Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Otka,Cherry,Awangarda BOMBASTICO !!!
Marjotka wazne ze bedzie zarodeczek,serduszko
Sisi,rzeczywiście,mozesz miec racje nie wpadlam :-* a tu w sumie by tak za dwa dni moglo byc
Ina a kysz zle mysli,bedzie dobrze i juz!
Brumbrum spokojnie krwiaczek sie wchlonie zobaczyszzzCherry_Blossom, Otka lubią tę wiadomość
-
A mnie właśnie złapały pierwsze zawroty głowy, nagle poczułam się jak po dobrych czterech kielichach wódki. Dobrze, że siedziałam na kanapie bo inaczej wylądowałabym na podłodze. Miała któraś z was tak w tej albo poprzednich ciążach?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
awangarda wrote:Neme moim zdaniem progesteron masz za niski. Zadzwoń do lekarza. Powinnaś suplementowac . 12 jak na 6 tydzień ciąży to moim zdaniem za mało.neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
nick nieaktualnySisi ja tak miewam.
Neme to bardzo ważne by ze środkowego, bo ten pierwszy wymywa właśnie "zabrudzenia" że tak powiem, które mogą dać fałszywy wynik. Koniecznie powtórz badanie żeby jak coś lekarz nie walił antybiotyków niepotrzebnieneme lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt, pieknie nam sie tydzien zaczal i oby tak dalej
Te ktore robily bete tez gratuluje niech teraz tylko wysoko rosna
Wiecie co mi sie przytrafilo, kupilam w piatek luteine mialam recepte, facet w aptece mi dal ja nawet nie wiedzialam ile tam jest ta dawka, a dzis ktos przyjechal do mnie do domu z przeprosinami ze wydali mi zla luteine zamiast 100mg to wtedy dostalam50 mg i przywiozl ta wieksza juz w cenie, pierwszy raz spotkalam sie z czyms takimsisi, Cherry_Blossom, Otka, Uszko lubią tę wiadomość
-
neme wrote:biorę duphaston 1x1 od czasu pozytywnego testu, też myślę że za nisko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 20:49
neme lubi tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
nick nieaktualnyKasiula09 wrote:Dziewczyny gratuluje udanych wizyt, pieknie nam sie tydzien zaczal i oby tak dalej
Te ktore robily bete tez gratuluje niech teraz tylko wysoko rosna
Wiecie co mi sie przytrafilo, kupilam w piatek luteine mialam recepte, facet w aptece mi dal ja nawet nie wiedzialam ile tam jest ta dawka, a dzis ktos przyjechal do mnie do domu z przeprosinami ze wydali mi zla luteine zamiast 100mg to wtedy dostalam50 mg i przywiozl ta wieksza juz w cenie, pierwszy raz spotkalam sie z czyms takim
Kochana, nie mieli wyjścia. Jeśli wydali Ci 50 mg, czyli dawkę za małą- czym przy zagrożonej ciąży przez niewydolność ciałka żółtego, mogliby doprowadzić do niewystarczającej suplementacji i poronienia, to po kontroli inspektoratu farmaceutycznego mieliby ogromne problemy. Przy takiej pomyłce (w obie strony- za dużo i za mało) najszybciej i najbezpieczej pojechać do pacjenta. To było w ich interesie. Takie pomyłki nie powinny mieć miejsca wogole. Całe szczęście, ze Ci wymienili dawki.
-
nick nieaktualny
-
Karola - 15 lub 16 dpo. Ale raczej obstawiam 16.
Co do TSH - tak, normy są do 2,5. U mnie dzisiaj okazało się, że mam 3 więc od jutra zaczynam przygodę z Euthyroxem 25. Co ciekawe w pierwszej ciąży miałam dokładnie tak samo, też wynik 3,0 na samym początku. A jak nie jestem w ciąży to bez leków TSH mam na poziomie 1,5. Ciekawa zależnośćAsiaczek, Karola555 lubią tę wiadomość
-
neme Ostatnio taka prof. endokrynolog u której byłam mówiła mi, że mam utrzymywać w pierwszym trymestrze TSH do maks. 2. Ja cały czas biorę Euthyrox tylko zmniejszam dawki, bo mi wyniki szaleją w drugą stronę.
Progesteron mógłby być trochę wyższy u Ciebie, ja miałam ostatnio 19,48 - biorę Duphaston 2 razy dziennie i ginka mówiła, że jest dobrze, że dzięki dupkowi on nie spadnie. Najważniejsze, by nie plamić. Może zadzwoń zapytaj czy możesz brać 2 dziennie?
awangarda cudowne wieści! gratulacje Tym razem nie ruszamy się stąd do sierpnia!
Cherry masz kochanego męża ! Ja już nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam w kinie.
Gratuluję też nowym dziewczynom wyników bety ! i dodatnich testów!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 00:32
Karola555, neme lubią tę wiadomość
2 Aniołki -
Miałam jeszcze pisać, że w sierpniu miałam robione wszystkie badania 1 trymestru i teraz gin mi powiedział żebym powtórzyła tylko morfologie, glukozę i mocz resztę mi przepisze do karty ciąży, którą założymy tego 9 stycznia (to będzie 11 tc)
Karola555 lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Samsaramsa powodzenia. Będzie git, musi być!
Ja też nie śpię. Synek przyszedł przes 6 do nas, zasnął, a ja już nie mogę..
U nas o ciąży jeszcze nikt nie wie
Super jest mieć tska tylko naszą tajemnicę
Jeśli objawy (tzn wiszenie nad kibelkiem) mnie nie zdradza, to powiemy w święta.
Ale aż mnie skręca, żeby siostrze powiedzieć! Ona jest w 29tc. Będziemy miały dzieci z jednego roku