X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam kupe kompotów z truskawek, czereśni, wiśni, czerwonej porzeczki, soki z jabłek. jeszcze będę robić na pewno z malin i czarnego bzu i zobacze jak z korniszonami bo pewnie najlepiej byłoby w termnie porodu robic, może mama mi w tym roku zrobi.

Zuuziia, Ania241188 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już grzmi.... może zaraz będę mogła odetchnąć

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina spokojnie, jeśli będą wskazania to na spokojnie to wez, myśl tylko o swoim i dziecka dobru. Nic więcej niż Wasze bezpieczeństwo się nie liczy.

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja już od miesiąca mam swój zestaw w domu i czeka na poród :)
    A który wariant wybrałaś?

Błękitny, ten z krwią i sznurem :)

Marta..a lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż też szaleje z alkoholami domowymi. Ma plan zrobić wino z jabłek i trzymać je aż Filip sam będzie mógł wypić :)

justyna14 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A ja od godz 11 jestem na izbie przyjęć..
    Ktg prawidlowe, brak skurczy.
    Rozwarcie na 2cm.

Cukry im sie nie podobają. Negocjuje.. :/ bo chcą mnie zostawić.. wrr..
    Jestem wściekła az brzuch mnie boli.. :/

Domyślam się że jesteś zła i nie chcesz zostać, ale lepiej żeby Cię ustawili z cukrami i insulina przed porodem. To dla dobra Hani, żeby nie miała problemów po wyjściu ze spadkiem cukru. Takze zagryzł zęby i się kładź będzie dobrze. A się okaże że przede mną będziesz tulic małą.

justyna14 lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny ja się zdecydowałam na bankowanie krwi w końcu. Gdyby któraś z was chciała to mam jakiś tam formularz, wtedy wy i my mamy zniżkę.
    Ja bym też chciała się zdecydować. Mogę Cię dodać do przyjaciółek i napisać na priv?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro rano stawiam sie do szpitala i będą wywoływać ale nie wiem czy już jutro. najpierw badania

angelika22
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    ja jutro rano stawiam sie do szpitala i będą wywoływać ale nie wiem czy już jutro. najpierw badania
    a który to u Ciebie tydzien i dzien ciąży? i czemu mają wywoływać? są jakieś wskazania?

7w3d 💔
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff w końcu nadrobiłam od wczoraj wieczora ;-) zdecydowanie za długo śpię. Wstałam dzisiaj po 11:00 nim się ogarnelam to już południe było. Tosiek po 14 poszedł spać wiec zaczęłam nadrabiać. Tematów w tym czasie się przewinęło :-D
    Ja to tez jestem psiara i kociara no i koniara. Wgl wszystkie stworzenia uwielbiam, jedynie tylko pasożytów się boję ;-)
    Co do wytycznych w sprawie mm to uważam, że ile ludzi tyle opinii. Ja tam ( nie żebym uważała, że wszystkie rozumy pozjadałam ;-) ) ale dzielę na pół to co mówią „specjaliści”. Oni, tak samo jak my, mają swoje przekonania i doświadczenia. Ja właśnie staram się bazować na zdrowym rozsądku i doświadczeniu właśnie bo co chwile zmieniają się standardy. Dopóki coś nie jest śmiertelnie niebezpieczne dla dziecka to śmiało można próbować ;-) Ja np pół życia niemowlęcego spędziłam w chodziku, takie czasy, a kręgosłup i nogi prościutkie mimo że moja mama ma zwyrodnienie kręgosłupa i mogła mi to jeszcze sprzedać ;-)
    Uważam również, że inaczej nie znaczy gorzej dlatego tyle metod wychowawczych, diet i sposobów pielęgnacji. Np odciąganie napletka u chłopców bardzo ostatnio temat kontrowersyjny. Mój starszy syn w wieku kilku miesięcy miał ściągnięty na siłę przez lekarza, który według mnie jest bardzo dobrym specjalistą, jednak teraz bym na to nie pozwoliła mimo, że u starszego nic złego przez to się nie stało choć mogło.
    Ostatnio nawet gdzieś czytałam że w latach 70/80 były broszurki ( instrukcje obsługi noworodka Hahaha) i w nich było m.in że należy karmić o ściśle wyznaczonych godzinach (9, 11, 13...itd) i w ogóle nie karmić w nocy :-O Kurczę nie wiem jakim cudem nie wyginęliśmy jak dinozaury :-D A tak poważnie to dzieci są bardzo silne i nie zaszkodzimy im bardzo nawet gdy popełnimy jakiś błąd :-)

justyna14, DobrejMysli, belladonna lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja, ty się śmiejesz, a ja mam koleżankę, która karmiła piersią z zegarkiem w ręku codziennie o tych samych porach ;) W roku 2016. I powiem, że nawet zazdrościłam jej trochę tej przewidywalności, bo moja córka miała w nosie nawet próby wprowadzenia stałych por drzemek ;)

Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37+0 , nadciśnienie białkomocz obrzeki, zahamowany wzrost płodu

angelika22
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika no to kciuki i powodzenia!

• DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, to trzymam kciuki by decyzja lekarzy była jak najlepsza dla Ciebie i dzidziusia. Będziesz w dobrych rękach. Zdrówka! Dawaj znać co u Was

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    37+0 , nadciśnienie białkomocz obrzeki, zahamowany wzrost płodu
    OJEJKU :( a dzidziuś ile teraz waży mniej więcej? kciuki za szybkie rozwiązanie i dużo zdrówka dla Was obojga

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Paulina, a czemu właściwie jest na IP? Rutynowe ktg czy coś Cię niepokoiło?

Wizyta u diabetologa. :/ i sie skonczylo ze mam łóżeczko na patologii ciąży.. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to już lez tam. Jak trzeba to trzeba. :/

• Leticia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wizyta u diabetologa. :/ i sie skonczylo ze mam łóżeczko na patologii ciąży.. :/

Będziesz pod dobrą opieką, trzymaj się dzielnie!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    a wiesz co dalej planują?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a wiesz co dalej planują?

Nie, nic nie chca mowic. :/
    Jak ja nie lubie szpitali.

‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ