X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:05

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Co do mdłości dalej ich jako takich nie mam. Po prostu niektóre rzeczy mi przestały smakować lub coś co wcześniej mogłam jeść non stop teraz budzi we mnie obrzydzenie :P np gołąbki lub śmietana :D na myśl o rybie czuje gule w gardle, ale to wszystko nie jest uciążliwe :)
    Co do spania - w nocy nie potrafię spać mimo zmęczenia, śnią mi się głupoty. Za to w ciągu dnia nie umiem logicznie myśleć i przysypiam.
    Pielęgniarki od 4 rano kręciły się po pokoju więc i tak nie szło pospać.
    Teraz ograniczyli mi nawet liczbę wstawania do toalety i zakaz brania prysznica :( może jak już będę mogła siadać będę mogła wziąć porządny przyszłość (marzę o tym!) Ale znalazłam w tym pozytyw. Teraz chociaż mogę się wyleze i wynudzic bo po porodzie już raczej takiej możliwości miec nie będę :P

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 dni święta koniec roku się zbliża. Fajny mam tp 8.8. 2018. W ogóle nie czuje że jestem w ciąży:) czasami rano tylko mi piersi przypomną i ten ból jak 3 dni wc nie odwiedzę:) miłego dnia !

niedograna lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Za 2 dni święta koniec roku się zbliża. Fajny mam tp 8.8. 2018. W ogóle nie czuje że jestem w ciąży:) czasami rano tylko mi piersi przypomną i ten ból jak 3 dni wc nie odwiedzę:) miłego dnia !

Mi belly tak wyznacza. :D
    A gin dała mi 7.08.

niedograna lubi tę wiadomość

• niedograna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamy :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 09:12

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) można dołączyć? Według om termin mam na 29.08, pierwzą wizytę mam 03.01. Wczoraj byłam na chwilę u gin bo trochę plamię, dostałam luteinę i czekamy. Jestem dobrej myśli :)

Marta..a, PLPaulina, Existenz, chabasse, niedograna, Iva79, d'nusia, polkosia, Vi lubią tę wiadomość

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Shinne Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam do Was pytanie, ginekologa mam dopiero za tydzień, jestem 5tc+4dni, mam problem z mocno siwiejacymi włosami... to Nie jest mój wymysł i nie przesadzam, u nas to genetyczne. Kobiety po 22 roku życia zaczynały bardzo siwiec i ja już mam bardzo dużo siwych włosów i bardzo źle się z tym czuje. Czy któraś z Was może interesowała się tematem i pytała ginekologa jak to jest z farbowaniem włosów w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 10:02

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Floo kciuki i czekamy na pozytywne wiesci :-)

215a269457a774bcmed.jpg

Kochane pecherzyk jest 2cm i z 20 min szukała M.P malucha ale jest z mikro punkcikiem pulsującym. Zmierzenie graniczyło z cudem bo tak schowany ale 2.8mm
    Kolejna wizyta za 2 tyg
    Termin na 15.08

Carolline, KlaudiaSG, DobrejMysli, Marta..a, PLPaulina, *KasiaS*, niedograna, Cccierpliwa, Leticia, Dooti, justyna14, Iva79, d'nusia, syska89, polkosia, Vi lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shinne wrote:
    Kochane mam do Was pytanie, ginekologa mam dopiero za tydzień, jestem 5tc+4dni, mam problem z mocno siwiejacymi włosami... to Nie jest mój wymysł i nie przesadzam, u nas to genetyczne. Kobiety po 22 roku życia zaczynały bardzo siwiec i ja już mam bardzo dużo siwych włosów i bardzo źle się z tym czuje. Czy któraś z Was może interesowała się tematem i pytała ginekologa jak to jest z farbowaniem włosów w ciąży?

Wczoraj moja dr powiedziała że do 12tc nam się wstrzymać od farbowania bo widziała że mam odrost a hybrydy i lakiery do paznokci zrezygnować do końca ciąży.

mi88 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Shinne Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Wczoraj moja dr powiedziała że do 12tc nam się wstrzymać od farbowania bo widziała że mam odrost a hybrydy i lakiery do paznokci zrezygnować do końca ciąży.

Dziękuję za odpowiedź, fajnie, że wspomniałaś też o hybrydach, postaram się je zdjąć, zasłonić twarz jakimś reczniczkiem żeby nie wdychac. Moja znajoma w ciazy normalnie robila hybrydy i farbowala wlosy, więc pewnie co lekarz to inne zdanie na ten temat, aczkolwiek ja chyba bym się bała... wdychanie tego amoniaku to nic dobrego.

• Carolline Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze co za noc, nie dosc, ze wieczorem nie moglam zasnac, w nocy snily mi sie znow takie glupoty, ze sie slabo robi, to jeszcze mloda 3 x sie budzila na cycka, by o 5.30 zaczac sie juz wybudzac na dobre (zwykle spi do 7.30) i o 6 zazyczyla sobie wacpanna kaszki. Normalnie jestem swieza jak skowronek. Jeszcze moj mi rano podpadl i w sumie wczoraj wieczorem tez, wiec ktos dzisiaj bedzie biedny. W pracy nie moge sie za groma skoncentrowac, mozg ameby wlaczony a 1 sprawe musze dzis skonczyc. Gardlo boli mnie chyba jeszcze mocniej do tego a swieta w lesie. Ja sie pytam jak zyc.
    Klaudia, polecam chusteczki nawilzane dla dzieci, dadza ci przynajmniej zludne uczucie czystosci i swiezosci.

Roza86 lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży farbowalam włosy henna. Teraz farbowałam zwykła farba (jeszcze nie wiedziałam o ciąży), ale ledwo wytrzymałam ten zapach. Normalnie mi aż tak nie przeszkadzał a teraz mimo pootwieranych okien myślałam że się udusze. Teraz świadomie bym już nie zafarbowala, ale znam dużo kobiet które nie widzą w tym problemu. Ba, jedną znajoma nie zrezygnowała z farbowania włosów klientkom (codziennie). Ale też uważam, że lepiej uważać :)

To prawda, chusteczki dają na chwilę uczucie świeżości więc jak tylko mogę to ich używam, ale jednak nic nie zastąpi prysznica. No ale muszę przestać w końcu marudzić :P dobrze, że chociaż te chusteczki mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 10:22

Carolline lubi tę wiadomość

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam dziś ciężką noc. Nie dość że zasnęłam dopiero około 2 to jeszcze po 5 pobudka do pracy..
    Nigdy nie miałam takich problemów z zaśnięciem jak teraz.
    No i jak śpię w mojej ulubionej pozycji -na plecach to ciągnie mnie dół brzucha :( eh

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do porodu gin pozwoliła mi pomalować paznokcie u nóg :) najważniejsze żeby jakiś jeden został niepomalowany u dłoni w razie nagłej cesarki, a najlepiej wszystkie... po co drażnić personel :)

A jeśli chodzi o farbowanie i hybrydy w trakcie całej ciąży, to ja jakoś w 1-szym trymestrze na pewno się powstrzymam, wtedy ciąża najbardziej wrażliwa...więc nie będę kusić losu.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj o 12 usg i tez sie trochę cykam czy w ogóle da się cis tak wcześnie zobaczyć. Ale jutro wyjeżdżamy i wracamy dopiero oo nowym roku. A tak długo to na pewni nie wytrzymam. Zwłaszcza ,ze boje sie czy to nie aby kolejna pozamaciczna. Be te robiłam w pn i śr. Pidwaja się . jeszcze dzisiaj rano poleciałam i zobaczymy co to dalej będzie.
    Trzymam kciuki za wszysykie wizytujace w najbliższym czasie

KlaudiaSG, jej odbicie lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytuje o 20 łiiiiiiii:)

KlaudiaSG, Flowwer lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Shinne Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ja mam dzisiaj o 12 usg i tez sie trochę cykam czy w ogóle da się cis tak wcześnie zobaczyć. Ale jutro wyjeżdżamy i wracamy dopiero oo nowym roku. A tak długo to na pewni nie wytrzymam. Zwłaszcza ,ze boje sie czy to nie aby kolejna pozamaciczna. Be te robiłam w pn i śr. Pidwaja się . jeszcze dzisiaj rano poleciałam i zobaczymy co to dalej będzie.
    Trzymam kciuki za wszysykie wizytujace w najbliższym czasie

Mi aplikacja też pokazuje 5 tydzień i 4 dzień ;) mam wizytę u gina 27 grudnia i też zastanawiam się czy będzie już coś widać. To bardzo wyczekana ciaza, mam pcos i niedoczynność tarczycy i jedna biochemiczna za mną... bardzo się boję rozczarowania. Mąż mnie pociesza, że on ma przeczucie że wszystko będzie dobrze i następne święta już będą we trójkę. Boję się pustego jaja płodowego... niby beta ladnie przyrastala, ale mąż mówi żebym przestała chodzić bo wpadnę w paranoję. Pierwsza beta 13.12 30,95;
    Druga beta 15.12 98,86;
    Trzecia beta 18.12 496,40

• niedograna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Cześć dziewczyny :) można dołączyć? Według om termin mam na 29.08, pierwzą wizytę mam 03.01. Wczoraj byłam na chwilę u gin bo trochę plamię, dostałam luteinę i czekamy. Jestem dobrej myśli :)
    Witaj :) dopisalam cie do naszej listy na pierwszej stronie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:

Ja też nie czuję ze jestem w ciąży i już sie zaczelam zastanawiać czy faktycznie cos sie tam rozwija :/

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa farby dla kobiet w ciąży.

Ja farbuje farba bez amoniaku, zaczelam po 13 tc. Paznokcie normalnie, tyle ze przy otwartym oknie.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ