X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi kciuki trzymamy obie za Was<3 Cudownie ze maz bedzie bo na bank bedziesz czula sie lepiej. Moj tez bedzie ze mna caly czas:)
    Ja obstawiam 3800-3900g :) ale pierwsza mysl byla 4100 hehe no zobazymy:) trzymaj sie kochana:****

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 08:52

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka.m wrote:
    Ktoś tu pytał o książki - bardzo polecam "w głębi kontinuum" jeśli kogoś interesuje rodzicielstwo bliskości :)
    Jaaa :) zbieram tytuły i czytam recenzje, chciałabym coś zamówić dla siebie.

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Chusy najważniejsze, że siarę masz, a jak będziesz małą często przystawiać to jestem pewna, że się rozkręci. Taki spadek masy chyba normalny, w pierwszej dobie dziecko nie jest bardzo głodne i pozbywa się nadmiaru płynów z organizmu. Czytałam, że do 10% jest ok.

Mąż będzie mógł być ze mną przy operacji i pierwszy będzie tulił naszą córeczkę :)

Sorki dziewczyny ale nie ogarnę dzisiaj już tego parentinga, jutro jak coś to też zdam wam relację tutaj ok?
    Teraz kładę się do łóżka i czekam na męża, za godzinę kończy pracę. Jutro wstajemy o 6 30, zjemy jakieś lekkie śniadanie i na spokojnie zaczniemy się szykować do wyjścia.
    Co do wagi Helenki to mąż obstawia 4 kg, a ja myślę, że będzie miała z 4400 ;)
    A wy jak sądzicie?
    Sisi trzymam kciuki za Was :) jak Ty obstawiasz 4,4 kg a Twój mąż 4 kg to ja po środku wróże - 4,2 kg :D

sisi lubi tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi a ja 3800 obstawiam.
    Jestem z wami myślami. Daj znać przed Cc jeszcze.
    Ściskam mocno :*

sisi lubi tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neme wrote:
    Sabina a Ty widzę też 39 tc już zaczęłaś , coś sie dzieje u Ciebie jakieś zwiastuny ?? :)
    Widze, ze idziemy leb w leb :)
    Nie, niestety zero zwiastunow, chociaz cos mnie strzyknie, zaboli i od razu mysl, ze cos sie moze zaczyna. Czuje sie juz jakbym siedziala na tykajacej bombie zegarowej. Nie oszczedzam sie kompletnie, sprzatam, myje okna. Wczoraj jezdzilam z corka rowerem (na pewno komicznie to wygladalo). Licze, ze przyspiesze troche akcje, chociaz maly jest tu szefem i on zdecyduje kiedy wychodzi :) A u Ciebie zaczyna cos sie dziac? I jak sprawa ze sluzem? Bo mnie zalewa sluz typowo plodny, rozciagliwy.

Sisi trzymam kciuki i czekam na relacje a najlepiej na fotke:) Jak tu zobaczymy zdjecie dzidziusia to kazda bedzie chciala juz rodzic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 09:06

szarlo, sisi lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa a córka w którym tyg sie urodziła ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila2017 wrote:
    ja polecam książkę "język niemowląt" :)
    A ja bardzo NIE polecam. :)
    Chyba, żeby przeczytać z ciekawości i upewnić się, żeby od takich metod trzymać się z daleka.
    W skrócie: Tracy Hogg zaleca tresurę noworodka od pierwszych dni życia. Dziecko ma spać i jeść zgodnie z zegarkiem, a nie wtedy kiedy jest zmęczone lub głodne.
    Karmienie na żądanie i przytulanie dziecka w nocy uważa za złe. W nocy można tylko klepać dziecko po plecach.
    Generalnie kompletne bzdury, niezgodne ani z instynktem macierzyńskim, ani nawet zaleceniami WHO. To co pisze o karmieniu piersią i laktacji woła o pomstę do nieba, a jej "trening usypiania" to znęcanie się nad dzieckiem.
    Tu można poczytać trochę o jej chorych wymysłach i metodach:

http://www.wymagajace.pl/jezyk-niemowlat-cz-1/

http://www.wymagajace.pl/jezyk-niemowlat-co-z-tym-karmieniem-cz-2/

http://www.wymagajace.pl/jezyk-niemowlat-nie-latwy-plan-cz-3/

http://www.wymagajace.pl/jezyk-niemowlat-nauka-samodzielnego-zasypiania-cz-4/

lenka.m, mamamika, IskiereczkiTrzy lubią tę wiadomość

• malavi Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi trzymam kciuki Fajnie, że będziecie razem. U nas przy cesarce maze może być ale nie są przychylni kangurowaniu bo podobno dziecko nie.odsluzowuja i poeinno leżeć główką w dół przez chwilę. Obstawiam 4100!

sisi lubi tę wiadomość

• Nalala Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi trzymaj się tam dzielnie!! Helenka już prawie u mamusi w ramionach :)
    Ja mysle że będzie 3980g :)

sisi lubi tę wiadomość

oar8k0s3qrc0hlfg.png
    Emilka 10tc [*]
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku właśnie czytam tą książkę i niektóre rzeczy wydają mi się conajmniej dziwne ale chce preczytac całą i wyrobić sobie opinie:) wiadomo ze po przeczytaniu kilku można odniesc się co nam podpasuje jaki schemat opieki:)

Ja tez bedę miec CC kilka dni przez terminem i niestety tatuś nie moze być przy zabiegu, tez zaluje bo to bardzo stresujące będzie ,pierwszy poród i cięcie ale pozniej zobaczymy naszego wymarzonego synka :)

Matka Rocku lubi tę wiadomość

fb9ff5a806.png
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze, dziecwzyny was tez boli w pachwinach? nie wiem czy to pachwiny czy jajniki ale mam takie kłucia jak na okres w lewwym jajniku. Zawsze przy okresie miałam takie kłucia :/

fb9ff5a806.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sisi bedzie 4100. Dwa razy tyle co moja mala teraz! :D
    Kciukasy zacisniete, dasz rade mamuska! :)))))

sisi lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Chyba, żeby przeczytać z ciekawości i upewnić się, żeby od takich metod trzymać się z daleka.
    W skrócie: Tracy Hogg zaleca tresurę noworodka od pierwszych dni życia. Dziecko ma spać i jeść zgodnie z zegarkiem, a nie wtedy kiedy jest zmęczone lub głodne.
    Karmienie na żądanie i przytulanie dziecka w nocy uważa za złe. W nocy można tylko klepać dziecko po plecach.
    Generalnie kompletne bzdury, niezgodne ani z instynktem macierzyńskim, ani nawet zaleceniami WHO. To co pisze o karmieniu piersią i laktacji woła o pomstę do nieba, a jej "trening usypiania" to znęcanie się nad dzieckiem.

Dziękuję... ryczałam 2 razy jak czytałam treść z linków ... to z pewnością nie jest książka dla mnie.

Matka Rocku lubi tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila2017 wrote:
    a i jeszcze, dziecwzyny was tez boli w pachwinach? nie wiem czy to pachwiny czy jajniki ale mam takie kłucia jak na okres w lewwym jajniku. Zawsze przy okresie miałam takie kłucia :/
    U mnie takie bóle występują od tygodnia .. . Zastanawiałam się od czego to jest ale jeżeli nie będą się nasilac to poczekam do wizyty mam na 02.08 i się zapytam gina skąd to się bierze . Chociaż podejrzewam, że mały zwyczajnie zaczyna naciskać na dolne partie ciała i stad te dolegliwości

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila bol w pachwinach jest norma w ciazy, rozciąga Ci się ram wszystko, aby latwiej bylo urodzic poprostu fizjologia :)

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale takie dziwne uczucie no jak na okres mnie boli . Ja jeszcze nie spakowałam torby ale pomału się biorę bo nigdy nic nie wiadomo.
    Dziewczyny z MTHFR szczepicie swoje dzieciaczki?jak tak to czy tą skojarzoną bo ja już sama nie wiem. i zastanawiam się cały czas nad tą krwią pępowinową.

fb9ff5a806.png
  • Asiula87 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila ja też nie mam torby spakowanej, bo w poprzedniej ciąży spakowałam torbę, ostatnie rzeczy wkładałam do niej o 22., a o 1 w nocy wody mi odeszły. Mój mąż się ze mnie śmieje, że teraz jak mam planowaną cesarkę to też mam się nie spieszyć, bo jeszcze sobie coś wywołam. Jednak w szafce mam już przygotowane te najważniejsze rzeczy do szpitala, wiec w razie "W" zajmie mi to 5 min. :)

f2wlj44jo2vy18pr.png

zrz6x1hpybeag722.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam 4100 :D no i kciukasy caly czas trzymam :D

sisi lubi tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• labamba Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:

A ja przeczytalam calosc i musze powiedziec,ze te opinie w ogole nie maja sie z tym co autorka sama napisala!
    Aboslutnie nic tam nie ma o zegarku,wrecz odwrotnie, o tym,ze to rodzic powinien sie dostosowac do rytmu dziecka, ktore samo na poczatku pokazuje co i jak a wiekszosc rodzicow zamiast obserwowac i uczyc sie swojego dziecka to wrzuca wszystkie rodzaje placzu i marudzenia do jednego wora, bo nie chce mu sie poswiecic chwili na nauczenie sie swojego maluszka,a wiadomo,ze kazdy dziudzius inny i inaczej komunikuje swoje potrzeby.
    Tracy Hogg jest przeciwniczka tresowania dzieci,przeczekiwania, wyplakiwania dzieci,ale tez stara sie znalezc rownowage dla zycia rodzinnego, i jezeli ktos mysli,ze dziecko placze i musi byc karmione co godzine to jest blad, bo zazwyczaj rodzic nie potrafi odroznic potrzeby ssania od glodu. Malo tego autorka niejednokrotnie podkresla,ze jednak jesli mamy doczynienia z lakomczuchem ktory rzeczywiscie jest czesciej glodny to trzeba nakarmic i koniec. A w nocy jak obudzi sie z placzem,nalezy wziac na rece uspokoic i dopiero odlozyc do lozka - wiec znow chyba ktos tu sie nie zapoznal ze zrodlem.
    Wiec tylko jak sie nie przeczytalo dokladnie ksiazki mozna taka opinie wysmarowac ...jakby ktos mial watpliwosci jestem w stanie w swoim wlasnym egemplarzu popodkreslac i porobic zdjecia fragmentow ksiazki,ktore absoloutnie zaprzeczaja tym oskarzeniom...

I chyba wlasnie w ten sposob powinno sie wyrabiac wlasna opinie, bo niestey jak widac,nie wszyscy potrafia czytac ze zrozumieniem,a potem sie szerza takie artykuly po sieci..

Ladybird:), szarlo lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• moniadi Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, mam nadzieję, że już jesteś po i wszystko przebiegło pomyślnie. Czekamy na relacje :)
    Lila, u mnie też są często takie kłucia i zdaniem mohej ginki to normalne, bo wszystko przygotowuje się do porodu. I okresowe bóle też mogą się zdarzyć.

sisi lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ