Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szarlo super ze opuchlizna schodzi:)
Juuli ja mysle ze tez najbardziej prawdopodobny termin to z OM, u mnie to 26sierpnia a z pierwszego usg 24 a jak będzie to zycie pokaze heheh
Ja tez nie mam jeszcze podgrzewacza ani sterylizatora ale mysle żeby wyparzac normalnie we wrzątku jak to się robi od wieków a co do podgrzewacza to oglądałam z avanti ale może tez będę podgrzewac jak robiło się to od wieków no chyba ze będzie mnie to wkurzac i meczyc to kupie wtedy, mysle ze spieszyć się nie trzeba:)
Avika to czekam na wieści ale mysle ze to nie jest nic niepokojącego:)
Eve ja mam kiepskie dni jakos od tego czasu co mało nie zemdlałam i z każdym dniem coraz gorzej u mnie. Dzisiaj tak jak wczoraj wstałam, umyłam się i po śniadanku musze odpocząć tak czuje się zmeczona a potem wydawało mi się ze mam przypływ energii i się wyszykowałam żeby wysc po owocki ale już ubrana musiałam usiasc bo brak było mi powietrza tak jakby miało zabraknąć dla mnie i ledwo oddychałam, zmierzyłam ciśnienie i było ok ale tętno bardzo wysokie, usiadłam po chwili musiałam się połozyc i zaczęły zamykac mi się oczy ale nad ciężko mi się oddychało, trochę się przestraszyłam ale zasnęłam i ledwo wstałam i czuje się nadal jakbym nie wiem co robiła ehhh jeszcze trochę rzeczy mam do ogarniecia i nie wiem jak i kiedy to zrobie.
Malavi i dobrze bo dokładnie tak samo mówił ten koles z pierwszej pomocy, ze nawet najcudowniejszy i najgrzeczniejszy zwierzak może się zmienić bo to tylko zwierze. Co do psów to opowiadał swoja historie bo ma córke a teraz ma już 2 latka. Hodowca psów polecił mu żeby właśnie przynieść bodziaka czy cos co dziecko było owinięte do domu i jego ogromniasty pies pierwsze co zrobił to rozszarpał ciuszek, za drugim razem zaczał wachac tylko a jak dzieciatko zawitało w domku to miał kaganiec i był na smyczy ale dali mu obwachac dziecko i powoli się przyzwyczaił a potem to pies nie wyobrazał sobie zycia bez dzieciatka i mówił koles, ze mogł zostawić na ulicy dziecko samo w wózku i nikt nie mogł nawet podejść takiego miało i ma obronce hehehhe
Ja tez nie mam zwierzaków ale marzy mi się piesek i mojemu Miskowi tez ale inny, wiec jak jzu będziemy na swoim to będą dwa hahhaha mój kochany Cavalier king charles spaniel i Rottweiler niezła mieszanka co hahhaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 16:59
×aska×, Avika lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny do skurczy uzywalam "Contraction timer" pokazuje ile trwal skurcz, kiedy sie zaczal i odstepy miedzy nimi. Nic specjalnego. Podobno sa jakies wypasione ale nie moglam nic znalezc a mi sie spieszylo
Co do zwierzakow, to bardzo je lubie ale w tym momencie nie mam i nie planuje bo po pierwsze to dodatkowy obowiazek a po drugie troche by mnie stresowala wlasnie interakcja z dzieckiem. Mysle ze i tak przy malej bede urobiona po lokcie : )
Avika ja na poczatku sie bardzo napalilam na kocyk na drutach. Zaczelam robic a jak mi zabraklo wloczki to rzucilam w kat i tak lezy Chcialabym za to zrobic taka czapeczke na szydelku z uszkami na zime i rekawiczki.
A te drgania to tak jak mowia dziewczyny moze byc ze czkawka. To jest naprawde dziwne uczucie szczegolnie jak sie dzidzius ustawi juz glowka do dolu. Przypomina mi to troche lagodne kopanie prademWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 22:26
Avika lubi tę wiadomość
-
Chusy, czapka z uszami swietny pomysl,
No troche mnie uspokoilyscie z tymi drganiami, postaram sie nie przejmowac. U mnie czkawki czuc naprawde bardzo niziutko i blizej kregoslupa. Dla mnie to dziwne uczucie
Ja mam podgrzewacz ale to dostalam w prezencie. U siostry sie nie sprawdzil i watpie, ze sprawdzi sie i u mnie. Ale jak daja to trzeba brac. Ja mam z canpola
-
Cześć dziewczyny
Ja również dostałam podgrzewacz i też mam z firmy Canpol. Sterylizatora nie posiadam i w sumie nie mam w planach go zakupić.Natomiast dopierod dzisiaj biorę sie za zamówienie jednej małej butelki bo nie posiadam żadnej i będę używać butelek szklanych, więc liczę na to, że domowymi sposobami będę w stanie dobrze je umyć.
Co do czkawki też czuję ją na dole brzucha.
Dzisiaj mam w planach zakupić również przez internet w empiku książeczki, Mój pierwszy album- dziewczynka no i wspomnianą butelkę.
Czy wiecie coś na temat wskazań do noszenia biustonosza po porodzie? Bo powiem szczerze, że nie zglebilam tego tematu i muszę doczytać, bo coś mi mignelo, że powinno się nosić. No i wczoraj zakupiłam w h&m- jeszcze były dwa biustonosze miękkie do karmienia za 30zł, ale typowo do chodzenia po domu; na wyjście muszę mieć troszkę usztywniane -
JaPM nie pamiętam jak długo (chyba z miesiąc) ale na pewno przez jakiś czas trzeba nosić biustonosz nawet do spania jeśli karmisz. Ja też mam te miękkie z HM ale muszę dokupić usztywniany.
Witam się w 38 tygodniu, ciąża donoszona ale nie widzę żadnych objawów nadchodzącego porodu. Męczy mnie zgaga, więc brzuch się raczej nie obniżył, bo wtedy podobno odczuwa się ulgę. Póki co codziennie na noc łykam rennie. Skurcze przepowiadające mam od dawna, więc nie robią na mnie wrażenia Ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że nie przenoszę ciąży.
Miłego dnia!Genshirin, sisi lubią tę wiadomość
-
Chusy daj znac, jak tam po kontroli w szpitalu.
JaPM stanik trzeba nosic bo mleko może ciec i ta wkładkę trzeba gdzies wlozyc innych wskazan nie znam, ale pewnie cyce sa tez ciężke i warto je podtrzymywac stanikiem. Mi juz cieknie siara, ale tak po kropekce, ale tylko z prawej piersi, moze dlatego ze prawa reka wiecej robie i miesien pracuje i mi mleko wypomowuje. Dziwne uczucie jak czujesz wilgoc na sutku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 10:18
Aniołek 18.04.2016 -
Hej laseczki:)
Kurcze ale kusicie tymi robótkami recznymi:) kiedyś umiałam i robiłam na drutach bo na szydełku to średnio ale czpauńki sa przepiękne i hmm moe się skusze żeby cos zrobić kocyk bardzo bym chciała ale chyba kupie bo nie będę się szarpac po 30latach na taki zachód hehhehe
Avika ja czekam na Twój kocyk:)))
Chusy kciukaski za pomiary:)
Butelki takie zwykłe nie szklane chyba tez można wyparzyć we wrzątku, co????
Dzisiaj nastawiłam budzik an później żeby się wyspac i mieć więcej energii ale obudziałam się jak zwykle i czuje się wyspana, mimo ze spałam 8godzin z pobudkami. Niestety drugi dzień serce mi wysiada bo po umyciu się ogarnęłam pościel i zaczęłam tak dyszec jakbym maraton przebiegła i ledwo oddychałam. Może to chwilowe albo tak już mi zostanie na tej ostaniej prostej. Trudno jeżeli tak będzie to prawie już nic nie mogę robic a tylko drobiazgi bez wysiłku co zrobić
Mi tez się wydaje ze noszenie staników to po to że mleko leci no chyba ze tez o cos innego chodzi. Ja mam w ciąży alergie na staniki hehheh i usztywniany to mogę nosic tylko przez chwile i zaczyna mnie draznic a po domu w ogóle nie nosze staników i czuje się cudownie wtedy hehehe. Dlatego usztywnianego nie kupuje do karmienia bo nie wiem jak to będzie a miekki mogę nosic ale wygodny. Byłam wczoraj w h&m ale nic nie było nadal bo się pytałam, może powinnam udac się do innego sklepu ale chyba ciezka sprawa bo sama nie pojade, trudno kupie najwyżej w normalnej cenie.
U mnie nic a nic jeszcze nie cieknie i mam nadzieje ze mleczko będzie:)
Lenka gratki wejścia w nowy tydzień już marze żeby wejść w 38tc ale tez nie wiadomo jak to bedie bo tak jak u Ciebie zero objawów i ciekawe jak to u mnie będzie. Chciałabym wcześniej urodzić ale jak będzie to nikt nie wie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 11:08
-
Chusy powodzenia
Sterylizatora tez nie mam. Butelki tylko wygotuje. O wlasnie musze sie wziac za to w koncu
Ewe Ja tez nie umialam na poczatku. Z 2 tygodnie temu sie dopiero nauczylam dzieki Mamie i filmikom z youtuba:-)
Nie slyszalam o tym, ze powinno sie spac w staniku. Tzn ja spie ale w sportowym bo goraco jak cholera u mnie jest. Do karmienia jednak nie kupuje ale mam zwykly usztywniany o 1 rozmiar wiekszy przygotowany. Kurcze nie chce zeby mi piersi sflaczaly wiec moze dobrym pomyslem jest spanie w usztywniamym
Margaret wstawie jednak jutro jak bede po wizycie bo wczoraj oczywiście zapomnialam a dzis Mezus w koncu dal sie namowic na wyjscie wiec musze ta niedziele dobrze wykorzystac nie przemeczaj sie!
Lenka Gratulacje kolejnego tygodnia -
Hej Dziewuszki!
Malavi - 4,5kg kot to niezla bestia chyba musi mu byc u Was dobrze:p
Neme - ja mam jakas aplikacje contraction timer, ale nie wiem czy jest ok czy nie ok, bo nie porownywalam z zadnymi innymi
Avika - gratulacje 9m:) teraz juz z gorki
Moj maluch tez ma te drgawki, tez sie okropnie przestraszylam za pierwszym razem..czkawka to na pewno nie jest, chociaz tak upiera sie moja lekarka jak jej o tym wspomnialam... sama nie wiem co to,ale juz kilka razy takie mial, ufam,ze to nic groznego:p
Margaret - gratki 35tc:) u mnie w h&m tez nie maja tych stanikowa na promocji...powiedzieli,ze byly ale kobitki wykupily :p wiec kupilam ten dwupak za 80zl, bo co zrobic:p
Szarlo - dobrze,ze opuchlizna schodzi powolutku!
Juuli - ja podgrzewacza nie kupuje. Raz ,ze nie zakladam opcji,ze nie bede karmic piersia, dwa kolezanki mowily,ze to zbedny wydaetek, bo to samo osigniesz wkladajac butelke z mlekem do kubka z goraca woda
All4love - rybki na pewno krzywdy nie zrobia a jakie macie rybki?
Chusy - slodka czapka! hiih uszka wypasne! fajnie,ze macie takie zdolnosci!
Lenka -gratulacje 38tc ja jeszcze nie mialam zadnyh skurczy przepowiadajacych... i zastanawiam sie czy jestem normalna :p
U mnie wczoraj odbyla sie ta imprezka. Bylo bardzo fajnie, bo nikt sie nie krepowal i jak cos potrzebowal to czul sie jak u siebie w domu, takze nie musialam nikogo obslugiwac Pogoda sie udala, grill wypalil (ale nie doslownie hhihi) i wszyscy przyniesli mnostwo jedzonka, wiec zostalo nam jeszcze chyba na 3dni Ciesze sie,ze udalo nam sie spotkac Dzisiaj tylko sprzatanie bo gosciach, bo trzeba ogarnac podlogiAvika, Genshirin, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
Labamba Ty tam nie sprzątaj i zostaw to mezowi, super ze imprezka udana i miło ze każdy cos przyniosł a nie na sepa hehehe
Kupiłas miękkie czy sztywne staniki w h&m?? ja to poczekam jeszcze i w sierpniu sobie kupie -
Hej, Chusy czekamy na wieści
Sterylizatora i podgrzewacza tez nie kupiłam bo stwierdzam, że to zbędny wydatek, chociaż może mi się odmieni gdy mała przejdzie na butlę.
Jak co niedzielę zważyłam się i zmierzyłam i straciłam w brzuszku aż 3 cm, cieszę się bo to oznaczą, że wód ubyło Ale za to mała strasznie leniwa dzisiaj.
W UK też przeceny na staniki w H&M ale same małe rozmiary zostały i kupiłam tylko jeden lekko ciasnawy w obwodzie ale liczę na to, że po porodzie wraz z brzuchem obwód się zmniejszy.
Labamba fajnie, że imprezka się udała20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hm dziewczyny jednak bede pierwsza :p wywoluja mi porod dzisiaj. Juz mi zrobili masaz szyjki (boli jak jasna cholera) za pol godziny podadza oxy.
ewe_a85, sisi, Avika, Genshirin, Cassie 65, neme, agula1983, szarlo, Ladybird:), odrobinacheci lubią tę wiadomość