Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży (37+1) to lepiej już aspargin, czyli w sumie magnez, odstawić bo tłumi i wygasza ewentualne skurcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 20:52
ewe_a85 lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz o tym wczoraj tylko o tym powiedział ale nie dopytywalam no bo już to wiedziałam że sr. Tak jak ja biorę te 2 tabletki raz na ile to jeszcze luz ale wiem że niektore dziewczyny biorą normalnie przez pół ciąży po 6 tabletek dzienniewiec to faktycznie może wyciszac skurcze na tym etapie
-
Co do magnezu to ja jakis czas temu pytalam sie mojego lekarza i dziwil sie ze pytam sie i stwierdzil ze nie ma nic wspolnego z porodem hmm to ja juz nic nie wiem, tez sobie nie wyobrazam nie brac magnezu hmm
Chusy kurde chyba rodzi skoro cisza... -
Wczoraj zauważyłam, że na ulotce nospy jest napisane, żeby nie brać w czasie porodu, także jak myslimy, że się coś zaczyna to chyba lepiej nie zagłuszać tych skurczy.
Chusy zrobi update ale ze zdjęciami dzieciaczkaCassie 65, Avika lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
labamba wrote:a u mnie na sr mowili,ze daja w szpitalu nospe rozkurczowa jak oksytocyne podlacza hehe i badz czlowieku madry i pisz wiersze...
no Chusy chyba nam zrobi niespodzianke
U nas o tym samym położna na sr mówiła i pukala się w głowę przy tym. Niestety smutna prawda z porodówek że nie wiadomo po jakiego grzyba tak robią -
Hej dziewczynki
Chusy trzymam za Ciebie ogromne kciuki &&&& Pewnie już tam lezysz nieźle zasapana
Margaret wsystkiego najlepszego
Po wizycie dużych zmian nie ma, wody nadal w nadmiarze ale nieco spadły z 31 na 29. Małej już nie mierzyli. Lekarz który przyjmował mnie na konsultacje zupełnie olał moją niedzielną wizytę ale na cesarkę z łaską i niechętnie zapisał, tak więc 20 lipca bedziemy witać Helenkę na świecie Mam nadzieję, że nie zrobi nam niespodzianki i nie wyjdzie w ten weekend
Mam mieć jeszcze jedno usg dla sprawdzenia wód chociaż nie wiem po co. Mam czekać na telefon ze szpitala z data i godziną. We wtorek o 18 mam się zgłosić na badania przedoperacyjne i wtedy poinformują mnie o której dokładnie mam się pojawić w szpitalu w czwartek. Póki co wiem tylko, że cc popołudniu.
Co do rozmiaru brzucha to zaczynałam od 93 albo 95 cm teraz nie pamiętam, a obecnie urosło mi się do 117 cm. Ogólnie w tym okresie brzuch nie powinien już rosnąć bo ilość wód się zmniejsza, chyba, ze ktoś ma wielowodzie jak ja!Margaret.Se, Nalala, JaPM, szarlo, Larysa, Genshirin, Avika, ewe_a85, labamba, Chusy, Ladybird:) lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dzieki Sisi:***
O mamuni 20tego juz bedziesz miala swoja wymarzona coreczke w ramionach, cudownie:) super ze wywalczylas cc:) ja jeszcze tyle musze czekac no ale musze do 5sierpnia a potem hulaj dusza hehe
Chusy czekamyyyyy :***sisi lubi tę wiadomość
-
Sisi, ja od 20 lipca moge legalnie rodzic, a Ty juz bedziesz po, normalnie szok, to juz za tydzien. Jakby zaczelo sie wczesniej to nie wiem czy lepiej dla Was by nie bylo, a malutka nie musi byc duza jak przewiduje usg. Bede trzymala kciuki.
Zaczyna sie i u nas dziac, a dopiero jeczalam na nudnosci w 1 trymestrze, szybko zlecialo.
Mi brzuchol zaczal troche klatke uciskac, mam wieksze problemy z pochylaniem sie takze synus rosnie. Jutro usg zobaczymy jak duzy juz jest. No i troche pobolewa mnie dol brzucha od czasu do czasu, zaczal sie u mnie ten ciezszy etap ciazy. Noc najgorsza przy przekrecaniu ciagna mnie wiezadla.
Chusy sle cieple mysli i &&
A i dzisiaj ugryzla mnie osa w lewa dlon, bedzczelna wleciala przez okno, boli mnie troche lapsko i lekko spuchlo, moze do jutra przejdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 00:04
sisi lubi tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Kochane jestescie dziewczyny : ) Niestety zdjec dzieciowych jeszcze nie bedzie bo tak jak przeczuwalam odeslali mnie do domu.
Najsmieszniejsze jest to ze ja rzeczywiscie mam regularne skurcze co 4 minuty, ktore nie ustepuja od popoludnia. Nic sie w tym fakcie nie zmienilo. Doktorek taki zdziwiony troche patrzyl na to ktg. Ale mowi ze chociaz rzeczywiscie sa regularne to nie wywoluja rozwarcia wiec nie bardzo moga cos zrobic ze mna. Powiedzial zeby wracac jak zrobia sie naprawde bolesne, ewentualnie wody/krwawienie czy cos. Pytam sie w takim razie co mam zrobic z tymi skurczami i ogolnie jak zyc panie premierze, jak mi brzuch twardnieje co chwile. A on na to ze nie bardzo da sie cos z tym zrobic. W takim razie ile to moze potrwac? Ano moze dzien moze dwa moze tydzien. Takze hurra-hurra, jestem w domu ze skurczami cholera
Jakby sie to ktorejs z was przydarzylo dziewczyny to wciaz sa skurcze przepowiadajace. Dopiero jak sie zrobi napraaaaaaaaawde bolesnie to sie wybierajcie do szpitala. Widzialam chyba ze trzy ciezarowki gotowe do rozpakowania i uwierzcie mi do takiego stanu mi jeszcze daleko. Jedna szla trzymajac sie sciany, druga na wozku trzymajac recznik miedzy nogami a trzecia jeczala a maz ja masowal po plecach. Takze tego.. bede wiedziec co mnie czeka w razie wsisi lubi tę wiadomość
-
Chusy jeden dzień nie zagladalam a tu takie przeżycia miałaś! !! Skurcze bez bólu regularne to ja tez mam właśnie tylko u mnie były zazwyczaj tak co 6 min ale właśnie lekarz mówił ze te porodowe skurcze to są z bólem . Jak nie boli to znaczy ze macica ćwiczy a mnie nie boli albo zaboli raz na 10 skurczy ... ale dobrze ze pojechalas, przynajmniej wiesz teraz co i jak !! bądź czujna i obserwuj się bo nie wiadomo kiedy może się zacząćneme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Ja Dziś intensywny Dzień mialam. Najpierw szkoła rodzenia i pisanie planu porodu i nauka parcia. Potem wizyta . Bez zmian -
25 lipca na oddział do porodu juz ale jednak nie cc tylko SN bo przez tydzień ilość wód spadła do 24 !!!! a młody "schudl" waga to 3080 gram :p ja juz nie wiem w koncu w co wierzyć :p wiec jak wody spadły i młody nie jest taki duży to SN będziemy działac
Lekarz mnie bierze na oddział żebym juz była pod kontrolą i te 100 km nie musiała dygac w razie co na sygnale :p
A też nie wiedziałam że się aspargin odstawia, ja biorę 6x dziennie ale będę teraz odstawiac jak tak piszecie ....
Sisi ojej ale super ze za chwile córcia będzie z Wami !!!!!! dobrze ze ogarnęłas to cc . Będziesz spokojniejsza .Avika, Nalala, sisi lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr