Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
pumka1990 wrote:Lek już prawie nie działał, bo minęło jakoś 11.5 h i za 30 minut kolejna tabletka.
Teraz po 4 h od podania leku miałam 123/77.
Jeśli chodzi o puls i samopoczucie to wszystko ok. U mnie przed ciążą norma to 90-100. Taki mój urok całe życieja spada mi poniżej 80 to wtedy źle się czuje...
7w3d 💔 -
Leticia wrote:Pumka, super, że jest poprawa. Może Cię wypuszczą niedługo, jeśli skoki nie będą się powtarzać.7w3d 💔
-
nick nieaktualny
-
patrze na pierwszą strone a tam dzieciaczki urodzone 23go, 24go, 25. lipca. Pytanie wiec, kto 26go
Ja własnie wrociłam z wizyty u gin i nie wiem co mam myślec...
Szyjka 3,3 cm, wszystko szczelnie pozamykane i raczej bez widoków na wczesniejsze rozpakowani, ale martwi mnie co innego.
W 30tc gin "straszył" troche, ze mały moze byc spory bo juz wtedy miał 1700 i był w WYŻSZYCH centylach wiec przewidywał ze przy porodzie (zakładając porod w terminie) moze miec ponad 3500 a dzis srodek 35tc a waga małego to (tylko?) 2400 czyli PONIŻEJ środkowego centyla i mowi ze mały przy porodzie bedzie miał max 3 kg.
Kurcze, zastanawiam sie czy nie przybrał przez ten miesiąc troche za mało... Czy to normalne?
-
Gosiu, USG ma pewien margines błędu, więc o ile wszystko inne wygląda w porządku, to chyba nie trzeba się martwić. Im dziecko większe, tym trudniej precyzyjnie zmierzyć, bo jest bardziej pogięte i główka często jest już dosyć nisko.
Poza tym, dziecko w tym czasie może rosnąć po 200 g tygodniowo, więc do terminu jeszcze z kg może zarobićWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 12:53
-
Wczoraj na wizycie podała mi wagę 2800-3300, do porodu za wiele nie przybierze już, więc liczę na 3500
trzeba pamiętac, że dzieciaczka w brzuchu nie ważą, a mierzą i na tej podstawie określają wagę. Wystarczy że inaczej zmierzy i wyjdzie coś innego. Najważniejsze że wszystko jest w normie
-
gosia.kak wrote:patrze na pierwszą strone a tam dzieciaczki urodzone 23go, 24go, 25. lipca. Pytanie wiec, kto 26go
Szyjka 3,3 cm, wszystko szczelnie pozamykane i raczej bez widoków na wczesniejsze rozpakowani, ale martwi mnie co innego.
W 30tc gin "straszył" troche, ze mały moze byc spory bo juz wtedy miał 1700 i był w WYŻSZYCH centylach wiec przewidywał ze przy porodzie (zakładając porod w terminie) moze miec ponad 3500 a dzis srodek 35tc a waga małego to (tylko?) 2400 czyli PONIŻEJ środkowego centyla i mowi ze mały przy porodzie bedzie miał max 3 kg.
Kurcze, zastanawiam sie czy nie przybrał przez ten miesiąc troche za mało... Czy to normalne?oby ta pełnia serio coś dawała
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzis do domu !
Jestem szczesliwa i czuje duzy strach.Lavendova, Ania241188, alenka89, justyna14, d'nusia, Eilleen, Kasiaja, gosia.kak, pumka1990, e_mii, katka/85, Leticia, edytkaa93, nesssssa, belladonna, misia-kasia, Marta..a, justa8902, marcela123, chabasse, jej odbicie, Dooti, Zuuziia, Existenz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieci to roznie rosna, jedne bardziej proporcjnalnie a inne skokami. Moja urosla z 500 g w 2 tyg przed porodem, jakbym czekala do terminu czy do 42 tc to chyba ponad 4 kg by miala i tak by musieli cc robic
Teraz tez mam dwa rozne pomiary, od gina w pl wyszlo 3050 g a tu w szpitalu 2800 g. A jaka rozbieznosc jesli chodzi o obwod glowy, ok 3 cm. Takze te ich pomiary to sobie mozna -
gosia.kak wrote:patrze na pierwszą strone a tam dzieciaczki urodzone 23go, 24go, 25. lipca. Pytanie wiec, kto 26go
Kurcze, zastanawiam sie czy nie przybrał przez ten miesiąc troche za mało... Czy to normalne?gosia.kak lubi tę wiadomość
-
rzeczywiscie trudno teraz mierzyć te dzieciaki, bo mają juz tam mało miejsca i pływają tam strasznie powyginane. Mały podczas całego usg trzymał rączki przy oczach wiec w ogole nie mozna było zobaczyc twarzy a stopy przy ustach, taki akrobata ;]
Chyba faktycznie niepotrzebnie to analizuje... bo do rozwiązania jeszcze sporo, wiec ma jeszcze fuzo czasu na przybranie.
Ciesze sie ze jestem z konca miesiąca, bo mogę codziennie czytać o Waszych postępnach w rozpakowywaniu, wiec jakos mnie to psychicznie przygotowywuje do tego co nadejdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:15
-
Co do terminu to ja mam też na końcówkę sierpnia. Termin z USG 25.08, z kalendarza 30.08 :p
Ja nie wiem, mówią że pod koniec dzidzia już nie ma tak miejsca i się mniej rusza, moja jest diabłem od 18 ! tygodnia do teraz, rusza się caaały czas prawie, chyba śpi tylko w nocy ( o ile śpi :p )
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs