Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Chusy najwazniejsze ze probujesz i sie nie poddajesz:) no i na pewno Sara wszystko wynagradza mi na SR mowili,ze tej siary jest narpawde malutko, i ze to normalne, zeby sie tym nie przejmowac. zeby tak zobrazowac to na dobe produkujemy w pierwszych dniach 60-100ml siary! takze sprobuj sobie zwizualizowac ile to jest i sie nie przejmuj, bo w sumie wiadomo,ze u Ciebie malutka jest rzeczywiscie malutka, ale kazdy noworodek spada z wagi,a jak juz masz mleczko to na pewno sie rozkreci
W PL normalny spadek jest do 7% i potem daje sie dzidziusiom 10 dni na powrot do wagi urodzeniowej
A masz podklady do przewijania malutkiej, czy w szpitalu dali u Ciebie? i kosmetyki to swoje czy tez szpitalne? :>
Sisi - jakos to na pewno musza rozwiazywac no wlasnie to sa takie nasze dylematy, ktore sa na pewno oczywiste, a nam niedoswiadczonym wydaja sie jak nie do ogarniecia moze da sie np zadzwonic na pielegniarke co pomoze ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 14:21
sisi lubi tę wiadomość
-
Chusy domyślam się ze mam stesa przy wszystkim bo ja tez tak będę miała jak mase ludzi i na spokojnie nie można się wyluzować i zrobić tak żeby nikt nie patrzył na rece. NIe poddawaj się a dasz rade na bank w domku już na spokojnie i mam nadzieje ze szybko was wypuszcza. Tak jak pisze labamba Sara wynagrodzi wszystko jak jzu będziecie w domku a tez słyszałam ze to norma ze w pierwszych dobach waga dzieciatka spada. Trzymam kciuki za Was i dacie rade razem :*
-
Chusy, to wpychaj tez jej sutka jak tylko dzioba uchyli, aby uchylia mozna ja smyrac tym sutkiem po ustkach i pamietaj, aby ta dolna warga byla wywinieta i ma ssac tez otoczke sutka, a nie tylko sutka bo bedzie bolal, tak wyczytalam, bo doswiadczenia nie mam. Wiadomo, ze w domu inaczej, trzymam kciuki, abyscie wyszly jak najszybciej.
Aniołek 18.04.2016 -
Sisi trzymam za Was kciuki. Meczy maz moze byc z Tobą na sali podczas Cc?
Ciekawa tez bardzo jestem jaka ta twoja niunia jest na wielkość
Chusy widzisz co kraj to obyczaj. U mnie by Nie kazali karmić mm .. mój syn był mniejszy i karmiłam tylko piersią. Pozatym ja bym sie nie zgodziła na mm ... ale u mnie inna syt bo to było kolejne dziecko i mleko miałam w try migi. Całe cyce zaraz. Przy pierwszym dziecku wyciskaasm siare do strzykawek bo tez nie chciał ssać i powoli sie rozkręciło... jakoś.
Do tego zrozumiałe jak masz ludzi ciagle... ruch No i bilrubina ale to napewno na skutek tego ze ona je mało i musisz " na sile"
Lepiej mniej a cześciej w takiej syt.
Trzymam Kxiuki zeby poszło po Waszej myśli i zeby Malusia zaczęła przybierać. Niestety wiem jak to jest mieć hipotrofikasisi lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o karmienie piersią, to mi po poprzednim porodzie pomogło pobudzanie laktacji laktatorem, wyciągał mi sutka tak fajnie, że mały bez problemu chwytał, a też jak już była jakaś kropelka mleczka na brodawce, to chętnie próbował ssać, ale też jak mówią dziewczyny, co w domu to w domu Będzie dobrze
ewe_a85 lubi tę wiadomość
-
Mi też się wydaje, że w atmosferze domowej będzie o wiele łatwiej. Szpitale juz same z siebie nie wpływają dobrze na samopoczucie, trzymam kciuki żeby pokarm się ruszył
-
Chusy nie poddawaj sie bron Boze z tym karmieniem. Jedyna rada to po prostu czesto, bardzo czesto przystawiaj mala do piersi. Ja mialam jednego sutka ok, a drugiego takiego, ze mala nie potrafila go zlapac. Cala noc nie spalam, bo Zuzka byla zwyczajnie glodna, a ta jedna piers jej nie wystarczyla. Nie dalam jej mm, tylko tak co chwilke ja przystawialam do piersi. Chcialo mi sie juz plakac, az w koncu mala zlapala tego "felernego" sutka, pociagla mleczko i spala jak zabita kilka godzin. Potem powoli, powoli coraz wiecej ciagla tego gorszego i z dnia na dzien bylo lepiej. W domu to nawal taki, ze zanim Zuza pociagla cyca, to mleko tak tryskalo, ze cala glowe jej czasami zalalam Jak mala przysypia przy cycusiu to ja delikatnie glaszcz po policzku i tak jak juz tu ktoras pisala zwroc uwage, zeby w buzi miala i otoczke a nie tylko sutka samego. W domu bedzie o niebo lepiej, tajze zycze szybciutkiego powrotu do domku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 23:17
sisi, Ladybird:), szarlo lubią tę wiadomość
-
Sabina a Ty widzę też 39 tc już zaczęłaś , coś sie dzieje u Ciebie jakieś zwiastuny ??neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Chusy najważniejsze, że siarę masz, a jak będziesz małą często przystawiać to jestem pewna, że się rozkręci. Taki spadek masy chyba normalny, w pierwszej dobie dziecko nie jest bardzo głodne i pozbywa się nadmiaru płynów z organizmu. Czytałam, że do 10% jest ok.
Mąż będzie mógł być ze mną przy operacji i pierwszy będzie tulił naszą córeczkę
Sorki dziewczyny ale nie ogarnę dzisiaj już tego parentinga, jutro jak coś to też zdam wam relację tutaj ok?
Teraz kładę się do łóżka i czekam na męża, za godzinę kończy pracę. Jutro wstajemy o 6 30, zjemy jakieś lekkie śniadanie i na spokojnie zaczniemy się szykować do wyjścia.
Co do wagi Helenki to mąż obstawia 4 kg, a ja myślę, że będzie miała z 4400
A wy jak sądzicie?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Sisi, ja to już nie wiem sama, zwątpiłam w te pomiary ale ciekawa jestem jak to będzie i u mnie i u Cb
super że mąż będzie z Tobą masz nasze kciuki i myśli ! :* powodzonka i duuuużo siły jutrosisi lubi tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Ladybird:) wrote:Ja sie boje grzybicy dowcipnie aplikując. Jak to robisz z kapsułka ? Dziurkę ?
Tak przebijam kapsulke w 2 miejscach igła bo więcej nawet się przebić chyba nie da i sup w dziurkę. Robię tak już od nie wiem 2tyg? A grzybicy zadanej nie mam. A mam uwierz mi BAAAAAAAAAAAARDZO DUŻE tendencje bo kiedyś dostawałam po każdej miesiaczceLadybird:) lubi tę wiadomość
-
Sisi kciuki &&
Ja obstawiam błąd pomiarów i daje 3900-4100 hyhy
Powodzenia i cudownie, że mąż będzie przy tobie. U nas nie wolno mąż siedzi w pokoiku obok i czeka aż go zaproszą jak już bedzie po i wtedy może kangurować przy dziecku.sisi lubi tę wiadomość