Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zolza_ u mnie podobnie synek już jest w kanale tak nisko że wszelkie pomiary głowy są niemożliwe do tego już opiera sie o szyjkę i tańczy breakdance. Wrażenie mam że siedzę mu na główce.
Teemin cc na 27.07 o ile wytrzyma pesser
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Paulina i Angelika, trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się potoczyło.
Ja po dzisiejszej wizycie za wiele się nie dowiedziałam. Szyjka miękka i krótka bez rozwarcia jak 2 tygodnie temu. Tętno malucha w porządku. Moje ciśnienie też. USG nie było. Za tydzień mam się pokazać jeszcze a jak do terminu nie urodzę to mam się zameldować w szpitalu na obserwację i ewentualne wywoływanie porodu. Mam w takim razie nadzieję, że wcześniej tam zawitam z rozpoczętą akcją porodową
Co do przetworów to też ciągle coś robię, a to dżemy a to ogórki. Ogóry mi na działce rosną jak szalone przy tych deszczachJuż siły nie mam tego ogarniać.
-
Ja zrobiłam tylko kilkanaście słoików ogórków, kompoty z jabłek i dżemy. Planuje jeszcze potem buraki i kapuste. Tak w ogole to moje pierwsze takie przetwory bo nigdy nie miałam na to czasu i brałam od mamy, ale w tym roku sie zmobilizowałam i już coś stoi na półkach:) a ostatnie kilka dni jestem taka słaba że mi sie nic nie chce. Byliśmy dziś z mężem w sklepie i tylko przelecieliśmy przez niego bo było tak ciepło że nie dało sie tam wytrzymać, normalnie myślałam że sie przewróce... Zero tlenu:/ a teraz kombinuje co by tu zjeść, hmm:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Ja to jestem od kilku dni ledwo żywa. W nocy śpię tylko do 4-5 rano a później tylko przewracam się z boku na bok. Dzisiaj mam już chyba 3 drzemkę i tak sobie właśnie pomyślałam, gdyby mi nagle przyszło teraz rodzić to skąd ja wezmę na to siłę..🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
A tak w ogóle, to smutno mi było, jak widziałam kobitki w ciąży i czytałam forum, bo psychicznie byłam nastawiona na jeszcze kawałek ciąży. Chciałam, żeby mi ktos zatarł kiepskie wrażenie, ze na ulicach panuje znieczulica. Liczyłam na to, ze jakas dobra dusza mi jeszcze ustąpi miejsca albo przepuści w kolejce, bo przez cała ciążę zdarzyło się całe dwa razy. Po porodzie nadzieja zniknęła. Aż do dziś, bo pan w biedronce mnie opieprzyl, ze nie podeszłam do kasy bez kolejki:P Jak mu powiedziałam, ze ja już po, to powiedział, ze póki mam brzuch, to mam korzystać i walnął cały elaborat o tym, jacy ludzie są źli i ble
Eilleen, d'nusia, alenka89, belladonna, misia-kasia, jej odbicie, pumka1990, vanilia120, Carolline lubią tę wiadomość
-
ingelita wrote:A tak w ogóle, to smutno mi było, jak widziałam kobitki w ciąży i czytałam forum, bo psychicznie byłam nastawiona na jeszcze kawałek ciąży. Chciałam, żeby mi ktos zatarł kiepskie wrażenie, ze na ulicach panuje znieczulica. Liczyłam na to, ze jakas dobra dusza mi jeszcze ustąpi miejsca albo przepuści w kolejce, bo przez cała ciążę zdarzyło się całe dwa razy. Po porodzie nadzieja zniknęła. Aż do dziś, bo pan w biedronce mnie opieprzyl, ze nie podeszłam do kasy bez kolejki:P Jak mu powiedziałam, ze ja już po, to powiedział, ze póki mam brzuch, to mam korzystać i walnął cały elaborat o tym, jacy ludzie są źli i ble
chociaż w rossmanie w Poznaniu skorzystałam z przywileju, była taka kolejka, a ja miałam tylko papier toaletowy i jeszcze jakaś pierdołę
Sam stan ciąży mi się podoba, gorzej jak jestem skopana wewnątrz, ale koniec końców to też jest w jakiś sposób przyjemne -
Flowwer wrote:Zolza_ u mnie podobnie synek już jest w kanale tak nisko że wszelkie pomiary głowy są niemożliwe do tego już opiera sie o szyjkę i tańczy breakdance. Wrażenie mam że siedzę mu na główce.
Teemin cc na 27.07 o ile wytrzyma pesser
Będziemy duchowo się wspierać, u nas CC 26.Flowwer lubi tę wiadomość
25.07.2018 🦊
-
squirrel wrote:Ja to jestem od kilku dni ledwo żywa. W nocy śpię tylko do 4-5 rano a później tylko przewracam się z boku na bok. Dzisiaj mam już chyba 3 drzemkę i tak sobie właśnie pomyślałam, gdyby mi nagle przyszło teraz rodzić to skąd ja wezmę na to siłę..
To jest właśnie najlepsze że pod koniec człowiek jest zmęczony na maxa a jak zacznie się poród w nocy to jeszcze bardziej, wysiłek ekstremalny i jakimś cudem znajduje się siła.
Kiedyś myślałam że nie można normalnie funkcjonowac nie przesypiając całej nocy. Okazuje się że można i to kilka lat
-
nick nieaktualny