X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Ja mam listę kilku fajnych i prostych ze szkoły rodzenia, ale wszystko bezpiecznie polecają od skończonego 36. tyg wiec jeszcze czekam :) Dostałam tez aniball ale jeszcze się nie interesowałam do końca tym jak to działa-chyba to takie rozciąganie krocza balonikiem jest.. z tym tez czekam-mam nadzieje ze w opakowaniu jest jakaś instrukcja ;) poza tym 23 lipca mam wizytę i może wtedy bardziej pewne będzie to czy w ogóle mam sie przygotowywać czy i tak stanie na cc.

Ale listę ćwiczeń wrzucę jeśli chcecie jak znajdę notatki.
    Ja poproszę :-) bo mam piłkę ale nie wiem co ćwiczyć.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mnie ciągnie aż po pośladku... chyba od kręgosłupa, taki kujący przeszywający ból :/ końcówka lekka nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 14:32

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie, piłka stoi i się kurzy.

Ja co chwilę mam wrażenie, że moja ośmiornica zmienia pozycję. Jak już mi się wydaje, że stoi na głowie to za chwilę czuję giry na dole. A co do fizjoterapii...
    Ja miałam bóle kręgosłupa i byłam dwa razy na terapii manualnej. Pomogło i plecy nie bolą.
    ALE od tego czasu dziecko nogami w dół zaczęło bywać, więc nie wiem czy u mnie to nie wpłynęło źle...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Zdycham po diclofenacu i paracetamolu, a nie chcą mi dać nic mocniejszego. Ale jeszcze tylko dziś i może jutro i powinno być Oki.

Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak boli, bądź co bądź wszystko przede mną :(

Ja też poproszę o ćwiczenia, start przyszła środa, dzisiaj odstawiam magnez, mam nadzieję, że skurcze łydek nie wrócą :)
    Moja mam mnie dziś nie pocieszyła.. nie dość że i ja i brat ważyliśmy prawie 4kg, to rodziliśmy się równo tydzień po terminie :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to jacy my byliśmy ma znaczenie. :)
    Ja 42tc 3100
    Mąż 40tc 3300..

A Hania pewnie większa się urodzi. :D i po kim ?? :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

Ja też poproszę o ćwiczenia, start przyszła środa, dzisiaj odstawiam magnez, mam nadzieję, że skurcze łydek nie wrócą :)
    Moja mam mnie dziś nie pocieszyła.. nie dość że i ja i brat ważyliśmy prawie 4kg, to rodziliśmy się równo tydzień po terminie :(
    odstawiłam magnez już pewnie ze 2 tyg temu i powiem Ci, że oprócz częściej twardniejącego brzucha to żadne skurcze łydek mnie nie łapią, a brałam magnez właśnie na łydki bo łapały skurcze. także u mnie jest ok, więc może i u Ciebie będzie podobnie :)

u mnie jakiś wietrzyk się zrywa, oby wróżyło to ulewe wieczorem bo już ledwo dysze :/

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż by powiedział po listonoszu pewnie :P

a na bóle pleców pomaga mi mąż, uciska mi tak jak kot :D odkryłam, że jak kotka mi mój bok ugniatała to mi tak jakieś napięcie zeszło, że czułam się jak nowo narodzona i teraz tak mężowi każe delikatnie uciskać, a nie pseudo masować :) działa przy łopatkach i po bokach, na krzyżowy ból niestety nie :(

• Mmma Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten magnez to odstawiacie same z siebie czy lekarz kazal? Bo mi nikt nic nie mowil i nadal biore... :/

event.png
    eve
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto sobie życzy deszczu to niech bierze:P Ja sobie życzę jeszcze 3 dni ładnej pogody a tu straszą nas burzami...

Generalnie wywołuję szok na plaży ze ciężarna sobie do wody wchodzi i spaceruje kilometry hahah.

Te staniki do karmienia z canpola ktoś z was polecal? Kurcze do szpitala wzielabym jakis byle jaki byle by byl na te pierwsze dni. Ja jeszcze w lesie, w kwestii torby do szpitala to mam torbe i klapki :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez sama z siebie, lekarz ani razu mi nie zalecał.
    Dzwonię po wszystkich w okolicy i szukam deszczu... Normalnie duszę się już a deszczu nigdzie nie ma. Wg prognozy powinna być ulewa...
    Mąż urodził się miesiąc wcześniej, a ja chyba kilka dni, bo dzień przed moimi narodzinami zmarł mamy brat i na drugi dzień byłam ja.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    A ten magnez to odstawiacie same z siebie czy lekarz kazal? Bo mi nikt nic nie mowil i nadal biore... :/
    magnez daje się na "podtrzymanie" więc w 9 msc warto go odstawić , żeby sobie terminu porodu tym jeszcze nie oddalać. nie ma już powodu do brania. ja bez konsulatacji z lekarzem.

Mmma lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam jakieś 2 tyg temu.. - bez konsultacji z lekarzem.
    Skurcze łydek jak na razie się nie pojawiły..

Mmma, justyna14 lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Kto sobie życzy deszczu to niech bierze:P Ja sobie życzę jeszcze 3 dni ładnej pogody a tu straszą nas burzami...

Generalnie wywołuję szok na plaży ze ciężarna sobie do wody wchodzi i spaceruje kilometry hahah.

Te staniki do karmienia z canpola ktoś z was polecal? Kurcze do szpitala wzielabym jakis byle jaki byle by byl na te pierwsze dni. Ja jeszcze w lesie, w kwestii torby do szpitala to mam torbe i klapki :D
    Też rozważam te z canpola, na początek zalecają miękkie, więc mi to pasowałoby :) a później kupię sobie ze 3 takie lepsze.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

My byliśmy w weekend w Dinoparku to czułam się jak ten jeden z eksponatów. Ludzie się gapią że z takim brzuchem i małym dzieckiem w upalny dzień się wybrałam na wycieczkę ...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staniki zamówiłam na allegro jakieś tańsze dwa a'la sportowe :)
    https://allegro.pl/wloski-biustonosz-bezszwowy-ciazowy-karmienia-s-m-i7247491682.html#thumb/4

Mój lekarz to nic mi nie kazał brać oprócz żurawiny na początku, a potem doradził witaminy dla ciężarnych.. jak zaczęła mi drgać powieka i zapytałam go o magnez to powiedział, że mogę brać ale bez konkretów. Mam dzisiaj drugi dzień bez duphastonu i chciałam z magnezem poczekać te 2 dni do pełnego tygodnia żeby organizm też szoku nie dostał.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja magnez przez całą ciąże brałam sporadycznie. Ale zastanawia mnie to że biore 2 razy dziennie po 200mg progesteronu i jak w piatek na wizycie pytalam lekarza czy mam brać dalej to powiedział że tak. Nie wiem kiedy chce mi zmniejszyć tą dawkę na 200 mg, jak następną wizytę mam w 36 tygodniu. No bo raczej nie każe mi tak z marszu odstawić tej dawki 400 mg...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

Po pierwszym porodzie aż tak bardzo nie boli :)

Marta..a lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biorę aspirin cardio i też sie zastanawiam kiedy lekarz każe go odstawić bo mam co raz gorsze krwotoki z nosa. Jutro mam wizytę wieczorem to zapytam o to i o magnez tez :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 16:07

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia współczuję stresu, ale dobrze że idziesz jeszcze do innego lekarza.

‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ