Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh ja tez mam tego stresa zwiazanego z droga.. Tez mam ok 25 min do szpitala, ale to bez korkow. W razie korkow to moze byc nawet godzina! A zanim maz z pracy dojedzie 40 min.. wiec 40 min + godzina.. hm...
Wieczorem by bylo najlepiej jak juz jest w domu. Ale ostatnio jestem tak wyrabana wieczorem i w nocy ze nie moge sobie wyobrazic rodzenia taka kompletnie pozbawiona energii
-
All Gratulacje kolejnego tygodnia
Neme 100km to duzo :-o aby nie bylo korkow i na luzie dojedziecie dlatego najlepiej rodzic wieczorem. Ja mam niby 40 km ale blisko szpitala zawsze jest mega korek i rondo oblegane przez wczasowiczow jadacych na mazury i nad morze a teraz w wakacje jest jeszcze gorzej. A innego dojazdu nie ma niestety.
Genshirin bardzo ladnie waży
Aplikowalam dzis luteine no i wyczulam, ze mam rozwarcie:-/ musze zaczac wiecej lezec. Ten pessar to wybawienie dla mnieGenshirin lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Gratuluję wkroczenia w nowe tygodnie, ujemnych wyników no i oczywiście dobrych wieści od lekarzy.
Jeśli chodzi o pampersy ja mam podobnie jak Avika; 1 około 200 (4 lub 3×pampers i 2×dada) i 2 mam 6 (4× pampers i 2×dada) opakowań tych dużych czyli około 480. Podobno w pierwszym miesiacu może zejść około 300 pampersow bo dziecko się oczyszcza.
Widzę, że zdecydowana większość z nas ma stresa związanego z dojazdem do szpitala. Myślę jednak, że jakoś nam się poukłada. A swoją drogą też zastanawiam się czy wszystko mam spakowane; już samych ręczników mam 5, bo i osobny do krocza wzięłam i jak będę brać prysznic podczas skurczy żeby sobie usiąść na jednym i ewentualnie malutki do twarzy jak się będę pocic, no i tak się uzbierało.
Labamba- jak ty biedna ogarniesz to wszystko, podziwiam Cię. Według mnie za dużo bierzesz na siebie.
Margaret- super, że weekend się udał
A ja przez cała ciążę nie miałam zgagi i teraz na te ostatnie tygodnie chyba mi się pojawi, czuję coś co chyba przypomina zgage ale jeszcze nie jest to typowa zgaga. Nigdy w życiu nie miałam zgagi i tego typowego pieczenia, więc tak odnoszę się do wyobrażenia o zgadze. Mało tego mała jest już pod samym biustem i uciska mi na wnętrzności i żebra. I jest mi kurna ciężko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 23:36
Genshirin, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Czesc mamuski Malo tu pisze, ale caly czas Was czytam. Bylam wczoraj na wizycie, szyjka juz mocno skrocona, a maly wazy ok 3800g takze mam nadzieje, ze akcja zacznie sie szybciej i nie bede musiala wypychac ogromnego klocuszka
Mi wody w pierwszej ciazy odeszly w domu. Wstalam rano do wc i w drodze poczulam, ze mi po nodze cos cieknie. Dopiero pozniej zaczelo sie lac coraz wiecej i wiecej. Ja spokojnie zjadlam sniadanie, wykapalam sie, ogolilam nogi i cala reszte i maz mnie zawiozl. Polecam recznik lub koc pod tylek do auta - tak jak ktoras tu juz pisala. Przyjechalam do szpitala bez boli i skurczy. Wody odeszly o 7.30., pierwszy skurcz w poludnie a o 15.05 corka byla na swiecie. Ja uwazam, ze fajnie rodzic w dzien. Wstalam rano, wyspana, wypoczeta, a w nocy czlowiek sie zrywa i nie wiadomo kiedy bedzie dane przespac sie chwile nastepny raz. No ale to juz nie zalezy od nas. Sila wyzszaszarlo, Margaret.Se, labamba, Avika, neme, sisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Gratuluję udanych wizyt i nowych tygodni
Dziewczyny ja też przynoszę dobre wieści z wczorajszej wizyty
Mój gin bardzo się ucieszył jak mnie zobaczył, pochwalił że ładnie wyglądam jak na ten etap ciąży bliźniaczej i że kg (+9,5) poszły w brzuszek , nawet jak poszłam się przebierać to cały czas chwalił mężowi że świetnie się trzymam - a mąż jaki był dumny
Moje skarby ważą 2600 i 2450 i gin stwierdził że spokojnie mogę już rodzić, ale po badaniu powiedział że wcale się nie zapowiada żeby to miało być niedługo - szyjka długa, zamknięta i bardzo wysoko a na usg łożyska i wody ok to jego zdaniem wytrzymam spokojnie jeszcze 2-3 tygodnie, a że ciąża jest 2k2o to nie ma co wcześniej rozwiązywać tylko możemy czekać spokojnie do 37tc czyli donoszonej.
Moje maluszki znowu zmieniły ułożenie i teraz dziewczynka jest miednicowo a chłopczyk poprzecznie, sam lekarz stwierdził że on nie wie jak one to robią bo nie maja już miejsca na takie wygibasy.
Tak czy inaczej w przyszłym tygodniu mam się wstawić do szpitala i to będzie 35+1 i tam zadecydują czy mnie zostawiają do rozwiązania czy jeszcze jednak nie.
Jak mnie jednak wypuszczą i jakby coś mnie niepokoiło to mam jechać i powiedzieć że boli mnie brzuch i słabo czuje ruchy to będa musieli mnie znowu przyjąć.
Mam już pobrany GBS i wynik ma być w piątek, reszta wyników porobiona i jest ok, także w piątek będę miała komplet wyników potrzebnych do porodu.szarlo, Margaret.Se, labamba, Genshirin, JaPM, Cassie 65, Avika, Larysa, sisi lubią tę wiadomość
-
Margaret - kiełbachy będą i woda z miętą pewnie tez pocztę tak wybrałąm, bo taniej niż kurier :p
Chusy - powolutku,powolutku i ani sie obejrzysz a bedziesz w ramionach dzidziusia trzymac:D nie wiem jak Tobie,ale mnie strasznie szybko czas leci, więc te 19 dni to jak mgnienie oka
Larysa,Lenka, Neme - super,ze wynik ujemny!
Avika - no mam nadzieje,ze po zadnych oknach i drabinach nie skakalas! teraz czas na odpoczynek nawet nie wpadlabym sama na to,ze czop tak wczesnie moze zaczac odchodzic, chyba musze poswiecic wiecej czasu na samoobserwacje:p a rozwarcie to na szyjce sprawdzałaś?
Cassie, Avika - dzieki za podsuniecie przepisu na salatke - zrobie obydwie
Neme - a to ciasto jak kroisz to najpierw wszystko wrzucasz, potem zawijasz,potem kroisz, zeby to nie powypadalao?? chyba wykorzystam wszystkie przepisy
jak bedziesz jechac juz do tego szpitala, pamietaj zeby Ci maz odchylil maksymalnie fotel do tylu, podobno najwygodniejsza pozycja jak sie akcja zaczyna
Genshirin - no pieknie maluszek przybiera!
Ewe - a mąż pracuje na miejscu, czy daleko ma z pracy do domu? Może nie będzie tak źle?
JaPM - natchnela mnie tymi recznikami, musze tez wziac wiecej w takim razie! mam to samo z ta zgaga...czasem jak siedze staram sie na maksa wyprostowac i zrobic troche wiecej miejsca dla maluszka pod zebrami i pomaga...na chwile :p
Mysle,ze dam rade nie chce odwolywac tej imprezki, bo ostatnio musialam odwolac ich przyjazd na moje urodziny w kwietniu jak moj tata do szpitala trafil no i tak mi glupio bylo, a poza tym to wiecie...czuje jakby to mial byc ostatni podryg mlodosci zanim pewien rozdzial zycia sie jednak zamknie
Agula - swietne wiesci! prosze jak książkowo, maluszki niech siedzą w takim razie grzecznie w brzuszku i czekają do ciązy donoszonej
Widze,że wszystkie macie straszny duzy zapas tych pampersow, ja mam chyba jakies 160szt bo mamy blisko biedronke i pomyslalam,ze w razie W zawsze moj M moze skoczyc i dokupic, no ale bylaby afera jakby akurat naszego rozmiaru braklo, wiec chyba macie racje, zebyc cos jeszcze dokupic Tym bardziej,ze do szpitala samego chca 1 mala paczke
U mnie dzis znowu pranie...tak obliczylam, ze jescze z 5 tur i bede miec z glowy :p tylko troche mi sie wszystko opoznia przez te deszcze i burze... mamy 1 suszarke i nie shcnie to jakos tak szybko jakbym chciala
I ja ciagle jeszcze czekam na wynik mojego gbsa... cos mi mowi,ze bede tym szczesliwcem, ktory bedzie mial dodatni wynik :p ehh najgorsze w tym wszystkim jest to,ze trzeba tak szybko jechac do szpitala..a tak sobie marzylam, ze pierwsza faze porodu w domu sie relaksowac sprobuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 09:40
Genshirin, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
JaPM do krocza świetnie sprawdza sie też ręczniki papierowe.
Agula, ale duze bobasy jak nic do 3kg dobija, niby bliznieta, a waga jak w pojedynczej ciazy, dobrze je karmisz. Super by bylo gdybys do 37 dotrwala w trojpacku. Ciezko Ci jest? Bo jakby nie patrzyl same dzieci 5kg.
Sabina, to juz mozesz rodzic, oby tez poszlo sprawnie.
Aniołek 18.04.2016 -
Ewe - no to trzymamy kciuki,zeby sie jednak zaczeło u Ciebie jak mąż będzie w domu
Dziewczyny, wlasnie przyszła mi herbatka z lisci malin i parze sobie te ziółka. Ile tej mikstury dziennie wypijacie? Raz dziennie po łyżeczce suszu wystarczy, czy trza więcej? -
Ewe zawsze na pogotowie mozesz zadzwonic, ale wowczas nie wiadomo do ktorego szpitala trafisz. Jak Ci najpier wody odejda to pewnie bedziesz w stanie sama sie na porodowke zawiezc.
Ja to skazana na chlopa jestem, naszczescie z pracy wraca 20min.
Labamba nawet jak bedziesz miala dodatni to pamietaj, aby sie najesc, bo nie wiadomo jak dlugo porod bedzie trwal, a nie w kazdym szpitalu pozwalaja jesc.
Do twarzy recznik tez sobie wezme, bo napewno bede sie pocic.
Ja pieluszek mam 1-88szt, 2-160szt.i 3-paczke nue pamiętam ile jest szt.wszystkie premium care i sama nie wiem czy kupowac więcej, bo jak uczulenie jakieś wyjdzie to klops, naszczescie pieluszki czesto w promocjach sa to na bieżąco będziemy kupowac.
Aniołek 18.04.2016 -
szarlo no lekko nie jest a najgorsze są noce i zmiana pozycji lub próba wstania z łóżka. Ogólnie szybko się męczę i jak troche postoję to strasznie mnie stopy bolą, aż palą. Na szczęście lato w tym roku nie jest upalne i da się wytrzymać Staram się nie narzekać
Margaret.Se, moniadi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do ręczników to do krocza najlepiej używać tak jak radzi szarlo ręczników papierowych, bo taki ręcznik po prysznicu będzie mokry i trzeba go będzie gdzieś powiesić żeby go wysuszyć i tu mogą się przyplątać jakieś intruzy - mój gin juz dawno mi tak doradzał i ja po każdym prysznicu osuszam krocze tylko ręcznikiem papierowym.
-
Hej piękne:)
Gratuluje ujemnych wyników GBSa:)
All gratki wkroczenia w nowy tydzień
Gershirin piekna waga maluszka:)
Avika lez i nic nie rób, żeby rozwarcie nie zrobiło się większe
Dziękuje dziewczynki za odpowiedz o pamapersach to już wiem co i jak:)
Sabinaaa super maluszek wazy i zaraz możesz rodzic:)
Agula pięknie dzieciaczki rosna i już wage maja ze możesz powoli rodzic:) a Twoja waga to tylko pozazdroscic, fakt tylko w brzuszek poszło u Ciebie nie tak jak u reszty nas heheheh
Eve ja mysle ze Twój maz bez problemu wyjdzie z pracy jak powie ze zona rodzi, nie wierze ze nawet bez sumienia człowiek zmięknie i będzie dobrze:)
JaPM tez mnie natchnełas i mam sporo takich malutkich reczników to wezme kilka do cierania się i do reszty:)
Labamba nie wymyślaj sobie dodatniego gbsa bo jeszcze wykraczesz:) Ja mysle właśnie ze będę miała ujemny ale najpierw musza mi pobrać wymaz heheh
Szarlo co do dzwonienia po pogotowie to jak się zadzwoni to wtedy zawiaza najbliżej czyli gdzie rejonizacja, dlatego to będzie u mnie ostatnia rzecz jaka zrobie hehehhe bo wtedy bym wyladowała w Bielanskim brrr jeżeli ktoś wybrał sobie obok domu szpital to wtedy pogotowie właśnie tam zawiezie:)
Dziewczynki a piszecie o pampersach ze mogą uczulić, z tego co ja czytałam w necie to najbardziej uczulające to hippo jak dobrze pamiętam a najmniej uczulające to pampersa, wiec jak jakies mogą uczulić to inne niż pampers
Tez kupuje do krocza reczniki jednorazowe i mysle ze takie najlepsze bo najbardziej higieniczne sa, bo takie normalne to co mycie niby powinnysmy wymienić a tak się raczej nie da hehehagula1983, Genshirin lubią tę wiadomość
-
Zapomniałam się wczoraj pochwalić ze kupiłam sobie piłke niby do cwiczen ale raczej to siedzenia na niej itp. z tego co słyszałam to jest swietna tez na szybki poród ale jak będzie to zobaczymy heheheh no i dzisiaj mam w planach ogarna akupunkturę i zapisac się na koniec lipca na pierwszy seans;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 11:22
-
Labamba! zapomniałam powiedzieć, że słonecznik do tej mojej sałatki jeszcze podprażamy na patelni. No i owczywiście przyprawy- pieprz i sół według uznania
Ja mam jedno opakowanie pampersów 1 43szt. I to tyle ;p ja mam tak wszystko pod nosem- biedra, tesco, rossman a mieszkanie tak małe, ze nie ma sensu robić większych zapasów. Aczkolwiek dokupię jeszcze większą paczkę dadów bo te pampy co mam wezmę do szpitala.
Właśnie a ile sztuk bierzecie do szpitala?
Ja dziś mam wizytę nigdy się nie spinałam ale juz taki wiek ciąży, że kto wie czy w ogole po wizycie wrócę do domu? I CZY WRÓCĘ SAMA nie no tak se wróżę ale nic się u mnie nie dzieje, nawet skurczy szczególnie nie mam więc no..szarlo lubi tę wiadomość
-
Margaret no właśnie to taka specyfika pracy, że nie ma opcji żeby wyszedł po za tym jest odpowiedzialny za grupę ludzi więc tym bardziej. Ale no przecież mamy XXIw więc jakoś sobie poradzę w razie czego
Mam szwagrów i siostre tylko z nimi to tak bywa, że zazwyczaj są mało dostępni
Co do pogotowia to jak zadzwonie to wywiozą mnie na szpital który mam 6km od domu i w którym nie bardzo chciałabym urodzić
Tak czytam o waszych zapasach pampersów i kurde ja mam tylko 1 93szt i nic poza tym muszę zrobić zapas w tym tygodniu za to chusteczkami nawilżającymi mogłabym was zasypać haha bo tego mam full zapas hyhy
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Eve ja mysle żeby twój maz pogadał z kim trzeba i powiedział ze może być taka sytuacja ze będzie musiał wyjść i jak to ogarnąć wszystko. Uwazam ze nie ma takiej rzeczy która nie jest do ogarniecia a sytuacja jest a arczej będzie taka ze masz sama nie wsiadać za kierownice, bo jak ból Cie złapie to jeszcze cos złego się wydarzy!
Cassie ja mysle ze wezme albo 20szt pampersów i mam dwie dady osobno albo 28szt dady bo sa zapakowane i to powinno wystarczyc a jak abraknie to mój Misiek dowiezie. Skoro idzie jakies 10szt na dobe.
Ja jeszcze dokupię pampersy ale na spokojnie jak znowu bedie promocja lub jak będę w lidlu i jeszcze będą te w promocji
Własnie jutro w lidlu sa znowu ciuszki dla naszych skarbków:) pajacyki, skarpetki, body, bluzy i spodenki, cos na bank kupie bo sa z króliczkami:) tych wcześniej za dużo kupiłam no ale przyda się wszystko:) -
Agula gratulacje, Twoje dzieciaczki juz sa bardzo duze, to dobrze, ze masz szanse donosić, bedzie mniej komplikacji
sabinaaa szybko urodzilas pierwsze dziecko tez mam taka nadzieje, ze sie wykapie na spokojnie i pojade "świeża" do szpitala ale jak bedzie to nie wiadomo
labamba nic z tych rzeczy, wlasnie pilnowalam sie jako tako ale nic nie dalo, jak to lekarz kiedys powiedzial, taka moja natura heh teraz cały czas leże i czekam do wizyty do poniedzialku
Cassie ja mam przygotowaną 1 paczuszke 22 szt jedynek zabieram całą i na wszelki wypadek wrzuce do samochodu paczke dwójek gdyby moja mała wielkoludkiem sie okazala no a jak sie skoncza to ktos zawsze dowiezie. Powodzenia na wizycie!
Nawet nie pomyslalam, zeby wziac osobno reczniczki do krocza, dobry pomysl dopisuje sobie do listy jeszcze nie spakowanych rzeczy do szpitala
Powiem wam szczerze, ze nie wyobrażam sobie jechania z kimś innym do szpitala niż z Mężem.. z Siostrą to jeszcze jeszcze ale z kimś z rodziców jakoś tak dziwnie bym sie czula przy nic
Margaret wiidziałam nawet w ładnych cenach w lidlu będą planuje kupić jedną bluze o ile będą jeszcze bo jak kiedyś przyjechalam godzine po otwarciu to zostały niedobitkiagula1983 lubi tę wiadomość