Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lila z tym opadaniem brzucha to nie ma co na to patrzeć, jednym się obniża kilka tygodni przed porodem a innym w dzień porodu i lekarze się raczej trochę śmieją z tego wróżenia terminu porodu z brzucha. Moja mama rodziła trzy razy zawsze tydzień-dwa przed terminem i ani razu nie odnotowała obniżania się brzucha wcześniej :p ja jestem w 39+5 i mam brzuch wysoko ale to też nie oznacza że nie urodzę zaraz. Nie przejmuj się tym.
-
Ja do porodu mialam brzuch bardzo wysoko, wrecz lekarz musial pomóc małemu wstawic sie w kanał, bo rozwarcie bylo, skurcze parte a maly wysoko. Wiec z tym brzuchem różnie bywa;) wiadomo ze kazdy szuka jakiegokolwiek objawu zblizajacego sie porodu
lenka.m lubi tę wiadomość
-
Margaret pierwszy porod tez mialam w miare szybki. 3 godz skurczy i 10 minut parcia. Polozne sie smialy, ze trzecie to u mnie samo wyskoczy Poki co na dwojce poprzestaniemy.
Wychodzimy dzis do domku!Genshirin, ewe_a85, Nalala, Avika, moniadi, neme, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
Lila mi opadl jakies 2 tygodnie temu wiec nie ma sie co zamartwiac jednym opada wczesniej a innym przed samym porodem. U mnie siostra i maz zauwazyli. Ja dopiero po jakims czasie kiedy wlasnie nie moglam zawiazac sobie sama butów
Sabina gratulacje! Dobrzem ze dlugo sie nie meczylas:) szybko wyszliscie do domku -
Sabina super !!! Bardzo się ciesze !neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Dzięki to już tak nie bede panikowac z tym brzuchem ze opadł. Ale ja jestem panikara straszna, chyba dopiero jak urodzę to uwierzę ze taki cud w sobie nosiłam mi lekarz mówił dzisiaj że w tym tygodniu co jestem (35,3) to jakbym trafiła ze skurczami do szpitala i jakbym rodziła to on by nawet nie powstrzymywał porodu tylko pozwolił by rodzić. Dziwnie troche ale ja sie nie znam przecież. A synek waży 2500 lekarz mówi że powinno dojść do 3500
-
sabinaaa wrote:Margaret pierwszy porod tez mialam w miare szybki. 3 godz skurczy i 10 minut parcia. Polozne sie smialy, ze trzecie to u mnie samo wyskoczy Poki co na dwojce poprzestaniemy.
Wychodzimy dzis do domku!
Kurcze Sabina to Ty jesteś stworzona do porodów, to może chcesz mnie zastapic hehehhehe;)
Moniadi to czekamy na rozwój sytuacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 22:29
moniadi lubi tę wiadomość
-
Asiula, nawet mi nie mów
Wiecie co by było najfajniejsze? Przespać poród i obudzić się już po z dzidziusiem w ramionach ale wiem, że to nie możliwe. Godzinę temu miałam kilka skurczy (o ile to skurcze, bo w sumie to się nie znam), ale od 20min spokój. Wiem tylko, że już bliżej niż dalej
Sabinaa, zazdroszczę Ci takich ekspresowych porodów też bym tak chciała...
Lila, wydaje mi się, że na tym etapie oni już potrafią zadbać o maluszka, więc nawet gdyby coś, to zareagują odpowiednio. W tym tygodniu to już ani pessara nie założą, ani szewkow im się nie opłaca robić, więc jak cuś to rodzisz -
W poprzedniej ciąży odeszły mi wody i zaczęły się skurcze krzyżowe, ale nie trwało to długo, bo na KTG synkowi zanikło tętno i musiało być CC. Wszystko dobrze się skończyło Jednak teraz, jakby coś się zaczęło wcześniej dziać, inaczej niż odejście wód tak jak wtedy, to nie wiem czy nie spanikowałabym... Dlatego mam nadzieję, że przed wizytą i skierowaniem na cesarkę, nic się nie zacznie
-
Witam,
Jestem Majową Mamą 2017, wiem, że troszkę Wam teraz przeszkodzę, ale Mam na sprzedanie MEGA PAKE ubranek dla dziewczynki w rozmiarze 56 za na prawdę niską cenę, ubranka są z Zary, HM, smyk - wszystkie dobre jakościowo, niektóre rzeczy nie były noszone ani razu! Może któraś Mamusia się zainteresuje, a mi bardzo zależy na sprzedaniu tych rzeczy pozdrawiam i życzę nudnych ciąż!
https://www.olx.pl/oferta/mega-paka-ubranek-dla-dziewczynki-CID88-IDnC0Yu.html
👧 05.2017r.
👶 05.2022r.