X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Filip miał mój charakter... Pierwszy rok życia przespałam. Co mnie tata wziął na ręce to spałam i w ogóle nie dokuczałam rodzicom, mój młodszy brat tak samo. Spał w łóżeczku sam, zasypiał też sam. Położna aż się dziwiła że takie nie płaczące dziecko :) ale za to w wieku 5 lat przechodził taki bunt, że klękajcie narody...
    Mąż wraca do domu, mogę szykować się rodzic :)
    Jak tak dobrze się zastanowić to w ciągu tygodnia taki noworodek musi sporo przejść. Najpierw musi się urodzić, co jest dla niego wielkim szokiem, doznaje kompletnie nowych bodźców-dotyk, dźwięki, zapach, musi sam jeść... Kilka dni jest w szpitalu, a później do domu i znowu nowe bodźce. Szczerze, też bym płakała :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 20:25

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A moja Hania zaczyna płakać jak tylko do łóżeczka sie ją włoży.
    Moja tak ma tylko w nocy, więc śpi obok mnie na takim specjalnym misiu. Pierworodna to był ten sam typ, wtedy ten miś mi ratował życie w nocy też:)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te, co nie urodziły, a się nie odzywają, meldować się :)

Meneksze, a jak u Ciebie?

misia-kasia lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Te, co nie urodziły, a się nie odzywają, meldować się :)
    Właśnie widzę ze taki trochę leniwy dzień na forum ;) pewnie upały dają sie we znaki. Ja dziś nie próżnowałam, zakupy, sprzątanie, wypad do restauracji ale wieczorem musiałam zaliczyć drzemkę ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dawałam mm córce, pracowałam nad mlekiem w piersiach. Teraz tez miałam mleko od razu, mimo ze cc w 32 tyg.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się spac z nią. Ze zrobie krzywdę..
    Czy powinnam wyluzować i spokojnie spac razem??
    moze w czyms specjalnym powinna spac ?
    (Sa takie poduszki)

• agania Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie dziw sie Hani. Ona potrzebuje przytulenia, ciepła. Ma prawo chcieć byc przy Tobie. Według mnie to normalne. Córka tez tak miała.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja nie dawałam mm córce, pracowałam nad mlekiem w piersiach. Teraz tez miałam mleko od razu, mimo ze cc w 32 tyg.

Fajnie jak przychodzi od razu.. :) tylko skakac z radosci..

U nas spadek wagi powyzej 10%. Piersi bunt.. i dopiwro 4 dni po cc cos zaczelo sie dziac.. :) i ? Od wczoraj tylko 1 butla mm poszła.. :D :D :D

• agania Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja uznaje, ze teraz ten pokarm, ze był od razu to cud. Serio. I jeszcze mam 10 litrów zamrożonego. Nie martw sie tym, ze musiałaś podac mm. Teraz juz laktacja sie rozkręciła, wiec nie będziesz musiała :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córką nie spałam, bo to źle robiło nam wszystkim: z nami budziła się wielokrotnie częściej niż spiąc w łóżeczku i w rezultacie nikt się nie wysypiał. Koszmar ;) Musisz potestować co u Was się sprawdzi - może wspólne spanie poprawi sytuację, a może wręcz pogorszy. Na każde dziecko trzeba znaleźć inny sposób ;)
    U nas problem budzenia po odkładaniu pojawił się jakoś później, przez pierwsze tygodnie spała jak suseł.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dzisiaj odwiedzili znajomi z daleka :-) Kolejny raz zobaczymy się dopiero na jesieni. Czasem sobie myślę jak to będzie za te 3 miesiące.. :-) A upał u mnie dzisiaj masakryczny. 32 stopnie w cieniu. Siedzieliśmy cały czas w domu.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, podczytuje was już od dawna ponieważ też mam termin na sierpień, ale z racji że córkę urodziłam 10 dni po terminie to zapisałam się do wrzesniowek.

Gratulacje dla wszystkich upieczonych mam i kciuki za pozostałe.

Chciałam zadać pytanie mamusia, które już urodziły i są w te upały w szpitalu. Jak dzidziusie są ubrane? Rodziłam córkę w lutym i tak się zastanawiam, czy taki noworodek jest na krótko i zawinięty w pieluszkę czy tylko krótkie body. Będę wdzięczna za odpowiedź.
    Pozdrawiam

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z synem miałam wrażenie ze ma jakieś czujniki - pierwszy właśnie jak stykal się z łóżeczkiem, choćby delikatnie, od razu się budził. Odkladalismy go po kilka razy i w końcu za którymś się udawało.
    Drugi czujnik miał jak wychodzilam z pokoju. Czasami dosłownie wyczolgiwalam się z pokoju żeby mnie nie usłyszal, a niech mi cos w stawie kolanowym stuknelo to od razu koniec spania.

Lavendova lubi tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dziś bóle podbrzusza :/ nie skurczowe, raczej stałe z przerwami. Pod prysznicem bóle lędźwi ale polałam ciepłym i przeszło. Plus sensacje jelitowe...
    I takie okropne wrażenie jakby mi coś miało wypaść ze środka :D
    Ogólnie w upały dramat, ledwo w sandały nogi wcisnęłam.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jakieś załamanie przechodzę przez ten upał. Siedzę całe dnie nic nie robię, mam wyrzuty sumienia że nie sprzątam. Ogarnęłam teraz sypialnie i przedpokój i zdycham przy wiatraku...
    Nawet nie mam siły dopasować torby do szpitala... Żeby wziąć chlodna kąpiel to też czekałam na ochlodzenie bo mi słabo się robi. I tak cały dzien

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja to jakieś załamanie przechodzę przez ten upał. Siedzę całe dnie nic nie robię, mam wyrzuty sumienia że nie sprzątam. Ogarnęłam teraz sypialnie i przedpokój i zdycham przy wiatraku...
    Nawet nie mam siły dopasować torby do szpitala... Żeby wziąć chlodna kąpiel to też czekałam na ochlodzenie bo mi słabo się robi. I tak cały dzien

no u mnie to samo, dobrze że ciuszki poprasowałam zanim upały przyszły. ALe torba niegotowa i generalnie nie mam siły na nic. Tylko bym spała albo siedziała na tarasie, a najlepiej to spała na tarasie. Musze jakiś materacyk skombinować ;p

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    no u mnie to samo, dobrze że ciuszki poprasowałam zanim upały przyszły. ALe torba niegotowa i generalnie nie mam siły na nic. Tylko bym spała albo siedziała na tarasie, a najlepiej to spała na tarasie. Musze jakiś materacyk skombinować ;p
    Niestety na mój balkon nie da się wyjść... Tam pali cały dzień. Muszę jeszcze umyć klatkę schodową, ale chyba tylko zamiotę. W takim krytycznym momencie myślałam że zemdleje... Zaczął mi rosnąć puls i takie uderzenia gorąca :/ niby maja być burze, ale nawet się nie łudzę.
    Chciałam umyć podłogi zimna woda żeby schłodzić mieszkanie, no ale prędzej padnie niż to zrobie

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tych przebojach z karmieniem i odkładaniem do łóżeczka i naiwnie wierzę, że u mnie nie będzie takich problemów ;)

Ja dziś odebrałam wynik GBS i tak jak myślałam jest dodatni.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie właśnie dziwie, małą ubierają mi położne po kąpieli wieczornej. Dziś dostałam kaftanik wprawdzie cienki, ale z długim rękawkiem i na to śpiochy. Wczoraj body z długim, a na to polspiochy. Do tego zawijają w rożek z koca. A potem w ciągu dnia mówią ze jej za ciepło :/ no jak ma nie być jej ciepło w taki upał w tych ciuchach :/ wiec zaczęłam robić wg własnego uznania i dziś większość dnia była tylko w body z długim, z opcja przykrycia tetrowa pieluszką.

Leticia lubi tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Czytam o tych przebojach z karmieniem i odkładaniem do łóżeczka i naiwnie wierzę, że u mnie nie będzie takich problemów

I bardzo dobrze, po co martwić się na zapas :)

misia-kasia lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ