Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja już też po wizycie i wymuszonym USG
waga 2186g, zatem jest na 36 centylu. Więc będzie kruszynka ale za to wiem ze ma juz włosy na głowie
Łożysko, wody ok i jest ułożona główkowo.
Zolza_, edytkaa93, d'nusia, Leticia, PLPaulina, marcela123, DobrejMysli, Iva79, Lavendova, Eilleen, justa8902, squirrel, e_mii, Ania241188, Cccierpliwa, jej odbicie, Kasiaja, pumka1990, ingelita, justyna14, katka/85, Existenz, Marta..a, Zuuziia, kozalia, Carolline lubią tę wiadomość
-
AnkaK90 wrote:A dziewczyny mam pytanie, gdzie kupię ubranka na rozmiar 50? Mam niby sporo na 56, albo 50/56 a i tak wszystkie są za duże na Tymka.
w domu może być w za dużym bodziaku, ale wypadałoby mieć też coś ładnego i pasującego na wyjście :p
-
misia-kasia wrote:Ja już też po wizycie i wymuszonym USG
waga 2186g, zatem jest na 36 centylu. Więc będzie kruszynka ale za to wiem ze ma juz włosy na głowie
Łożysko, wody ok i jest ułożona główkowo.
Gratuluję
Matko... To mój jakiś ogromny... :p czy tylko ja mam takie duże dziecko?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
squirrel wrote:Ja mam hevea medica lateksowy. Kupiłam bo koleżnka polecała i w internecie miał sporo pozytywnych opinii, ale jak mi przyszedł to nie wyglądał wcale na jakiś porządny, a kosztował 300zł. Wydaje się jakiś taki miękki. Ale pamiętam, że później tutaj któraś z was też pisała, że miała taki właśnie przy pierwszym dziecku i że też poleca więc może będzie dobry.
-
nick nieaktualnypumka1990 wrote:Gratuluję
Matko... To mój jakiś ogromny... :p czy tylko ja mam takie duże dziecko?
Są tutaj już kluseczki które 3 kg osiągnęły..I to już kilka!
I niby dobrze niech rosną. Ale po co takie tlusciutkie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 05:05
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie śpię od 4 a poszłam spać po północy. Mała wypiła mleko i zaraz nim zwymiotowała... Idę w piątek prywatnie do lekarza bo coś ma słaby apetyt i te wymioty.
Ciągle cos...
Jeszcze trochę to wrak że mnie zostanie...
Nie ma co na końcówkę ciąży w sam raz jeszcze jak mała coś choruje.
-
katka/85 wrote:ja się zastrzele! moje dziecko już drugi dzień wstaje o 4:30 i koniec spania. jestem nieorzytomna. na dodatek wszedł mi straszny bol w kręgosłup i prawie nie mogę chodzić. nie ma co fajny dzień się zapowiada
-
Eilleen wrote:Czy wy też tak macie że jak się obudzicie z mega pełnym pęcherzem to przy wstawaniu was tak boli?
Ja tak mam. Czasami w nocy do łazienki lecę zgięta w pół tak boli, że nie mogę się wyprostować . Teraz wieczorem mniej pije i jest ciut lepiej.
Mam też problem z porankami.. wstaje taka wygnieciona,że to głowa mała. Ręce ścierpnięte, skóra na zewnątrz bioder to aż pali z bólu, stawy jakieś bolesne (pewnie popuchniete od zatrzymanej wody)
Oj ciężka końcówka..
Już nie mogę się doczekać gdy po porodzie normalnie jak człowiek wyspie się w mojej ulubionej pozycji na brzuchu.. o, albo na plecachto będzie cudowna chwila.
Proszę tylko o jeden pełny sen
I jeszcze takie przeciągnięcie się z rana, którego nie doświadczylam przez 9 ostatnich miesięcy. Już nie mogę się doczekać. Całą ciążę przeciągam tylko same ręce i nogi wyłączając brzuch. Brakuje mi takiego solidnego przeciągniecia się..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 06:23
-
Lavendova wrote:
Stanik tez muszę kupić i jakiś rożek. Macie z usztywnieniem rozki czy bez?
Położne na warsztatach mówiły żeby nie kupować usztywnianych a jak już to z wyjmowanym, bo taki jest podobno wygodniejszy, szczególnie szpitalu. Dlatego kupiłam miękki bez usztywnienia.
-
PLPaulina wrote:Są tutaj już kluseczki które 3 kg osiągnęły..
I to już kilka!
I niby dobrze niech rosną. Ale po co takie tlusciutkie?
Ja wiembardziej chodziło mi, że tak dużo jak na tamten wiek ciąży :p
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia