Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
no ja wlasnie tylko kwasy DHA z wit D ale po porodzoe chce cos kupic bo pewnie spadek witalny bedzie duzy.
ja tez slyszalam zeby magnez odstawic na tym etapie, chociaz to pewnie male dawki ktore malo co daja. po nocy czesto lydki mnie bola ale juz nie chce brac magnezu -
ewe_a85 wrote:Ja już nie biorę żadnych witamin.
Młoda przyszł mama: przyjmujesz nadal tem magnez? Ja przyjmowałam bo miałam silne skurcze łydek, ale na tym etapie dziewczyny pisały, że powinno sie odstawić już branie go bo magnez może zagłuszyć skurcze.Kornelia 13. 08.2017
-
Dziewczyny po masażu brodawek, robiłam z 20minut kręcenie biodram a wieczorem wybrałam sie z mężem na intensywny dlugi spacer, podczas spaceru kilka razy czułam kłucie w pochwie, ale moze to byl nacisk na pęcherz i lekkie twardnienie brzucha. Po powrocie ze dwa razy latałam po łazienki na dwójkę,ale to też moze spacer przyspieszył perystaltykę jelit. Ale teraz zobaczyłam na wkładce czop śluzowy! Obawiałam sie, że nie odróżnię czopu od zwykłego śluzu ale tak jak ktos pisał wczesniej, od razu widać ze to czop, bo jest taki charakterystyczny jak tężejącą galaretka. Takze może cos się ruszy!
Ladybird:), misia_k1, baassiia lubią tę wiadomość
Kornelia 13. 08.2017
-
Dziewczyny po masażu brodawek, robiłam z 20minut kręcenie biodrami a wieczorem wybrałam sie z mężem na intensywny dlugi spacer, podczas spaceru kilka razy czułam kłucie w pochwie, ale moze to byl nacisk na pęcherz i lekkie twardnienie brzucha. Po powrocie ze dwa razy latałam po łazienki na dwójkę,ale to też moze spacer przyspieszył perystaltykę jelit. Ale teraz zobaczyłam na wkładce czop śluzowy! Obawiałam sie, że nie odróżnię czopu od zwykłego śluzu ale tak jak ktos pisał wczesniej, od razu widać ze to czop, bo jest taki charakterystyczny jak tężejącą galaretka. Takze może cos się ruszy!Kornelia 13. 08.2017
-
Witam Was kochane... byłam założycielką tego sierpniowego wątku- niestety się nie udało... a że już mamy sierpień to jakoś wzięło mnie na wspominki
Gratuluję dziewczynom, które już mają maluszki przy sobie :*
A tym, które nadal czekają życzę - bezproblemowego, jak najmniej bolesnego rozwiązania !
Zdrówka dla Was i maluszków :* !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 22:55
All4love, misia_k1, Avika, Ladybird:), Nalala, Another, lenka.m, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Młoda przyszła mama wrote:Dziewczyny po masażu brodawek, robiłam z 20minut kręcenie biodrami a wieczorem wybrałam sie z mężem na intensywny dlugi spacer, podczas spaceru kilka razy czułam kłucie w pochwie, ale moze to byl nacisk na pęcherz i lekkie twardnienie brzucha. Po powrocie ze dwa razy latałam po łazienki na dwójkę,ale to też moze spacer przyspieszył perystaltykę jelit. Ale teraz zobaczyłam na wkładce czop śluzowy! Obawiałam sie, że nie odróżnię czopu od zwykłego śluzu ale tak jak ktos pisał wczesniej, od razu widać ze to czop, bo jest taki charakterystyczny jak tężejącą galaretka. Takze może cos się ruszy!
Młoda przyszła mama lubi tę wiadomość
-
inaa wrote:Witam Was kochane... byłam założycielką tego sierpniowego wątku- niestety się nie udało... a że już mamy sierpień to jakoś wzięło mnie na wspominki
Gratuluję dziewczynom, które już mają maluszki przy sobie :*
A tym, które nadal czekają życzę - bezproblemowego, jak najmniej bolesnego rozwiązania !
Zdrówka dla Was i maluszków :* ! -
inaa dziekujemy:)
Mloda przyszla mama w całosci ci odszedl czop? bo ja mialam koszmarna noc co chwila do lazienki i tez zauwazylam na papierze 2 male grudki galaretki. jestem pewna ze to czop ale tylko malutki kawałek i zaczelo pobolewac jak na okres . tak sie wystraszylam ze jszcze za wczesnie ze cala noc nie spalam;/ i miałam bardzo bolesne kłucia własnie w pochwie jestem pewna ze juz z szyjki nic nie ma -
lila2017 wrote:inaa dziekujemy:)
Mloda przyszla mama w całosci ci odszedl czop? bo ja mialam koszmarna noc co chwila do lazienki i tez zauwazylam na papierze 2 male grudki galaretki. jestem pewna ze to czop ale tylko malutki kawałek i zaczelo pobolewac jak na okres . tak sie wystraszylam ze jszcze za wczesnie ze cala noc nie spalam;/ i miałam bardzo bolesne kłucia własnie w pochwie jestem pewna ze juz z szyjki nic nie maKornelia 13. 08.2017
-
Wiesz co ja klucie na dole mam juz co najmniej od trzech tygodni ale nie tak, że cały czas tylko momentami zakuje dość mocno a nie mam ani rozwarcia ani szyjka do tej pory sie nie skracała.Lila wyleguj sie w łóżku i nie panikuj, nie wstawaj bez potrzeby no i nie denerwuj sie tak, bo tymi nerwami na pewno sobie nie pomagasz.Kornelia 13. 08.2017
-
Co do czopa to nie ma reguły,nie trzeba panikować. Moim koleżankom nieraz wcale nie odchodził,a rodziły po dwa razy,innym dwie h przed lub dwa tyg przed. Nie się co tym stresować.
U mnie rozwarcie już jest, szyjka tydz temu już o połowę krótsza. Kłucie,twardnienie brzucha standard i nic.