X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze rozstępy? Ja mam tak posiekany brzuch że sie w głowie nie mieści, normalnie jeden wielki kod kreskowy:/ i to zrobiło mi sie w tak szybkim tempie:/ mam wrażenie że co wstane rano z łóżka to mam kilka nowych

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja też puchne. Czekam właśnie na wizytę...

Daj znać jak wizyta :)

Ja mam rozstep uwaga... na pupie :( I to nie na samym centralnie pośladki tylko zaczynają się od kości ognowej z tylu.. Nie rozumiem jak i dlaczego. Brzuch ogromny i tu nic a pupa gdzie nie rosła to wyszedł :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam piersi całe w rozstępach :-( i to już od 12 tygodnia.. Na brzuchu całe szczęście na razie nic i oby tak zostało. Z tym, że ja nie mam dużego brzucha. Każdy raczej mówi że mały jak na fakt, że mogę już w każdej chwili urodzić. No ale obwód zwiększył się z 67 na 108 cm więc to chyba nie tak mało, tylko ja po prostu jestem wysoka i co mnie zaskoczyło znajomi ostatnio pytali czy ja w ogóle coś przytyłam.. :-) tak 15 kg.. :-)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Sierpniowa_89 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaza na lato jest o wiele gorsza niz na zime mi w 1 ciazy nic nie puchlo a przytylam wtedy 40 kg i rozstepy wszedzie brzuch uda posladki. Teraz 21kg na pkus i tylko pare nowych na brzuchu i cala spuchnieta jak boja. Dobrze ze mam basen niedaleko domu to z synkiem chodzimy i sie chlodzimy. Na rozstepy chyba nie ma rady nie wierze juz w zadne kremy i inne specyfiki :( my babeczki mamy przerabane .....

Sierpniowa_89
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam mimo tych upałów nie żałuję że jestem w ciąży w lato. Nie muszę się chociaż martwić o kurtkę, buty i ubrania. Na lato to zawsze coś się znajdzie co można na siebie wciągnąć. Poza tym ja nienawidzę zimy i wolę się cieszyć pierwszymi chwilami z maleństwem kiedy jeszcze będzie ciepło :-) Po takim lecie liczę na piękną złotą polską jesień :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 09:14

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam roztępów ale im bliżej końca tym bardziej się boję że się pojawią. Zimna kąpiel z rana dobrze mi zrobiła, dłonie juz ok a stopy tak nie pieką :)
    Przez to że przez ostatnie 3 tygodnie zwiększyły mi sie wody płodowe i puchnę zaczęłam znów przybierać na wadze. Teraz mam +15kg czyli tyle ile sobie zakładałam że mogę przytyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 09:21

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Sierpniowa_89 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w marcu wiec po chwili byla wiosna potem juz z takim 5 mies jechalismy na wakacje. A teraz z takim maluszkiem to nie bardzo. Ale kazda ma swoje zdanie najwazniejsze i tak w tym wszystkim aby te malenstwa byly zdrowe i silne :)

Sierpniowa_89
  • agania Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesli sanepid odmówi mi prevenaru to moge sie jakos odwołać? Bo czemu tak jest, ze niektórzy moga dostać a inni nie?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy tylko na piersiach, i to po pierwszej ciąży, wyszły dopiero podczas karmienia... Teraz się boję, że po porodzie coś na brzuchu się uwidoczni.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• syska89 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie czyta co innej mamusce dolega to az czlowiekowi lzej , ja przytylam 16 kg , bola strasznie kolana od ciezaru chyba. Rano jak wstaje to jak babinka, musze sie rozchodzic. W ciagu dnia tez wole byc aktywna bo wtedy nic nie dolega .nogi mi tez puchna i rece po nocy, na szczescie nie wyszedl mi zaden rozstep. Smaruje olejkiem arganowym ktory maz przywiozl z wakacji. Ja nie ukrywam ze do teraz mi bylo swietnie i wrecz chciałam rodzic w terminie,ale teraz zostalo 5 dni do terminu z pierwszego usg i juz zaczynam myslec coraz czesciej o tym ze to juz moze byc.
    Jedyne co to mam brzuszek wysoko, nie opadl,ale podobno to nie wyznacznik zblizajacego sie porodu.
    W piatek ide ktg moze cos sie dowiem :-)

f2wlh3715msa0zig.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie miałam w ciąży żadnej opuchlizny, za to pojawiła się po porodzie :/ na szczęście obyło się bez rozstępów na brzuchu :) łoże jakiś jednej nowy na cyckach mi wyszedł, ale miałam je tam już wczesniej, przed ciąża.

Pierwsza noc w domu za nami. Nie chce zapeszać, ale jest o niebo lepiej niż w szpitalu:) może po prostu tez już miała dosyć hospitalizacji jak mamusia :)

Marta..a, d'nusia, misia-kasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy na poczatku sa grzeczne. Tylko śpią i jedzą.. :D :D

Hania ma juz tydzien. :) i pięknie mamusi laktacje rozkręciła..
    Wczesniej sie zastanawiałam jak to bedzie z tym karmieniem. Budzic czy nie budzić?! Teorii tyle ze glowa boli.. :O

A Hania caly czas by chciała siedziec na cycku.. nie mamy przerw dluzszych niz 3h.. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 09:36

ingelita, e_mii lubią tę wiadomość

• ingelita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny, jesli sanepid odmówi mi prevenaru to moge sie jakos odwołać? Bo czemu tak jest, ze niektórzy moga dostać a inni nie?
    Niestety nie wiem, jak to wyglada od strony prawnej. Mnie poinformowała położna w przychodni, że do tej pory szczepili tą darmową, ale jedna mama wcześniaka pogrzebała w papierologii i doczytala się, że w przypadku wcześniaków nie jest określone, która szczepionka może być za darmo, wiec wyszło na to, ze i jedna i druga. Od tej pory w mojej przychodni jest do wyboru, o ile maja akurat na stanie prevenar 13. Jak nie mają, to trzeba sobie kupić. Tez trochę bez sensu, ale przynajmniej jest szansa i mówią o tym otwarcie. Nie rozumiem w ogóle, co ma do tego sanepid, ale ja z wiedza prawniczą i przepisami jestem na bakier raczej.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuch mam jakby ktos grabiami po nim jeździł, ale większość rozstępów jest blada, po to pozostałość poprzedniej ciąży. Teraz doszło kilka nowych. Cycki jak na razie oszczędzone, ale jeszcze wszystko może się zdarzyć ;) oprócz tego mam rozstępy na boczkach, udach i obok jednego kolana, na szczęście niewielkie. Tylko ja spuchlam totalnie już na początku ciąży, wiec się skóra musiała momentalnie naciągnąć.

Co do butów, to po pierwszej ciąży nie zmieściłam się do tej pory w żadne, oprócz jednych trampek. Mam cała szafę butów za małych o numer, a teraz to nawet nie wiem, czy nie więcej, bo nawet nie mierzyłam. Stopa urosła mi na stałe.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Maluchy na poczatku sa grzeczne. Tylko śpią i jedzą.. :D :D

Hania ma juz tydzien. :) i pięknie mamusi laktacje rozkręciła..
    Wczesniej sie zastanawiałam jak to bedzie z tym karmieniem. Budzic czy nie budzić?! Teorii tyle ze glowa boli.. :O

A Hania caly czas by chciała siedziec na cycku.. nie mamy przerw dluzszych niz 3h.. :O
    I jesteśmy przykładem, że nawet po przejściach się da :) Laktacja naprawdę jest przede wszystkim w głowie :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja rozstętów nie mam ale podobno niektórym kobietom potrafią wyjść nawet w 38tc, wiec nie czuje sie jeszcze bezpiecznie ;] Z drugiej strony nie wierze też w te wszystkie "smarowidła", maści, kremy, itp, wiec smaruje zwyczajną oliwką tylko jak mi sie przypomni (moze z raz w tygodniu). Mysle ze jesli juz to na cos pomaga, to tylko na uelastycznienie bardziej skóry, która na brzuchu jest tak napięta, ze przynajmniej na to przynosi ulge.

3i492n0agf4rykt3.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarka rodzinna powiedziała że zamówi ten prevenar dla Antosia w Sanepidzie, nawet nie wiedziałam że mógłby być z tym jakiś problem.

pumka1990 lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarowałam cialo różnymi preparatami..
    Zaczęłam przed ciążą..
    I któregoś dnia obudziłam sie z rozstępami na brzuchu.. :)

Nie wierze w kremy i inne specyfiki. To wszystko to genetyka.
    A smarowalam sie by miec czyste sumienie, ze zrobiłam wszystko co moge. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 09:52

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się chrzani forum na telefonie, nie mogę polubić żadnej Waszej wypowiedzi i z moim pisaniem to samo, nic nie idzie, jakiś bład mi wyskakuje.
    Nie wiem co mi się dzisiaj w nocy działo, ale to chyba synek się chciał poznęcać nade mną, obudził mnie taki ból, że powietrza złapać nie mogłam. Takie uczucie jakby ktoś mnie czymś uderzał po kościach, tak w okolicach wzgórka łonowego, taki tępy ból. Dwa razy mnie tak złapało i zaczęło tak promieniować na kość ogonową i wszystko w środku. Ciężko było mi się podnieść i do tego pojawił się silny ból na miesiączkę. Szczerze to już męża miałam budzić bo myślałam, że coś się zaczyna. to chyba nie był skurcz tylko wredny charakter mojego synka, al stracha mi napędził:)

Ja nie spuchłam jak dotąd, tzn pierścionek i obrączkę zdjęłam, żeby sie nie męczyć, ale wydaję mi sie, że picie dużych ilości wody mi pomaga. w tamtą niedzielę jakoś nie miałam czasu i mało wypiłam i kolejnego dnia obudziłam się opuchnięta. jak tylko zaczełam pić wodę tak jak zawsze to przeszło.

Dziewczyny jak myślicie ile wcześniej powinnam się zapisać na ktg na dzień porodu do szpitala? bo chciałam dzwonić, ale nie wiem czy nie jest jeszcze za wcześnie. Termin na 21

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też sie smaruje ale przede wszystkim dlatego żeby nie swędziała skóra.. No i też by nie mieć wyrzutów sumienia. Ogólnie mam duże skłonności do rozstępów, mam jakieś stare nawet na kolanach które zrobiły mi sie gdy rosłam:/ i wtedy już pamiętam mama zastanawiała sie jak będzie gdy będe w ciąży, ale takiego czegoś co mam na brzuchu to nikt sie nie spodziewał:/ ale staram sie tym nie przejmować, trudno porównać rozstępy do tego że będzie sie miało dzidzie:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ