Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
jak robiłam bete, to miałam progesteron 25 więc chyba ok, to było 3-4 dni przed dniem kiedy miałam dostać miesiączkę.
Mam recepte na duphaston, lekarz mi dał w razie co, ale nie wiem czy mam brać, może małe plamienia są ok ? te brązowe? Jak któraś jeszcze miała to będę wdzięczna za info kiedy, w którym tyg i czy codziennie, czy jednorazowe.. bo lekko się zdenerwowałam.
U mnie dopiero 4t3 dni dlatego jeszcze się tutaj nie odzywałam za bardzo, podchodzę bardzo ostrożnie do ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 16:19
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
ja mialam plamienie w pierwszej ciąży. jednodniowe wlasnie w piatym tygodniu. nic groźnego to nie było. trzeba się po prostu oszczędzać ☺ a i brałam luteine wtedy do końca 1 trymestru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 16:40
Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Tu nie chodzi o to wszystko.
Podczas operacji czy porodu nie można mieć lakieru na paznokciach ze względu ma takie cis zakladane na palec co między puls.
Teraz jest taki sprzęt że zwykle lakiery nie przeszkadzają pulsometrowi. Czasami jest problem z ciemnymi hybrydowymi i żelami. Najlepiej mieć zmyte do cięcia/operacji bo widać pierwsze oznaki niedotlenienia, sinieją paznokcie.
Czekamy na wieczorne wizyty. Koniecznie wstawianie foty jak będziecie miały -
Paulinaaa, tu:
https://mamaginekolog.pl/krwawienie-w-pierwszym-trymestrze-czy-oznacza-poronienie/
Plamienia się zdarzają i zwykle to nic złego. Ale dla spokoju sprawdziłabym progesteron jutro. I rozważałabym wzięcie dziś duphastonu, skoro masz - ale tu lepiej zadzwonić do lekarza, bo nie wiem, czy można tak brać i odstawiać na zawołanie, raczej nie.
I dużo odpoczynku, poleż sobie
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:A słuchajcie pytanie co do piwa karmi. Pisze bezalkoholowe ale sklad poniżej 0.5 proc alk. To jak można czy nie?
Poszukaj takich naprawdę bezalkoholowych, pisze na nich 0.0 - w Polsce jest na przykład Bavaria:
https://www.alcoholfree.co.uk/bavaria-premium-nonalcoholic-malt-330ml-bottles-p-229.html
Na pewno da się kupić przez internet w razie czego.
Tylko to jednak dużo węglowodanów prostych, więc też trzeba uważać, żeby insulina za bardzo nie skoczyła, tak samo, jak przy jedzeniu słodyczy
W wakacje piłam też wodę z chmielem - fajna, gorzka - mi właśnie tego gorzkiego smaku pasującego czasem do obiadu brakowało
https://www.polskikraft.pl/piwo/nepomucen-nachmielona_2256
Ja już po wizycie
Ciąża wewnątrzmaciczna, umiejscowiona daleko od blizny po cc. W pęcherzyku widoczny maleńki zarodek, na tyle mały, że serca nie widać jeszcze. Na ten etap ciąży obraz prawidłowy
A blizna po cc ładna i szeroka, ma 6.5 mm. Jak będę chciała rodzic SN, to blizna nie będzie przeszkodą.justyna14, PLPaulina, d'nusia, Ania241188, Flowwer, niedograna, Roza86, polkosia, Dooti, jej odbicie, DobrejMysli, Carolline lubią tę wiadomość
-
Lavendova wrote:A te plamienia to w terminie miesiączki? Takie mogą sie zdarzyć ale lepiej faktycznie zapytaj gina czy masz/możesz wziąć ten duphaston. Jak takie brązowe to lepiej niż żywo czerwone.
A słuchajcie pytanie co do piwa karmi. Pisze bezalkoholowe ale sklad poniżej 0.5 proc alk. To jak można czy nie? -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:A o co chodzi z tą insuliną żeby za bardzo nie skoczyla? Jak uważać? Ja nigdy nie kontroluje a słodyczy nie jem wiec raz na jakiś czas to nie zaszkodzi raczej?
A tą wode z chmielem to sama robilas?
A tę wodę z chmielem kupiłam (podałam link), ale potem czytałam gdzieś na forum, że można samemu zrobić - po prostu trzyma się chmiel (granulat) przez kilka dni w wodzie.
Mój mąż robił swoje piwo, więc mam nawet trochę chmielu, pewnie zrobię za jakiś czas
nick nieaktualny
-
Levandova a gdzie mieszkasz? Jak w Niemczech to w Getränkemarkt jest duży wybór piw 0,0%. I te klasyczne i smakowe ja czasem mam ochotę na piwo cytrynowe i wtedy kupuje właśnie te 0,0% Np Krombacher (Ma duży wybór od zwykłych do tych z beczki). W dobrym sklepie jest cała ściana piw 0,0
Co do plamien faktycznie na początku moga występować i ponoć zdarzają się czesto, ale radzę poradzić się lekarza. Plamienie może zupełnie nic nie oznaczać, ale może też oznaczać coś poważnego. Wg mnie lepiej dmuchać na zimne w takich przypadkach...21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Mi dziś lekarz przy badaniu wziernikiem wypatrzył minikropelkę krwi na szyjce. Uspokajał, że takie delikatne plamienia często są wynikiem tego, że zarodek "wgryza" się w ścianę macicy, czasami natrafiając na jakieś naczynko. Naczynko oczywiście pęka i mamy krewkę
-
Ja też już pi usg.. Jest pecherzyk, jest w macicy ;)zarodka i serduszka nie widać jeszcze, mam przyjść po nowym roku. Wtedy na bank coś będzie widać.
Ja bym plamień nie ignorowała. Jeśli nadal będą występować to lepiej się przejść do lekarza. U mnie były objawem krwiaka i przez miesiąc potem musiałam lezec. Czasem faktycznie to nic nie znaczy. No ale sama tego się nie dowiesz.nesssssa, alenka89, polkosia, justyna14, niedograna, d'nusia lubią tę wiadomość
-
mi88 wrote:Chodziło mi po prostu o to, żeby nie przesadzić z cukrem, bo to nigdy nie jest zdrowe. Raz na jakiś czas jak najbardziej OK, ale z kilkoma na raz już bym się wstrzymała, bo po co obciążać organizm, który i tak już jest obciążony ciążą
A tę wodę z chmielem kupiłam (podałam link), ale potem czytałam gdzieś na forum, że można samemu zrobić - po prostu trzyma się chmiel (granulat) przez kilka dni w wodzie.
Mój mąż robił swoje piwo, więc mam nawet trochę chmielu, pewnie zrobię za jakiś czas
My też robiliśmy piwo w domu, miałam nawet brać udział w konkursie piw na wiosnę, ale słabo uwarzyć i nawet nie spróbować
A woda chmielona to fajna sprawa. Chmiel nie jest drogi, takie saszetki jak sprzedają wystarczają na naprawdę dużą ilość napojumi88 lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Justyna ja tez licze rozpoczete a nie akonczone i Vi tez liczyla rozpoczete dlatego pisze ze liczenie rozpoczetych tygodni tez jest prawislowe i dopuszczalne i nie ma tu co kogo poprawiac bo kazdego osobisty wybor czy liczy rozpoczete czy skonczone
Mylisz się, że nie ma znaczenia. Gdybyś urodziła 36i1 i Twoje dziecko oficjalnie byłoby wcześniakiem, zagrożone, to byś się upierała, że byłaś w 37 tygodniu? Wcześniaków traktuje się inaczej, ze względu na bezpieczeństwo. Prawidłowo jest liczyć skończonejustyna14 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn