X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Czy wy też tak macie że jak się obudzicie z mega pełnym pęcherzem to przy wstawaniu was tak boli?

Ja tak mam :) znaczy hm... Nie wiem co końca czy to ból, ale nieprzyjemne uczucie. Mnie to męczy też ten "ból" jak muszę isc na dwójkę :p

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Ja tak mam. Czasami w nocy do łazienki lecę zgięta w pół tak boli, że nie mogę się wyprostować . Teraz wieczorem mniej pije i jest ciut lepiej.
    Mam też problem z porankami.. wstaje taka wygnieciona,że to głowa mała. Ręce ścierpnięte, skóra na zewnątrz bioder to aż pali z bólu, stawy jakieś bolesne (pewnie popuchniete od zatrzymanej wody)
    Oj ciężka końcówka..

Już nie mogę się doczekać gdy po porodzie normalnie jak człowiek wyspie się w mojej ulubionej pozycji na brzuchu.. o, albo na plecach :) to będzie cudowna chwila.
    Proszę tylko o jeden pełny sen :)
    I jeszcze takie przeciągnięcie się z rana, którego nie doświadczylam przez 9 ostatnich miesięcy. Już nie mogę się doczekać. Całą ciążę przeciągam tylko same ręce i nogi wyłączając brzuch. Brakuje mi takiego solidnego przeciągniecia się..
    Ja pije dużo wody w nocy bo mnie zgaga męczy i to jedyny sposób na opanowanie jej. Takie błędne koło. Zgaga, woda,siku itd. Też cierpne, już mam dość. Chcę móc swobodnie przerzucić się z jednego boku na drugi.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ja tak mam :) znaczy hm... Nie wiem co końca czy to ból, ale nieprzyjemne uczucie. Mnie to męczy też ten "ból" jak muszę isc na dwójkę :p
    A to mnie wczoraj taki złapał. Ale taki ból z lewej strony, myślę skurcz? A tu bąk :-D

DobrejMysli, pumka1990 lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Ja tak mam. Czasami w nocy do łazienki lecę zgięta w pół tak boli, że nie mogę się wyprostować . Teraz wieczorem mniej pije i jest ciut lepiej.
    Mam też problem z porankami.. wstaje taka wygnieciona,że to głowa mała. Ręce ścierpnięte, skóra na zewnątrz bioder to aż pali z bólu, stawy jakieś bolesne (pewnie popuchniete od zatrzymanej wody)
    Oj ciężka końcówka..

Już nie mogę się doczekać gdy po porodzie normalnie jak człowiek wyspie się w mojej ulubionej pozycji na brzuchu.. o, albo na plecach :) to będzie cudowna chwila.
    Proszę tylko o jeden pełny sen :)
    I jeszcze takie przeciągnięcie się z rana, którego nie doświadczylam przez 9 ostatnich miesięcy. Już nie mogę się doczekać. Całą ciążę przeciągam tylko same ręce i nogi wyłączając brzuch. Brakuje mi takiego solidnego przeciągniecia się..
    Też marzę o takim porządnym przeciagnieciu się, kilka razy próbowałam chociaż nogi to mnie skurcz łapał... A jeden pełny sen to nie wiem kiedy, ale przy noworodku może być ciężko :p
    Ja to mam inny nocny problem. Pocą mi się pachwiny... Ale do tego stopnia że muszę w nocy wycierac się :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję pachwiny i biodra.. w nocy czuję ból miesiączkowy lekki po zrobieniu siku.

Ubranka na 50 są na pewno w tesco z F&F i w H&M tak jak ktoś pisał, ale też ciuszki z C&A wydają mi się zaniżone więc może 56 byłyby ok :)

Skurcze myślałam, że się nasilą po odstawieniu duphastonu i magnezu a tu lipa.. są ale takie same jak wcześniej.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje rano tak wygnieciona z każdej strony ze nie wiem jak mam wstać, brzuch taki dziwny nie wiem czy od leżenia czy pełnego pęcherza - masakra ;) i tez nie mogę sie przeciągnąć bo czuje zaraz jakby mnie miał brąz skurcz łydek.

Właśnie odnośnie magnezu lekarz powiedział ze jeśli nie mam skurczów łydek mogę juz odstawić a jeśli mam to brać jeszcze aż będzie ciąża donoszona.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja czuję pachwiny i biodra.. w nocy czuję ból miesiączkowy lekki po zrobieniu siku.

Ubranka na 50 są na pewno w tesco z F&F i w H&M tak jak ktoś pisał, ale też ciuszki z C&A wydają mi się zaniżone więc może 56 byłyby ok :)

Skurcze myślałam, że się nasilą po odstawieniu duphastonu i magnezu a tu lipa.. są ale takie same jak wcześniej.
    Mowilam , u mnie po odstawieniu magnezu też się nic nie zmieniło :-) pozostaje czekać.

Ja właśnie głodna jak wilk w poczekalni na ostatnie oddanie krwi i moczu czekam :-)

Co do wagi, to miejcie na uwadze że między nami często jest ponad 3 tyg różnicy w wieku ciąży, wydaje mi się, że przy 36 tyggonii waga ok 3 kg to jest odpowiednia. Średnia urodzeniową to ok 3,5 kg w ok 38-39 tyg więc wszystko ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 07:52

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie mogę wyspać. Pospalabym chętnie ale cierpne szybko i mnie to wkurza.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja śpię jak zabita, budzę się w nocy, ale zazwyczaj szybko zasypiam. Niestety rano jestem zmęczona :/ biodra i plecy to mam chęć odpiac w nocy i się ich jakoś pozbyć, bo tak bolą.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś jaja za spaniem, najpierw zbudził się z krzykiem przed północą, a o 5 wstał :/ Na szczęście jeszcze przysnął do 7:30 :/ Wszystko mnie boli.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zapomnieliśmy że dzisiaj nie ma u nas prądu... Wyłączyli równo o 8 i przez kilka godzin nie będzie... A kąpiel odlozylam na rano, bo wieczorem mi się nie chciało :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja nie mam problemu ze snem? Śpię jak zabita, cięzko mi pozycję zmienić ale nic nie boli jak wstaje rano. Może to zasługa nowego materaca :-)

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię dobrze jak jest chłodno.. im wyższa temperatura tym gorzej i wtedy też nie mogę spać i się budzę.
    Chociaż pospałabym do 9-10 a budzę się z mężem o 7 i już spać nie mogę dalej. Jeszcze kot mnie zaczął drażnić..bo albo jak spojrzę to leży w łóżeczku, albo na przewijaku, albo pije mi wodę ze szklanki..

justyna14 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    To tylko ja nie mam problemu ze snem? Śpię jak zabita, cięzko mi pozycję zmienić ale nic nie boli jak wstaje rano. Może to zasługa nowego materaca :-)

Ja też dobrze śpię. Jedyny problem to przerzucanie tej wielkiej poduchy kiedy się przekręcam na drugi boczek :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Patrzę a ja do sierpniowek jestem zapisana na pierwszej stronie mimo że się nie udzielam :).. - poprawka, termin mam na 24lipca:)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alenka89 wrote:
    Ja też dobrze śpię. Jedyny problem to przerzucanie tej wielkiej poduchy kiedy się przekręcam na drugi boczek :)
    dlatego ja zrezygnowałam ze swojej :) biorę ją tylko jak dzieci mają drzemkę to wtedy ide godzinę poleżeć i coś oglądam a do spania nie.

Marta 6 dni i rodzimy albo co? ja chyba biorę się najpierw za okna a potem za glazury w łazienkach

numer stulecia:) cieszyłam się, że wszystko wyprane dla małego i wyprasowane, brakowało mi tylko wkładki niemowlęcej do nosidełka, więc wysłałam chłopa na strych a ten mi daje wielki wór ubranek rozm 56-86 po Olku :) więc dziś kolejne dwie pralki :) dobrze, że jest chłodno u mnie, to choć poprasuje w spokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 09:00

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a mam to samo z kotem. Zamykam drzwi do pokoju, a ona i tak zawsze przemknie :/ dziś w łóżeczku ją nakrylam.

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chłop mnie rozbroił wczoraj :P Śmieje się i mówi żebym poczekała jeszcze chociaż do 26 lipca, bo ma teraz w pracy maraton imieninowy i wszyscy jakieś super ciasta przynoszą :D a jak urodzę to urlop bierze :)

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie narzekam na spanie, o dziwo dobrze mi się śpi. Zasypiam po 23 i śpię do około 9. Wstaje do toalety, ale jakiś problemów z zaśnięciem nie mam, kilka razy mi się tylko zdarzyło. Rano jak wstaje to czyje, że mam opuchnięte dłonie i stopy. Jak stanę na nogi to takie dziwne uczucie, ale przechodzi. Jakiś kryzys miałam na tym wyjeździe, ruszyć się nie mogłam, brzuch bolał od tych zaparc a jak wróciłam do domu to wszystko wróciło do normy ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też nie spałam całą noc. Brzuch mnie bolał na okres. Wracam do picia magnezu bo az sie wystraszyłam, nigdy tak nie miałam. Pogoda przepiękna, leje deszcz i zimno. We wro podobno tez leje. To ja wracam do Wiednia tam jak zwykle piękne słoneczko 29 stopni :D

Nie wiem właśnie w kwestii tego różka, do szpitala nic nie biorę dla dziecka. To wezmę z wyciaganym usztywnieniem jakos tak stabilniej przy trzymaniu.

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ