X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza, sprawdza wszystko i pewnie nie będzie to nic groźnego. Maluszki niestety mają czasami jakieś „niedoskonałości”.

Pocieszyłyście mnie z tym rozmiarem. Jakoś miałam wyobrażenie, że 4kg to tak dużo, a pewnie jak się urodzi to i tak będzie okruszkiem:)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    U mnie się nie zapowiada :( trochę pochodziłam, nawet do Lidla na zakupy z mężem pojechałam i jedynie co do gorąco mi :( męża też wykorzystam ale nie wiem czy to coś daje.

Zolza trzymaj się, jeszcze sprawdzają tak? Nic nie jest przesądzone, że to coś złego.
    U mnie też się nie zapowiada, ale wiesz jak to jest. Teraz cisza a zaczac się może za 2 godziny. Zakupy zaliczyłam wczoraj wieksze,.

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pokładacie nadzieję w pełni :) zrobiło się chłodniej i dziecię wróciło do aktywności :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy już termin blisko, to coraz trudniej czekać. Ale trzeba uzbroić się w cierpliwość. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś lekki kryzys, małej chyba przestaje wystarczać mój pokarm, którego jest ledwo ledwo :( dostała poerwszą butle, bo nie mogłam znieść jej przeraźliwego krzyku, zjadła tylko pol i zasnęła jak kamień. Ale nie umiem się wyluzować i zasnąć, boje się ze zaraz znów się rozkrzyczy :(

• Leticia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:

Pocieszyłyście mnie z tym rozmiarem. Jakoś miałam wyobrażenie, że 4kg to tak dużo, a pewnie jak się urodzi to i tak będzie okruszkiem:)

Mąż mi przypomniał, że pampersy 1 nosiła jakieś 2 tygodnie. Więc może nie rób jakichś wielkich zapasów ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ja mam dziś lekki kryzys, małej chyba przestaje wystarczać mój pokarm, którego jest ledwo ledwo :( dostała poerwszą butle, bo nie mogłam znieść jej przeraźliwego krzyku, zjadła tylko pol i zasnęła jak kamień. Ale nie umiem się wyluzować i zasnąć, boje się ze zaraz znów się rozkrzyczy :(

Kozalia, to zupełnie normalna kolej rzeczy. Mleko powstaje „na żądanie” dziecka. Najpierw ono robi awanturę, że potrzebuje więcej, a dopiero potem Twoje piersi odpowiadają zwiększoną dostawą. Na początku, zanim się laktacja ureguluje, to odpowiedź cycków może być taka, że za dzień lub dwa będziesz miała mleka więcej niż mała zdoła przejeść ;)
    Zachowaj spokój, bo jak Ty będziesz nerwowa, to i na córkę ta nerwowość przejdzie. Wszystko jest jak trzeba, popatrz sobie jaka jest śliczna kiedy śpi i też się połóż :)

kozalia lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy 1 kupiłam tylko jedna paczkę, szkoda żeby później się zmarnowały :)
    Ciągle mam podrażnienia w pachwinach po goleniu, sprzed tygodnia... W akcie desperacji posypałam mąką ziemniaczana :) pomaga dzieciom na oparzenia to może i mi coś da. I się zastanawiam jak to ogarnąć do porodu. Piszą że najlepiej to być ogólnym kilka dni wcześniej (bo przecież każdy wie kiedy rodzi...) bo po świeżym goleniu mikrourazy... A u mnie to nawet nie są mikrourazy tylko podrażnienia pod każdym włoskiem. Takie moje rozmyślania id kilku dni :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 23:16

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram w sprawie mleka. Płakałam ze go nie mam.
    A dzisiaj moje piersi zalaly z 3 koszulki. I to nie kilka kropelek a wielkie plamy..
    Piersi mam tak ciężkie ze mam wrażenie ze grawitacja zaraz je przyklei do podlogi.. :O

jej odbicie, justyna14, pumka1990, Existenz, kozalia, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dostalam w szpitalu jakis krem do depilacji i mam niby 2 dni wcześniej tym zadzialac. Nie lubie takich kremow chyba po prostu normalnie maszynka zrobie te pare wlosow na krzyż co mam.

Justa ty masz moze zapalenie mieszkow wlosowych? Jak taka delikatna jesteś to chyba golenie niewskazane, jakies noze inne metody tylko nie wiem jakie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina czyli laktator podzialal czy częste przystawianie? W domu to juz bez mm dajecie radę?

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabym jakiś krem przetestować, ale kiedyś robiłam już tak i krem nie ruszył tych włosków... No i szlag mnie trafia jak mam łazi wysmarowana kremem przez 10 minut :p
    Problem głównie jest taki że strasznie się pocę, po goleniu skóra jest podrażniona, dochodzi pot no i paprze się...
    Dodatkowo bardzo wyrastają mi włoski, mąż później siedzi i mi wyrywa pojedyncze...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja wiem, że spektakularne odejście wód nie zdarza się często ale dopadł mnie lęk przed czymś takim w miejscu publicznym :D
    Ja też się tego boję.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Przepraszam dziewczyny nie będę Was nadrabiać. Chciałam tylko się pozalic. Dziś miałyśmy wychodzic, niestety na USG przezciemiaczkowym wyszła jakaś zmiana, nie wiadomo co to jest i musimy zostac. W niedzielę powtórne badanie i zobaczymy czy się nie powiększa. Jestem załamana. Boję się strasznie, że coś jest nie tak z małą to w końcu mózg. Jestem w rozsypce.
    Trzymam kciuki. Mam nadzieję że to nic poważnego.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Paulina czyli laktator podzialal czy częste przystawianie? W domu to juz bez mm dajecie radę?
    Chyba bardziej czeste przystawianie. :)

Hmm. Dzis położna byla za tym by odstawić mm. :)

belladonna lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza kciuki, bedzie dobrze.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina spróbuj zmniejszać ilość mm na korzyść kp. Po kilku dniach można zrezygnować zupełnie z mm.

• belladonna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:

Kozalia, spokojnie, 2-3 dni będzie więcej mleka. Przystawiaj Małą i przetrwaj trudny czas. Nawet jak dasz butle z mm nic się nie stanie złego. Tylko najpierw przystaw do piersi. Jak będzie więcej mleka to odstawisz mm. Spokojnie. Dziecko płacze bo inaczej się nie umie porozumiec. Nie zawsze tylko cycek musi pomagac. Czasami można ponosic, bujac, tata może pomóc. Spokojnie. Wszystko jest dobrze. Takie są noworodki. Niecierpliwe ;-)

kozalia lubi tę wiadomość

• Dooti Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza, będzie dobrze! Nie martw się na zapas. Trzymam kciuki!

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wierzę w weekendy a nie koniecznie w pełnię bo wtedy mam męża 24h i jakoś taka bardziej zrelaksowana się czuje że jest obok :) w tygodniu potrzebuje tak 20-30 min żeby do mnie przyjechać i się martwię że go niepotrzebnie z pracy wezwe.

Zapamiętuje co piszecie o karmieniu może i nam się uda :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ