X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Szczerze wątpię, żeby mój na coś takiego wpadł...ja nawet kwiatków nie dostaję.

Przeżyłam załamanie i teraz mi będzie smutno cały dzień.
    W naszym nowym mieszkaniu nie da rady zamontować piekarnika póki co bo wywala korki, za cienkie kable i cała kuchnia na jednym korku. Później będziemy coś kombinować.
    Ale autentycznie jestem załamana, bo ja lubię piec ciasta a zapiekanka to najszybsze jedzenie świata...
    Macie możliwość przerobienia instalacji, piekarnik i płyta potrzebują osobnego mocniejszego zasilania. Jest babrania z tym ale bez tego to ciężko. Zawsze miałam osobny bezpiecznik do piekarnika i płyty.

My chcieliśmy z kolei zamiast zestawu podtynkowego bo mam traume że zawsze albo przecieka albo się zacina coś zwykłą toaletę ale nie da się w mieszkaniu zrobić bo coś z posadzką jest. No cóż.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Pietwszy raz słyszę o takiej tradycji. :O

I mnie akurat nie koniecznie sie podoba. :D
    To takie wymyślanie nowej okazji na prezent ;-) kwiaty ok ale bez przesady.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wśród znajomych kilka osób coś tam dostało ale żeby nazwać to tradycją to nie. Ale bukiet kwiatów obowiązkowo na przywitanie w domu musi być, a dla mnie takie kwiaty dane od serca znaczą wiele więcej niż biżuteria dana tylko dlatego że taka tradycja:)

Eilleen, pumka1990 lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kwiatki mogłabym dostać, miły gest i jakieś docenienie jednak matki, bo później wiadomo tylko dzieckiem wszyscy zajęci :)

No będziemy przerabiać instalację, ale to już później bo tak to nigdy się tam nie wprowadzimy.

Na dwójce o kobietach w ciąży w mpk ;p

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Tak byłam w tamtym tygodniu na kontroli i ginekolog powiedziała że wszystko jest Ok, że będzie po prostu malutki lub jest jeszcze opcja że jest wąski w brzuchu więc dlatego usg odejmuje kg. Wody u niej też w normie i łożysko. Jutro mam znowu wizytę więc zobaczymy czy coś przybrał.

Vanilia, a ile ostatnio maly ważył i który to był dzień ?

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątpię żebym coś dostala. Prezenty w wykonaniu mojego męża to rzadkość, nigdy nie wie co ma kupić i tak wychodzi. Kwiatów też się nie spodziewam bo to też rzadkość.
    Ja natomiast planuje kupić już po porodzie bransoletkę z grawerem ode mnie i od Hani za te wszystkie miesiące moich humorow, bezczynnosci itd.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

W naszym nowym mieszkaniu nie da rady zamontować piekarnika póki co bo wywala korki, za cienkie kable i cała kuchnia na jednym korku. Później będziemy coś kombinować.
    Ale autentycznie jestem załamana, bo ja lubię piec ciasta a zapiekanka to najszybsze jedzenie świata...

Znam ten ból. Mamy aluminiową instalację rodem z PRLu i moje ciasta i inne smakołyki z piekarnika spaliły już dwa gniazdka w mieszkaniu.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Dzień dobry mamuśki:)
    Powiedzcie czy u was też jest zwyczaj że po porodzie dostajecie prezent od tatusia za urodzenie dziecka ? Że kwiaty to ok, chociaż już powiedziałam mężowi żeby do szpitala nie przynosił, bo i tak będzie zmuszony zabrać je do domu. Ale wczoraj zapytał się co chciałabym dostać w prezencie, tak na pamiątkę. Zaraz wieczorem odbyłam rozmowę z teściową i moja mamą i te faktycznie otrzymały biżuterię jedna złote kolczyki a druga pierścionek.
    Ja dostałam za pierwszego synka łańcuszek złoty z serduszkiem. Za córeczkę nadal się nie doczekałam :-) może teraz coś będzie :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

A nie ma takiej opcji,zeby na czas pieczenia wszystko inne było wyłączone? Wtedy chyba powinno być ok co?

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez takiej tradycji nie ma, myśle ze mój mąż wpadnie na pomysł z kwiatami ale gwarancji nie mam ;) ja myślałam o jakimś drobiazgu dla niego z grawerem ale doszłam do wniosku ze to to takie na sile będzie i niekoniecznie będzie z tego korzystał wiec odpuściłam. Za to na dzień ojca kupiłam mu balona z helem z liścikiem niby od małej wysłany kurierem :) ucieszył sie bardzo i jeszcze ma tego balona który juz ledwo nad ziemią lata ;) Wiem ze taki prawdziwy dzień ojca będzie dopiero za rok ale chciałam mu jakoś sprawić radość ponieważ w tym roku został bez rodziców..

Gypsy lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana nieregularne skurcze, na razie straszaki ale są cały czas. obaczymy, może coś się rozkręci, łazienkę już jedna posprzątałam, zaraz biorę się za drugą :-)

Leticia, pumka1990, Kasiaja, Carolline lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Dlaczego na żadnym forum, które czyta mój mąż nie piszą o prezencie dla żony... Mogę zapomnieć o kwiatach, biedak będzie tak zestresowany, że nic nie kupi :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja od rana nieregularne skurcze, na razie straszaki ale są cały czas. obaczymy, może coś się rozkręci, łazienkę już jedna posprzątałam, zaraz biorę się za drugą :-)
    Justyna jak Ci się skończą miejsca do sprzątania możesz wpaść do mnie :-) ja nie mam siły się ruszyć... Jutro może się zwloke do roboty coś ogarnąć by nie zostawiać wszystkiego mężowi.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj prasowałam ciuszki i dzisiaj się nie ruszam, a co dopiero myśleć o sprzątaniu ;p

Mam kłucia w pochwie w trakcie chodzenia :|
    Jeszcze tylko 2 tygodnie wytrzymać....

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też dostawała od taty biżuterię po porodzie. Mój mąż nie pomyślał o tym przy pierwszej córce, ale za to dom wysprzątał zanim wyszłyśmy ze szpitala :) Teraz kupił mi telefon, bo stwierdził, że mój stary ma słabą baterię i będę się nudziła w szpitalu, a i małej będę musiała ładne zdjęcia robić :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie ma takiej tradycji i raczej wątpie, zeby moj super-domyślny mąż wpadł na taki pomysł jak kwiaty, że juz nawet nie wspomne o czymś większym :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie pocieszenie jest ze nie tylko mój jest taki niezbyt domyślny ;-)

nesssssa lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Justyna jak Ci się skończą miejsca do sprzątania możesz wpaść do mnie :-) ja nie mam siły się ruszyć... Jutro może się zwloke do roboty coś ogarnąć by nie zostawiać wszystkiego mężowi.
    Ja przedwczoraj skosilam działkę to wczoraj nic nie robiłam a dziś znów przypływ siły. Jakoś trochę te skurcze mnie motywują bo pójdę rodzić a w domu syf. Mój mąż przy dwójce dzieci to na pewno domu nie ogarnie.

7w3d 💔
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc też nie znam takiej tradycji. Może się domyśli, żeby kupić kwiaty ale niczego ze złota się nie spodziewam. Zresztą ja poza obrączką i małymi kolczykami w uszach nie chodzę w biżuterii więc u nas takie prezenty byłyby mocno nienaturalne i na siłę ;) Nawet go o to nie podejrzewam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 10:21

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu sugerowałam złoto i diamenty, ale do tej pory się nie doczekałam :D Zresztą to romantyk pełną gębą, już na pierwszej randce mnie poinformował, że kwiatów nie będzie mi dawał, bo ma alergię :P

Nessa, wnioskuję, że mieszkanie w starym, budownictwie? Warto byłoby zmodernizować instalację, bo później będzie ciężko - jednak to się wiąże z kuciem ścian :/ No i pytanie w ogóle czy budynek ma już podprowadzoną instalację trójfazową i czy da się zwiększyć przydział mocy do mieszkania... My szukając mieszkania zgłębialiśmy trochę ten temat i na naszym osiedlu niestety 80% bloków nie ma w ogóle doprowadzonych 3 faz albo jak ma to tylko do zasilania windy (a ciągnąć kable na własny koszt z parteru do mieszkania to ja dziękuję :/).
    Tymczasowo może jesteś w stanie podłączyć jakiś piekarnik o niższym poborze. Dowiedz się ile masz limitu na obwodzie kuchennym i zobacz czy jesteś w stanie coś dopasować. Wtedy dałoby się piec, ale wyłączając wszystkie inne prądożerne urządzenia ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ