Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eilleen wrote:Tak piszecie o tym dokarmianiu mm. Mialam nie kupować na początek i już sama nie wiem.
Ja uznałam że mleko mąż kupi spokojnie albo w markecie albo w aptece jak powiedzą nam kiedy wychodzimy. I na razie nie kupuje. Zresztą mojemu dziecku coś się nie spieszy6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:Ja uznałam że mleko mąż kupi spokojnie albo w markecie albo w aptece jak powiedzą nam kiedy wychodzimy. I na razie nie kupuje. Zresztą mojemu dziecku coś się nie spieszy
-
No ja liczyłam, że uda się bez mm. Ale czytam i zwątpiłam. Niby cdl mówią nie dokarmiać, ale jak nie dokarmiać jak spadają zbytnio na wadze i wyjść ze szpitala to problem. Plus płacz...
Komuś się udało bez dokarmiania przetrwać taki ciężki czas zanim mleko popłynęło rzeką?
-
Ania241188 wrote:Gorzej tak jak ja wychodziłam ostatnio w niedzielę. A teraz są niehandlowe i jak się na taką trafi to klops...
Apteki nadal mają dyżury i nie mogą być wszystkie zamkniętejustyna14 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nesssssa wrote:No ja liczyłam, że uda się bez mm. Ale czytam i zwątpiłam. Niby cdl mówią nie dokarmiać, ale jak nie dokarmiać jak spadają zbytnio na wadze i wyjść ze szpitala to problem. Plus płacz...
Komuś się udało bez dokarmiania przetrwać taki ciężki czas zanim mleko popłynęło rzeką?7w3d 💔 -
Ja tez mysle kupic jakies mm na wszelki wypadek do domu male opakowanie bo w de w nuedziele zawsze wszystko pozamykane, no a wiadomo roznie moze byc, albo chociaz taki dwu-czteropack tych buteleczek gotowych...
Nas polozna tak na pampersy uczulala zeby nie zostawac w sobote z 15szt pamperkow bo roznie moze maluch zuzywac - nawet do 16szt na dobe - a w niedziele nie bedzie gdzie kupic, albo wlasnie szukanie apteki gdzie paczka jest prawie 3x drozsza jak w sklepie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja poprzednio nie dokarmiałam. BA, nawet nie pomyślałam żeby kupić i mieć w razie W mleko, co teraz wydaje mi się dziwne, bo nie miałam ciśnienia na KP
jakoś poszło samo bez kryzysu. Tosiek od początku ładnie ssał i mleka było wystarczająco. Może przez to, że tego nie analizowałam i nie myślałam nad tym zupełnie. Poprostu cycek i karmienie
belladonna lubi tę wiadomość
[/url]
-
Ja mam kupione 2 paczki pamperkow premium protection rozmiar 1 (paczka 23szt) i paczke jedynek z babylove (28szt)
No i mam pake premium protektion rozm.2 (68szt) i paczke z babylive tych dwojek (42szt)
Takze do domu jestem zaopatrzona po uszy a do szpitala nic nie biore bo tam wszystko dla maluszka jest...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jejku teraz tak patrzę, że dziś mam już ciąże donoszona
przez tą pogodę ledwo ogarniam
u nas chyba najgorsza z możliwych, burzowo ale na deszcz się nie zanosi i przez to strasznie parno i duszno. Dosłownie nie ma czym oddychać
A tak w ogóle, z innej beczki, mój starszak idzie dzisiaj na 18-tkęjakie to dla dziwne i zarazem wzruszające. On co prawda jeszcze 4 lata do pełnoletności ale zaczęłam od nowa czuć jak ten czas zapiernicza i teraz patrzę na śpiącego Antosia i płakać mi się chce bo wiem, że czasu nie można zatrzymać
ach te hormony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 14:21
d'nusia, pumka1990, ingelita lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Musisz sama zdecydować
ja jeśli będę musiała dawać to zdecydowałam się na Capricare
Tez chcialam capri care. Nke zdążyłam kupic..
I na biegu po drodze do domu kupiliśmy to co w szpitslu dawali.
Ale z tego co slysze to problemy z laktacją na początku ti norma.. i teraz to wiedząc bym kupiła swoje. -
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Apteki nadal mają dyżury i nie mogą być wszystkie zamknięte
I to nie koniecznie prawda.ja do takiej apteki bym musiała 40 km jechać.. super podroz.
Wszystko fajnie jesli cos tyczy sie duzego miasta.bo one żyją cały czss
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 15:12
-
Ja zapasów nie robię, mąż będzie miał 2 dni na ogarnięcie się z zakupami
Nie wiem czemu właśnie wiele razy czytałam żeby nie pozwalać w szpitalu dokarmiac, że to zło i w ogóle... Uważam że nie ma w tym nic złego, lepiej żeby położna dokarmila niż dziecko ma być głodne i spaść na wadze. Tak to szybciej się wyjdzie i w domu już na spokojnie. Pampersow mam tylko jedną paczkęale szpital daje wszystko więc to już będzie do domu, jak ogarnę jaki rozmiar to kupię wtedy.
Szczerze, to chcę trochę zakupów zrzucić na męża, żeby orientował się co i jak,bo jak go teraz nie zaangażuje to później będzie tylko gorzej -
nick nieaktualnyW szpitalu pani od laktacji powiedziała że jest nagonka na kp.
Tylko zamiast szczerze i w ogole..
To wszystko jest lukrowane..
Kobiety gdy pokarm nie pojawia sie odrazu wpadają w panike..
A to ponoc norma, ze np po cc pokarm moze pojawic sue nawet na 6 dobe..
I co wtedy tez nie karmimy mm. Tylko czekamy czy pokarm bedzue czy tez nie.cos sie dzieję i trzeba redagować.
Dziecko nie moze byc głodne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 15:45
nesssssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kupiłam już wczoraj mleko wzielam to Hipp Combiotik w razie jakbym swojego nie miała, wolę mieć w domu a nie biegać po sklepach czy mojego gonic po pracy. Pieluchy mam pampersy 0, smoczki i butelki aventu. Ja tam będę dokarmiac, mam pozwolić zeby dziecko sie glodzilo? Nie dokarmiac czyli jak nie leci z cycka to nawet nie ma sie czym napic w upal! Wlurza mnie ta schiza na kp, oparte na mitach jakie to cudowne doswiadczenie.
-
U nas dzień tragiczny, ponad 30 w cieniu, a musieliśmy przemeblować mieszkanie i skręcić nowe łóżko dla starszej. Oczywiście pchała się w środek zamieszania kręcąc pod nogami i wyjąc na każdy sprzeciw... na drzemkę nie było jej gdzie położyć, więc dostała małpiego rozumu ze zmęczenia.
Na szczęście teraz zaczęło kropić, oby się rozkręciło! Aż sobie wybiegłam boso na trawnik jak jakaś rusałka...niewymiarowanesssssa, d'nusia, Kasiaja, ingelita lubią tę wiadomość