X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info odnośnie plamień, czyli dosłownie połowa ma, połowa nie. troszkę mnie to uspokoiło. Ja mam umowę z ginem że jak będą plamienia albo bóle to mam wykupić duphaston, więc wiem jak działać. Póki co dziś na wkładce nic nie było. Jak zobaczę to pojadę po receptę, dla swojego psychicznego spokoju :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę, co o tym myśleć oczywiście w miarę waszych możliwości :) w środę miałam wg okresu 5tydz4dni i gin kazał przyjść twierdząc, ze coś powinno być widać... Niestety był tylko pęcherzyk ciążowy 5mm gdzie lekarz stwierdził ze za mały jak na ten tydz. Choć najprawdopodobniej miałam owulację dużo później niż zwykle (wiec mam nadzieje ze po prostu ciąża jest młodsza i jeszcze urosnie)
    W w czwartek dzień po wizycie zrobilam badanie z krwi bhcg- wynik:5365,70mlU/ml
    Niestety dziś lab nieczynne wiec nie mogłam powtórzyć aby sprawdzić czy dobrze przyrasta :/
    Miała któraś podobna sytuacje i ciąża rozwijała się prawidłowo ?
    Zostałam na Święta z taka niepewnością niestety.

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę, co o tym myśleć oczywiście w miarę waszych możliwości :) w środę miałam wg okresu 5tydz4dni i gin kazał przyjść twierdząc, ze coś powinno być widać... Niestety był tylko pęcherzyk ciążowy 5mm gdzie lekarz stwierdził ze za mały jak na ten tydz. Choć najprawdopodobniej miałam owulację dużo później niż zwykle (wiec mam nadzieje ze po prostu ciąża jest młodsza i jeszcze urosnie)
    Niestety dziś lab nieczynne wiec nie mogłam powtórzyć aby sprawdzić czy dobrze przyrasta :/

Moja ciąża jest młodsza niż wychodzi z @.
    I też trochę później wiele rzeczy na usg mogłam dostrzec.
    Ale często zdarzają się różnicę. Choć każda z nas jest w podobnym tutaj tc. To jedna miała owulacje w 11dc a inna nawet w 20dc. Co wtedy wpływa na rozwój maleństwa. I gin przecież o tym wie. :D

sylwia1986 lubi tę wiadomość

• niedograna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych spokojnych świąt ;)

PLPaulina, chabasse, s1985, justyna14 lubią tę wiadomość

• chabasse Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wszystkim Wam chciałabym życzyć zdrowych, wesołych i co najważniejsze spokojnych świat. Super prezentów i cudownej rodzinnej sielanki.
    Ja tez nic za bardzo nie robię bo jedziemy na gotowe. I bardzo mi to pasuje.

niedograna, s1985, PLPaulina, justyna14 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych radosnych świąt dziewczyny :)

niedograna, PLPaulina, justyna14, chabasse lubią tę wiadomość

• monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie, macie problem z jedzeniem? Nie moge patrzeć na jedzenie, wachac kuchennych "smrodkow" a nawet patrzec na jedzenie :( jak tu przeżyć swieta na ktorych sie tylko je? Mdłości są okropne i nic nie pomaga :(

Monika
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wilczy apetyt zamienia się w jego brak... Jadłam dosłownie wszystko, a od wczoraj ciężko to idzie mi. Nie jest mi niedobrze, ale jak widzę jedzenie to jakos mnie odrzuca, pies śmierdzi okropnie, gotowane mięso to już w ogóle

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie no i mamy piękny prezent na święta ;) ciąża wewnątrzmaciczna, było widać zarodek i maleńkie pikajace serduszko wielkości dosłownie piksela na ekranie :) następna wizyta za 4 tyg, pewnie w święta wszystkim powiemy :) mnie tez od dwóch dni odrzuca od jedzenia, wczoraj cały dzień było mi niedobrze takze o zbędne kg po swietach się nie martwię :) również dziewczyny życzę Wam wesołych i spokojnych świąt :)

Dooti, niedograna, PLPaulina, justyna14, polkosia, Marta..a, d'nusia, chabasse, Flowwer, AnkaK90, Carolline, Existenz lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też odrzuca od jedzenia. Kiedy widzę śmietanę, topiony ser, mięso to robi mi się niedobrze. Ogólnie jedzenie średnio mi wchodzi. W sumie jedynie mogę jeść świeże warzywa i owoce więc codziennie dowozi mi je mąż :P

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Byłam wczoraj na wizycie no i mamy piękny prezent na święta ;) ciąża wewnątrzmaciczna, było widać zarodek i maleńkie pikajace serduszko wielkości dosłownie piksela na ekranie :) następna wizyta za 4 tyg, pewnie w święta wszystkim powiemy :) mnie tez od dwóch dni odrzuca od jedzenia, wczoraj cały dzień było mi niedobrze takze o zbędne kg po swietach się nie martwię :) również dziewczyny życzę Wam wesołych i spokojnych świąt :)
    Super ;) gratulacje

DobrejMysli, lu.iza lubią tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Ja byłam w tym czasie w poprzedniej ciąży na usg i było widać tylko pęcherzyk a 10 dni później juz było widać mała fasolke ☺ Dlatego tym razem aż tak się nie śpieszyłam z wizyta (pierwsza w 7tyg) żeby sie nie stresować. Będzie dobrze. To jest bardzo wcześnie ☺

sylwia1986, Roza86 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika16332 wrote:
    Drogie mamusie, macie problem z jedzeniem? Nie moge patrzeć na jedzenie, wachac kuchennych "smrodkow" a nawet patrzec na jedzenie :( jak tu przeżyć swieta na ktorych sie tylko je? Mdłości są okropne i nic nie pomaga :(
    Ja mam raz wilczy apetyt a za chwilę jest mi nie dobrze. Na szczęście wymioty mnie omijają. W poprzedniej ciąży nie mialam żadnych mdłości ani nudności. A teraz to i często żołądek mnie boli. Trzeba przetrwać bo też nic nie pomaga.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:

Ja w poprzedniej ciąży byłam na wizycie w 5t6d i był tylko pęcherzyk. Zarodek i serce zobaczyłam tydzień później. Okazało się, że ciąża była 3 dni młodsza (miałam cykle 30/31 dni).

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Ja byłam u lekarza według obliczeń aplikacji w 5t2d. Pani doktor powiadziała że to jest termin od OM a wiek zarodka jest o ok 2 tyg młodszy więc 3 tydzień. Zobaczyła pęcherzyk na razie pusty ale powiedziała że wsyzstko jest ok. Beta ładnie rośnie i kazała mi przyjść w połowie stycznia, żebym się nie stresowała, oczywiście nie wytrzymam i zapisałam się na 5 stycznia. Każda z nas jest inna, każna ma inną ciąże i każda ma innego lekarza. Nie martw się wszystko będzie dobrze :) Wesołych świąt!

Monika
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny :)
    Życzę wam wszystkim zdrowych, spokojnych i pełnych rodzinnej miłości Świat Bożego Narodzenia :

justyna14, niedograna, PLPaulina lubią tę wiadomość

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdlosci- mam najgorsze do poludniaj , pozniej troszke lepiej juz mnie tak bardzo nie draznia zapachy i moge cos wiecej zjesc. Dobrze jest duzo pic I ja ciagle podjadam migdaly naprawde pomogaja :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Dzięki wielkie dziewczyny :)
    Życzę wam wszystkim zdrowych, spokojnych i pełnych rodzinnej miłości Świat Bożego Narodzenia :
    dzięki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i wesołych świąt dziewczyny, dla Was, Waszych facetów i fasoleczek <3

justyna14, PLPaulina, niedograna, Lavendova, sylwia1986, Marta..a lubią tę wiadomość

• niedograna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Zdrowych i wesołych świąt dziewczyny, dla Was, Waszych facetów i fasoleczek <3
    dzięki ;)

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ