X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Ja mam listę kilku fajnych i prostych ze szkoły rodzenia, ale wszystko bezpiecznie polecają od skończonego 36. tyg wiec jeszcze czekam :) Dostałam tez aniball ale jeszcze się nie interesowałam do końca tym jak to działa-chyba to takie rozciąganie krocza balonikiem jest.. z tym tez czekam-mam nadzieje ze w opakowaniu jest jakaś instrukcja ;) poza tym 23 lipca mam wizytę i może wtedy bardziej pewne będzie to czy w ogóle mam sie przygotowywać czy i tak stanie na cc.

Ale listę ćwiczeń wrzucę jeśli chcecie jak znajdę notatki.
    Ja poproszę :-) bo mam piłkę ale nie wiem co ćwiczyć.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mnie ciągnie aż po pośladku... chyba od kręgosłupa, taki kujący przeszywający ból :/ końcówka lekka nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 14:32

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie, piłka stoi i się kurzy.

Ja co chwilę mam wrażenie, że moja ośmiornica zmienia pozycję. Jak już mi się wydaje, że stoi na głowie to za chwilę czuję giry na dole. A co do fizjoterapii...
    Ja miałam bóle kręgosłupa i byłam dwa razy na terapii manualnej. Pomogło i plecy nie bolą.
    ALE od tego czasu dziecko nogami w dół zaczęło bywać, więc nie wiem czy u mnie to nie wpłynęło źle...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Zdycham po diclofenacu i paracetamolu, a nie chcą mi dać nic mocniejszego. Ale jeszcze tylko dziś i może jutro i powinno być Oki.

Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak boli, bądź co bądź wszystko przede mną :(

Ja też poproszę o ćwiczenia, start przyszła środa, dzisiaj odstawiam magnez, mam nadzieję, że skurcze łydek nie wrócą :)
    Moja mam mnie dziś nie pocieszyła.. nie dość że i ja i brat ważyliśmy prawie 4kg, to rodziliśmy się równo tydzień po terminie :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to jacy my byliśmy ma znaczenie. :)
    Ja 42tc 3100
    Mąż 40tc 3300..

A Hania pewnie większa się urodzi. :D i po kim ?? :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

Ja też poproszę o ćwiczenia, start przyszła środa, dzisiaj odstawiam magnez, mam nadzieję, że skurcze łydek nie wrócą :)
    Moja mam mnie dziś nie pocieszyła.. nie dość że i ja i brat ważyliśmy prawie 4kg, to rodziliśmy się równo tydzień po terminie :(
    odstawiłam magnez już pewnie ze 2 tyg temu i powiem Ci, że oprócz częściej twardniejącego brzucha to żadne skurcze łydek mnie nie łapią, a brałam magnez właśnie na łydki bo łapały skurcze. także u mnie jest ok, więc może i u Ciebie będzie podobnie :)

u mnie jakiś wietrzyk się zrywa, oby wróżyło to ulewe wieczorem bo już ledwo dysze :/

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż by powiedział po listonoszu pewnie :P

a na bóle pleców pomaga mi mąż, uciska mi tak jak kot :D odkryłam, że jak kotka mi mój bok ugniatała to mi tak jakieś napięcie zeszło, że czułam się jak nowo narodzona i teraz tak mężowi każe delikatnie uciskać, a nie pseudo masować :) działa przy łopatkach i po bokach, na krzyżowy ból niestety nie :(

• Mmma Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten magnez to odstawiacie same z siebie czy lekarz kazal? Bo mi nikt nic nie mowil i nadal biore... :/

event.png
    eve
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto sobie życzy deszczu to niech bierze:P Ja sobie życzę jeszcze 3 dni ładnej pogody a tu straszą nas burzami...

Generalnie wywołuję szok na plaży ze ciężarna sobie do wody wchodzi i spaceruje kilometry hahah.

Te staniki do karmienia z canpola ktoś z was polecal? Kurcze do szpitala wzielabym jakis byle jaki byle by byl na te pierwsze dni. Ja jeszcze w lesie, w kwestii torby do szpitala to mam torbe i klapki :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez sama z siebie, lekarz ani razu mi nie zalecał.
    Dzwonię po wszystkich w okolicy i szukam deszczu... Normalnie duszę się już a deszczu nigdzie nie ma. Wg prognozy powinna być ulewa...
    Mąż urodził się miesiąc wcześniej, a ja chyba kilka dni, bo dzień przed moimi narodzinami zmarł mamy brat i na drugi dzień byłam ja.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    A ten magnez to odstawiacie same z siebie czy lekarz kazal? Bo mi nikt nic nie mowil i nadal biore... :/
    magnez daje się na "podtrzymanie" więc w 9 msc warto go odstawić , żeby sobie terminu porodu tym jeszcze nie oddalać. nie ma już powodu do brania. ja bez konsulatacji z lekarzem.

Mmma lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam jakieś 2 tyg temu.. - bez konsultacji z lekarzem.
    Skurcze łydek jak na razie się nie pojawiły..

Mmma, justyna14 lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Kto sobie życzy deszczu to niech bierze:P Ja sobie życzę jeszcze 3 dni ładnej pogody a tu straszą nas burzami...

Generalnie wywołuję szok na plaży ze ciężarna sobie do wody wchodzi i spaceruje kilometry hahah.

Te staniki do karmienia z canpola ktoś z was polecal? Kurcze do szpitala wzielabym jakis byle jaki byle by byl na te pierwsze dni. Ja jeszcze w lesie, w kwestii torby do szpitala to mam torbe i klapki :D
    Też rozważam te z canpola, na początek zalecają miękkie, więc mi to pasowałoby :) a później kupię sobie ze 3 takie lepsze.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

My byliśmy w weekend w Dinoparku to czułam się jak ten jeden z eksponatów. Ludzie się gapią że z takim brzuchem i małym dzieckiem w upalny dzień się wybrałam na wycieczkę ...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staniki zamówiłam na allegro jakieś tańsze dwa a'la sportowe :)
    https://allegro.pl/wloski-biustonosz-bezszwowy-ciazowy-karmienia-s-m-i7247491682.html#thumb/4

Mój lekarz to nic mi nie kazał brać oprócz żurawiny na początku, a potem doradził witaminy dla ciężarnych.. jak zaczęła mi drgać powieka i zapytałam go o magnez to powiedział, że mogę brać ale bez konkretów. Mam dzisiaj drugi dzień bez duphastonu i chciałam z magnezem poczekać te 2 dni do pełnego tygodnia żeby organizm też szoku nie dostał.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja magnez przez całą ciąże brałam sporadycznie. Ale zastanawia mnie to że biore 2 razy dziennie po 200mg progesteronu i jak w piatek na wizycie pytalam lekarza czy mam brać dalej to powiedział że tak. Nie wiem kiedy chce mi zmniejszyć tą dawkę na 200 mg, jak następną wizytę mam w 36 tygodniu. No bo raczej nie każe mi tak z marszu odstawić tej dawki 400 mg...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

Po pierwszym porodzie aż tak bardzo nie boli :)

Marta..a lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biorę aspirin cardio i też sie zastanawiam kiedy lekarz każe go odstawić bo mam co raz gorsze krwotoki z nosa. Jutro mam wizytę wieczorem to zapytam o to i o magnez tez :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 16:07

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia współczuję stresu, ale dobrze że idziesz jeszcze do innego lekarza.

‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ