Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta..a wrote:Gratulacje mamuśki!!
Spokojnie moje dziecie też się na świat nie ocha jakoś specjalnie i czekami tak az do 22.08 mogę czekać czasami
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Do 22.08? Mi ginekolog mówił że jak do terminu cudem dochodzę w co on nie wierzy to od razu m do szpitala jechać i będą mnie kłaść ze względu na ciśnienie i pewnie będą wywoływać od razu. Więc do 08.08 muszę urodzic bo wywoływania nie chce.
Ja mam pierwszą, całkowicie prawidłową ciążę, nie mam ani skoków ciśnienia ani problemu z cukrem czy innymi wynikami więc będą czekać najdłużej jak się da na naturalną akcję. Coś za coś niestety. Więc do zakończonego 42tc jak jeszcze łapie się w termin.Carolline lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:Ja mam pierwszą, całkowicie prawidłową ciążę, nie mam ani skoków ciśnienia ani problemu z cukrem czy innymi wynikami więc będą czekać najdłużej jak się da na naturalną akcję. Coś za coś niestety. Więc do zakończonego 42tc jak jeszcze łapie się w termin.
także każdy dzień to idzie w masę
7w3d 💔 -
Pumka jak dziś rano sytuacja? Mierzyli ciśnienie rano?
Paulina ja używałam kremu na sutki maltan i u mnie się sprawdzał. Sutki bolały ale bez ran było, po każdym karmieniu dawałam warstwę na sutek na to nakładkę laktacyjna i w stanik. I tak chodziłam dopóki się sutki nie przyzwyczaiły. Krem przed karmieniem zmywalam husteczki zamoczoną w wodzie. Nawet jak odrobina zostanie to nie szkodzi dziecku, także można być spokojna.
Jak u Was dziś sytuacja? Jak jest mleko w cycku a słabo leci wg Ciebie to zanim mała przystawisz to sobie lekko pomasuj cała pierś, jak się rozgrzeje to mleko szybciej leci. To samo stosuj jak będzie nawał - pod prysznic i masujące pierś która boli to mleko trochę zejdzie samo i ból minie i zastoje się nie będą robić. Myślami z Wami! Pamiętaj, że jesteś dzielna Mamusia i dajesz sobie świetnie radę. To wszystko jest normalne i tak o tym myśl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 07:17
7w3d 💔 -
Ja juz na porodowce, KTG podpiete, czekam na podanie oksytocyny.
Za drzwiami obok dziewczyna wlasnie urodzila, a mi hormony tak szaleja ze rycze w glos jak ten maluszek...d'nusia, belladonna, PLPaulina, Cccierpliwa, jej odbicie, pumka1990, Eilleen, ingelita, katka/85, Kasiaja, Flowwer, Anuleczek, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Gratuluję!!
Od wczoraj na porodówce poród za porodem i tak ma być do końca weekendu. Ja CC mam mieć jutro.
Ja mam zaplanowana CC na poniedziałek, mam nadzieje, ze wczesniej mi się nic nie rozkręci, bo nie chce cesarki nagłej w weekend i to przy takim obłożeniu.
Gratulacje Zuuziia, dużo zdrówka dla Was!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 07:42
-
Marta..a wrote:Gratulacje mamuśki!!
Spokojnie moje dziecie też się na świat nie ocha jakoś specjalnie i czekami tak az do 22.08 mogę czekać czasami
-
Meneszke trzymam kciuki. Już niedługo maluszek będzie z Tobą.
Zuzzia gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i JasiaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 07:56
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyTak współlokatora sie ogarnęła i jest ok.
Przed karmieniem nagrzewa piersi, masujemy a potem karmimy..
Nawału pokarmu nie widać jeszcze.. wiec robimy wszystko według wskazan lekarskich...wiadomo stresuje się..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 08:11
Eilleen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Gratulacje mamuśki!!
U nas kładą na oddzial w dzień terminu. Chyba nie dobrze tak czekac do 42 tc, później juz wód coraz mniej dziecko coraz większe hmm no nie wiem... Ty niska dziecko wielkie i nie urodzisz jeszcze. -
Dziewczyny tydzień po terminie kładą i obserwują jeszcze przez tydzień. Rodze tam bo mogę z mężem niezależnie czy sala rodzinna czy boks. Mogą podjąć inna decyzje w zależności co się dzieje. U dziewczyn jak leżałam spokojnie czekali i wszystko było ok. Ja liczę że coś się zacznie wcześniej, mam uczucie w czasie seksu że jest jakoś luźno tam na dole..
Mam ryzyko że nawet jak akcja zacznie się wcześniej to skończy się cc jak uznają że jest za duży.Carolline lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Lavendova wrote:U nas kładą na oddzial w dzień terminu. Chyba nie dobrze tak czekac do 42 tc, później juz wód coraz mniej dziecko coraz większe hmm no nie wiem... Ty niska dziecko wielkie i nie urodzisz jeszcze.
U mnie tak samo, w dzień terminu mam się zgłosić. Trochę się tym zmartwiłam. Wizja porodu indukowanego mnie przeraża. Niby dr powiedziała, że zaczną od obserwacji i nie wyjadą od razu z ciężkimi działami, ale i tak mam stracha. Może natura sama zadziała, mam nadzieję.