X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Wczoraj moja dr powiedziała że do 12tc nam się wstrzymać od farbowania bo widziała że mam odrost a hybrydy i lakiery do paznokci zrezygnować do końca ciąży.

Haha ;) Ma poczucie humoru :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    Teraz jest taki sprzęt że zwykle lakiery nie przeszkadzają pulsometrowi. Czasami jest problem z ciemnymi hybrydowymi i żelami. Najlepiej mieć zmyte do cięcia/operacji bo widać pierwsze oznaki niedotlenienia, sinieją paznokcie.

Czekamy na wieczorne wizyty. Koniecznie wstawianie foty jak będziecie miały ;)

I przy psn i cc miałam hybrydę :) I całe to oprzyrządowanie ;) Wszystko działało prawidłowo.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Haha ;) Ma poczucie humoru :D

Akurat moja doktor do której chodzę to nie zwykły gin - położnik ze wsi tylko jedna z wybitnych lekarzy w Polsce która jeździ na ogromne ilości sympozjum. Posiada ogromną wiedzę!!! I poparła to o najnowsze badania że hybrydy szkodą płodą płci męskiej.

Również mam zrezygnować z kosmetyków które zawierają parabeny.

Jesli ktoś farbuje to jej sprawa,
    Jeśli używasz chusteczek dla dzieci też nie moja.. Każdy robi jak uważa.
    Wystarczy że żyjemy w środowisku gdzie 1000 krotnie są przekroczone normy powietrza i ładować kolejne porcje nie potrzebne nie mam zamiaru.

Swirować nie mam zamiaru bo 2x kawę pije.

Jeszcze zakaz dotyczy zielonej herbaty oraz czerwonej i mieszanek ziołowych.

mi88, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/paznokcie-do-porodu/

Tu jest wyjaśnione okiem lekarza :)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mylisz się, że nie ma znaczenia. Gdybyś urodziła 36i1 i Twoje dziecko oficjalnie byłoby wcześniakiem, zagrożone, to byś się upierała, że byłaś w 37 tygodniu? Wcześniaków traktuje się inaczej, ze względu na bezpieczeństwo. Prawidłowo jest liczyć skończone ;)
    Do porodu mi jeszcze daleko ;) i o tym czy dziecko bedzie wczesniakiem zadecyduje lekarz nie ja ;) wiadomo ze podczas porodu liczy sie skonczony tydzien ale poki nie leze w szpitalu i nie rodze licze rozpoczete tak jak moja klinika oraz lekarz prowadzacy ;) a jak juz bede rodzic podam dokladnie tydzien i dzien a nie ogolnikowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 00:45

edwarda20 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • poliś Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, powiedzcie czy myłyście okna na święta? Ja chciałam myć wczoraj, ale pani w aptece wystraszyla mnie, że we wczesnej ciąży nie można podnosić rąk do góry, słyszalyscie o tym?

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah że co nie można? Podnosić rąk do góry? :D Nie przesadzajmy.
    A okien nie myłam bo nie jestem freekiem sprzątajacym wszystko "przed świętami".

A propos kawy to raczej kofeine ograniczyć tak samo wplywa na przyspieszenie rytmu serca u plodu jak u nas. Tak samo drinki energetyczne.

s1985 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Cześć dziewczyny, powiedzcie czy myłyście okna na święta? Ja chciałam myć wczoraj, ale pani w aptece wystraszyla mnie, że we wczesnej ciąży nie można podnosić rąk do góry, słyszalyscie o tym?
    Z podnoszwniem rak jest tak ze naciagaja sie przy tym miesnie brzucha wiec i macica co moze prowadzic do poronienie. Oczywiacie zazwyczaj nic aiw nie dzieje i nie chodzi o wczesna ciaze tylko o cala ciaze, zeby niw ryzykowac przedwczesn porodem. Tak samo z wieszaniem zaslon\ firan, chodzi o wszystkie prace z rekami w gorze.

mi88 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Akurat moja doktor do której chodzę to nie zwykły gin - położnik ze wsi tylko jedna z wybitnych lekarzy w Polsce która jeździ na ogromne ilości sympozjum. Posiada ogromną wiedzę!!! I poparła to o najnowsze badania że hybrydy szkodą płodą płci męskiej.

Również mam zrezygnować z kosmetyków które zawierają parabeny.

Jesli ktoś farbuje to jej sprawa,
    Jeśli używasz chusteczek dla dzieci też nie moja.. Każdy robi jak uważa.
    Wystarczy że żyjemy w środowisku gdzie 1000 krotnie są przekroczone normy powietrza i ładować kolejne porcje nie potrzebne nie mam zamiaru.

Swirować nie mam zamiaru bo 2x kawę pije.

Jeszcze zakaz dotyczy zielonej herbaty oraz czerwonej i mieszanek ziołowych.
    Wydaje mi sie, ze wszystko z umiarem i jest ok. Zielon herbata w nadmiarze moze szkodzic ale fikizanka dziennie nie zrobi krzywdy. Nie da sie uchronic dziecka przed swiatem, bakteriami, wirusami i innhmi swinstwami. A najgorsze swinstwa nie sa w kosmetykach, powietrzu czy chusteczkach nawilzanych a w tym co jemy. I niestyty dopuki ktos niw ma swojwj chodowli sqinwk krowek krolokow i kurek plus pol uprawny h to tego nie przeskoczy chocby kupowak tylko eko. Wszystko z umiarem i bedzie ok.

mi88, Flowwer, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Hahah że co nie można? Podnosić rąk do góry? :D Nie przesadzajmy.
    A okien nie myłam bo nie jestem freekiem sprzątajacym wszystko "przed świętami".

A propos kawy to raczej kofeine ograniczyć tak samo wplywa na przyspieszenie rytmu serca u plodu jak u nas. Tak samo drinki energetyczne.
    A ja słyszałam, że pod koniec ciąży lepiej nie myć, chyba, że chce się urodzić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:

Dziewczyny, ja oczywiście podnoszę ręcę jak muszę, ale nie przesadzam, przyjaciółka mojej mamy straciła dziecko w 6 miesiącu, przez trzymanie rąk w górze. Dla mnie to od zawsze sprawa oczywista.

• s1985 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nie wypowiadam na te tematy bo dla mnie to głupoty które ktoś rozsiewa w świat
    Miłego dnia dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 09:14

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:08

• mi88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jak się dziś czujesz? :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze wszystkich Mamusiom zdrowych, spokojnych, smacznych i rodzinnych swiat :-)

s1985, DobrejMysli, niedograna, chabasse, Flowwer lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Zycze wszystkich Mamusiom zdrowych, spokojnych, smacznych i rodzinnych swiat :-)
    Dziękuję i wzajemnie

justyna14 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążą do mycia okien nigdy się nie pchalam. :)
    U mnie to męskie zajęcie, którym zawsze zajmuje się mój mąż. I robi to świetnie. :D
    Ogólnie dużo jest takich dziwnych historii czego w ciąży nie wolno. A kiedyś? Moja babcia ciężko w polu do rozwiązania pracowała i wszyscy zdrowi. :)

Przez pogodę ciężko poczuć święta. :(
    Ale wszystkim Wam życzę świąt pięknych I szczęśliwych ! ♡♡♡

Moje święta w tym roku są inne. :D
    Moja suczka ma termin porodu na święta. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 10:11

Carolline, chabasse lubią tę wiadomość

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Klaudia, jak się dziś czujesz? :)
    Dzieki, że pytasz :) ten pierwszy szok mi już minął więc emocjonalnie lepiej. Chciałabym już iść do domu ale raczej wyjdę dopiero w przyszłym tygodniu. Badań nie miałam do tej pory żadnych. Jedynie leki i leżenie. Mogłam wczoraj wziąć prysznic, ale mąż musiał mnie wieźć na wózku i pomagać się myć :P Smial sie że po tym wszystkim to dziecko będzie musiało być grzeczne jak już się urodzi bo inaczej się wścieknie :P

A jak tam u ciebie?

Czytałam kiedyś fajny artykuł o aktywności fizycznej w ciazy - jak go znajdę to dodam linka.
    Aktywność jest nawet bardzo wskazana bo dobrze działa i na matkę i na dziecko. Oczywiście pod warunkiem, że ciąża nie jest zagrożona :) ponoć aktywne kobiety lepiej znoszą ciążę i poród :)

Co do podnoszenia rąk do góry, nie mam żadnego doświadczenia z tym, ale np w dokumentach z pracy, które musiałam podpisać mam zakaz wykonywania czynności które wymagają podnoszenia rąk. Mam wtedy poprosić kogoś innego o pomoc. To standardowy dokument więc może coś w tym jest..

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przykazane, żeby pod koniec ciąży unikać długotrwałego podnoszenia rąk, właśnie przy myciu okien i zmianie firanek. To kolejny fajny powód, żeby tego nie robić ;)
    U mnie w mieszkaniu panuje brud i bałagan niestety, ale ostatni tydzień to był maraton: pobudka o 6-praca-szpital-dziecko, więc jak już o 20:30 miałam spokój, to jedyne co byłam w stanie ogarnąć, to pranie, zmywanie i obiad na kolejny dzień. Na szczęście święta u mamy, więc idę na gotowe ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza nawiasem dziś zaczynam 6 tc

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ