Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi pamperasami porodowymi chodzi o to zeby nie trzeba sie bylo przejmowac zmiana podkladow przez te pierwsze 2godziny, powiem szczerze ze dla mnie to bylo super, chociaz na poczatku myślałam ze to mega nie komfortowe bedzie dla mnie. A kupilam je w sklepie medycznym za 4 zl sztuka chyba.
-
Ja tez mam podklady higieniczne 60x90, do szpitala biorę 10szt, na SR mowoli o 20szt, w razie potrzeby dowioze, zamierzam z nich korzystac przy wietrzeniu krocza na lozku, podklad pod pupe, nogi ugiete przykryte koldra i niech sie wietrzy, podobno te chwile po porodzie sa najistotniejsze w przypadku wietrzenia, w domu juz nie trzeba tak wietrzyc. Z tym krwawieniem to roznie, podpaski/podklady zawsze mozna dokupic.
Na siedzienie w aucie moze dobrze sie sprawdzic taki podklad higieniczny. Nie zapominajcie tez o materacu na lozku, warto go zabezpieczyć dodatkowym przescieradlem, albo recznikiem, nie wiadomo kiedy i gdzie wody nam odejda. Oswoilam sie juz z mysla, ze te wody odejda mi zapewne nagle i kiedy zupelnie tego sie nie spodzieje, ale na poczatku nie moglam tego zrozumiec, ze nie bede mogla tego zaplanowac , takie troche krepujace było to dla mnie.
Co do piłki to polecam bujanie sie na pilce w lewo i w prawo rece na biodrach lub piłce, kto jak sie czuje ze stabilnoscia na pilce, dobrym cwiczeniem i rozluzniajacm jesg krecenie biodrami na pilce, choc pilka wowczas wydaje dziwne dzwieki . Pilka daje duzo mozliwosci.
Aniołek 18.04.2016 -
Nalala- ja będę chciała skorzystać z Natalisa ale na szczęście nie muszę kupować bo w razie W u mnie na porodówce jest więc fajnie bo właśnie jak coś to uniknę sytuacji jak laski z olx, że żel miałam ale się przydał bo coś tam...
Wiecie co...co do podkładów, ja mam jedną paczkę dadów 10szt. I tyle też mam napisane, na liście do szpitala. Nawet nie, że 10 tylko 9 szt mi będzie potrzebne. 3 na porodówkę i 6 na oddział więc nawet nie kupowałam więcej to też jest w sklepach jak coś więc luz. Mam też jedną paczkę podpasek z belli tych największych i mam te majty siateczkowe i do tego 2 opakowania chyba tych takich wkładów do tych majtów. Ale do szpitala raczej wezmę 1 paczkę.
Dobra a teraz to co po wizycie
Doktorek mówi, że nie urodze :p przynajmniej w przeciągu tygodnia. Szyjka długa i zamknięta (a idź Pan w chuj z tym wiesiolkiem i lisciami malin i daktylami) sprzęt na NFZ faktycznie mega słaby dziś miałam okazję się przekonać bo nic na nim nie było widać i obwód brzuszka miałej mierzył 3 razy żeby określić jej wagę no i wychodzi coś koło 2400-2600 czyli całkiem spoko! Wody w normie. GBSa nie pobrał mi drugi raz no stwierdził, że skoro mnie zinnat też uczylil to bez sensu bo jakby znów był ten paciorkowiec to nie ma za bardzo co mi podać więc dopiero do porodu ten trzeci antybiotyk z kolei- nie pamiętam nazwy coś na K chybaNalala, Chusy, JaPM, ewe_a85, szarlo, agula1983, sisi, Margaret.Se, lenka.m, Avika, labamba lubią tę wiadomość
-
Hej, gratuluję wszystkich udanych wizyt i dobrych wiadomości
Ja się zrobiłam strasznie leniwa tylko bym spała albo polegiwała na kanapie. W nocy przespałam około 10h z jedną pobudką na siusiu, a i tak pół dnia ziewałam. Do porodu się nie zanosi więc stwierdzam jak Cassie, że po chuju te wszystkie przyspieszacze są
Co do podkładów do mam 2 opakowania tych na łóżko i 2 opakowania poporodowych, mam nadzieję, że wystarczy.
Jutro wizyta i decyzja odnośnie cc także poproszę o kciuki &&&
Acha i do mojego szpitala mam jakieś 5 km, do tego w którym wolałabym rodzić jest 20 km ale on w samym centrum i przy korkach to i 2h można jechać dlatego zdecydowałam się na ten bliżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 22:41
szarlo, Cassie 65, Genshirin, Margaret.Se, Chusy, Avika lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dziewczyny nie ma sensu kupowac duzego zapasu podkladow poporodowych. Zawsze mozna dokupic. W moim szpitalu podklady byly ogolnodostepne, takze ja kupilam 2 paczki i teraz nie kupowalam wcale bo paczka mi zostala. W domu od razu przeszlam na podopaski, bo chodzenie w tych podkladach to sredni komfort. Wrecz dla mnie to byla masakra. Poczatkowo uzywalam podpasek night, a za kilka dni juz zwyklych. Tylko ja bylam czyszczona, bo nie urodzilam lozyska, takze potem nie lalo sie ze mnie dlugo.
Sisi odpoczywaj i badz leniwa poki mozesz! Wykorzystaj ten czas na full. Ja tez bym chciala czasem poleniuchowac, a tu zero litosci:) Od jutra biore sie za mycie okien, generalne porzadki. Ostatnio meza wyreczylam i ogrod wykosilam caly A cora moja tez wymagajaca, ale dzieki temu przytylam tylko 8kg, a slodyczy jem duzo za duzo.sisi, Margaret.Se, Chusy lubią tę wiadomość
-
Sisi ja liczę jeszcze, że wiesz jak te wapomagacze pomogą przy samym porodzie, że jednak to rozwarcie będzie się fajnie robiło dlatego nie zaprzestaje. Wręcz przeciwnie zamierzamy bardziej regularnie brać bo na razie to tak miałam na pół gwizdka. Tzn wiesiołek po 6 kapsułek na dobę biorę od tygodnia gdzieś. Ale liście malin czasem zapominam pić a od jutra ładnie 2 szklandczki zamierzam parzyć. Zapas mam więc co mi szkodzić. I tak to wykorzysta muszę
Gin powiedział, że teraz jak coś już nie boimy się rodzic bo spoko 37tydzien ale co jeszcze powiedział. Wiem o co mu chodziło ale śmiać mi się z tego chce. Powiedział tak "no bez bolu nie urodzimy". Chodziło mu o skurcze, że jak będę jakieś miała a mi przejdą to jeszcze nie to :p taki pokrzepiajacy ten tekst ze hej!labamba, JaPM, sisi lubią tę wiadomość
-
Sisi a o której masz wizytę ?? Ja o 18. Cassie no to gratki za wieści z wizyty i za ta sprężysta dluuuuga szyjkę
Ja ogólnie mam jakiegoś dziwnego stresa, niepokój , w dole brzucha mnie co chwile coś boli ale nie tak okresowo tylko klujaco. Nogi cały czas zaciskam i mam wrażenie ze mi coś zaraz lujnie od dołu. .. tak jakoś panika dziwna mi się przyplatala. Przed chwila moja siostra przyjechała do mnie i zostaje na 2 dni wiec nie będę sama chociaż przez te 2 dni i jutro mnie zawiezie na wizytę te 100 km .neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Dzien dobry.
Mnie dopadł jakis spadek nastroju:( nie czuje sie zbyt szczęśliwa. Oby minęło.
Wczoraj miałam usg i jest różnica z tym z przed tygodnia. Tydzień temu niby 2.2 kg a wczoraj na tym maga dokładnym 2.1 kg
Przepływy dobre. Dzidzia rośnie jednostajnie co jest bardzo dobre.
Doradził mi przyjść za 3 tyg czyli 37 tyg 1 dzien na usg i Dopiero zdecydować o indukcji. Mowi ze jak sprawa będzie sie miała jak sie ma to mlge chodzić do 39 plus. Także pasuje. Dam naturze szanselabamba, JaPM, Chusy, Margaret.Se, Avika, sisi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, witam się z Wami w 38 tygodniu.
Name, Ladybird- u mnie jest podobnie z tym nastrojem, im bliżej daty porpdu tym gorzej, biorąc dodatkowo fakt, że u mnie ani widu ani słychu. Po cichutku liczyłam na to, że urodze wcześniej, jednak intuicyjnie czuję, że dotrwam do terminu lub będzie indukcja. Dlatego wolę już pić te maliny czy skakać na piłce z nadzieją, że coś się ruszy. Daje małej jeszcze tydzień i biorę się za to systematyczne skakanie. Lekarza mam dopier 24, więc jeszcze 11 dni.
A swoją drogą w smyku można kupić ubranka taniej lub w tej samej cenie jak te co mają być w lidluGenshirin, agula1983, szarlo, labamba, Margaret.Se, Avika, sisi lubią tę wiadomość
-
Margaret - jak tam pilka? testowalas juz? no i wszystkiego najwsapnialeszego z okazji imienionkow
Neme - dzieki za linka, teraz to juz jestem pewna, ze cos mi z tego wyjdzie hehe
Zreszta chyba sie nie przemecze, bo Ci moi znajomi maja zamiar tez wpasc z jakimis salatkami itp wiec ufam, ze glodowac nie bedziemy
Dobrze,ze piszecie o tym lidlu, bo ja oczywiscie bym przegapila:p
Super,ze masz teraz siostre, chociaz na 2 dni, ale wazne ze akurat w termini tej wizyty!
JaPM - ja czytalam,ze to kolo to wcale tak nie pomaga,bo cos tam costam nie pamietam co:p i ze super extra sprawdzaja sie 2 reczniki zwiniete w rulon pod posladki a zreszta sama dziwnie bym sie czula w szpitalu z kolem do plywania hehe
Juuili - nawet nie wiedzialam,ze te podklady to co godziny trzeba zmieniac..myslalam,ze tak jak wymaga tego potrzeba dobrze,ze jeestecie :*
Cassie - jak malutkiej dobrze w brzuszku to niczym jej nie wygonisz:p wazne,ze wszystko jest ok
Sisi- 10h z jedna pobudka na siku to czapki z glow! ja dzis 4 razy chyba wstawalam,jak nie 5 :p 3mam kciuki za wizyte
Ladybird - oby humorek szybko sie zmienil... jeszcze ta pogoda nie nastraja zbyt optymistycznie! no a wiesci w sumie dobre, skoro przybiera regularnie, wiec natura na pewno wie co robi
Ja zabieram 1 paczek podkladow belly, do domu mam 1 paczke canpola i chyba potem na nocnych podpaskach postaram sie...zobaczymy jak to bedzie wygladalo...najwyzej w trakcie sie dokupi
Dziewczyny a jakie ciuszki i ile bierzecie dla maluszkow do szpitala?
No i oficjalnie witam sie w 9 mcu!!!Cassie 65, JaPM, Genshirin, agula1983, szarlo, Margaret.Se, Avika, sisi lubią tę wiadomość
-
Labamba- to ja juz nie wiem co z tym kołem
No i gratuluję wkroczenia w 9 miesiąc. W szpitalu w którym rodze, nie trzeba brać ubranek.
Margaret- no właśnie kochana, wszystkiego co naj najepsze i niech się spełniają wszystkie Twoje marzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 10:28
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
sisi trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
neme za Ciebie też trzymam kciuki i dobrze że akurat masz siostrę do dyspozycji
Ladybird:) dobrze że dzidzia rośnie regularnie - będzie dobrze !!!
Cassie najważniejsze że wszystko dobrze, a malutka jak będzie gotowa to wyjdzie
JaPM gratuluję 38 tc i w sumie masz już donoszoną ciążę - SUPER
labamba gratuluję 9 m-ca
Margaret wszystkiego naj z okazji imieninek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 10:30
JaPM, labamba, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
HEj dziewczyny : ) U mnie tez wizyta, za godzinke dokladnie. Ale tylko USG z pomiarami zeby zobaczyc czy mala przybiera caly czas. W niedziele sru do szpitala znow.
Sisi mam dokladnie to samo co ty. Doslownie pare dni temu jeszcze mialam na wszystko sile a teraz chodze i drzemie.. Wczesniej wstawalam z mezem o 7 teraz spie do 11 (ale za to wstaje w nocy po 6 razy), potem sie jeszcze klade na drzemke kolo 16 a o 21 juz bym mogla spowrotem isc spac Troche mnie to irytuje bo chcialabym troche wiecej w domu ogarnac a tak nie mam sily nawet prania zrobic czy sie do garow ruszyc.
Cassie, JaPM mysle ze te wspomagacze cos tam robia inaczej nie bylyby zabronione w srodku ciazy. Ja niczego nie biore bo po pierwsze lenistwo a po drugie musialabym sie niezle nameczyc zeby znalezc tutaj wiesiolka czy liscie malin.. Takze hm po drugie tez lenistwo
Margaret - Sto lat!!! : )
Ladybird u mnie dosc podobna sytuacja. W zeszlym tygodniu sie zastanawiali nad indukncja ale ciaza nie byla donoszona. Teraz w niedziele bede zaczynac 38+1 takze pewnie ponownie beda nad tym myslec. Ciekawe co tam wydumaja Chce juz miec mala przy sobie!
Labamba - do szpitala biore jednego pajacyka cienkiego z czapeczka, body + spodenki, 2 pary skarpetek. I to w sumie tyle bo u nas daja dziecku ubranko podczas pobytu w szpitalu, niewazne jak dlugo sie zostaje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 10:59
Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
Margaret - wszystkiego naj naj a przede wszystkim jak najlżejszego porodu
Cassie - u nas właśnie na sr mówili, że te naturalne sposoby nie przyspieszają terminu porodu tylko akcje porodową, także tak jak mówisz nie ma co odpuszczać
Neme, dobrze że jest siostra, zawsze stres troszkę mniejszy niż jak się jest samej. Mój mąż co prawda z pracy wyrwać się może, ale czasem ma takie jednodniowe wyjazdy na drugi koniec Polski i już się cieszę że mama ma 3 tygodnie urlopu od przyszłego tyg i w razie "w" ona mnie zawiezie
Ladybird też miewam takie dołki, przy końcówce chyba tak już jest... A wagą się nie martw, lekarz mówi, że ok to znaczy że ok, a już nie raz rozmawiałyśmy ze usg to tylko maszyna i waga orientacyjna.
Lamamba no właśnie u nas na sr też mówili że koło absolutnie nie bo tym bardziej się mięsień napina i rozciąga na tym kółku.Margaret.Se lubi tę wiadomość
Emilka 10tc [*]