Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia u mnie było podobnie: w 29 tyg był w 75 centylu (wyceniony na 2700) i miał mieć docelowo koło 4kg, w poniedziałek na usg juz był zupełnym średniakiem jak na swój wiek (nie miał nawet 3kg) i ma dobić max do 3500.. więc wyszło na to, że tez niewiele urósł między badaniami.
Mój M się smieje że dzidziuch całą energie poświęcił w tym czasie na obracanie sie a nie na tycie
Biorąc pod uwagę, ze mam zielone światło do SN - nie bede narzekać.. ;P
Zakładam, że gdyby ten postęp był za mały to lekarz by to skomentował jakoś inaczej, a wg niego wszystko jest super więc i ja sie nie przejmuje.gosia.kak lubi tę wiadomość
-
nesssssa wrote:Jak to z tymi terminami, bardziej prawdopodobny z OM czy USG, czy gdzieś po środku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 14:20
-
Eilleen wrote:U was też jest tak gorąco? Ja siedzę w domu jak więzień. Ale powoli pakuje rzeczy do przeprowadzki. Trochę porządków robię. Zaraz się za obiad biorę. I leci ze mnie jak tylko się ruszam.
Wychodzę z domu tylko rano i wieczorem przy takiej pogodzie.
Aż nabrałam ochoty na lodyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 15:19
-
misia-kasia wrote:U mnie jest tak samo, a za oknem budowa więc nie da się otworzyć okna bo głośno jak w kopalni
Wychodzę z domu tylko rano i wieczorem przy takiej pogodzie.
Aż nabrałam ochoty na lody
-
Eilleen wrote:U was też jest tak gorąco? Ja siedzę w domu jak więzień. Ale powoli pakuje rzeczy do przeprowadzki. Trochę porządków robię. Zaraz się za obiad biorę. I leci ze mnie jak tylko się ruszam.
Upał. Prysznic biorę 3 razy dziennie.
A jestem tak zmęczona że spać mi się chce popołudniu ale niestety też muszę obiadki robić. Zwłaszcza dla małej
-
Ania241188 wrote:Upał. Prysznic biorę 3 razy dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 16:02
-
nick nieaktualnyU mnie dwa razy termin owulacji to dokładnie 14 czy 15 dzień (cykle około 28 dniowe), wiec termin z USG wychodził w terminie OM lub z 1 dniem różnicy, ale u mnie się akcja nie rozpoczęła, cc miałam w 39 tc. Ale już w poprzednim wątku dziewczyny pisały, że one raczej miały pomiędzy tymi terminami
Leticia, jakieś specjalne przygotowania do VBACu, masz jakiś plan? Jak z oksy? Podobno nie powinno się jej stosować, masz może na to wpływ w szpitalu, rozmawiałaś już z kimś, czy masz może swoją położną? Ja mam wciąż wątpliwości, czy może nie spróbować, chyba jeszcze ginki podpytam, co myśli...
-
jej odbicie wrote:U mnie dwa razy termin owulacji to dokładnie 14 czy 15 dzień (cykle około 28 dniowe), wiec termin z USG wychodził w terminie OM lub z 1 dniem różnicy, ale u mnie się akcja nie rozpoczęła, cc miałam w 39 tc. Ale już w poprzednim wątku dziewczyny pisały, że one raczej miały pomiędzy tymi terminami
Leticia, jakieś specjalne przygotowania do VBACu, masz jakiś plan? Jak z oksy? Podobno nie powinno się jej stosować, masz może na to wpływ w szpitalu, rozmawiałaś już z kimś, czy masz może swoją położną? Ja mam wciąż wątpliwości, czy może nie spróbować, chyba jeszcze ginki podpytam, co myśli...
Można stosować oxy przy vbac ale ostrożniej i poród powinien być cały czas monitorowany