Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki:)
Dziękuje Wam kochane za zyczenia:*****
Miałam dzisiaj ciezką noc, mało spałam bo moja córecka chyba składała mi zyczonka i tak brykała a jak się uspokoiła to ja nie mogłam zasnąć. wstawanie co chwile na siku a potem miała czkawkę i znowu nie mogłam zasnąć, potem ulewy straszne wiele godzin i nad ranem burza. Przez to ze nie mogłam spac była okrutnie rozdrazniona i nawet z niemocy się poryczałam, hormony mi dały się we znaki. Doszłam do wniosku ze ja powinnam rodzić w dzień po przespanej nocy bo inaczej dam popalić wszystkim w szpitalu i mojemu Miskowi hehe. To jest takie tam moje zyczonko imieniniowe heheheh wiec musi się spełnić hahahha
W pasie mam 106-107, tak mam już od jakiegoś czasu i waga +13,5 już brrrr
Co do podkładów to muse dokupić bo mam tylko 3 szt a jedne niedługo wyladuje w samochodzie, do szpitala i w domu muse mieć, wiec musze jeszcze dokupić koniecznie
Sisi Ty jestem na końcówce a tez mam coraz mniej siły na wszystko, w domu burdel i wczoraj nawet nie byłam w stanie ogarnąć reszty rzeczy żeby zamowic w necie. Spałam w dzień a wieczorem już byłam ledwo zyjaca. Teraz odrobine energii mi przybyło ale nie wiem na jak długo. Mi się wydaje ze mój wiek tez robi swoje i szybciej się mecze niż Wy no i ta pogoda masakryczna. Czy nie może być normalnie ciepło albo średnio cielo to temperatura i duszność skace w ciągu dnia jak w Tajlandii a nie wspomnę o deszczach w raczej ulewach
Sisi, Neme kciuki za wizyte dzisiejsza!!!:***
JaPM gratki wejścia w nowy tydzień:*
lababmba tak przetestowana już w dniu zakupu piłka:) kołysze się na boki na niej ale malutko na razie żeby nic nie ruszyło jeszcze hehehe a potem jak zaczne 38tc to z niej nie zejde hehehheh
Ja jeszcze nie ogarnęłam ciuszków do szpitala, zresztą jeszcze nie zaczęłam się pakowac hehheh ale mam liste ze SR co potrzebne: 3kaftaniki ale mam tylko jedne i jak trafie w rozmiarze 56to kupie a jak nie to tylko jedne będzie, śpiochy 2szt, czapeczki i skarpetki tez po 2szt maja być, body z dł rękawem ale ja wezme więcej i kr rękaw tez bo kaftaników mam jedna szt, napisane pieluchy tetrowe 5szt i flanelowe 3szt,kocyk i recznik frote i pielucha na sale porodowa.
Chusy jak po wizycie?????sisi lubi tę wiadomość
-
Nalala wrote:Cassie - u nas właśnie na sr mówili, że te naturalne sposoby nie przyspieszają terminu porodu tylko akcje porodową, także tak jak mówisz nie ma co odpuszczać
Właśni u mnie na sr tez tak mówili! Tylko gdzieś w międzyczasie po tylu tygodniach i opiniach w necie jakoś mi się to przeobraziło w przyspieszacz porodu -
Jejku dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę że możecie poleżeć i nic nie robić. Ja od początku lipca mam synka całymi dniami w domu bo w przedszkolu wakacje. Więc od rana gotowanie sprzątanie zakupy oczywiście zabawa po poludniu plac zabaw. Masakra już nie ogarniam. Siadam dopiero jak idzie spać ok 22. I na nic nie mam już siły także u mnie ciuszki nie poprawne nie poprasowane dla małej kompletnie nic nie przygotowane.
Nie wiem jak to ogarnę wszystko. -
Hm... Dziewczyny doktorka mnie zbadala na wszystkie strony, USG z pomiarami, KTG, szyjke. I co sie okazalo mam bardzo regularne skurcze, powiedziala ze moge zaczac rodzic w kazdej chwili . Spytala mnie czy sa bolesne, powiedzialam ze nie, poprostu twardnieje mi brzuch. Wiec mi powiedziala zebym zaczela je liczyc jak sie zaczna robic bardziej bolesne. Rozwarcie poki co tylko na 1.5cm. Zapytalam czy w takim razie to cos oznacza, mowi ze moze byc i tak ze sie szyjka otworzy w ciagu godziny, a moge i tydzien z tym rozwarciem chodzic albo dluzej. Poki co skurcze sie od dwoch godzin nie wyciszyly. Ale problem jest taki ze po tym jak mi zbadala szyjke zaczelo mnie okropnie bolec podbrzusze tak okresowo. Najpierw to byl ciagly bol a teraz przychodzi takimi falami.. I nie wiem czy to tez sa skurcze czy tylko bol wywolany badaniem. Juz sama nie wiem co myslec.
A malutka przybrala poki co do 2300. ; )szarlo, ewe_a85, Nalala, Genshirin, sisi lubią tę wiadomość
-
Chusy! To my Ci gadamy od tygodnia, ze rodzisz! Co Ty myślisz, że my się mniej od lekarzy znamy? heh Oczywiście żarcik.
Leć pod prysznic z tym bóle a później spróbuj się legnąć i odpocząć, przeleżeć ten ból. No ale jak nie przejdzie a jakaś tam akcja się kręci to chyba warto wybrać się na ip? Z resztą będziesz wiedziała..
Tylko daj znać jak pójdziesz rodzićlenka.m, sisi lubią tę wiadomość
-
No jak tak to tak. I musisz ale to KONIECZNIE musisz starego zaangażować seksy i tarmoszenie sutków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:39
Margaret.Se, ewe_a85 lubią tę wiadomość
-
Delilah - rodze w Siemiradzkim, w sumie mam najblizej i jestem pewna,ze mi nie odmowia znieczulenia:p
Margaret - moj maly dzis tez ostro po garach daje caly dzien ciekawe czy to tez ta burza;-)
Aska- to zaczynaj, zaczynaj, bo jest tego troche! a nie wiadomo kiedy dzidzius bedzie chcial Cie poznac
Chusy - o rany! no to juz! najwazniejsze zachowac spokoj i sciagnac aplikacje na telefon, ktora bedzie liczyc skurcze Tak gdzies juz slyszalam, ze po tym badaniu to mocno boli, ale jak regularne, to bym tez chyba liczyla!
Właśnie wróciłam z Biedry z daktylami bede zaraz przegryzac do herbatki z lisci malin hehe -
Chusy no tak jak mowi Cassie my już tak poedukowane ze wiemy lepiej nawet niz lekarze hehehe tez mówiłam i miałam przeczucie ze u Ciebie się zaczyna:) kochana weź prysznic a mysle ze ten bol się rozkreca a tylko zbieg okoliczności ze po badaniu. Pochodz po schodach i rób co Ci instykt podpowiada i po czym się czujesz lepiej. Kurcze ale super i u Nas zaczęło się dziac:)
Dawaj znac na bieżąco!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:47
-
15:37
15:40
15:44
15:47
Ale kurde no.. czopa zadnego nie bylo, wody sie nie sacza (chyba? troche mi mokro ale to nie to pewnie). Malz w pracy i nie wiem czy panikowac i go wolac czy nie.. Ide pod ten prysznic.
Sciagnelam apke na tel i zobacze co madrego mi powieMargaret.Se, Larysa, szarlo, Genshirin, sisi lubią tę wiadomość
-
Margaret wszystkiego najlepszego z okazji imienin
JaPM Gratki donoszonej ciąży
Labamba wittaj w 9 miechu U mnie w szpitalu trzeba miec wszystko swoje, dziaduja
Chusy, tak jak mówi Cassie słuchaj sie nas heh nie wiedzialam nawet, ze skurcze bez bólu to są już te porodowe a nie przepowiadajace :o to chyba już!
Ladybird dzdziuś ma jeszcze 3 tygodnie wiec zobaczysz na pewno dobije do tych 2,5kg. Wiadomo każdy aparat do usg nie jest nieomylny
Ja zaczynałam z 87 cm w obwodzie a dzis brzuszek ma juz 107 cm. 18cm w brzuchu, 18kg w pupie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:55
Margaret.Se, Cassie 65, Nalala, sisi lubią tę wiadomość
-
To ja w pasie zaczęłam od 74cm a teraz 107 to mam +33cm w pasie i waga 13,5 heheh
Chusy ja tez miałam bolesne okresy i licze na taki sam ból porodowy;) -
Chusy w takim razie bez prysznica się nie obejdzie. Jeśli po przejdzie to jeszcze nie to ale kurde masz skurcze co 3 min! więc jak po prycholu nie przejdzie to izba ( w drodze tarmosić sutki)
-
Chusy wrote:15:37
15:40
15:44
15:47
Ale kurde no.. czopa zadnego nie bylo, wody sie nie sacza (chyba? troche mi mokro ale to nie to pewnie). Malz w pracy i nie wiem czy panikowac i go wolac czy nie.. Ide pod ten prysznic.
Sciagnelam apke na tel i zobacze co madrego mi powie
Czop wcale nie musi się pojawić, wody również nie muszą sie sączyć także na to nie patrz.a Twoje skurcze wyglądają na baaardzo regularne - słuchaj dziewczyn i sio pod prysznic jak nic sie nie zmieni to sru na porodówkę. Trzymam kciuki! -
Bylam pod prysznicem, teraz od 20 min mam skurcze co 4 i pol minuty, takze troche sie wydluzyly odstepy ale nie ustaly. I co mam teraz myslec
No nic, dalam znac malzowi zeby wracal juz, i tak mial za godzine konczyc prace. Zanim dojedzie tutaj to jakies 40-50 min wiec bede juz wiedziala na czym stoje. Ide sie dopakowac do szpitala w takim razie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 16:09
sisi lubi tę wiadomość