X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • malavi Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy super z tym pokarmem! Tak wszyscy mówią żeby pytać i szukać pomocy u położnych i się nie dawać! Super

• lenka.m Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy gratulacje!! Za dzielne przetrwanie porodu, ale chyba jeszcze lepsze wiadomości co do karmienia bo to przecież zostanie z Wami na długo i jest ultra dobre dla Twojej córki :)

• JaPM Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, cudownie czytać, że wszystko w porządku. Jak dobrze, że wszystko ułożyło się tak jak powinno i trafiłaś na wspaniałą położna bo wykazała się większą wyobraźnią niż lekarze- chodzi mi o uniknięcie vacum. No i wspaniale, że masz to mleczko. Czekam na twój nick na stronie parenting, aby móc wysłać Ci zaproszenie. Przesyłam dużo energii

oar8skjo88hrjtqh.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy śliczne imię. Super, że poród nie był za ciężki. Teraz tylko czas dla was :)

• Chusy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny naprawde milo sie czyta wasze komentarze <3

Margaret zzo zeszlo po 3 godzinach mniej wiecej. A jesli chodzi o piersi to najpierw je masowala okreznym ruchem a pozniej scisnela u gory nad sutkiem zaraz. Powiedziala ze tam sie znajduja te kanaliki wszystkie.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy gratulacje! Ty jesteś mocna babeczka fajnie że tak dałaś radę! Nie poddawaj się z tym kp! Dostawiaj i dostawiaj niech mleczarnia się rozkręca :D

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malavi - musze zapamietac slowa Twojej mamy, piekne sa :)

Chusy - dzielna nasza wspaniala!!! Strasznie sie cieszymy, ze prawie bez bolu i powazniejszych komplikacji! Obys teraz szybko doszla do siebie i te szwy przestaly tak bolec...Dowiedzialas sie cos wiecej o malutkiej?
    I bardzo dziekujemy za tak obszerny opis porodu, mysle,ze kazda z nas wyniosla z niego pare cennych informacji dla siebie :*
    Super,ze masz juz pokarm, Sara na pewno jest zmeczona po porodzie tak jak i Ty, ale dobrze by bylo zebys w miare mozliwosci przystawiala ja jak najczesciej- na pewno siara pozytywnie na nia wplynie :)Ja sie bardzp rozczulilam i zazdraszczam trzymania malenstwa w ramionach :)

Ladybird - gratulacje kolejnego tygodnia i wejscia w 9mc :)

Ladybird:) lubi tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Nalala Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, śliczne imię dla Twojego słoneczka! I bardzo dziękuję za relacje z porodu, sprawia, że nie taki diabeł straszny się wydaje :)
    Jesteś mega dzielna i mega dałaś rade! A co fakt, trafic na taką mądrą położna to naprawdę świetna sprawa... Oby wszystkim nam się udało przejść to wszystko tak sprawnie! :)

oar8k0s3qrc0hlfg.png
    Emilka 10tc [*]
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasciwie co tam wchodze to jestem tak ta moja kruszyna zauroczona ze zapominam co mam powiedziec i zapytac. Zapytam za godzinke jak bedzie nastepne karmienie! Kurcze nie wiedziec ile wlasne dzieciatko ma cm to wstyd :p!
    Jesli chodzi o porod to w zasadzie caly czas bylam przerazona wylacznie z tego powodu ze nie wiedzialam czego mam oczekiwac. Dlatego chcialam wam opisac dokladnie w miare jak co poszlo krok po kroku. Mam nadzieje ze cos wam sie udalo wylapac z tego chaosu : )

Margaret.Se, Genshirin, Nalala, sisi, neme, ewe_a85 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy zostalas teraz nasza kopalnia wiedzy :D Nic sie nie przejmuje, cm nie sa najwazniejsze hehe :) no ale jakby udalo Ci sie zrobic zdjęcie i nam jakos podeslac byloby super :D

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie bardzo moge sie tam z telefonem wybrac. Musicie mi na slowo uwierzyc ze jest bardzo slodka :D!

Margaret.Se lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy super opisałaś i dziekuje Tobie za tak dokładny scenariusz heheheh mnie tylko zastanawia ze skoro zzo działa niby 3 godz to miałam kilka razy podawane? bo dostałaś zaraz po lewatywie a to była noc.

EEE tam styd tyle przeszłaś ze człowiek my miliony myśli i kłębek taki w głowie ze daj spokoj, najlepiej zapisz sobie w telefonie pytania bo znowu o czyms zapomnisz heheheh

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Wlasnie nie bardzo moge sie tam z telefonem wybrac. Musicie mi na slowo uwierzyc ze jest bardzo slodka :D!

Kochana wierzymy nawet bez Twoich zapewnien heheheh ale no jako ciocie musimy się doczekać i zobaczyć pierwsza ksiezniczke:)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, wszystkie mamusie , gratuluję pierwszego maluszka na forum.
    Czy moge do was dolaczyc? niedawno odkrylam was przez problemy zdrowotne musze w domu siedziec caly czas i stad tyle czasu wolnego i zaczelam szukac jakiegos forum na necie i tak was znalazlam:) Termin mam na 29 sierpnia także kilka tygodni jeszcze mam . Mam nadzieję ze przyjmiecie nas (mnie i mojego synka) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 12:03

sisi, Genshirin, Avika, Chusy lubią tę wiadomość

fb9ff5a806.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj lila2017:)

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Larysa Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2017:) witaj, u nas jak w domu:).

Dziewczyny, robimy naszą ściągę z imionami dzieci i datami naszych porodów na parenting. Wejdźcie w linka na tamtym forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 12:48

zrz6i09kmg998aky.png
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję że przyjmujecie mnie tak pozno:) ja tez poproszę zaproszenie do paretning . Moj nick to lila2017

fb9ff5a806.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila witaj, gratulacje synka :-)

atdccwa15xvoi93b.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy tak to dobrze opisalas, że Ja się chyba zdecyduje na znieczulenie :-D

atdccwa15xvoi93b.png
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję,

Może powiem o sobie ze od początku ciąży przyjmuję heparyne w zastrzykach tylko ze mi ginekolog przeposuje fraxiparine i pytanko do tych osób co się kłują, jak robicie zastrzyki w tak duży brzuch? bo ja póki co w boczki robię ale robią mi się tak krwiaki cały czas i już brakuje mi pomysłu gdzie mogę tak żeby skóre dobrze złapać.. eh

fb9ff5a806.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ