Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasne że nie ma nic złego w dokarmianiu, wcześniej u nas w szpitalu to było normalne. Położne zabierały dzieci na noc, bo kobieta miała odpoczywać po porodzie i dokarmiały.
Ja już dawno postanowiłam że po pół roku kończymy powoli z kp. A jak będę pracować to już definitywny koniec.
KP ma mnóstwo zalet, ale jak ktoś nie chce czy nie może, to nie ma co zmuszać. -
Lavendova tez biore w pierwszej kolejnosci pod uwage hipp combiotik
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
No a zamiast butli do szpitala planuję zabrać ten kubeczek Medeli zobaczymy czy w razie czego uda się to ogarnąć hehe
a tutaj fajny filmik z oszustwa dziecka i karmienia przez dren
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/02/alternatywne-metody-karmienia-dokarmiania-i-pojenia-wczesniakow-noworodkow-i-niemowlat/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 16:13
-
PLPaulina wrote:I to nie koniecznie prawda.
ja do takiej apteki bym musiała 40 km jechać.. super podroz.
Wszystko fajnie jesli cos tyczy sie duzego miasta.bo one żyją cały czss
Liczysz od domu czy od szpitala? Bo w mieście w którym jest szpital raczej jest też apteka z dyzurem, wcale nie trzeba ekstra jechać ale np. Jak będzie mnie odbierał to zajeździe wcześniej.
W moim rodzinnym mieście są a jest szpital w którym porodow z cukrzycą ciążowa nie przyjmują, więc tam gdzie Ty jesteś na pewno jakaś jest. Kwestia poszukania ale można tonsprawdzic w Internecie, zadzwonić6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Lavendova tez biore w pierwszej kolejnosci pod uwage hipp combiotik
Skoro ma dobry sklad i jest latwo u nas dostepne to sie na nie zdecydowalam, wzielam wersje hypoalergiczna, widzialam ze jest jeszcze ar w razie ulewania.
Pierworodnej nie dokarmialam bo mialam rzeke mleka od perwszego dnia, teraz mysle ze to moze przez ta oxy ktora mi podlaczali przed cieciem? Nie wiem. Z druga prawie w ogole nie bylo a mi sie meczyc nie chcialo, bo mimo ze nie mialam poprzednio problemow z kp ani zapalenia piersi to nie wspominam tego zbyt dobrze. Raczej czulam sie jak wiezien i bylam tym umeczona. Nie wyobrazam co musza przezywac kobiety ktore maja jakies komplikacje -
marcela123 wrote:Mamy tak samo, też w piątek donoszona i też mam wizytę. Mam nadziej, że przy badaniu gin poinformuje mnie ze coś tam zaczęło się dziać, ale pewnie pomarzyć sobie mogę
też bym mogła za dwa tygodnie rodzić i jeśli dobrze kojarzę to Ty też na Madalinskiego ?
Nie nie nie:p ja to w ogole inny zakątek Polski:) rodze w małym powiatowym szpitalu:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ogolnie Hania to Aniolek.. ale gdy ją odłoże do łóżeczka czy kołyski budzi sie natychmiastowa i placz..
Wezme na rece i spokoj.
Mi czasem pomagało jak otuliłam ją kocykiem przed usypianiem i jak już zasnęła, to odkładałam w tymże kocyku. Różnica temperatur była mniejsza i czasem nie orientowała się, że już jest w łóżeczku
Niektórzy uczą zasypiać samodzielnie, ale mi ta sztuka udała się dopiero jak córka miała 10-11 miesięcy