X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagak na mnie morfina też nie działala oprócz odjazdu jaki po niej zaliczałam, dostajesz Ketonal? Mi pomagało combo Ketonal plus paracetamol.

Widzę że w takim razie ja znioslam CC bardzo dobrze...

dagaak lubi tę wiadomość

• Asiula87 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresik mnie łapie przed jutrzejszym szpitalem. Mam pytanie do dziewczyn, które też musiały się stawić przed TP do szpitala. Czy byłyście na czczo? Wiem, dziwne pytanie, ale mam cukrzycę ciążową i nie powinnam późno jeść pierwszego posiłku, a boję się, że zanim mnie przyjmną na oddział to trochę czasu zleci.

f2wlj44jo2vy18pr.png

zrz6x1hpybeag722.png
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiula ja nie pomoge bo nie wiem :( a czemu jutro musisz sie stawic na oddzial? bedziesz miala wywolywany porod?

fb9ff5a806.png
  • Nalala Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje maluszków po tej stronie brzuszka ❤️ przykro mi z powodu złych doświadczeń po cesarce, ale napewno z każdym dniem będzie coraz lepiej!

oar8k0s3qrc0hlfg.png
    Emilka 10tc [*]
  • Asiula87 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja diabetolog zażyczyła sobie, aby ciąże rozwiązać w 38 tyg., no a jeszcze mam mieć CC (kiedy, to dowiem się dopiero na oddziale), więc mam skierowanie i idę jutro. Liczę, że przez weekend sprawdzą co mają sprawdzić i w pon. mnie wezmą na CC. Zobaczymy.

f2wlj44jo2vy18pr.png

zrz6x1hpybeag722.png
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem z wątku mamuś wrześniowych, ale ponieważ czeka mnie CC termin wpada na 30.08 :) czy któraś też ma taki termin i jest z Krakowa?
    W co na wyjście macie plan ubrać swoje pociechy? To moja pierwsza ciąża, od kiedy dostałam termi to trzęse portkami i wydaje mi się że wszystkiego mi brakuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 15:09

• Juuli Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja na wyjscie mam body z dlugim i krotkim rekawkiem, zalezy jaka bedzie pogoda, do tego spodenki, skarpetki i bluzeczke cieplejsze, jak bedzie taka potrzeba to maz przywiezie kocyk.

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMania stawiam że musisz mieć z długim rękawem,body,śpiochy lub pajacyk. Może jakiś sweterek jak będzie chłodniej lub kocyk.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby nie potrzebuje do szpitala ciuszków dla małego ale znajoma rodziła tydzień temu i mówiła , że jest problem z tym. Tak więc zapakowałam 3 pajace i 3 kaftaniki, jak coś mąż mi dowiezie co będzie trzeba . Na szczęście w salach jest stala temperatura. Na wyjście mam przygotowane 2 zestawy ; 1. Body z dl. rękawem polspioszki, skarpetki i cienka czapeczka lub 2 body z krótkim rękawem połśpiochy i letnia czapeczka (taka mega cieniutka ) . W razie potrzeby mąż ma zabrać kocyk ....zabawkę dla małego sam spakował. ..:-D

misia_k1 lubi tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski:)

ja wczoraj bylam na wizycie tylko wrocilam pozno i juz nie mialam na nic sily.

termin mam na 22.08 takze jeszcze 11 dni i zobacze synka:) a wazy juz 3300 prawie bardzo duzo przybral przez 10 dni bo az ponad 400 g. głowka jest baaardzo nisko i napiera ale lezenie pomaga na szyjke bo nie skrocila sie przez te 10 dni . Odetchnelam trche ze juz wszystko mam zalatwiona a heparyne mam brac co 2 dzien teraz.

jak u was noc? dzisiaj znowu goraco chociaz te co mieszkaja na południu to w ogole hardcore

fb9ff5a806.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila2017 wrote:
    hej laski:)

ja wczoraj bylam na wizycie tylko wrocilam pozno i juz nie mialam na nic sily.

termin mam na 22.08 takze jeszcze 11 dni i zobacze synka:) a wazy juz 3300 prawie bardzo duzo przybral przez 10 dni bo az ponad 400 g. głowka jest baaardzo nisko i napiera ale lezenie pomaga na szyjke bo nie skrocila sie przez te 10 dni . Odetchnelam trche ze juz wszystko mam zalatwiona a heparyne mam brac co 2 dzien teraz.

jak u was noc? dzisiaj znowu goraco chociaz te co mieszkaja na południu to w ogole hardcore
    Hej , ciesze się , że na wizycie same dobre wieści :) i trzymam kciuki żebyś dotrwala do terminu ♡
    Dzisiejsza noc to byla jakas katorga. ..dwie ostatnie noce spalam bardzo dobrze a dziś spinał mi się brzuch i to boleśnie , do łazienki dosłownie co 40 min ...w myślach błagałam żeby się coś juz ruszyło bo nie wiem co mam robić ....około 7 rano ustalo wszystko ;-/

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mmadziula ty sie meczysz biedna a chcialbys juz urodzic a ja odwrotnie leze i walcze z grawitacja zeby malutki nie obnizal sie dalej. a skad jestes i gdzie rodzisz? ja bym wolala te upaly ominac na porod

fb9ff5a806.png
  • Młoda przyszła mama Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie noc spokojnie, za spokojnie, ostatnio wgl nic sie nie dzieje, nic nie boli nie ciągnie, cisza. Madziula współczuję ciężkiej nocy, nie dość ze w dzień upały i nie ma czym oddychać to jeszcze w nocy sie męczysz.Lila super, że znasz już termin cesarki, teraz tylko obyś dotrwała do tego 22.08, trzymam kciuki :-*
    Denerwują mnie juz wszyscy z rodziny i znajomych, którzy piszą i dzwonią codziennie czy juz urodziłam i czy cos sie dzieje, nie chce mi sie juz tłumaczyć każdemu że nic sie nie dzieje i słuchać rad typu " dzisiaj pełnia to urodzisz" "najwięcej dzieci rodzi sie w burzę, zobaczysz do pierwszej burzy i bedzie po wszystkim" "okna byś w domu pomyła to na pewno by się zaczelo". Nie wiem czy śmiać sie czy płakać, jakos te ich zabobony sie nie sprawdzają

Kornelia 13. 08.2017 <3
    hchypc0zgnaf1syx.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda przyszła mama wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie noc spokojnie, za spokojnie, ostatnio wgl nic sie nie dzieje, nic nie boli nie ciągnie, cisza. Madziula współczuję ciężkiej nocy, nie dość ze w dzień upały i nie ma czym oddychać to jeszcze w nocy sie męczysz.Lila super, że znasz już termin cesarki, teraz tylko obyś dotrwała do tego 22.08, trzymam kciuki :-*
    Denerwują mnie juz wszyscy z rodziny i znajomych, którzy piszą i dzwonią codziennie czy juz urodziłam i czy cos sie dzieje, nie chce mi sie juz tłumaczyć każdemu że nic sie nie dzieje i słuchać rad typu " dzisiaj pełnia to urodzisz" "najwięcej dzieci rodzi sie w burzę, zobaczysz do pierwszej burzy i bedzie po wszystkim" "okna byś w domu pomyła to na pewno by się zaczelo". Nie wiem czy śmiać sie czy płakać, jakos te ich zabobony sie nie sprawdzają
    Hej , u mnie to samo ...ciężko każdemu z osobna tłumaczyć , że małemu się zwyczajnie nie chce wychodzić. Jakoś musimy przetrwać to wróżenie , widać jak nadejdzie czas to nie będzie miało znaczenia czy to pełnia, burza - zwyczajnie się dziecko urodzi i juz .
    A jak wasze maluszki ? Mój spokojny bardzo od rana ...

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też narazie wyjątkowo spokojna, nawet po słodyczach nie rozkręciła sie jakos bardziej.

Kornelia 13. 08.2017 <3
    hchypc0zgnaf1syx.png

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze południa nie ma a u mnie już teściowa była dwa razy zobaczyć czy nic sie nie dzieje i zapytać jak sie czuje. To są właśnie wady mieszkania blisko teściowej...

Kornelia 13. 08.2017 <3
    hchypc0zgnaf1syx.png
  • Larysa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dzisiaj wychodzimy do domu:). Ciesze sie bardzo:).

Młoda przyszła mama, Genshirin, ewe_a85, Nalala, misia_k1, Avika, ×aska×, Chusy, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zrz6i09kmg998aky.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larysa wrote:
    Dziewczynki dzisiaj wychodzimy do domu:). Ciesze sie bardzo:).
    No to mama cała w skowronkach pewnie ;) czekamy na fotki :-)

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda przyszła mama wrote:
    Jeszcze południa nie ma a u mnie już teściowa była dwa razy zobaczyć czy nic sie nie dzieje i zapytać jak sie czuje. To są właśnie wady mieszkania blisko teściowej...
    Ja mam teściowa 5 km dalej i jeszcze pracuje także na szczęście nie nawiedza tak często :-) pomyśl co będzie jak urodzisz .... mnie to przeraza , ile osób sobie wolne wzięło od mojego terminu ...masakra

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 wrote:
    Dagak na mnie morfina też nie działala oprócz odjazdu jaki po niej zaliczałam, dostajesz Ketonal? Mi pomagało combo Ketonal plus paracetamol.

Widzę że w takim razie ja znioslam CC bardzo dobrze...

Ja żadnego odjazdu po morfinie nie miałam... kompletnie na mnie nie zadziałała z żadnej możliwej strony hehe ketonalu nie dostaje;( a chciałabym.. dostaje tylko paracetamol/panadol i czopki diclofenakum które tez nie za bardzo działają.. dziwna sprawa! Jutro maja nas wypisać do domu a ja jakbym mogła to bym th z chęcią jeszcze tydzień została w szpitalu bo ból jest taki ze dalej chodzic nie mogę i nie potrafię.. wiec nie wiem Jak ja jutro wyjdę stad o własnych siłach i jak wejdę do domu na 3 piętro bez windy.. najważniejsze ze Malutki jest zdrowy i ze wszystko z nim ok choć traci na wadze.. ja pokarmu nie mam niestety z czego jestem bardzo niezadowolona :( nie wiem czy cos jeszcze sie pojawi czy nie.. ale bardzo bym chciała!! Moje cycki ogólnie tak zmalały i sflaczały ze tak powiem wiec nie wiem czy cos jeszcze z tego będzie:(

8599s65gda6rso0c.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ