X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Mnie tata zaczyna się czepiać że za dużo robię... Walczę z przetworami, ale nie dźwigam. Wszystko mąż mi podaję, a jak podniósł jedno wiaderko to nic mi nie będzie. W dodatku moja siostra uważa że pozjadała wszystkie rozumu, a tata pomimo że sam gospodarstwo ogarnia i jeszcze pracuje to siostra uważa że, leży na kanapie z piwem w ręku... A ja nie dam rady z tatą siedzieć i mu pomagać i on to rozumie... Eh jakoś mi ciężko z tym wszystkim.
    Siostra chyba nie rozumie ile pracy jest na gospodarstwie. I że jest to ciężka praca. I w zasadzie jak się ma do tego zwierzęta to nie ma urlopu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Dentysta załatwiony, przekąski zakupione , nic tylko rodzić :-)
    Czyli jednak nie było najgorzej ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    U nas jeszcze błogie oczekiwanie a na lipcowkach baby blues. Ciężko się czyta o tych pierwszych trudnych momentach, ale warto wiedzieć że będą że są u każdego i że to tylko etap i minie szybko. I że wszystko nie jest tak straszne jak się w danej chwili wydaje .
    Ja też ich podczytuje właśnie co jakiś czas żeby zarejestrować jakieś dobre rady.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Belly mi podpowiada, ze już czas najwyższy na sesję brzuszkową:P

A ja, poza marnej jakości lustrzanymi selfikami, nie mam ani jednego zdjęcia w ciąży. Chyba sobie wypcham brzuch i coś pstryknę ;)
    To zdecyduj się na sesję noworodkową :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Siostra chyba nie rozumie ile pracy jest na gospodarstwie. I że jest to ciężka praca. I w zasadzie jak się ma do tego zwierzęta to nie ma urlopu.
    No nie rozumie... Zawsze jest, że przecież tata nic nie robi takiego... No tak bo jak przyjedziemy to siada z nami kawy się napić... Trzeba zagryzc zęby i pomagać ile się da rodzicom

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    To zdecyduj się na sesję noworodkową :-)
    Głupio by mi było zrobić tej, jak starszej nie robiłam:/
    Edit: poza tym już sama napstrykalamntone zdjęć, a robię całkiem ładne, nie chwaląc się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 16:54

Eilleen lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio męża namawiałam żeby zrobił mi troszkę zdjęć bo nie mam, ale nie chce :( a z sesji zrezygnowaliśmy ze względu na inne wydatki. Może w ostatnim miesiącu go namówie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Edit: poza tym już sama napstrykalamntone zdjęć, a robię całkiem ładne, nie chwaląc się ;)
    Ale w połączeniu ze starszą, rodzinna sesja. Będzie super pamiątka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak żebyś też na zdjęciach była. Ja mam ten problem ze też cykam tonę fotek a mi nikt...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 17:45

• Leticia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję sesję rodzinną we czwórkę :) zamiast klasycznej noworodkowej

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:

To zróbcie sobie sesję rodzinną na której będziecie wszyscy ;)
    Ja ze swojej sesji jestem bardzo zadowolona. Co najlepsze tydzień temu byliśmy na chrzcie gdzie mój mąż był chrzestnym synka swojego brata i mieli tam Panią fotograf. Podeszła do mnie i zaproponowała mi bezpłatną sesję ciążowa, chce sobie zrobić trochę reklamy żeby pozyskać nowych klientów i tak oto będę miała druga sesję tyle że w plenerze ;) A i tak mieliśmy się do niej zgłosić na zdjęcia dla synka jak się urodzi bo to sprawdzona osoba w naszym gronie.

Leticia, jej odbicie, Carolline, Eilleen lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Chodzi mi o to, że na przestrzeni tych 28 dni dziecko uczy się regulować ciepłotę ciała. Trzydniowe dziecko robi to gorzej niż trzytygodniowe, a jedno i drugie jest noworodkiem.

Grubo tkana pielucha bambusowa to właśnie ta druga warstwa, wiec wszystko się zgadza:) W gondoli dziecko jest osłonięte przed wiatrem, więc też inaczej odczuwa temperaturę. Sprawdzam kark, gdyby był chłodny, to mam coś w zapasie do założenia i do przykrycia :)

Dokladnie sie z Toba zgadzam a nawet dodam ze brak umiejetnosci regulacji temperatury ciala to PRZEDE WSZYSTKIM to ze dziecko sie nie poci jak ma za cieplo a bardzo szybko moze dostac udaru cieplnego.Zasada jedna warstwa wiecej dotyczy temperatury na zewnatz ponizej 20 stopni.Powyżej ubiera sie dziecko tak samo jak siebie+ ewentualnie pielusza tetrowa.Ja przy 22 stopniach zalozylabym pajaca, czapeczka tylko na dworzu- w szpitalu czy aucie bym zdjela...Podziwiam mamusie w tym moja kolezanke ktora mnie ostatnio odwiedzila i ubrala 3 mies.synka w body na dlugi rekaw, gruby pajac, czapke , przykryla go grubasnym kocem w gondoli a gondole wsadzila do namiotu na plazy...bo nad morzem wial lekki wiaterek.Dzieciak sie darl, ona spanikowala z placzem i z dzieckiem na rekach uciekla z plazy myslac ze dziecko nie oddycha bo nie placze...Na moja uwage ze jest mu za cieplo odpowiedziala ze noworodkowi musi byc cieplo..

ingelita, Leticia lubią tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Dokladnie sie z Toba zgadzam a nawet dodam ze brak umiejetnosci regulacji temperatury ciala to PRZEDE WSZYSTKIM to ze dziecko sie nie poci jak ma za cieplo a bardzo szybko moze dostac udaru cieplnego.Zasada jedna warstwa wiecej dotyczy temperatury na zewnatz ponizej 20 stopni.Powyżej ubiera sie dziecko tak samo jak siebie+ ewentualnie pielusza tetrowa.Ja przy 22 stopniach zalozylabym pajaca, czapeczka tylko na dworzu- w szpitalu czy aucie bym zdjela...Podziwiam mamusie w tym moja kolezanke ktora mnie ostatnio odwiedzila i ubrala 3 mies.synka w body na dlugi rekaw, gruby pajac, czapke , przykryla go grubasnym kocem w gondoli a gondole wsadzila do namiotu na plazy...bo nad morzem wial lekki wiaterek.Dzieciak sie darl, ona spanikowala z placzem i z dzieckiem na rekach uciekla z plazy myslac ze dziecko nie oddycha bo nie placze...Na moja uwage ze jest mu za cieplo odpowiedziala ze noworodkowi musi byc cieplo..
    zgadzam się, że nie ma też co wpadać ze skrajności w skrajność. Zazwyczaj jednak jest tak, że matki mają swoją intuicję i nią się kierują a nie jakimiś złotymi radami ciotek wujków czy babć. Czy to jedzenie czy ubieranie chodzi. warto wysłuchać bo może coś się z tej wiedzy zaczerpnie, ale trzeba działać wedle siebie, na spokojnie. Matka swojego dziecka nie skrzywdzi.

ingelita lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno musze ubierać Małego cieplej, bo jest wcześniakiem i nie ma tkanki tłuszczowej wcale. Ale czapki na dwor mu nie zakładam. Dzisisj miał długie body i spodenki a na nóżki cienki kocyk. Było 28 stopni. Normalnie bynajmniej tak dziecka nie ubrała w taka pogodę, bo upał, ale tak każą i kark miał ciepły, nie goracy, także jest ok.

ingelita, justyna14, Eilleen lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może sesja to za dużo, ale poproszę kolegę, żeby nam rodzinne zdjęcia porobił. Robi zarąbiste zdjęcia, może i mnie jakoś znośnie ustawi. Ja się chyba muszę zakrywać dzieciakami, bo już nie mam wymówki na moje dodatkowe kilogramy ;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa wróciła po trzytygodniowym pobycie w sanatorium. Relaks, nuda, 3 razy dziennie zabiegi.
    Pyta mnie jak się czuję, więc żeby nie narzekać na dzień dobry mówię tylko, że już zmęczona. A ona na to, że ona też :D Trzy tygodnie na wczasach za darmo mogą wykończyć :D Choćbym nie wiem jak się czuła, to ona zawsze ma gorzej, biedulka ;)

d'nusia, nesssssa lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Moja teściowa wróciła po trzytygodniowym pobycie w sanatorium. Relaks, nuda, 3 razy dziennie zabiegi.
    Pyta mnie jak się czuję, więc żeby nie narzekać na dzień dobry mówię tylko, że już zmęczona. A ona na to, że ona też :D Trzy tygodnie na wczasach za darmo mogą wykończyć :D Choćbym nie wiem jak się czuła, to ona zawsze ma gorzej, biedulka ;)
    Ten typ tak ma ;) moja siostra nieważne co u niej słychać jak sie spytam to zawsze znajdzie powód żeby trochę ponarzekać, albo na pogodę albo na pracę albo z niewyspania, a i inne powody sie znajda ;)

Ja mam jutro gości, aż 10 osób gdzie ja miałam głowę żeby sie zgadzać na ta propozycje męża ;) oby niedziela szybko minęła.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Może sesja to za dużo, ale poproszę kolegę, żeby nam rodzinne zdjęcia porobił. Robi zarąbiste zdjęcia, może i mnie jakoś znośnie ustawi. Ja się chyba muszę zakrywać dzieciakami, bo już nie mam wymówki na moje dodatkowe kilogramy ;)
    Warto zrobić całą rodziną taką sesje :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:

Teściowe tak maja. Nie wszystkie, ale większość. A moze nie chciała zrobić Ci przykrości i tak powiedziała specjalnie, zobacz jaka dobra. Ja wlasnie wstałam do małego, dzisiaj cos mu sie nie chce jesc w nocy, przedtem musiałam mu na sile cycka wciskać, teraz tez mu sie nie chce. Głupie to, ze jak wcześniak to musi zjeść i koniec, a Ty myśl co zrobić, zeby on chciał zjeść, rozbieraj, ubieraj i tak w kółko.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak weszłam sobie na forum i pomyslałam, ze moze rodzi któraś :) ale cisza na razie :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ