X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Właśnie się zorientowałam, że nie mam w co zawinąć dziecka w szpitalu :D
    Rożek nawet pod koniec sierpnia raczej będzie za ciepły. Kocyków mi szkoda, nie chcę ich brać do szpitala.
    Macie jakiś pomysł? i jakiej to musi być wielkości, żeby wygodnie owinąć takiego berbecia??
    Ja zapanowałam kocyk ten tańszy i pieluchy tetrowe. Pielucha też można owinąć.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seksów to prawie nie ma bo raz na miesiąc to żadna częstotliwość ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiałyście się z tych rożków wcześniej, a jak byłam zwiedzać porodówkę i oddział, to każde maleństwo zawinięte w rożek a był to koniec czerwca i na dworze upał. Położne mówiły, że noworodki na początku słabo trzymają temperaturę a dodatkowo temperatura otoczenia nawet w lato jest o ok. 10 stopni niższa niż w brzuchu.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rożek, a jak będzie gorąco, to rozwinę dziecko i przykryję tetrą.
    Zaczęłam przez Was oglądać te bambusowe otulacze i jak się nie pohamuję, to zaraz wydam pieniądze :D

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Śmiałyście się z tych rożków wcześniej, a jak byłam zwiedzać porodówkę i oddział, to każde maleństwo zawinięte w rożek a był to koniec czerwca i na dworze upał. Położne mówiły, że noworodki na początku słabo trzymają temperaturę a dodatkowo temperatura otoczenia nawet w lato jest o ok. 10 stopni niższa niż w brzuchu.

hmmm no ja mam kupiony i się zastanawiam czy prać czy odsprzedać :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj wyspałam. Fakt że średnio co 3 godziny szłam do wc ale ze zgagą nie było najgorzej i nawet z zasypianiem całkiem szybko mi szło. Ale czas wstawać bo jeść mi się chce.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam teraz na szkole rodzenia kazali dziecko po porodzie ubrać w dwie warstwy, czapkę, skarpety i na to rożek :P
    Ale nie zrobię tego mojej córce (no chyba, że będzie zimno) - pierwszą ubierałam lżej i nigdy nie kładłam czapek i skarpet na śpiochy (albo pod? bo nie wiem jak to robią..?) i przez pierwszy rok życia to nawet kataru nie miała ;)

Kasiaja, d'nusia lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Nam teraz na szkole rodzenia kazali dziecko po porodzie ubrać w dwie warstwy, czapkę, skarpety i na to rożek :P
    Ale nie zrobię tego mojej córce (no chyba, że będzie zimno) - pierwszą ubierałam lżej i nigdy nie kładłam czapek i skarpet na śpiochy (albo pod? bo nie wiem jak to robią..?) i przez pierwszy rok życia to nawet kataru nie miała ;)
    Ja na początku będę trochę cieplej ubierać żeby dziecko na spokojnie się przystosowało ale później to nie będę przesadzać. Nie ma co przegrzewac. Też się zastanawiam czy skarpety idą pod spioszek czy na ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożek mam a nawet dwa i zobaczę czy będzie chciał w tym spać czy pod kocykiem
    Pościeli na razie nie kupowałam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na początku spała w różku właśnie, ale jak po szpitalu go wrzuciłam do prania i położyłam pod kocykiem, to już do różka nie chciała wracać. Możemy sobie planować, a dziecko i tak pokaże, pod czym mu wygodniej (albo raczej pokaże co mu nie odpowiada ;)).

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego na razie mam dwie opcje do wyboru. I się okaże czy któraś jemu pasuje. Dlatego śpiworka jeszcze nie kupuje, kupię jak te dwie opcje mu nie przypasują.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam ze jak są spiochy/ pajacyki to zadne skarpetki.. :O

Ja bede stosowac zasadę ze JEDNA warstwa wiecej.. i warstwą jest tez nakrycie (rożek, kocyk, pieluszka)

Nie jestem za ubieraniem dziecka jak bałwana.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 11:33

Carolline lubi tę wiadomość

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też znajoma która nie dawno rodziła mówiła że maluszka od razu po porodzie ubierają w body, pajacyk, czapeczke i zawijaja w rożek lub kocyk bo jest spora różnica temp między ta która miało w brzuchu a tą na zewnątrz. Ja mam dzisiaj jakiś kiepski dzień. Co prawda już po zakupach jestem, ale mały jakiś leniwy dzisiaj, rano nawet czekoladę jadłam żeby to pobudzić i średnio to mu pomagalo. Teraz już lepiej, ale odkąd się obudziłam pobolewa mnie brzuch tak jak na miesiączke.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam ;) wczoraj spakowalam tzn naszykowalam rzeczy do szpitala bo torba jeszcze schnie po praniu ;) zostało dołożyć wodę i jedna koszule która muszę uprasowac, także jest postęp ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypralam moje koszule i liczę że zacznę się pakować :p ale bardzo mi się nie chce. Jeszcze trochę prasowania mam :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja u nas już była wcześniej mega awantura z tego powodu i w sumie to juz związek wisial na włosku. Od tamtego czasu ma calkowity zakaz alkoholu do odwolania. Za bardzo sobie pozwalac zaczal, najpierw jedno piwko a potem 6 bo mecz bo cos tam innego. Teraz mam problem z głowy a tak sie wystraszyl ze go wywale ze nawet panele w kuchni wymienil podczas mojej nieobecnosci, sprząta robi zakupy gotuje :D Jeszcze go włączę w opieke nad malutka po porodzie, nie będę oszczędzać absolutnie :)

Kasiaja, Leticia, Eilleen, d'nusia, Carolline lubią tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-* Dziś już mniejszy nerw bo od rana lata przy mnie i przy Antku ;-) tylu buziaków, co teraz dostałam, to przez rok chyba nie było ;-) Kaja się :-D Dobrze, że głupota, sama w sobie, nie jest karalna, bo by dostał dożywocie.
    Mnie rano jeszcze obudził mechanik i że auto zrobione No i lżejsza jestem o 8,5 stówki :-( jeszcze ci teściowie jadą. Oj ciężki ten weekend będzie.

Carolline lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przyjedzie babcia na 2 tyg i sfiksuje z tą kobietą chyba albo z nerwow urodze.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tata zaczyna się czepiać że za dużo robię... Walczę z przetworami, ale nie dźwigam. Wszystko mąż mi podaję, a jak podniósł jedno wiaderko to nic mi nie będzie. W dodatku moja siostra uważa że pozjadała wszystkie rozumu, a tata pomimo że sam gospodarstwo ogarnia i jeszcze pracuje to siostra uważa że, leży na kanapie z piwem w ręku... A ja nie dam rady z tatą siedzieć i mu pomagać i on to rozumie... Eh jakoś mi ciężko z tym wszystkim.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damn, zamówiłam ten bambusowy otulacz :P Przyda mi się jako kocyk i do karmienia ;)

Eilleen lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ