłoniło mnie żeby zrobić test zanim wzięłam antybiotyk bo cykl uważałam za stracony) i te sny jakieś takie durne i straszne że co kilka minut budziły mnie palpitacje serca... Jakieś szpitale w ruinach jak po wojnie, schrony itp :/ na skurcze nospa i tel do giną pewnie nic groźnego ale trzeba sprawdzić. I staraj się jak najmniej denerwować zajmij się czymś co lubisz robić może przejdzie, ważne żeby się nie nakręcić bo będzie tylko gorzej
    tylko że ja mieszkam w Irlandii i nie mam gdzie i do kogo zadzwonić...
    w piątek mam ginekologa...
    eh ...

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nospe masz?
    Na pewno nie zaszkodzi. Jak masz możliwość to połóż się i jak najmniej wstawaj, poczytaj lub pogadaj coś co Cie wciagnie. Teraz już skurcze się uspokoiły? Czy dalej łapią? Kurcze gdyby to był tydzień do przodu to pchalabym się na jakieś usg w emergency ale tu jeszcze pewnie serduszka nie widać i tylko niepotrzebny stres. Nic. Nie ma rady herbatka, kocyk i leżysz będzie dobrze! Ja w ciąży z Nadia skurcze miałam non stop od 5 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 08:31

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    A nospe masz?
    mam , ale to było jednorazowe... nic mnie teraz nie boli, nie ciągnie, nie kłuje..

• inaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoooo

Ja przespałam noc ładnie.. teraz czekam z niecierpliwością i ogromnym strachem na usg :( . Gaduaaa nie wiem co to mogło być. Nigdy nie slyszałam żeby cieżarnerj się takie coś podziało. A brzydkie rzeczy tzn? horror czy erotic :D:D

Dziewczyny jeśli chcecie być dodane to piszcie, ale piszcie też jaki macie termin porodu wg OM

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Basha Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dzisiaj, że malowałam dziecięcy pokoik na niebiesko :)

Muszę wam powiedzieć, że przez poprzednie poronienie do tej pory strasznie się denerwowałam, a dziś obudziłam się z jakąś taką dziwną pewnością i spokojem, że wszystko będzie dobrze :)

Another, Asiaczek, Karola555, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hejoooo

Ja przespałam noc ładnie.. teraz czekam z niecierpliwością i ogromnym strachem na usg :( . Gaduaaa nie wiem co to mogło być. Nigdy nie slyszałam żeby cieżarnerj się takie coś podziało. A brzydkie rzeczy tzn? horror czy erotic :D:D

Dziewczyny jeśli chcecie być dodane to piszcie, ale piszcie też jaki macie termin porodu wg OM
    erotic ;) stąd ten prawie orgazm...

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jednorazowe to się nie przejmuj, macica się rozciąga więc może się tak zdarzyć i obstawiam że to wina snu :) jak to moja babcia mawiala ciepłe mleko z miodem przed snem i ładne rzeczy się będą śnić
    Basha- u mnie termin 22.08

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Mogę dołączyć? To moja 3 ciąża, pierwsze promienie z drugiej mam siedmiomiesiecznego cudownego synka i w niedziele rano test pokazał piękne dwie kreski. U lekarza jeszcze nie byłam. Wybieram się przed świętami. Z moich obliczeń termin około 16 sierpnia. To był złoty strzał bo seksy były raz w 13 dc. Pozdrawiam.

BrumBrum, Karola555, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec :) wrote:
    Dziewczyny poratujcie
    Kochana ja byłam u lekarza w niedziele powiedziałam jak sprawa wygląda dał mi mucosolvan syrop i tabletki do ssania argentussin z cząsteczkami srebra i kazał co godzinę ssać, katar też mam, ale dzisiaj gardło już nie boli. Zdrówka życzę :) Te tabletki super są, kazał brać jak cukierki i długo trzymać najlepiej w poliku żeby się długooo rozpuszczały ;)

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj i życzę miłego dnia, mam dużo pracy. Koniec roku

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ