Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia wrote:To jaka z tego korzyść?
No mi aię wydaje że korzyść jest taka że jesteś pod opieką lekarzy ze szpitala w którym chcesz rodzić i znają oni już historię czyjejś ciąży. Nie wyklucza to wizyt prywatnych na które każdy może chodzić jak mu się podoba.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualny
-
Lavendova wow! To juz tuz tuz! Dobrze ze u mnie jak nic sie nie bedzie dzialo chca dopiero dzien przed terminem wywolywac
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
edytkaa93 wrote:Dzisiaj mi lekarz powiedział że na poród narazie sie u mnie nie zanosi, ale powiedział też że czasem może wyglądać że wszystko okej a wody odejdą i już jest poród:p więc może ja będę tą ostatnią na forum która urodzi?:p hehe a cały czas mam przeczucie że to będzie predzej:p
W poniedziałek o 17:00 miałam wizytę, a we wtorek o 7 wody odeszły i młody był na świecie o 11:50
pumka1990 lubi tę wiadomość
[/url]
-
edytkaa93 wrote:Dzisiaj mi lekarz powiedział że na poród narazie sie u mnie nie zanosi, ale powiedział też że czasem może wyglądać że wszystko okej a wody odejdą i już jest poród:p więc może ja będę tą ostatnią na forum która urodzi?:p hehe a cały czas mam przeczucie że to będzie predzej:p
Ja miałam prawie dwa tygodnie temu przeczucie, że ta ciąża już długo nie potrwa i co? I boli jak bolało a nic się nie dzieję.. mam tylko skurcze bezbolesne.. najpóźniej wywołają u mnie dopiero 22 sierpnia.. to kupa czasu6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnysquirrel wrote:No mi aię wydaje że korzyść jest taka że jesteś pod opieką lekarzy ze szpitala w którym chcesz rodzić i znają oni już historię czyjejś ciąży. Nie wyklucza to wizyt prywatnych na które każdy może chodzić jak mu się podoba.
Niby tak.
Ale zmienia sie położna na panią z infolinii co mi nie pasuje..
I teraz zamiadt miec położną z nfz. To bede musiała za to zapłacić.. -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:koordynowana opieka nad kobietą w ciąży (KOC)
Temat dlugi i głęboki.. nie można odmowic podpisu..
Glosno o tym bylo w tv.. kontrowersyjne przepisy.
Można odmówić. Moja kolezanka wrociła wczoraj ze szpitala po przedwczesnych skurczach (34tc) i tez jej dali KOC do podpisania. Odmówiła ze wzgledu na położną, któa juz ma dawno wybraną i nie było z tym zadnego problemu. -
nick nieaktualnygosia.kak wrote:Można odmówić. Moja kolezanka wrociła wczoraj ze szpitala po przedwczesnych skurczach (34tc) i tez jej dali KOC do podpisania. Odmówiła ze wzgledu na położną, któa juz ma dawno wybraną i nie było z tym zadnego problemu.
U mnie nie mozna odmówić przy przyjeciu na oddział.
Mozna gdy ktos sobie tylko wizytuje na IP.
Nie wiem jsk to w innych szpitalach.. ale z cukrzycą to jedyny szpital, w ktorum jest opieka. I nie moge teraz pojsc rodzic gdzie indziej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 14:52
-
Paulina "Pacjentka może zrezygnować z opieki koordynowanej. Formularz rezygnacji powinna złożyć w podmiocie realizującym umowę w zakresie KOC III, w którym złożyła deklarację korzystania z programu. Rezygnację może też przyjąć inny podmiot realizujący umowę w zakresie położnictwa i ginekologii (AOS, SZPITAL). Rezygnacja z opieki koordynowanej jest odnotowywana w dokumentacji medycznej pacjentki. "
-
nick nieaktualny
-
Iva, gratulacje! Zdrówka i szybkiego powrotu do domu życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 15:21
Iva79 lubi tę wiadomość