Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ingelita wrote:Z małymi wyjątkami, przepyszne
Uwielbiam żarcie na Żelaznej
Między innymi dlatego chciałam tam drugi raz rodzić
Takie domowe jest. Tylko kompot i kawa rano to porażka
Każdy powód jest dobry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 12:15
nesssssa lubi tę wiadomość
-
Antoś póki co śpi z nami. W nocy nie chce spać w łóżeczku. W dzień jeszcze czasem uda mi się go położyć do łóżeczka. Śpi wtedy z moją koszulką. To sposób polecony przez położną, póki co działa, nawet teraz śpi w łóżeczku w samym pampersie i owinięty w tę koszulkę.
U nas strasznie gorąco, młody przez to bardzo niespokojny, mało je, dopajam go troszkę, dopiero wieczorem wyjdziemy na spacer. Dorosłemu ciężko wytrzymać a co dopiero takiemu maluchowi. Już nie wiem jak mu pomóc, a prognozy niestety nie są optymistyczneNasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
agania wrote:Michałek tez juz wyczuł ręce. Ale w łóżeczku póki co spi. Jednak czesto chce zeby go wyciągnąć z łóżeczka i wtedy sie uspokaja.
Dooti, kiedy macie neurologa? Ktos cos wspominał czy mały ma osłabione napięcie mięśniowe? Cwiczysz z nim sama?
Wizytę mamy końcem sierpnia, podejrzewam że trzeba będzie rehabilitowac małego ale póki co nawet nie bardzo wiem na co zwracać uwagę. A u Was jak tam?Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
agania wrote:My mamy wizytę 9 sierpnia. Mały ma na pewno obniżone napięcie mięśniowe, zobaczymy jaka duza rehabilitacja bedzie potrzebna.
U nas najbliższy termin był 22 sierpnia ale wtedy mamy okuliste w innym mieście i nie chcieliśmy małego męczyć już. A jak się to napięcie
u Michałka objawia?Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
nick nieaktualnyUdalo Nam sie przed upalem trafić na fajną pogode.
I dzis rano byliśmy rodzinką na pierwszym spacerku.
Hania spała calą droge.
Ja za to obolała wróciłam. Hehe. Plecy i brzuch.Eilleen, d'nusia, ingelita, belladonna, Ania241188, justa8902, Patti_MG lubią tę wiadomość
-
Mój mąż ze starsza córka wyszli na spacer tuż po ósmej i wrócili po godzinie cali mokrzy. Sukienkę córki mogłabym wyżymać. Teraz poszli uśpić się w wózku, bo zaśnięcie w dzień w domu nadal nie przechodzi. Ciekawe, czy się trochę schłodziło z okazji krążącej burzy.
-
A w ogóle dziewczyny, które są mamami wcześniaków. Zapewne wiecie, ze szczepienia 5w1 mamy refundowane, ale nie wszędzie informują, że wg. przepisów Prevenar 13, czyli ta droższa szczepionka na pneumokoki, tez może być gratis, jeżeli wolimy ja zamiast tej refundowanej.
justyna14, misia-kasia, Dooti, Patti_MG, AnkaK90 lubią tę wiadomość
-
ingelita wrote:A w ogóle dziewczyny, które są mamami wcześniaków. Zapewne wiecie, ze szczepienia 5w1 mamy refundowane, ale nie wszędzie informują, że wg. przepisów Prevenar 13, czyli ta droższa szczepionka na pneumokoki, tez może być gratis, jeżeli wolimy ja zamiast tej refundowanej.
ingelita lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
ingelita wrote:A w ogóle dziewczyny, które są mamami wcześniaków. Zapewne wiecie, ze szczepienia 5w1 mamy refundowane, ale nie wszędzie informują, że wg. przepisów Prevenar 13, czyli ta droższa szczepionka na pneumokoki, tez może być gratis, jeżeli wolimy ja zamiast tej refundowanej.
Mnie lekarka rodzinna akurat poinformowałaszczepionka już jest zamówiona, właśnie ten Prevenar.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 15:27
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
ingelita wrote:5w1 też np. przy asymetrii może być refundowana. Pewnie jest jeszcze kilka wskazań.7w3d 💔
-
justyna14 wrote:Ale tu cicho w weekend. U Was też taka okropna pogoda? Duszno że nie ma czym oddychać
pocę się siedząc pół nago
Wkurza mnie ta pogoda okropnie. Ale nam się trafiło tropikalne lato i to na końcówkę ciąży.
-
Pogoda okropna, mąż zabrał mnie na kawę i ciacho do tego dołożyłam przejście po ikea żeby kupić ręczniczki do mycia pupy (planuję wielorazówki) i kocyk na pocięcie w razie co do pieluszek
mój kochany mąż na szczęście załatwił klimatyzator i daję radę w jednym pomieszczeniu
No i nadal nic chociaż skurcze jakby mocniejsze i o każdej porze ale nadal nic się nie dzieje
Wizytę mam dopiero w piątek ale może a nuż coś na niej lekarz zobaczy? Tak jakoś w lipcu chciałam rodzić i lipa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 17:29
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny