X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle mam jakąś prawa stronę z defektem :p skurcze łydki zawsze w prawa nogę, pękające pięty tylko na prawej stopie, kolano tylko prawe boli :p
    I zauważyłam że jak robię na szydełku, odbieram więcej warzyw to strasznie bolą mnie dłonie :( taka kaleka że mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 16:20

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech współczuję.. :/
    Masakra z tymi lekarzami. Każdy co innego mówi a pomiędzy pacjentka, ktora nie wie co robić.. masakra.. :/

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..

Też bym to gdzieś jeszcze skonsultowała, pij teraz dużo wody, jedz dużo zup. W szpitalu dadzą Ci tylko dodatkowo kroplówkę gdyby faktycznie było mało wód. Dziwne, ze nie wzięli Cię na obserwację, przy AFI 8 dopiero dziewczynę wypuszczali jak ja leżałam, ja w czwartek miałam AFI 9 .

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam koszule. W sklepie na osiedlu. Dwie sztuki te które sama upatrzyłam na allegro i jedną dodatkową.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Po pierwszym porodzie aż tak bardzo nie boli :)
    To teraz mnie nastraszylas ...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie mam pojęcia jak tam moje wody, bo w piatek zbadał mnie tylko palcem. Nastepne uag dopiero 20 lipca, nie ma to jak z początku na każdej wizycie miałam usg a teraz pod koniec ciąży z łaską robi mi co miesiąc usg...:/ przecież na tym etapie to w ciągu miesiąca może sie już tyle pozmieniać, i najlepsze jest to że chodze prywatnie i nie moge sie go doprosic o usg. Nie i koniec:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    To teraz mnie nastraszylas ...
    A po drugim nie zawsze :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad tymi stanikami z canpola.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Ja nawet nie mam pojęcia jak tam moje wody, bo w piatek zbadał mnie tylko palcem. Nastepne uag dopiero 20 lipca, nie ma to jak z początku na każdej wizycie miałam usg a teraz pod koniec ciąży z łaską robi mi co miesiąc usg...:/ przecież na tym etapie to w ciągu miesiąca może sie już tyle pozmieniać, i najlepsze jest to że chodze prywatnie i nie moge sie go doprosic o usg. Nie i koniec:/
    Ja też od początku chodzę prywatnie a lekarz zrobił mi tylko 2 usg. Pierwsze żeby potwierdzić ciąże a drugie jak go uprosiłam. Tez tego nie rozumiem, ze skoro płacę to co mu szkodzi zrobić to usg :/ Te pozostałe ważne usg i tak robiłam u innego z certyfikatem. Jutro mam wizytę i chcę zrobić usg, zobaczymy jak wyjdzie.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..

Ja byłam na wizycie w 34t6d i mała ważyła ok. 2100-2200g. Mieściła się w okolicach 20 centyla. Jest malutka ale lekarka powiedziała, że w normie i od początku rośnie w tej dolnej granicy. Poza tym donoszone dziecko w 10 centylu powinno mieć 3kg, a już 2.500g to dziecko urodzone w normie. Wody mam powyżej 5 i też określone jako w normie. Sprawdziła mi wszystkie przepływy przez tętnice i wyszł prawidłowo. Biorąc pod uwagę to co piszesz to i ja powinnam dostać skierowanie do szpitala..

U Ciebie to chyba jakaś niepotrzebna panika została zasiana. Poza tym dochodzi jeszcze błąd pomiaru, który na tym etapie wynosi ok. 300g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 17:53

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja próbowałam doprosic się o usg... Każdy pisze o wymiarach dziecka, waga, wody, a ja nie wiem nic... A każda wizyta kosztuje tyle samo :/ robi mi usg dokładnie co druga wizytę. Teraz postaram się zabrać męża żeby też zobaczył w sumie po raz ostatni synka w brzuchu.
    Mi nawet nie mówi nic na temat wielkości dziecka przy porodzie, terminie porodu.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz na początku robił mi USG co tydzień dwa, teraz może raz na miesiąc i też chodzę prywatnie. Ale ja mam pakiet z pracy i jak chce zobaczyć mała to idę do innego lekarza :-) ostatnie USG miałam niecałe 14 dni temu, jutro mam wizytę w szpitalu ale tam tylko ktg więc umówiłam się dodatkowo do innego lekarza tylko żeby mi USG zrobiła :-) a mój lekarz powiedział że jak nie urodzę to zaprasza mnie na USG 19 lipca. Trzeba sobie radzić w panice :-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg co wizytę. Wizyty były co 4 - 5 tyg. Teraz mam za 2 tygodnie i ostatnia dzień przed terminem. Na każdej sprawdza mi przepływy dopplerem, ogląda serduszko i inne organy, przełączamy na 3d/4d i podaje szacunkową wagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 17:58

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:

U mnie też w 35 tygodniu mała miała ok. 2200 g + w opisie badania wpisane: "ilość wód w normie". Lekarz nie zasygnalizował,ze coś może być nie tak. Powiedział tylko, że mała jest drobna ale nie zalecił dalszych badań.
    Po jego słowach uznałam że jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 18:12

vanilia120 lubi tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Jak na moją wiedzę, to dziecko malutkie jak na 35 tydzien. Pojechałabym do szpitala na IP i powiedziała że ruchów nie czuje, wtedy przyjma cie na 100% na obserwację na 3 doby i sprawdza wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 18:00

7w3d 💔
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam wizytę u ginekologa, a jutro USG, więc zobaczę młodego. Z dzisiaj. Szyjka długa, twarda i zamknięta. Niestety znów to samo... Ciśnienie.... Uwaga! 147/95. Lekarz juz chciał dać skierowanie do szpitala, Ale powiedział, abym posiedziała 20 minut i zmierzymy ponownie. Spadło odrobinę 135/85. Dodatkowo zwrócił uwagę na to co sama miałam Go zapytać. Bardzo duża opuchlizna rąk, Na twarzy i nogach lekko... Dostałam UROSEPT na odwodnienie organizmu. Powiedział, że wtedy woda powinna trochę ze mnie zejść i jest szansa, że ciśnienie bedzie niższe... Eh... Jeśli będzie się takie wysokie utrzymywać to pewnie trafię na patologię ciąży :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 18:12

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/728f923a86bf.png

A ja jestem zdania by trochę się uspokoić z wielkością naszych maleństw. One rosną bardzo indywidualnie.. :)

pumka1990, squirrel, DobrejMysli, vanilia120, kozalia, nesssssa, Carolline lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/728f923a86bf.png

A ja jestem zdania by trochę się uspokoić z wielkością naszych maleństw. One rosną bardzo indywidualnie.. :)
    biorąc pod uwage ze usg moze się mylic +/- 500 g to jednak wolałabym sprawdzić czy wszystko ok niż życ w stresie do porodu.

misia-kasia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na miejscu vanili jeśli się dwnerwuje, to poszłabym raczej za jakiś czas ponownie do innego lekarza z dobrym sprzętem do usg. Nie sądzę żeby w jakimś szpitalu mieli lepszy niż lekarz w dobrym prywatnym gabinecie. Jeśli nie ma paniki i pośpiechu, a ewidentnie nie ma bo do szpitala Cię nie przyjęli bo waga jest w normie, to po co wymyślać jakieś głupoty z brakiem ruchów i IP. A najlepiej jak skontrolujesz za 2 tygodnie to wtedy będzie można coś miarodajnego powiedzieč, czy waga przyrasta czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:02

Carolline lubi tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingielita wszystkiego najlepszego, gratulacje! Dwa dni mnie nie było i jakie wieści.

Ja się też pochwalę i dzisiaj razem z Tymkiem wróciliśmy już do domu :)

Zolza_, d'nusia, DobrejMysli, alenka89, Ania241188, edytkaa93, ingelita, Kasiaja, Marta..a, Gypsy, marcela123, misia-kasia, justa8902, squirrel, Dooti, pumka1990, Eilleen, Existenz, kozalia, Leticia, Iva79, Qumish, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ