Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisi gratuluję wyznaczenia terminu c.c . Jednak będziesz lipcówką 2017:) i tak jak myślałam pierwsza zaczniesz przecierać nam szlaki:). Super:) będziemy mieć relację z pierwszej ręki. Ja powoli zaczynam lekko panikować przed cesarką (zostały 3 tygodnie). Dziś o 12.30 wizyta kontrolna u mojej starej lekarki więc coś tam się dowiem nowego na pewno.
sisi lubi tę wiadomość
-
Chusa, a ja byłam wręcz pewna, że to Twój dzień. Swoją drogą bardzo dobrze, że pojechałaś to sprawdzić.
Name- do 24 zostało tylko 10 dni, to już tuż tuż. Wow
Szarlo- znam te ucuski...,a jak Twoja dłoń? Bo to troszkę niepokojące!
Larysa- ale Ci fajnie, że znasz datę poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 06:11
-
JaPM, spuchnieta i troche boli, zaczerwieniona w miejscu ugryzienia, czerwony placek O srednicy 3-4cm. Myslalam ze dziś juz nic nie bede czula. Nie pamiętam jak to jest po ugryzieniu osy, chyba mnie wcześniej jie ugryzla. Nid dość, ze ciążowo mam trochę opuchniete dłonie to jeszcze ta osa.
Chusy, to teraz wiemy co i jak, ja to sie chyba bac zaczne pomalu tego porodu, a raczej bólu jaki mu towarzyszy.
Aniołek 18.04.2016 -
Szarlo może warto iść do rodzinnego albo chociaż do apteki na początek bo szybciej aby coś polecili na to. Ja też się boję! Od jakiś paru dni jestem w stresie!!! Ja nie boję się bólu tylko tego, że coś pójdzie nie tak. Ja od razu mówię, że chcę znieczulenie. Tak bardzo chcę mieć to za sobą. Na pewno damy radę!!!!
-
Szarlo lepiej lec do lekarza, zeby sprawdzic czy wszystko jest ok :-*
Sisi ale super! To juz niedlugo bedziemy Tobie jako pierwszej skladac Gratulacje! Az Ci zazdroszcze, ze juz niedlugo zobaczysz Córke
Chusy to mialas niezlego stracha pewnie teraz tylko czekac na bole oby nie byly mocne, a my juz na zdjecie maluszka czekalysmy
Larysa czekamy na wiesci z wizyty
Neme kiedy klada Cie na oddzial?
Malavi Ja wlasnie myslalam czy moze odstawic juz ta luteine i nie brac tez magnezu ale nie chce robic nic na wlasna reke. A Ze wykupilam wczoraj kolejne opakowanie to wezme je juz do konca bo cholerstwo drogie mam w poniedzialek wizyte wiec dopytam sie lekarza co i jak. I co najdziwniejsze, w 36tc bede miala robione 4d bo lekarzowi wczesniej nie odpowiadalo
Kurcze,ja sie bole tych boli ale nie mysle nawet o tym zeby chciec znieczulenie ale pewnie to sie zmieni jak zaczne rodzic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 08:27
lenka.m lubi tę wiadomość
-
Hej kochane:)
Szarlo lec do lekarza i skontroluj to ukaszenie bo z osa nie ma zartow.
Chusy ale emocje byly uffff przeczytalam w nocy jak wstalam na siku ale dzisiaj dobrze spalam i nie mialam sily odpisywac hehe. Cholera czyli skurcze jak nie sa bolesne na amen to nie to ehh i wez tu nie zwariuj ale dobrze ze pojechalas i sprawdzilas to. Jak lekarz zdziwiony tym ktg to chyba malo doswiadczony raczej hehe.kurka to czekamy bo w kazdej chwili mozesz zaczac rodzic. Ciekawe czy Sisi bedzie piersza czy u Ciebie poleci z koksem:)
Neme ale numer ze te wody spadly i taka zmiana, pewnie juz sie nastawilas ciut na cc? Dobrze ze spadaja tylko szkoda ze maluszek jest mniejszy ale z drugiej strony skoro masz rodzic sn to moze lepiej bo latwiej urodzisz a i tak wage ma super.
Ja jak bylam po SR na IP to byla laska co zaczynala rodzic i zwijala sie z bolu i mysle ze dobrze wiem jaki to jest bol bo tez sie zwijalam pp ale ja nie chodzilam po scianach a lezalam w lazience na podlodze.w szpitalu ciezko po podlodze sie zwijac wiec sciany sa oparciem brrrWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 09:08
-
Sisi gratuluję terminu cesarki, ale extra jeszcze tydzień i przytulisz swoje maleństwo.
Chusy no to masz przeboje z tymi skurczami eh a ja już popcorn otwarłam bo myślałam, że rodzisz hihi pewnie to tylko kwestia czasu i z bezbolesnych skurczy zrobią się bolesne
Neme dobrze, że będziesz w szpitalu pod opieką i nie będziesa musiała się tłuc na szybko te 100km
Larysa te trzy tygodnie Ci przelecą ani się obejrzysz a już będziesz po nie bój się cesarka nie taka straszna.
Szarlo jak opuchlizna nie zejdzie to zmykaj do rodzinnego albo chociaż do apteki po jakiś środek łagodzący bóli opuchlizne.
Mnie już ta końcówka męczy troche boli mnie brzuch a raczej dół brzucha cały czas się czuję jakbym zakwasy miała na dole. Kilka razy dziennie brzuch robi sie jak kamień u mnie i nie wiem czy to syn czy skurcze w dodatku czasem kłuje mnie w podbrzuszu i pipie i mam bóle @ eh organizm świruje albo matka świruje. Z obracaniem w łóżku też mam problem bo boli przy każdym ruchu heh
No dziewczyny zacznijcie sezon to może wszystkim nam to pomału jakos ruszyMargaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
JaPM mam to samo. Oczywiście boję się bólu, ale tłumaczę sobie, że tyle lasek przede mną dało radę i że kiedyś bole minie. Na prawdę boję się komplikacji i tego, że poród jest taki nieprzewidywalny. A jeszcze u mnie są zdania podzielone czy sn-lekarz prowadzący czy cesarka-hematolog u miałam sama wybrać
-
Bo prawda jest taka, że nasza Chusy wczoraj nie urodziła nie oznacza, że dziś nie urodzi hehe. A dopiero co w środę po wizycie wam pisałam co mój dok powiedzial. "BEZ BÓLU NIE URODZIMY" :p chyba ma rację skubaniec. też raz jak byłam na ktg na chwilę na oddziale widziałam dziewczynę gotowa do rozpakowania. Niezapomniany widok dobrze, że mam już tą konsultacje z anestezjologiem, że w razie W mogę dostać zzo.. Jakoś się z tym czuję bezpieczniej
A co do porodu SN to po wczorajszych 20min które spędziłam na kiblu mocno ZWATPILAM w tą możliwośćChusy, sisi lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży skurcze porodowe wcale nie miałam jakies mega bolesne i to po oxy były zupełnie do wytrzymania bo nawet na partych położna mówiła mi kiedy skurcz idzie bo ja za bardzo nie czułam. Jedynie co to przed skurczem miałam mega drgawki. Więc to też nie jest powiedziane że trzeba po ścianach chodzić.
-
Sisi- swietne wiesci:) 20 lipca to piekna dara, no i wlasciwie za tydzien!!!
Szarlo - az te owady!!! oby nie bolalo za bardzo, a jak cos to nie wiem czy ciezarne moga wapno? chyba tak?
Chusy - ale dzwina sprawa, w sumie kazda z nas ma inna granice bolu,wiec ja nie wiem czy to tak do konca...na pewno jakbys nie pojechala, to bys sie mega stresowala, wiec i tak dobrze,ze bylas i sprawdzilas!
Neme - no to super,ze udalo sie z lekarzem wszystko zalatwic! no i dobrze,ze maly nie taki duzy i liczba wod sie zmniejszyla
Ewe - mam dokladnie takie same objawy jak Ty :p widocznie taka nasza uroda albo tych naszych ciąż
Ja dzis melduje sie po wizycie - maly wazy 2800kg, wszystko gra, szyjka powoli zaczyna sie skracac :)W przyszlym tygodniu juz mam isc na ktg.
No i GBS ujemny
Dziewczyny a jak to jest z l4 - czy lekarz moze wystawic je co najwyzej do terminu porodu wyliczonego z OM?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 10:47
Chusy, Genshirin, Margaret.Se, szarlo, agula1983, ewe_a85, moniadi lubią tę wiadomość
-
Powiem wam czemu w ogole pojechalam na ip. Regularne skurcze zdarzaly mi sie juz wczesniej ale internety pisza ze sie wyciszaja po 2-3 godzinach. Moje trwaly od 13 do 2 w nocy. I robily sie bardziej bolesne a to dlatego ze 3 razy w tym dniu mi sprawdzali szyjke czego wczesniej nie robili cala ciaze. Najwyrazniej moje cialo jest na to wrazliwe i sie rozkrecilo z bolami okresowymi. Takze coz.
Lekarz byl bardzo doswiadczony tylko ze dziwne byly skurcze calodniowe regularne i ze nie wygasly same z siebie.
Ogolnie pierwsze zrobienie sie z siebie debila na IP - zaliczone
Sisi super ze masz termin! Zazdraszczam :p
Labamba super waga maluszka, fajnie ze wszystko ok : )Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 11:02
sisi, labamba lubią tę wiadomość
-
Chusy tam od razu debila. To twoje pierwsze dziecko tak jak u mnie.Nie wiemy do końca czego mamy się spodziewać i dlatego tak to właśnie jest. Do tego niestety nie ma dokładnych "objawów/instrukcji" jak stanie się to to już do szpitala itd. Dlatego musimy być czujne
Chusy lubi tę wiadomość
-
Wiem, zartuje : ) powinna byc jakas instrukcja obslugi ciazy
A obiecywalam sobie ze nie bede jedzic co piec min na ip "bo mje skurcze lapio". A tu i tak sie czlowiek postresowal i trza bylo jechac.
Na bank Sisi nie wyprzedze, super z tym CC to juz teraz zaraz : )))) Ale sie ciesze bedziesz mogla ucalowac Helenke od sierpniowych cioteczek
Ale na kazda z nas przyjdzie pora dziewczyny : )
Cholera znowu sie zaczyna z tym twardnieniem. Moja macica lubi fitness jak widze, pewnie Chodakowska oglada jak ja spie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 11:13
szarlo, Cassie 65, Margaret.Se, ewe_a85 lubią tę wiadomość
-
Labamba nie jestem pewna jak lekarz wypisuje ostatnie zwolnienie, ale na pewno urlop macierzyński musi się rozpocząć najpóźniej w dniu narodzin dziecka (czyli jak mam termin na 6 sierpnia a urodzę 1 sierpnia to nie mogę jeszcze do 6 sierpnia przez te 5 dni być na zwolnieniu), ale nie wiem jak oni to dogrywają wszystko żeby się zgadzało. Jak kończy się zwolnienie blisko terminu to pewnie już o urlop trzeba zawnioskować bo ten można zacząć przed porodem. Ja jestem w 36+5 i mam 18 lipca wizytę to dam znać co ze mną zrobili w tym temacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 11:17
labamba lubi tę wiadomość
-
Chusy tez uwazam ze debila to nie zrobilas z siebie a jak ktos tak zasugerowal to sam jest debilem. Po pierwsze Twoje pierwsze dziecko jak i moje i niby skad mam wiedziec jak to sie zacznie jaki bol bedzie itp wrozkami nie jestesmy czy jasnowidzami. Lepiej sprawdzic niz potem rodzic w samochodzie albo w domu. Jakby byla instrukcja do porodu jak pisze Genshirin i zle bysmy ja odczytaly to moznaby okreslic nas inaczej ale tak to nikt nie ma prawa tego zrobic nawet jak jest to kolejne dziecko bo przeciez kazdy porod jest zupelnie inny.
Eve ja mam podobne odczucia bo tez czesto nie wiem czy to brzuch mi sie napisa czy moja corcia tak sie ulozyla ze ogromny ciezar czuje i ciezko mi kroka zrobic ale wtedy staram sie polozyc jak mam gdzie i zaraz to przechodzi, wiem moze i moja corcia sie inaczej ulozy i normalnie sie robi. Boli miesiaczkowych malo czuje i bardzo delikatnie i bardzo rzadko. Wczesniej mialam gorsze w II trymestrze co nospa sie faszerowalam a teraz cisza. Kilka razy oststnio tez czulam klucie w szyjce ale krotko i przeszloWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 11:21
-
Labamba gratki ujemnego gbsa no i piekna waga maluszka:) super:)
labamba lubi tę wiadomość
-
Wlasnie a powiedzcie mi dziewczynki jak to jest z tym macierzynskim? Bo tak zaczelam sobie myslec ile moze trwac najdluzej a potem jak??? Czasami slysze ze kobiety ze 3lata siedzi z dzieckiem, to jak to jest po tym maciezynskim i czy sie jakos dostaje kaske. Kurcze nie wiem jak to wyglada wszystko a czas sie zaczac powoli edukowac w temacie