X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    U mnie się liczy skończony 37 to donoszona
    tak się wszędzie liczy.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alenka89 wrote:
    Jutro będzie 37 + 1 dzień, belly mi mówi, że jestem w 38 tygodniu.Ten suwaczek pokazuje skończone tygodnie. No nieważne :)
    ja u Ciebie widzę 37 skonczony, czyli donoszona :) gratulacje :) możesz rodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 11:03

alenka89, d'nusia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alenka89 wrote:
    O mnie niedawno była awantura w Biedronce w kolejce przy kasie. Pół kolejki chciało mnie przepuścić, bo "pani uprzywilejowana" a pół nie "też nie mamy siły stać" :P Ja sobie grzecznie stałam, nawet nie prosiłam o przepuszczenie. Strasznie głupia sytuacja być okrzyczanym ze wszystkich stron. Kasjerka nie wytrzymała i wezwała mnie na początek :)
    to serio kiepska sytuacja. ja ostatnio zostałam przepuszczona w aptece. a w rossmanie jak zobaczyłam kolejke na 15 osób to sama poszłam od razu do kasy nie oglądając się, czy się komuś podoba czy nie.

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz po śniadaniu wzięłam się za robienie jagodzianek :) Lada moment ciasto już wyrośnie i będę mogła lepić.

Też od 2 tygodni mam ogromną ochotę na słodkie, ograniczam się ile mogę bo inaczej zamiast +12kg miałabym +15kg. Jak jem słodycze waga szybko idzie do góry.

Ingelita super że już karmisz! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 11:22

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG, wagi nie znam, ale glowa 39 tydzień! :/ Ide w poniedziałek na ktg.

justyna14, Ania241188, pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Ja po USG, wagi nie znam, ale glowa 39 tydzień! :/ Ide w poniedziałek na ktg.
    oj kochana to powodzenia w wypychaniu :)

d'nusia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się trochę boję jaka będzie główka :/ Pierwsza córka miała 38 cm, a druga na usg III trymestru wszystkie wymiary miała idealnie zgodne z wiekiem ciąży - ale właśnie prócz główki, która była 2 tygodnie do przodu.
    Mój mąż urodził się prawie 3 tygodnie przed terminem z wagą 2900g i główką 38 cm, także wiecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 11:59

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi dzisiaj było miło!! O jacie:D byłam w mięsnym i miałam dość dużo zakupów bo chciałam sobie pomrozić, zapasiki i te sprawy. I pani sprzedawczyni mówi do pana który stał za mną w kolejce: ,, może pan zaniesie tej pani zakupy do samochodu? Dzieci coraz mniej sie rodzi, a pan i tak będzie jeszcze czekał'' i pan koło 60 lat tachał za mną te zakupy:D potem szłam odebrać firankę i pani mi mówi: a ja myślałam że pani już nie przyjdzie odebrać tej firanki bo pani rodzi, i tatusia pośle:p potem weszłam do sklepu spożywczego i też kasjerki do mnie od razu z pytaniami a ile jeszcze zostało, że mam się nie bać i takie tam:D kurcze ale mi było miło, w ogole jeszcze nikt nigdzie nie zauważał mojej ciąży a dzisiaj 3 sklepy i w każdym mi życzyli szczęśliwego rozwiązania:D jak wróciłam to sie zaraz pytałam w domu czy ja już wyglądam jak bym zaraz miała rodzić?:p humor mam poprawiony chyba na cały dzień:D

Marta..a, pumka1990, misia-kasia, d'nusia, alenka89, ingelita, kozalia lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w Lidlu to sie chyba cos zmieniło na plus. Ha też ostatnio zostalam zaproszona do pierwszej kasy jako kasy pierwszeństwa. Były dlugie kolejki a Pani mnie przyjęła zza linii kas. Spojrzenia ludzi... Hmm chyba wkurzone. Ale co tam. Skoro mam taki przywilej to korzystam. Za to w przychodni stare baby jak tylko widzą brzuch to slepną od razu. No jakby kobietami nie były i nie czuly tego blusa

justyna14, pumka1990, misia-kasia lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom <3

Mi tez zdarzyło się zostać zaproszonym w lidlu do kasy :) w zasadzie jeszcze raz w toalecie mnie pani przepuściła i raz w smyku , a tak to raczej prędzej popchną, wypchną niż przepuszczą...

Czy któraś z Was miała cc z powodu ułożenia posladkowego? U mnie tak było w pierwszej ciąży, teraz miałam nadzieje na sn, ale już jutro 33tc, a druga dzidzia również dalej źle ułożona...jakiś dziwny przypadek chyba jestem

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój książę też nie chce stanąć na głowie :) ale moja mamę straszył cesarka, siostra jechała na cesarkę i odesłali ja do domu bo chyba w 37 tygodniu mały zrobił fikołka :) ja też na to liczę. Zobaczymy 25 lipca na wizycie.
    Chciałam zacząć lekkie ćwiczenia, takie jakieś proste, ale strasznie słabo mi jest, ledwie trzymam oczy otwarte. Jak tylko zrobiło mi się tak mocno duszno to miałam twardy brzuch. Może to przez to... Złapał niebolesny skurcz i uciska wszystko? Niech spadnie deszcz, to może wróci powietrze.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam nikt nigdzie nie przepuścił. Jak stoję w kolejce to ci co stoją przede mną i mnie wcześniej zauważyli później się nie odwracają i udają, że nie widzą.. do rossmana akurat zawsze wybieram się tam gdzie praktycznie nie ma ludzi i raZ jak byłam druga w kolejce to też mnie nie poprosili wcześniej.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia u mnie to dopiero pierwszy poród będzie, ale na razie tez dzieciak w ułożeniu posladkowym. Jak się tym zaczęłam interesować to faktycznie jakieś np napięcia mięśniowe w obrębie miednicy, wady postawy czy tego typu czynniki mogą mieć znaczenie: generalnie wszystkie dzieci próbują się obrócić ale nie wszystkie maja na to miejsce.

Także może tak być ze to już jakaś nasza przypadłość, choć np. ja tez się urodziłam przez cc bo byłam głowa do góry, a kolejne 2 porody mojej mamy były już SN bo się bracia dobrze ułożyli.

A właśnie: testujecie jakieś sztuczki, masaże czy inne ćwiczenia na obracanie dzieciaków?

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda w pierwszej ciąży musiałam leżeć, była zima, wiec wydawało mi się, ze może moja mała aktywność spowodowała, ze córka nie miała jak się przekręcić, no ale teraz wszystko robię normalnie i to samo. Już ma ponad 2kg, wiec będzie coraz trudniej się obrócić...może coś rzeczywiście z moja miednicą nie tak, a ćwiczeń nie robię, boje się bo w poprzedniej ciąży jak tylkoruszylam się z kanapy to lekko oberwało się łożysko, wiec teraz nie ryzykuje

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    znam to, apap apap i jeszcze raz apap. na poczatku ból jest nieznośny, później będzie lepiej. Proś w szpitalu o przeciwbólowe, nie ma co cierpieć bez sensu.
    Zdycham po diclofenacu i paracetamolu, a nie chcą mi dać nic mocniejszego. Ale jeszcze tylko dziś i może jutro i powinno być Oki.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Qumish Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze mam krzywy kręgosłup i lekko zrotowany w odcinku lędźwiowym.. wiec może to to. Nie wpadłam na to wcześniej zeby pracować w ciazy z jakimś fizjoterapeuta, zwłaszcza ze tez od jakiegoś czasu mam ograniczać większy wysiłek, wiec poza spacerami zrezygnowałam z innych sportów. Jeszcze 2 tyg i później może będę mieć więcej odwagi z tym prawie stawaniem na głowie i chodzeniem na czworakach, które poleca internet na odwracanie dzieci ;)
    Teraz każda taka pozycja powoduje ze z brzucha robi mi się twardy arbuz

h84fwn15k5y02vr6.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Zdycham po diclofenacu i paracetamolu, a nie chcą mi dać nic mocniejszego. Ale jeszcze tylko dziś i może jutro i powinno być Oki.
    próbuj różnych pozycji podczas karmienia i moze jeszcze nospe poproś, powinna ciut pomóc. trzymaj się. pierwszy tydzin tak boleśnie sie obkurcza , potem już jest niebo lepiej.

ingelita lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    To ja nie jem prawie w ogóle słodyczy. Jednego gofra ze smietana tu i to wszystko. Jakos mnie nie ciągnie :P

A słuchajcie te koszule to tylko do szpitala potrzebujecie czy bedziecie tez w domu korzystać?
    Nie mam pojęcia czy będę korzystać w domu właśnie. Kupiłam 3 sztuki bo nie miałam ani jednej. Wyrzucać nie będę bo może się przyda przy kolejnej ciąży.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jakieś ćwiczenia polecacie tak przed porodem np na piłce? Mam w planach zacząć masaż krocza. Ale właśnie nie wiem od kiedy zacząć.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ogólnie jakieś ćwiczenia polecacie tak przed porodem np na piłce? Mam w planach zacząć masaż krocza. Ale właśnie nie wiem od kiedy zacząć.

Ja mam listę kilku fajnych i prostych ze szkoły rodzenia, ale wszystko bezpiecznie polecają od skończonego 36. tyg wiec jeszcze czekam :) Dostałam tez aniball ale jeszcze się nie interesowałam do końca tym jak to działa-chyba to takie rozciąganie krocza balonikiem jest.. z tym tez czekam-mam nadzieje ze w opakowaniu jest jakaś instrukcja ;) poza tym 23 lipca mam wizytę i może wtedy bardziej pewne będzie to czy w ogóle mam sie przygotowywać czy i tak stanie na cc.

Ale listę ćwiczeń wrzucę jeśli chcecie jak znajdę notatki.

h84fwn15k5y02vr6.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ