X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u nas przy pierwszej córce był problem, bo nie umiała dobrze buzi otworzyć a ja nie umiałam jej włożyć sutka. Ściągałam jej mleko laktatorem i dawałam butelka, zeby z wagi nie spadła, w domu zaczęłam nakładki stosować i powoli powoli sie nauczyłyśmy. Rób teraz wszystko zeby przybrała, nawet jakbyś miała dac mm a dom to dom, w domu ogarniesz wszystko.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia gratulacje!

Meneksze powodzenia!

Flowwer to juz jutro!

Ja mam na sutki masc z lansinoh, masc z medeli, jakis balsam z multi-mam i kompresy na sutki/brodawki z multi-mam... zobaczymy co i czy w ogole cos sie sprawdzi...

A nam od dzis zostalo max 3tyg zeby mala sama zechciala wyjsc... jeśli nie to za 3tyg bedziemy klasc sie spac z mysla ze rano kladziemy sie tak czy inaczej na porodowce...

Flowwer lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dworze we Wrocławiu piekło, w domu nie lepiej a tu jeszcze muszę wyjść :/
    Zaczyna mi się dzisiaj festiwal filmowy i mam tylko nadzieję, że klima da radę na salach ale obawiam się że jednak nie poradzi sobie :/

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Dziewczyny tydzień po terminie kładą i obserwują jeszcze przez tydzień. Rodze tam bo mogę z mężem niezależnie czy sala rodzinna czy boks. Mogą podjąć inna decyzje w zależności co się dzieje. U dziewczyn jak leżałam spokojnie czekali i wszystko było ok. Ja liczę że coś się zacznie wcześniej, mam uczucie w czasie seksu że jest jakoś luźno tam na dole..
    Mam ryzyko że nawet jak akcja zacznie się wcześniej to skończy się cc jak uznają że jest za duży.
    W każdym szpitalu możesz rodzić z mężem, to weryfikują przepisy akurat a nie szpital i nie mają prawa męża wyprosić bez wzgledu na to jak wygląda sala porodowa.

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    W każdym szpitalu możesz rodzić z mężem, to weryfikują przepisy akurat a nie szpital i nie mają prawa męża wyprosić bez wzgledu na to jak wygląda sala porodowa.

Musiałabym poszukać ale z tego co wiem to na boksy nikogo nie wpuszczają jak nie mają osobnych wejść.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi masciami to uważajcie zeby dobrze je wytrzec/zmyc bo dziecko moze nie chciec chwytac cycka przez smak zapach. Moja się darla w nieboglosy az wreszcie skumalam o co chodzi :D

Nie żeby kogoś wystraszyc ale sąsiadka mi mówiła ostatnio jak jej siostrze kazali rodzic naturalnie a dziecko 4.5 kg ponad. Skonczylo sie na cc ale macicy sie nie udalo uratować bo by sie wykrawila. Straszne. I to pierwsze dziecko :( To musial byc błąd lekarzy takie rzeczy w dzisijeszych czasach niedopomyslenia. I to tu nie w pl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 09:15

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Musiałabym poszukać ale z tego co wiem to na boksy nikogo nie wpuszczają jak nie mają osobnych wejść.
    Serio, zgodnie z prawem mozezz rodzić z jedną bliska osoba bez względu na wszystko. U mnie w szpitalu też jest jedną sala tzustankwiskowa tylko odgrodzona ściankami jakby działowymi między łóżkami i mąż rodził ze mną dwa razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 09:19

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Nie żeby kogoś wystraszyc ale sąsiadka mi mówiła ostatnio jak jej siostrze kazali rodzic naturalnie a dziecko 4.5 kg ponad. Skonczylo sie na cc ale macicy sie nie udalo uratować bo by sie wykrawila. Straszne. I to pierwsze dziecko :( To musial byc błąd lekarzy takie rzeczy w dzisijeszych czasach niedopomyslenia. I to tu nie w pl.

To prawdopodobnie nie miało związku z próbą SN. Ja miałam to samo po cesarce na zimno. Przy dużych dzieciach atonia podobno zdarza się częściej (gdzieś czytałam, że 92% przypadków występuje po cc). Mi powstrzymali krwotok farmakologicznie, ale też wisiało nade mną widmo usunięcia macicy. Ciśnienie szorowało po dnie, tętno ponad 200, nerki stanęły i nie chciały podjąć pracy przez kilka godzin... No niewesoło :/

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    To prawdopodobnie nie miało związku z próbą SN. Ja miałam to samo po cesarce na zimno. Przy dużych dzieciach atonia podobno zdarza się częściej (gdzieś czytałam, że 92% przypadków występuje po cc). Mi powstrzymali krwotok farmakologicznie, ale też wisiało nade mną widmo usunięcia macicy. Ciśnienie szorowało po dnie, tętno ponad 200, nerki stanęły i nie chciały podjąć pracy przez kilka godzin... No niewesoło :/

I to już na stole widzą ze sie dzieje czy później dopiero? Okropne...

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wierzę że poród sam się zacznie. Muszę w to wierzyć. Na razie nie myślę o wywoływaniu. To lekarz mówił wam kiedy w razie co macie się stawić czy w szpitalu się dowiadywałyście?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pumka jak dziś rano sytuacja? Mierzyli ciśnienie rano?

Paulina ja używałam kremu na sutki maltan i u mnie się sprawdzał. Sutki bolały ale bez ran było, po każdym karmieniu dawałam warstwę na sutek na to nakładkę laktacyjna i w stanik. I tak chodziłam dopóki się sutki nie przyzwyczaiły. Krem przed karmieniem zmywalam husteczki zamoczoną w wodzie. Nawet jak odrobina zostanie to nie szkodzi dziecku, także można być spokojna.
    Jak u Was dziś sytuacja? Jak jest mleko w cycku a słabo leci wg Ciebie to zanim mała przystawisz to sobie lekko pomasuj cała pierś, jak się rozgrzeje to mleko szybciej leci. To samo stosuj jak będzie nawał - pod prysznic i masujące pierś która boli to mleko trochę zejdzie samo i ból minie i zastoje się nie będą robić. Myślami z Wami! Pamiętaj, że jesteś dzielna Mamusia i dajesz sobie świetnie radę. To wszystko jest normalne i tak o tym myśl.

Leki dostaje na nadciśnienie o 18.30 i 6.30. Ciśnienie było mierzone rano ok 5.45 i było 137/81, puls 91....

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Leticia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    I to już na stole widzą ze sie dzieje czy później dopiero? Okropne...

U mnie zaczęło się dopiero około godziny po zakończeniu operacji. Generalnie chodzi o to, że macica nie chce się obkurczać i zaczyna się silny krwotok. Jak rozmawiałam później z moim lekarzem prowadzącym (niepracującym w szpitalu) to powiedział, że być może to było do uniknięcia, gdyby podali mi od razu większą dawkę oksytocyny. Ale to tylko gdybanie.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja tam wierzę że poród sam się zacznie. Muszę w to wierzyć. Na razie nie myślę o wywoływaniu. To lekarz mówił wam kiedy w razie co macie się stawić czy w szpitalu się dowiadywałyście?

Nie wiem co powie mi teraz, ale poprzednim razem kazał w terminie zgłosić się do szpitala. Tam zrobiliby ktg, zbadaliby i lekarz na IP zadecydowałby co dalej: kontrola za kolejny 1, 2 lub 3 dni lub przyjęcie na oddział, gdyby coś się działo niepokojącego.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:

Tak mi pani dr powiedziała. Że takie mają procedury u niej w szpitalu gdzie zamierzam rodzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie coś wyciekło, zapełniło od razu całą wkładkę po brzegi. Lekko żółtawe, myślałam ze to tabletka, bo dają mi coś na infekcje, ale dzień wczesniej ta tabsa po wycieknięciu miała zupełnie inną konsystencje. A dziś to taka woda dosłownie i do tego pachnie mi jak sperma :( ale to chyba za mało płynu na odejście wód płodowych ? Może zaczęły się sączyć... czekam teraz na badanie, mam nadzieje ze mnie nie potną dziś z nienacka:(
    Do tego mała bardzo aktywna i podbrzusze mnie pobolewa jak na okres :(

• belladonna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni tydzień a dłuży się jak miesiąc...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    U mnie zaczęło się dopiero około godziny po zakończeniu operacji. Generalnie chodzi o to, że macica nie chce się obkurczać i zaczyna się silny krwotok. Jak rozmawiałam później z moim lekarzem prowadzącym (niepracującym w szpitalu) to powiedział, że być może to było do uniknięcia, gdyby podali mi od razu większą dawkę oksytocyny. Ale to tylko gdybanie.
    chyba czegoś nie rozumiem, a to po cc nie oczyszczają macicy? Słyszałam, że po cc włąsnie dużo mniej się krawawi

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ze mnie coś wyciekło, zapełniło od razu całą wkładkę po brzegi. Lekko żółtawe, myślałam ze to tabletka, bo dają mi coś na infekcje, ale dzień wczesniej ta tabsa po wycieknięciu miała zupełnie inną konsystencje. A dziś to taka woda dosłownie i do tego pachnie mi jak sperma :( ale to chyba za mało płynu na odejście wód płodowych ? Może zaczęły się sączyć... czekam teraz na badanie, mam nadzieje ze mnie nie potną dziś z nienacka:(
    Do tego mała bardzo aktywna i podbrzusze mnie pobolewa jak na okres :(
    myśle, że to jednak po tabletce. Wody mogą być przezroczyste, zielone, ale jak zółtawe i wkładka dała rade to raczej dużo sluzu z tabletką i tyle.

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    chyba czegoś nie rozumiem, a to po cc nie oczyszczają macicy? Słyszałam, że po cc włąsnie dużo mniej się krawawi

Oczyszczają, ale obkurczyć musi się sama po podaniu oksytocyny. Ale czasem nie reaguje i wtedy mocno krwawi. A odchody połogowe miałam 5 tygodni.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    myśle, że to jednak po tabletce. Wody mogą być przezroczyste, zielone, ale jak zółtawe i wkładka dała rade to raczej dużo sluzu z tabletką i tyle.

Ja też tak podejrzewam. U mnie też teraz więcej śluzu, ale to podobno w normie.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ