Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Co do mdłości dalej ich jako takich nie mam. Po prostu niektóre rzeczy mi przestały smakować lub coś co wcześniej mogłam jeść non stop teraz budzi we mnie obrzydzenie np gołąbki lub śmietana na myśl o rybie czuje gule w gardle, ale to wszystko nie jest uciążliwe
Co do spania - w nocy nie potrafię spać mimo zmęczenia, śnią mi się głupoty. Za to w ciągu dnia nie umiem logicznie myśleć i przysypiam.
Pielęgniarki od 4 rano kręciły się po pokoju więc i tak nie szło pospać.
Teraz ograniczyli mi nawet liczbę wstawania do toalety i zakaz brania prysznica może jak już będę mogła siadać będę mogła wziąć porządny przyszłość (marzę o tym!) Ale znalazłam w tym pozytyw. Teraz chociaż mogę się wyleze i wynudzic bo po porodzie już raczej takiej możliwości miec nie będę21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Za 2 dni święta koniec roku się zbliża. Fajny mam tp 8.8. 2018. W ogóle nie czuje że jestem w ciąży:) czasami rano tylko mi piersi przypomną i ten ból jak 3 dni wc nie odwiedzę miłego dnia !
niedograna lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnyExistenz wrote:Za 2 dni święta koniec roku się zbliża. Fajny mam tp 8.8. 2018. W ogóle nie czuje że jestem w ciąży:) czasami rano tylko mi piersi przypomną i ten ból jak 3 dni wc nie odwiedzę miłego dnia !
Mi belly tak wyznacza.
A gin dała mi 7.08.niedograna lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny można dołączyć? Według om termin mam na 29.08, pierwzą wizytę mam 03.01. Wczoraj byłam na chwilę u gin bo trochę plamię, dostałam luteinę i czekamy. Jestem dobrej myśli
Marta..a, PLPaulina, Existenz, chabasse, niedograna, Iva79, d'nusia, polkosia, Vi lubią tę wiadomość
15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
Kochane mam do Was pytanie, ginekologa mam dopiero za tydzień, jestem 5tc+4dni, mam problem z mocno siwiejacymi włosami... to Nie jest mój wymysł i nie przesadzam, u nas to genetyczne. Kobiety po 22 roku życia zaczynały bardzo siwiec i ja już mam bardzo dużo siwych włosów i bardzo źle się z tym czuje. Czy któraś z Was może interesowała się tematem i pytała ginekologa jak to jest z farbowaniem włosów w ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 10:02
-
justyna14 wrote:Floo kciuki i czekamy na pozytywne wiesci
Kochane pecherzyk jest 2cm i z 20 min szukała M.P malucha ale jest z mikro punkcikiem pulsującym. Zmierzenie graniczyło z cudem bo tak schowany ale 2.8mm
Kolejna wizyta za 2 tyg
Termin na 15.08Carolline, KlaudiaSG, DobrejMysli, Marta..a, PLPaulina, *KasiaS*, niedograna, Cccierpliwa, Leticia, Dooti, justyna14, Iva79, d'nusia, syska89, polkosia, Vi lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Shinne wrote:Kochane mam do Was pytanie, ginekologa mam dopiero za tydzień, jestem 5tc+4dni, mam problem z mocno siwiejacymi włosami... to Nie jest mój wymysł i nie przesadzam, u nas to genetyczne. Kobiety po 22 roku życia zaczynały bardzo siwiec i ja już mam bardzo dużo siwych włosów i bardzo źle się z tym czuje. Czy któraś z Was może interesowała się tematem i pytała ginekologa jak to jest z farbowaniem włosów w ciąży?
Wczoraj moja dr powiedziała że do 12tc nam się wstrzymać od farbowania bo widziała że mam odrost a hybrydy i lakiery do paznokci zrezygnować do końca ciąży.mi88 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Wczoraj moja dr powiedziała że do 12tc nam się wstrzymać od farbowania bo widziała że mam odrost a hybrydy i lakiery do paznokci zrezygnować do końca ciąży.
Dziękuję za odpowiedź, fajnie, że wspomniałaś też o hybrydach, postaram się je zdjąć, zasłonić twarz jakimś reczniczkiem żeby nie wdychac. Moja znajoma w ciazy normalnie robila hybrydy i farbowala wlosy, więc pewnie co lekarz to inne zdanie na ten temat, aczkolwiek ja chyba bym się bała... wdychanie tego amoniaku to nic dobrego. -
Boze co za noc, nie dosc, ze wieczorem nie moglam zasnac, w nocy snily mi sie znow takie glupoty, ze sie slabo robi, to jeszcze mloda 3 x sie budzila na cycka, by o 5.30 zaczac sie juz wybudzac na dobre (zwykle spi do 7.30) i o 6 zazyczyla sobie wacpanna kaszki. Normalnie jestem swieza jak skowronek. Jeszcze moj mi rano podpadl i w sumie wczoraj wieczorem tez, wiec ktos dzisiaj bedzie biedny. W pracy nie moge sie za groma skoncentrowac, mozg ameby wlaczony a 1 sprawe musze dzis skonczyc. Gardlo boli mnie chyba jeszcze mocniej do tego a swieta w lesie. Ja sie pytam jak zyc.
Klaudia, polecam chusteczki nawilzane dla dzieci, dadza ci przynajmniej zludne uczucie czystosci i swiezosci.Roza86 lubi tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży farbowalam włosy henna. Teraz farbowałam zwykła farba (jeszcze nie wiedziałam o ciąży), ale ledwo wytrzymałam ten zapach. Normalnie mi aż tak nie przeszkadzał a teraz mimo pootwieranych okien myślałam że się udusze. Teraz świadomie bym już nie zafarbowala, ale znam dużo kobiet które nie widzą w tym problemu. Ba, jedną znajoma nie zrezygnowała z farbowania włosów klientkom (codziennie). Ale też uważam, że lepiej uważać
To prawda, chusteczki dają na chwilę uczucie świeżości więc jak tylko mogę to ich używam, ale jednak nic nie zastąpi prysznica. No ale muszę przestać w końcu marudzić dobrze, że chociaż te chusteczki mamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 10:22
Carolline lubi tę wiadomość
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualnyDo porodu gin pozwoliła mi pomalować paznokcie u nóg najważniejsze żeby jakiś jeden został niepomalowany u dłoni w razie nagłej cesarki, a najlepiej wszystkie... po co drażnić personel
A jeśli chodzi o farbowanie i hybrydy w trakcie całej ciąży, to ja jakoś w 1-szym trymestrze na pewno się powstrzymam, wtedy ciąża najbardziej wrażliwa...więc nie będę kusić losu. -
Ja mam dzisiaj o 12 usg i tez sie trochę cykam czy w ogóle da się cis tak wcześnie zobaczyć. Ale jutro wyjeżdżamy i wracamy dopiero oo nowym roku. A tak długo to na pewni nie wytrzymam. Zwłaszcza ,ze boje sie czy to nie aby kolejna pozamaciczna. Be te robiłam w pn i śr. Pidwaja się . jeszcze dzisiaj rano poleciałam i zobaczymy co to dalej będzie.
Trzymam kciuki za wszysykie wizytujace w najbliższym czasieKlaudiaSG, jej odbicie lubią tę wiadomość
-
chabasse wrote:Ja mam dzisiaj o 12 usg i tez sie trochę cykam czy w ogóle da się cis tak wcześnie zobaczyć. Ale jutro wyjeżdżamy i wracamy dopiero oo nowym roku. A tak długo to na pewni nie wytrzymam. Zwłaszcza ,ze boje sie czy to nie aby kolejna pozamaciczna. Be te robiłam w pn i śr. Pidwaja się . jeszcze dzisiaj rano poleciałam i zobaczymy co to dalej będzie.
Trzymam kciuki za wszysykie wizytujace w najbliższym czasie
Mi aplikacja też pokazuje 5 tydzień i 4 dzień mam wizytę u gina 27 grudnia i też zastanawiam się czy będzie już coś widać. To bardzo wyczekana ciaza, mam pcos i niedoczynność tarczycy i jedna biochemiczna za mną... bardzo się boję rozczarowania. Mąż mnie pociesza, że on ma przeczucie że wszystko będzie dobrze i następne święta już będą we trójkę. Boję się pustego jaja płodowego... niby beta ladnie przyrastala, ale mąż mówi żebym przestała chodzić bo wpadnę w paranoję. Pierwsza beta 13.12 30,95;
Druga beta 15.12 98,86;
Trzecia beta 18.12 496,40 -
*KasiaS* wrote:Cześć dziewczyny można dołączyć? Według om termin mam na 29.08, pierwzą wizytę mam 03.01. Wczoraj byłam na chwilę u gin bo trochę plamię, dostałam luteinę i czekamy. Jestem dobrej myśli
-
nick nieaktualnyExistenz wrote:Za 2 dni święta koniec roku się zbliża. Fajny mam tp 8.8. 2018. W ogóle nie czuje że jestem w ciąży:) czasami rano tylko mi piersi przypomną i ten ból jak 3 dni wc nie odwiedzę miłego dnia !
Ja też nie czuję ze jestem w ciąży i już sie zaczelam zastanawiać czy faktycznie cos sie tam rozwija