X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na wizycie. Olek to chyba będzie kopia Poli. Nie jest za duzy. Waży 2970, ma mała główkę (chociaż mówiła że jest już tak nisko że ciężko mierzyć) ale ma za to długie nogi. Identycznie jak Pola :)

Mówiła że łożysko jest bardzo dojrzałe i mały wygląda na to że w przeciągu tygodnia będzie chciał się ewakuować :)

I chwale się moja córeczka skończyła wczoraj 2 latka :)

belladonna, ingelita, PLPaulina, Kasiaja, Marta..a, d'nusia, Leticia, Carolline, nesssssa, edytkaa93, katka/85, marcela123, misia-kasia, DobrejMysli, e_mii, Gypsy, jej odbicie, kozalia, alenka89, Eilleen, chabasse, Lavendova, Dooti, pumka1990, Meneksze lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia dla Poli. I życzę Ci przy okazji żeby przeczucia pani doktor się spełniły. Nie musiałabys czekać do terminu ;-) a to czekanie tak się dłuży na ostatniej prostej.

Ania241188 lubi tę wiadomość

• ingelita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Teściowe tak maja. Nie wszystkie, ale większość. A moze nie chciała zrobić Ci przykrości i tak powiedziała specjalnie, zobacz jaka dobra. Ja wlasnie wstałam do małego, dzisiaj cos mu sie nie chce jesc w nocy, przedtem musiałam mu na sile cycka wciskać, teraz tez mu sie nie chce. Głupie to, ze jak wcześniak to musi zjeść i koniec, a Ty myśl co zrobić, zeby on chciał zjeść, rozbieraj, ubieraj i tak w kółko.
    Ja właśnie próbuję dobudzić małą... Ciężka sprawa z tym budzeniem na siłę :/
    A masz jakieś wytyczne, do kiedy masz go budzic na jedzenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 05:49

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Tak weszłam sobie na forum i pomyslałam, ze moze rodzi któraś :) ale cisza na razie :)
    Za 5 dni pełnia, może wszystkie grzecznie czekają ;)

d'nusia lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja wczoraj byłam na wizycie. Olek to chyba będzie kopia Poli. Nie jest za duzy. Waży 2970, ma mała główkę (chociaż mówiła że jest już tak nisko że ciężko mierzyć) ale ma za to długie nogi. Identycznie jak Pola :)

Mówiła że łożysko jest bardzo dojrzałe i mały wygląda na to że w przeciągu tygodnia będzie chciał się ewakuować :)

I chwale się moja córeczka skończyła wczoraj 2 latka :)
    Wszystkiego najlepszego dla Poli :)
    Skoro już możesz rodzic, to życzę, żeby poszło szybko i bezproblemowo :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Tak weszłam sobie na forum i pomyslałam, ze moze rodzi któraś :) ale cisza na razie :)
    Cisza przed burzą ;-)
    Ania wszystkiego najlepszego dla Poli :-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku tak teraz dotarło do mnie, że za tydzień mogę rodzić ale czym bliżej, to mimo zmęczenia, nie chcę. To moja ostatnia ciąża i będzie mi tego brakować 0cray.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 06:54

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Jejku tak teraz dotarło do mnie, że za tydzień mogę rodzić ale czym bliżej, to mimo zmęczenia, nie chcę. To moja ostatnia ciąża i będzie mi tego brakować 0cray.gif
    Ja gadałam, ze mi tak ciężko w tej ciąży, ze już czekam z niecierpliwością, żeby się rozpakować, a teraz co? Strasznie mi tego brakuje :P U mnie już tez ostatnia, więc muszę przestać za tym tęsknić, bo jak mi wpadnie do łba jednak pomysł z trzecim dzieckiem, to mi maz zapowiedział, że spierdziela na Madagaskar :P

DobrejMysli, Kasiaja lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się w 37 tygodniu, ciąża donoszona ;)

DobrejMysli, Dooti, pumka1990 lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam stresować się CC, zostało 4 dni :/ chodze płacze bez powodu, nie śpię, nie wiem co mnie napadło do tej pory jakoś sobie to wszystko potrafiłam poukładać w głowie i nawet był czas że nie mogłam się już doczekać żeby pójść do tego szpitala i z niego wyjść z Juniorem.
    Może to wina mojej kochanej szwagierki, która przedstawiła mi obraz CC jakbym miała pójść na rzeź. :(

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Zaczęłam stresować się CC, zostało 4 dni :/ chodze płacze bez powodu, nie śpię, nie wiem co mnie napadło do tej pory jakoś sobie to wszystko potrafiłam poukładać w głowie i nawet był czas że nie mogłam się już doczekać żeby pójść do tego szpitala i z niego wyjść z Juniorem.
    Może to wina mojej kochanej szwagierki, która przedstawiła mi obraz CC jakbym miała pójść na rzeź. :(
    Ja się też mocno stresuje porodem.
    Też mam napady że bym że stresu płakała a za chwilę w drugą stronę nie moge się doczekać aż zobaczę małego.

A szwagierce pogratulowac. Cesarka to nie rzeź. Koleżanka miała i wspomina dobrze. Blizny nawet nie widać

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To typowa zazdrośnica, jej dziecko niebawem przestanie być pępkiem świata dla teściowej i rodziny, bardzo ciężko się jej z tym pogodzić. Dlatego od samego początku wszystko jest złe, bee, ja mimo że każdy mi mówi że ładnie wyglądam w ciazy i poszło mi tylko w brzuch to i tak jestem gruba i sobie "przytyralam". Staram się nią nie przejmować i nie słuchać ale ile można ? A kilka dni temu właśnie zaczęła pierdzielic o tej CC, wiem że to celowe zagrania.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Zazwyczaj jak ktoś się negatywnie nastawi to wszystko przebiega super. Więc tego życzę a szwagierki unikaj, zdrowej dla Ciebie. Co to za pomysły żeby straszyć przed porodem. Wszystko będzie dobrze, tak sobie myśl. Już za chwilę, będziesz miała maluszka na rękach, przy piersi i cały stres z Ciebie zejdzie a teraz staraj się sobie organizować jakoś czas, żeby nie mieć czasu na smuty.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:

Nic nie mów.. ja bardzo sie stresuje.. :O
    Choc tutaj dwie dziewczyny po cesarce, z którymi rozmawiałam super sie czują. Smigają jskby nic sie nie stało. :) wiec moze nie bedzie tak źle. :D

Zuuziia lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

A ja czuję się ... Super? Prawie nic mnie nie boli.. Nie mam problemu żeby wstać z łóżka czy się przekręcić. Aż sprawdzam czy brzuch mam. Co to za nagły przypływ sił?

Chciałabym już urodzić i mieć to za sobą :) ale nie wiem czy sie boję może wewnętrznie tak. Dzisiaj śniło mi się że byłam z wózkiem na spacerze ;p

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, do dupy masz szwagierkę :D
    Dla własnego dobra unikaj tej toksycznej wiedźmy, bo zaraz okaże się, że twoje dziecko jest za małe, za blade, a Ty nie umiesz się nim zajmować.

Moja cesarka nie poszła do końca tak jak miała pójść, ale wiesz co ci powiem? To był jeden z najpiękniejszych dni mojego życia!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Dzień dobry :)

A ja czuję się ... Super? Prawie nic mnie nie boli.. Nie mam problemu żeby wstać z łóżka czy się przekręcić. Aż sprawdzam czy brzuch mam. ;p

Marta, może to znak, że czas umyć okna i jechać do porodu? ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wszystkie zmiany nastrojów przed porodem i po porodzie to fizjologia. Trzeba przetrwać. Chce się płakać- poplakac. Łzy powodują zmniejszenie napięcia. Organizm przygotowuje się również w ten sposób. Dlatego mimo że wiem jak jest trudno to trzeba pamiętać że to mija. Po porodzie jest tez spadek nastroju. Dawniej inne kobiety wspierały młodą mamę, a narodziny dziecka to było wydarzenie w wiosce. Teraz mamy są trochę same ze sobą. Mąż jednak nie zrozumie ani tych huśtawek ani tego co się dzieje w kobiecie. To może zrozumieć tylko kobieta i to życzliwie nastawiona. Zatem kochane dziewczyny cierpliwie przetrwajmy ten trudniejszy czas.

Leticia, ingelita, chabasse, Eilleen lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście nikt nie opowiada o porodach, wiem tylko o ostatniej cesarce mamy, która koniec końców nie była zła, a pierwszy poród naturalny miała ciężki i połóg taki, że tata zajmował się miesiąc dzieckiem. Z tym że to było 34 lata temu, tak więc dane baaardzo stare :)
    Mój przypływ energii zaczyna spotykać się że ściana... Moje mięśnie nie chcą współpracować, wczoraj nie dokończył nic z tego co zaczęłam... Leżałam na łóżku i miałam chęć płakać, z bezsilności i złości na wszystko i na samą siebie.
    Mnie siostra zaczyna raczy radami, ale wkładam je między wiersze... Swoje dziecko wychowam tak ja ją chce, a nie jak ktoś mi powie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przypływ energii ale chyba trochę za wcześnie ;p

wczoraj na tyłku siadłam dopiero o 21, dzisiaj obudziłam się o 7.30 mega wyspana :)
    Ale dziś tylko popracuję chwilę przy kompie (dziś skończę projekt uff) a potem kinoooo :D
    Dziś zero wysiłku fizycznego :)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ