Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:Wczoraj moja dr powiedziała że do 12tc nam się wstrzymać od farbowania bo widziała że mam odrost a hybrydy i lakiery do paznokci zrezygnować do końca ciąży.
Haha Ma poczucie humoruKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Izolda90 wrote:Teraz jest taki sprzęt że zwykle lakiery nie przeszkadzają pulsometrowi. Czasami jest problem z ciemnymi hybrydowymi i żelami. Najlepiej mieć zmyte do cięcia/operacji bo widać pierwsze oznaki niedotlenienia, sinieją paznokcie.
Czekamy na wieczorne wizyty. Koniecznie wstawianie foty jak będziecie miały
I przy psn i cc miałam hybrydę I całe to oprzyrządowanie Wszystko działało prawidłowo.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Haha Ma poczucie humoru
Akurat moja doktor do której chodzę to nie zwykły gin - położnik ze wsi tylko jedna z wybitnych lekarzy w Polsce która jeździ na ogromne ilości sympozjum. Posiada ogromną wiedzę!!! I poparła to o najnowsze badania że hybrydy szkodą płodą płci męskiej.
Również mam zrezygnować z kosmetyków które zawierają parabeny.
Jesli ktoś farbuje to jej sprawa,
Jeśli używasz chusteczek dla dzieci też nie moja.. Każdy robi jak uważa.
Wystarczy że żyjemy w środowisku gdzie 1000 krotnie są przekroczone normy powietrza i ładować kolejne porcje nie potrzebne nie mam zamiaru.
Swirować nie mam zamiaru bo 2x kawę pije.
Jeszcze zakaz dotyczy zielonej herbaty oraz czerwonej i mieszanek ziołowych.mi88, KlaudiaSG lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
polkosia wrote:Mylisz się, że nie ma znaczenia. Gdybyś urodziła 36i1 i Twoje dziecko oficjalnie byłoby wcześniakiem, zagrożone, to byś się upierała, że byłaś w 37 tygodniu? Wcześniaków traktuje się inaczej, ze względu na bezpieczeństwo. Prawidłowo jest liczyć skończone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 00:45
edwarda20 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cześć dziewczyny, powiedzcie czy myłyście okna na święta? Ja chciałam myć wczoraj, ale pani w aptece wystraszyla mnie, że we wczesnej ciąży nie można podnosić rąk do góry, słyszalyscie o tym?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
nick nieaktualnyHahah że co nie można? Podnosić rąk do góry? Nie przesadzajmy.
A okien nie myłam bo nie jestem freekiem sprzątajacym wszystko "przed świętami".
A propos kawy to raczej kofeine ograniczyć tak samo wplywa na przyspieszenie rytmu serca u plodu jak u nas. Tak samo drinki energetyczne.s1985 lubi tę wiadomość
-
poliś wrote:Cześć dziewczyny, powiedzcie czy myłyście okna na święta? Ja chciałam myć wczoraj, ale pani w aptece wystraszyla mnie, że we wczesnej ciąży nie można podnosić rąk do góry, słyszalyscie o tym?
mi88 lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Akurat moja doktor do której chodzę to nie zwykły gin - położnik ze wsi tylko jedna z wybitnych lekarzy w Polsce która jeździ na ogromne ilości sympozjum. Posiada ogromną wiedzę!!! I poparła to o najnowsze badania że hybrydy szkodą płodą płci męskiej.
Również mam zrezygnować z kosmetyków które zawierają parabeny.
Jesli ktoś farbuje to jej sprawa,
Jeśli używasz chusteczek dla dzieci też nie moja.. Każdy robi jak uważa.
Wystarczy że żyjemy w środowisku gdzie 1000 krotnie są przekroczone normy powietrza i ładować kolejne porcje nie potrzebne nie mam zamiaru.
Swirować nie mam zamiaru bo 2x kawę pije.
Jeszcze zakaz dotyczy zielonej herbaty oraz czerwonej i mieszanek ziołowych.mi88, Flowwer, KlaudiaSG lubią tę wiadomość
-
Lavendova wrote:Hahah że co nie można? Podnosić rąk do góry? Nie przesadzajmy.
A okien nie myłam bo nie jestem freekiem sprzątajacym wszystko "przed świętami".
A propos kawy to raczej kofeine ograniczyć tak samo wplywa na przyspieszenie rytmu serca u plodu jak u nas. Tak samo drinki energetyczne. -
nick nieaktualnypoliś wrote:Cześć dziewczyny, powiedzcie czy myłyście okna na święta? Ja chciałam myć wczoraj, ale pani w aptece wystraszyla mnie, że we wczesnej ciąży nie można podnosić rąk do góry, słyszalyscie o tym?
Dziewczyny, ja oczywiście podnoszę ręcę jak muszę, ale nie przesadzam, przyjaciółka mojej mamy straciła dziecko w 6 miesiącu, przez trzymanie rąk w górze. Dla mnie to od zawsze sprawa oczywista. -
Ja to się nie wypowiadam na te tematy bo dla mnie to głupoty które ktoś rozsiewa w świat
Miłego dnia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 09:14
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzed ciążą do mycia okien nigdy się nie pchalam.
U mnie to męskie zajęcie, którym zawsze zajmuje się mój mąż. I robi to świetnie.
Ogólnie dużo jest takich dziwnych historii czego w ciąży nie wolno. A kiedyś? Moja babcia ciężko w polu do rozwiązania pracowała i wszyscy zdrowi.
Przez pogodę ciężko poczuć święta.
Ale wszystkim Wam życzę świąt pięknych I szczęśliwych ! ♡♡♡
Moje święta w tym roku są inne.
Moja suczka ma termin porodu na święta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 10:11
Carolline, chabasse lubią tę wiadomość
-
mi88 wrote:Klaudia, jak się dziś czujesz?
A jak tam u ciebie?
Czytałam kiedyś fajny artykuł o aktywności fizycznej w ciazy - jak go znajdę to dodam linka.
Aktywność jest nawet bardzo wskazana bo dobrze działa i na matkę i na dziecko. Oczywiście pod warunkiem, że ciąża nie jest zagrożona ponoć aktywne kobiety lepiej znoszą ciążę i poród
Co do podnoszenia rąk do góry, nie mam żadnego doświadczenia z tym, ale np w dokumentach z pracy, które musiałam podpisać mam zakaz wykonywania czynności które wymagają podnoszenia rąk. Mam wtedy poprosić kogoś innego o pomoc. To standardowy dokument więc może coś w tym jest..21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Ja miałam przykazane, żeby pod koniec ciąży unikać długotrwałego podnoszenia rąk, właśnie przy myciu okien i zmianie firanek. To kolejny fajny powód, żeby tego nie robić
U mnie w mieszkaniu panuje brud i bałagan niestety, ale ostatni tydzień to był maraton: pobudka o 6-praca-szpital-dziecko, więc jak już o 20:30 miałam spokój, to jedyne co byłam w stanie ogarnąć, to pranie, zmywanie i obiad na kolejny dzień. Na szczęście święta u mamy, więc idę na gotowe