Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia, trzymam kciuki za 28 grudnia!!! Ja mam pierwszą wizytę 3 stycznia. Nie mogę się doczekać
Mam w sobie istną mieszankę szczęścia i nerwów! Dziwne uczucie...
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, które na wizycie usłyszały już dobre wieści!! Za te przed wizytą i za te które jeszcze muszą poczekać mocno trzymam kciuki!
Składam też życzenia zdrowych, ciepłych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia!!! Odpoczywajcie kochane i... ROŚNIJCIELeticia, Dooti, Marta..a, Flowwer, DobrejMysli lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem położna. Medycznie liczy się skończone tygodnie. Czasami lekarze/ położne idą na łatwiznę mówią że jest się w trwającym tygodniu, albo jak już brakuje tego 1 dnia
Ja staram się wytłumaczyć pacjentkom tak : jak dziecko ma 1 rok i np 8 miesięcy to czy powiecie że ma 2 lata?Lavendova, Leticia, Iva79, edwarda20, PLPaulina, jej odbicie, d'nusia, DobrejMysli, niedograna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeticia wrote:Chyba sobie zracjonalizowałam o co chodzi z tym liczeniem
Lekarze patrzą na "wiek ciąży", dlatego biorą pod uwagę skończone tygodnie. Jak jest w 5t2d to nijak nie jest 6-tygodniowa ciąża. Tak samo jak mam 30 lat i 7 dni to w życiu nie powiem, że mam 31
Ale jestem "w 6 tygodniu" ciąży, bo właśnie 6. tydzień trwa. Tak samo jak jestem w 31. roku życia.
Voila, ma to sens?
Ma! -
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:Nie zalecil Ci ginek zaprzestac karmienia? Gdzies mi sie obilo o uszy ze moze wywolac skurcze macicy a co za tym idzie poronienie. Glowy nie dam, ale cos w tym chyba jest. Na biust masaz pod cieplym prysznicem skierowanym na piers bolaca polecam. Mi przy zastojach pomagalo.
Na tym etapie macica nie jest wrażliwa na oxytocyne, więc w zdrowej ciąży nic nie powinno się stać. Przy zagrożonej już bym dla własnego spokoju odstawiła.Carolline lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny ! Byłam dzisiaj na drugiej wizycie. Dzisiaj zarodek 4.5 mm i słychać było serduszko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 20:56
Iva79, Leticia, Dooti, mateoska, Marta..a, justyna14, PLPaulina, KlaudiaSG, chabasse, d'nusia, Flowwer, niedograna, Izolda90 lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Mnie dzisiaj dopadl ten slynny metaliczny posmak w ustach... wszystko smakune jak zespute...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Marta..a wrote:Wizytyjemy razem, mam wizytę o 8:50:) ja już drugi raz ale udało się załapać mi na usg w medycynie więc będzie lekarz miał przynajmniej zdjęcie w systemie A lekarza samego mam 4.01 więc idealnie się złożyło:)
Powiem wam że ja nadal nie mogę uwierzyć że to już 7 tygodni, to prawie dwa miesiące . Strasznie szybko leci
No to ja z Wami. Wizytę mam o 9.15Marta..a lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Marta..a wrote:To jest chyba ta szkodliwość usg. Dzień przed i w dniu wizyty mega stres a przecież wszystko na pewno jest dobrze no i już nie mówię o momencie czekania co się pojawi na ekranie. Nie wiem jak wy ale ja miałam wtedy chyba mikro zawał przez to czy coś zobaczę czy nie
-
Ja miałam mieć wizytę w przyszła środę, ale ze tego dnia od rana wyjeżdżamy na narty (to sobie pojeżdżę... ) wizytuje jutro wieczorem! I chyba tak jak mówicie, jak usiądę na fotelu i do momentu aż nie zobaczę ze jest ok będzie zawał
Marta..a lubi tę wiadomość
-
Haha, Luiza, piona! Ja właśnie zapisałam się na wizytę na jutro wieczorem, bo się termin zwolnił
Nie liczę na wiele, bo na serce pewnie za wcześnie. Ale mąż nalegał, bo w związku z naszą sytuacją, chcemy mieć pewność jak najszybciej. On jeszcze długo będzie musiał się oszczędzać po operacji, a jak powiemy rodzince o ciąży, to będę mogła liczyć na większe wsparcieMarta..a, lu.iza lubią tę wiadomość
-
Klaudia, trzymaj się tam! Jak to dobrze, że jesteś w szpitalu pod dobrą opieką!
Lavendova wrote:Ja biorę metylowany kwas foliowy na wszelki wypadek, witaminy kobiet w ciąży, piję ten inofolic bo mi został
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualny
-
Hejka, codziennie was czytam, ale póki przeczytam, to nie mam czasu aby odpisać Akurat dziś nie mogę zasnąć, w zeszłym tygodniu mogłam spać na stojąco, a w tym tygodniu w ogóle nie mogę zasnąć. Okazuje się, że w ciąży możemy spodziewać się wszystkiego
Trzymam mocno kciuki za każdą przyszłą mamusie i udane wizyty:) Ja to mam USG dopiero 29, będzie już widać czy pęcherzyk jest w macice i czy wszystko odpowiada terminu:) nie mogę się doczekać, kiedy już urośnie brzuszek, będę odczuwać dziecko, a to teraz jest wszystko takie dziwne i trudno się uwierzyć, że nastąpiła ta tak długo oczekiwana ciąża.
Czy ma ktoś z was kłopoty ze snem?
11.2017 - ICSI - 6 mrożonych oocytów + 3 blastocysty
grudzień 2017 - FET- Aniołek
marzec 2018 - mamy -
nick nieaktualny
-
Test z rana widoczna blada 2 kreska... Boje się okropnie bo w lipcu ciąża biochemiczna prawdopodobnie przez anginę.. Pracuje w.przedszkolu wirus na wirusie ja aktualnie jestem.przeziębiona od ponad tygodnia leczę sie domowymi sposobami. Alw boję się czy to znowu nie zaszkodzi
niedograna, jej odbicie, chabasse, Iva79, polkosia lubią tę wiadomość
-
U mnie też mdłości coraz większe.
W sumie to dość dziwny stan mnie dopada bo jednoczenie jest mi niedobrze i chce mi się jeść.
Kiedyś mogłam jeść posiłki spokojnie co 3-4 godziny a teraz już po dwóch godz. jestem przeraźliwie głodna. Ciągle bym jadła. Na szczęście nie mam bardzo ochoty na słodkie wiec ratuje się owocami nie słodyczami.
Choć one też potrafią być kaloryczne. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 07:09