X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle mam jakąś prawa stronę z defektem :p skurcze łydki zawsze w prawa nogę, pękające pięty tylko na prawej stopie, kolano tylko prawe boli :p
    I zauważyłam że jak robię na szydełku, odbieram więcej warzyw to strasznie bolą mnie dłonie :( taka kaleka że mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 16:20

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech współczuję.. :/
    Masakra z tymi lekarzami. Każdy co innego mówi a pomiędzy pacjentka, ktora nie wie co robić.. masakra.. :/

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..

Też bym to gdzieś jeszcze skonsultowała, pij teraz dużo wody, jedz dużo zup. W szpitalu dadzą Ci tylko dodatkowo kroplówkę gdyby faktycznie było mało wód. Dziwne, ze nie wzięli Cię na obserwację, przy AFI 8 dopiero dziewczynę wypuszczali jak ja leżałam, ja w czwartek miałam AFI 9 .

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam koszule. W sklepie na osiedlu. Dwie sztuki te które sama upatrzyłam na allegro i jedną dodatkową.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Po pierwszym porodzie aż tak bardzo nie boli :)
    To teraz mnie nastraszylas ...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie mam pojęcia jak tam moje wody, bo w piatek zbadał mnie tylko palcem. Nastepne uag dopiero 20 lipca, nie ma to jak z początku na każdej wizycie miałam usg a teraz pod koniec ciąży z łaską robi mi co miesiąc usg...:/ przecież na tym etapie to w ciągu miesiąca może sie już tyle pozmieniać, i najlepsze jest to że chodze prywatnie i nie moge sie go doprosic o usg. Nie i koniec:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    To teraz mnie nastraszylas ...
    A po drugim nie zawsze :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad tymi stanikami z canpola.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Ja nawet nie mam pojęcia jak tam moje wody, bo w piatek zbadał mnie tylko palcem. Nastepne uag dopiero 20 lipca, nie ma to jak z początku na każdej wizycie miałam usg a teraz pod koniec ciąży z łaską robi mi co miesiąc usg...:/ przecież na tym etapie to w ciągu miesiąca może sie już tyle pozmieniać, i najlepsze jest to że chodze prywatnie i nie moge sie go doprosic o usg. Nie i koniec:/
    Ja też od początku chodzę prywatnie a lekarz zrobił mi tylko 2 usg. Pierwsze żeby potwierdzić ciąże a drugie jak go uprosiłam. Tez tego nie rozumiem, ze skoro płacę to co mu szkodzi zrobić to usg :/ Te pozostałe ważne usg i tak robiłam u innego z certyfikatem. Jutro mam wizytę i chcę zrobić usg, zobaczymy jak wyjdzie.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..

Ja byłam na wizycie w 34t6d i mała ważyła ok. 2100-2200g. Mieściła się w okolicach 20 centyla. Jest malutka ale lekarka powiedziała, że w normie i od początku rośnie w tej dolnej granicy. Poza tym donoszone dziecko w 10 centylu powinno mieć 3kg, a już 2.500g to dziecko urodzone w normie. Wody mam powyżej 5 i też określone jako w normie. Sprawdziła mi wszystkie przepływy przez tętnice i wyszł prawidłowo. Biorąc pod uwagę to co piszesz to i ja powinnam dostać skierowanie do szpitala..

U Ciebie to chyba jakaś niepotrzebna panika została zasiana. Poza tym dochodzi jeszcze błąd pomiaru, który na tym etapie wynosi ok. 300g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 17:53

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja próbowałam doprosic się o usg... Każdy pisze o wymiarach dziecka, waga, wody, a ja nie wiem nic... A każda wizyta kosztuje tyle samo :/ robi mi usg dokładnie co druga wizytę. Teraz postaram się zabrać męża żeby też zobaczył w sumie po raz ostatni synka w brzuchu.
    Mi nawet nie mówi nic na temat wielkości dziecka przy porodzie, terminie porodu.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz na początku robił mi USG co tydzień dwa, teraz może raz na miesiąc i też chodzę prywatnie. Ale ja mam pakiet z pracy i jak chce zobaczyć mała to idę do innego lekarza :-) ostatnie USG miałam niecałe 14 dni temu, jutro mam wizytę w szpitalu ale tam tylko ktg więc umówiłam się dodatkowo do innego lekarza tylko żeby mi USG zrobiła :-) a mój lekarz powiedział że jak nie urodzę to zaprasza mnie na USG 19 lipca. Trzeba sobie radzić w panice :-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg co wizytę. Wizyty były co 4 - 5 tyg. Teraz mam za 2 tygodnie i ostatnia dzień przed terminem. Na każdej sprawdza mi przepływy dopplerem, ogląda serduszko i inne organy, przełączamy na 3d/4d i podaje szacunkową wagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 17:58

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:

U mnie też w 35 tygodniu mała miała ok. 2200 g + w opisie badania wpisane: "ilość wód w normie". Lekarz nie zasygnalizował,ze coś może być nie tak. Powiedział tylko, że mała jest drobna ale nie zalecił dalszych badań.
    Po jego słowach uznałam że jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 18:12

vanilia120 lubi tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Jak na moją wiedzę, to dziecko malutkie jak na 35 tydzien. Pojechałabym do szpitala na IP i powiedziała że ruchów nie czuje, wtedy przyjma cie na 100% na obserwację na 3 doby i sprawdza wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 18:00

7w3d 💔
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam wizytę u ginekologa, a jutro USG, więc zobaczę młodego. Z dzisiaj. Szyjka długa, twarda i zamknięta. Niestety znów to samo... Ciśnienie.... Uwaga! 147/95. Lekarz juz chciał dać skierowanie do szpitala, Ale powiedział, abym posiedziała 20 minut i zmierzymy ponownie. Spadło odrobinę 135/85. Dodatkowo zwrócił uwagę na to co sama miałam Go zapytać. Bardzo duża opuchlizna rąk, Na twarzy i nogach lekko... Dostałam UROSEPT na odwodnienie organizmu. Powiedział, że wtedy woda powinna trochę ze mnie zejść i jest szansa, że ciśnienie bedzie niższe... Eh... Jeśli będzie się takie wysokie utrzymywać to pewnie trafię na patologię ciąży :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 18:12

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/728f923a86bf.png

A ja jestem zdania by trochę się uspokoić z wielkością naszych maleństw. One rosną bardzo indywidualnie.. :)

pumka1990, squirrel, DobrejMysli, vanilia120, kozalia, nesssssa, Carolline lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/728f923a86bf.png

A ja jestem zdania by trochę się uspokoić z wielkością naszych maleństw. One rosną bardzo indywidualnie.. :)
    biorąc pod uwage ze usg moze się mylic +/- 500 g to jednak wolałabym sprawdzić czy wszystko ok niż życ w stresie do porodu.

misia-kasia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na miejscu vanili jeśli się dwnerwuje, to poszłabym raczej za jakiś czas ponownie do innego lekarza z dobrym sprzętem do usg. Nie sądzę żeby w jakimś szpitalu mieli lepszy niż lekarz w dobrym prywatnym gabinecie. Jeśli nie ma paniki i pośpiechu, a ewidentnie nie ma bo do szpitala Cię nie przyjęli bo waga jest w normie, to po co wymyślać jakieś głupoty z brakiem ruchów i IP. A najlepiej jak skontrolujesz za 2 tygodnie to wtedy będzie można coś miarodajnego powiedzieč, czy waga przyrasta czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:02

Carolline lubi tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingielita wszystkiego najlepszego, gratulacje! Dwa dni mnie nie było i jakie wieści.

Ja się też pochwalę i dzisiaj razem z Tymkiem wróciliśmy już do domu :)

Zolza_, d'nusia, DobrejMysli, alenka89, Ania241188, edytkaa93, ingelita, Kasiaja, Marta..a, Gypsy, marcela123, misia-kasia, justa8902, squirrel, Dooti, pumka1990, Eilleen, Existenz, kozalia, Leticia, Iva79, Qumish, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ