Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja zrobiłam kupe kompotów z truskawek, czereśni, wiśni, czerwonej porzeczki, soki z jabłek. jeszcze będę robić na pewno z malin i czarnego bzu i zobacze jak z korniszonami bo pewnie najlepiej byłoby w termnie porodu robic, może mama mi w tym roku zrobi.
Zuuziia, Ania241188 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
PLPaulina wrote:A ja od godz 11 jestem na izbie przyjęć..
Ktg prawidlowe, brak skurczy.
Rozwarcie na 2cm.
Cukry im sie nie podobają. Negocjuje..bo chcą mnie zostawić.. wrr..
Jestem wściekła az brzuch mnie boli..
Domyślam się że jesteś zła i nie chcesz zostać, ale lepiej żeby Cię ustawili z cukrami i insulina przed porodem. To dla dobra Hani, żeby nie miała problemów po wyjściu ze spadkiem cukru. Takze zagryzł zęby i się kładź będzie dobrze. A się okaże że przede mną będziesz tulic małą.justyna14 lubi tę wiadomość
-
nesssssa wrote:Dziewczyny ja się zdecydowałam na bankowanie krwi w końcu. Gdyby któraś z was chciała to mam jakiś tam formularz, wtedy wy i my mamy zniżkę.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Uff w końcu nadrobiłam od wczoraj wieczora
zdecydowanie za długo śpię. Wstałam dzisiaj po 11:00 nim się ogarnelam to już południe było. Tosiek po 14 poszedł spać wiec zaczęłam nadrabiać. Tematów w tym czasie się przewinęło
Ja to tez jestem psiara i kociara no i koniara. Wgl wszystkie stworzenia uwielbiam, jedynie tylko pasożytów się boję
Co do wytycznych w sprawie mm to uważam, że ile ludzi tyle opinii. Ja tam ( nie żebym uważała, że wszystkie rozumy pozjadałam) ale dzielę na pół to co mówią „specjaliści”. Oni, tak samo jak my, mają swoje przekonania i doświadczenia. Ja właśnie staram się bazować na zdrowym rozsądku i doświadczeniu właśnie bo co chwile zmieniają się standardy. Dopóki coś nie jest śmiertelnie niebezpieczne dla dziecka to śmiało można próbować
Ja np pół życia niemowlęcego spędziłam w chodziku, takie czasy, a kręgosłup i nogi prościutkie mimo że moja mama ma zwyrodnienie kręgosłupa i mogła mi to jeszcze sprzedać
Uważam również, że inaczej nie znaczy gorzej dlatego tyle metod wychowawczych, diet i sposobów pielęgnacji. Np odciąganie napletka u chłopców bardzo ostatnio temat kontrowersyjny. Mój starszy syn w wieku kilku miesięcy miał ściągnięty na siłę przez lekarza, który według mnie jest bardzo dobrym specjalistą, jednak teraz bym na to nie pozwoliła mimo, że u starszego nic złego przez to się nie stało choć mogło.
Ostatnio nawet gdzieś czytałam że w latach 70/80 były broszurki ( instrukcje obsługi noworodka Hahaha) i w nich było m.in że należy karmić o ściśle wyznaczonych godzinach (9, 11, 13...itd) i w ogóle nie karmić w nocyKurczę nie wiem jakim cudem nie wyginęliśmy jak dinozaury
A tak poważnie to dzieci są bardzo silne i nie zaszkodzimy im bardzo nawet gdy popełnimy jakiś błąd
justyna14, DobrejMysli, belladonna lubią tę wiadomość
[/url]
-
Kasiaja, ty się śmiejesz, a ja mam koleżankę, która karmiła piersią z zegarkiem w ręku codziennie o tych samych porach
W roku 2016. I powiem, że nawet zazdrościłam jej trochę tej przewidywalności, bo moja córka miała w nosie nawet próby wprowadzenia stałych por drzemek
Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny