X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie biorę żadnych witamin.
    Młoda przyszł mama: przyjmujesz nadal tem magnez? Ja przyjmowałam bo miałam silne skurcze łydek, ale na tym etapie dziewczyny pisały, że powinno sie odstawić już branie go bo magnez może zagłuszyć skurcze.

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wlasnie tylko kwasy DHA z wit D ale po porodzoe chce cos kupic bo pewnie spadek witalny bedzie duzy.

ja tez slyszalam zeby magnez odstawic na tym etapie, chociaz to pewnie male dawki ktore malo co daja. po nocy czesto lydki mnie bola ale juz nie chce brac magnezu

fb9ff5a806.png
  • Asiula87 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore Femibion natal 2 i po ciąży tez zamierzam go brac.

f2wlj44jo2vy18pr.png

zrz6x1hpybeag722.png
  • Młoda przyszła mama Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 wrote:
    Ja już nie biorę żadnych witamin.
    Młoda przyszł mama: przyjmujesz nadal tem magnez? Ja przyjmowałam bo miałam silne skurcze łydek, ale na tym etapie dziewczyny pisały, że powinno sie odstawić już branie go bo magnez może zagłuszyć skurcze.
    Wlasnie dopiero teraz pod koniec ciąży zaczelam brać, bo miałam skoki ciśnienia i obrzęki i lekarz powiedzial ze niedobór magnezu moze na to wpływać i kazał przyjmować juz do konca ciąży.

Kornelia 13. 08.2017 <3
    hchypc0zgnaf1syx.png

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po masażu brodawek, robiłam z 20minut kręcenie biodram a wieczorem wybrałam sie z mężem na intensywny dlugi spacer, podczas spaceru kilka razy czułam kłucie w pochwie, ale moze to byl nacisk na pęcherz i lekkie twardnienie brzucha. Po powrocie ze dwa razy latałam po łazienki na dwójkę,ale to też moze spacer przyspieszył perystaltykę jelit. Ale teraz zobaczyłam na wkładce czop śluzowy! Obawiałam sie, że nie odróżnię czopu od zwykłego śluzu ale tak jak ktos pisał wczesniej, od razu widać ze to czop, bo jest taki charakterystyczny jak tężejącą galaretka. Takze może cos się ruszy!

Ladybird:), misia_k1, baassiia lubią tę wiadomość

Kornelia 13. 08.2017 <3
    hchypc0zgnaf1syx.png

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po masażu brodawek, robiłam z 20minut kręcenie biodrami a wieczorem wybrałam sie z mężem na intensywny dlugi spacer, podczas spaceru kilka razy czułam kłucie w pochwie, ale moze to byl nacisk na pęcherz i lekkie twardnienie brzucha. Po powrocie ze dwa razy latałam po łazienki na dwójkę,ale to też moze spacer przyspieszył perystaltykę jelit. Ale teraz zobaczyłam na wkładce czop śluzowy! Obawiałam sie, że nie odróżnię czopu od zwykłego śluzu ale tak jak ktos pisał wczesniej, od razu widać ze to czop, bo jest taki charakterystyczny jak tężejącą galaretka. Takze może cos się ruszy!

Kornelia 13. 08.2017 <3
    hchypc0zgnaf1syx.png
  • Asiula87 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki, żeby ruszyło :)

Młoda przyszła mama lubi tę wiadomość

f2wlj44jo2vy18pr.png

zrz6x1hpybeag722.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane... byłam założycielką tego sierpniowego wątku- niestety się nie udało... a że już mamy sierpień to jakoś wzięło mnie na wspominki :D

Gratuluję dziewczynom, które już mają maluszki przy sobie :* <3
    A tym, które nadal czekają życzę - bezproblemowego, jak najmniej bolesnego rozwiązania !

Zdrówka dla Was i maluszków :* !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 22:55

All4love, misia_k1, Avika, Ladybird:), Nalala, Another, lenka.m, Margaret.Se lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• MMadziula Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda przyszła mama wrote:
    Dziewczyny po masażu brodawek, robiłam z 20minut kręcenie biodrami a wieczorem wybrałam sie z mężem na intensywny dlugi spacer, podczas spaceru kilka razy czułam kłucie w pochwie, ale moze to byl nacisk na pęcherz i lekkie twardnienie brzucha. Po powrocie ze dwa razy latałam po łazienki na dwójkę,ale to też moze spacer przyspieszył perystaltykę jelit. Ale teraz zobaczyłam na wkładce czop śluzowy! Obawiałam sie, że nie odróżnię czopu od zwykłego śluzu ale tak jak ktos pisał wczesniej, od razu widać ze to czop, bo jest taki charakterystyczny jak tężejącą galaretka. Takze może cos się ruszy!
    I jak u Ciebie? Kurcze to ja dziś próbuje Twoja metodę :-)

Młoda przyszła mama lubi tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Witam Was kochane... byłam założycielką tego sierpniowego wątku- niestety się nie udało... a że już mamy sierpień to jakoś wzięło mnie na wspominki :D

Gratuluję dziewczynom, które już mają maluszki przy sobie :* <3
    A tym, które nadal czekają życzę - bezproblemowego, jak najmniej bolesnego rozwiązania !

Zdrówka dla Was i maluszków :* !
    Hej , bardzo współczuję straty , dziękuję za pomyślne życzenia i mam nadzieje, że już niedługo również będziesz trzymać swojego bobasa w ramionach :)

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa dziekujemy:)

Mloda przyszla mama w całosci ci odszedl czop? bo ja mialam koszmarna noc co chwila do lazienki i tez zauwazylam na papierze 2 male grudki galaretki. jestem pewna ze to czop ale tylko malutki kawałek i zaczelo pobolewac jak na okres . tak sie wystraszylam ze jszcze za wczesnie ze cala noc nie spalam;/ i miałam bardzo bolesne kłucia własnie w pochwie jestem pewna ze juz z szyjki nic nie ma

fb9ff5a806.png

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cisza, nic dalej sie nie dzieje, dzisiaj znowu popróbuje ze stymulacją sutków i wysiłkiem fizycznym. Czytałam, ze ten czop moze odchodzić nawet dwa tygodnie przed porodem, masakra :-\

Kornelia 13. 08.2017 <3
    hchypc0zgnaf1syx.png

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila2017 wrote:
    inaa dziekujemy:)

Mloda przyszla mama w całosci ci odszedl czop? bo ja mialam koszmarna noc co chwila do lazienki i tez zauwazylam na papierze 2 male grudki galaretki. jestem pewna ze to czop ale tylko malutki kawałek i zaczelo pobolewac jak na okres . tak sie wystraszylam ze jszcze za wczesnie ze cala noc nie spalam;/ i miałam bardzo bolesne kłucia własnie w pochwie jestem pewna ze juz z szyjki nic nie ma
    Właśnie nie cały, takie dwie kulki wielkości paznokcia i bez śladów krwi, więc pewnie jeszcze będzie sie to pojawiać. Ehh a już byłam taka podekscytowana, że coś sie dzieje :P

Kornelia 13. 08.2017 <3
    hchypc0zgnaf1syx.png
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w calosci ci odszedl czop? bo mi w kawałku

fb9ff5a806.png
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie mniejsze grudki odeszły ale kurde u mnie jeszcze nie czas i jestem przerazona i caly czas mnie kluje na dole. czytalam ze to glowka moze sie wstawiac w kanal

fb9ff5a806.png

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja klucie na dole mam juz co najmniej od trzech tygodni ale nie tak, że cały czas tylko momentami zakuje dość mocno a nie mam ani rozwarcia ani szyjka do tej pory sie nie skracała.Lila wyleguj sie w łóżku i nie panikuj, nie wstawaj bez potrzeby no i nie denerwuj sie tak, bo tymi nerwami na pewno sobie nie pomagasz.

Kornelia 13. 08.2017 <3
    hchypc0zgnaf1syx.png
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie gdyby nie te klucie cały czas to bym sie tak nie stresowala a to leze kluje chodze kluje . przetrwac jeszcze oby do jutra, trzymajcie kciuki

misia_k1 lubi tę wiadomość

fb9ff5a806.png
  • Asiula87 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa dziękujemy i życzymy powodzenia :)

Lila tak jak pisze Młoda przyszła mama, postaraj się nie denerwować. Wiem, że łatwosię mówi, ale tak to możesz tylko przyspieszyć. Nasze dzieciaczki czują nasze nastroje. Będzie dobrze i wytrzymasz :)

f2wlj44jo2vy18pr.png

zrz6x1hpybeag722.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa dziękujemy i wspieramy

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czopa to nie ma reguły,nie trzeba panikować. Moim koleżankom nieraz wcale nie odchodził,a rodziły po dwa razy,innym dwie h przed lub dwa tyg przed. Nie się co tym stresować.
    U mnie rozwarcie już jest, szyjka tydz temu już o połowę krótsza. Kłucie,twardnienie brzucha standard i nic.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ