WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam kupe kompotów z truskawek, czereśni, wiśni, czerwonej porzeczki, soki z jabłek. jeszcze będę robić na pewno z malin i czarnego bzu i zobacze jak z korniszonami bo pewnie najlepiej byłoby w termnie porodu robic, może mama mi w tym roku zrobi.

Zuuziia, Ania241188 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już grzmi.... może zaraz będę mogła odetchnąć

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina spokojnie, jeśli będą wskazania to na spokojnie to wez, myśl tylko o swoim i dziecka dobru. Nic więcej niż Wasze bezpieczeństwo się nie liczy.

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja już od miesiąca mam swój zestaw w domu i czeka na poród :)
    A który wariant wybrałaś?

Błękitny, ten z krwią i sznurem :)

Marta..a lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż też szaleje z alkoholami domowymi. Ma plan zrobić wino z jabłek i trzymać je aż Filip sam będzie mógł wypić :)

justyna14 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A ja od godz 11 jestem na izbie przyjęć..
    Ktg prawidlowe, brak skurczy.
    Rozwarcie na 2cm.

Cukry im sie nie podobają. Negocjuje.. :/ bo chcą mnie zostawić.. wrr..
    Jestem wściekła az brzuch mnie boli.. :/

Domyślam się że jesteś zła i nie chcesz zostać, ale lepiej żeby Cię ustawili z cukrami i insulina przed porodem. To dla dobra Hani, żeby nie miała problemów po wyjściu ze spadkiem cukru. Takze zagryzł zęby i się kładź będzie dobrze. A się okaże że przede mną będziesz tulic małą.

justyna14 lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny ja się zdecydowałam na bankowanie krwi w końcu. Gdyby któraś z was chciała to mam jakiś tam formularz, wtedy wy i my mamy zniżkę.
    Ja bym też chciała się zdecydować. Mogę Cię dodać do przyjaciółek i napisać na priv?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro rano stawiam sie do szpitala i będą wywoływać ale nie wiem czy już jutro. najpierw badania

angelika22
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    ja jutro rano stawiam sie do szpitala i będą wywoływać ale nie wiem czy już jutro. najpierw badania
    a który to u Ciebie tydzien i dzien ciąży? i czemu mają wywoływać? są jakieś wskazania?

7w3d 💔
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff w końcu nadrobiłam od wczoraj wieczora ;-) zdecydowanie za długo śpię. Wstałam dzisiaj po 11:00 nim się ogarnelam to już południe było. Tosiek po 14 poszedł spać wiec zaczęłam nadrabiać. Tematów w tym czasie się przewinęło :-D
    Ja to tez jestem psiara i kociara no i koniara. Wgl wszystkie stworzenia uwielbiam, jedynie tylko pasożytów się boję ;-)
    Co do wytycznych w sprawie mm to uważam, że ile ludzi tyle opinii. Ja tam ( nie żebym uważała, że wszystkie rozumy pozjadałam ;-) ) ale dzielę na pół to co mówią „specjaliści”. Oni, tak samo jak my, mają swoje przekonania i doświadczenia. Ja właśnie staram się bazować na zdrowym rozsądku i doświadczeniu właśnie bo co chwile zmieniają się standardy. Dopóki coś nie jest śmiertelnie niebezpieczne dla dziecka to śmiało można próbować ;-) Ja np pół życia niemowlęcego spędziłam w chodziku, takie czasy, a kręgosłup i nogi prościutkie mimo że moja mama ma zwyrodnienie kręgosłupa i mogła mi to jeszcze sprzedać ;-)
    Uważam również, że inaczej nie znaczy gorzej dlatego tyle metod wychowawczych, diet i sposobów pielęgnacji. Np odciąganie napletka u chłopców bardzo ostatnio temat kontrowersyjny. Mój starszy syn w wieku kilku miesięcy miał ściągnięty na siłę przez lekarza, który według mnie jest bardzo dobrym specjalistą, jednak teraz bym na to nie pozwoliła mimo, że u starszego nic złego przez to się nie stało choć mogło.
    Ostatnio nawet gdzieś czytałam że w latach 70/80 były broszurki ( instrukcje obsługi noworodka Hahaha) i w nich było m.in że należy karmić o ściśle wyznaczonych godzinach (9, 11, 13...itd) i w ogóle nie karmić w nocy :-O Kurczę nie wiem jakim cudem nie wyginęliśmy jak dinozaury :-D A tak poważnie to dzieci są bardzo silne i nie zaszkodzimy im bardzo nawet gdy popełnimy jakiś błąd :-)

justyna14, DobrejMysli, belladonna lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja, ty się śmiejesz, a ja mam koleżankę, która karmiła piersią z zegarkiem w ręku codziennie o tych samych porach ;) W roku 2016. I powiem, że nawet zazdrościłam jej trochę tej przewidywalności, bo moja córka miała w nosie nawet próby wprowadzenia stałych por drzemek ;)

Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37+0 , nadciśnienie białkomocz obrzeki, zahamowany wzrost płodu

angelika22
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika no to kciuki i powodzenia!

• DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, to trzymam kciuki by decyzja lekarzy była jak najlepsza dla Ciebie i dzidziusia. Będziesz w dobrych rękach. Zdrówka! Dawaj znać co u Was

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    37+0 , nadciśnienie białkomocz obrzeki, zahamowany wzrost płodu
    OJEJKU :( a dzidziuś ile teraz waży mniej więcej? kciuki za szybkie rozwiązanie i dużo zdrówka dla Was obojga

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Paulina, a czemu właściwie jest na IP? Rutynowe ktg czy coś Cię niepokoiło?

Wizyta u diabetologa. :/ i sie skonczylo ze mam łóżeczko na patologii ciąży.. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to już lez tam. Jak trzeba to trzeba. :/

• Leticia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wizyta u diabetologa. :/ i sie skonczylo ze mam łóżeczko na patologii ciąży.. :/

Będziesz pod dobrą opieką, trzymaj się dzielnie!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    a wiesz co dalej planują?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a wiesz co dalej planują?

Nie, nic nie chca mowic. :/
    Jak ja nie lubie szpitali.

‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ