Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo ja odpukac nie mam ani jednego rozstępu i sądzę ze juz sie nie pojawią. Poce sie tez zwlaszcza w nocy i rano bolą stawy w dłoniach. Czemu zagadka. A najlepsze ze mi zniknal celulit na udach
Stopki mam ok, dzisiaj będę robić sobie paznokcie. I teraz nie wiem czy moge sobie hybryde na rece polozyc? Chyba juz nie musi byc naturalny paznokiec? Cholera zapomniałam zapytać i teraz nie wiem.
Juz odliczam dni, jeszcze tydzień -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie cycki w rozstepach, najpierw były na dole, teraz już na górze wychodzą. Zrobiły mi się też na wysokości gumki od majtek, więc widzę je tylko ja i mąż. Trochę mi przykro że się pojawiły teraz, ale nic nie poradzę. W nocy budzę się żeby zmienić bok i niby stękam przy tym tak, że budzę męża :p
Wczoraj byliśmy u rodziców, cały dzień poza domem. Pod wieczór już byłam tak zmęczona że płakać mi się chciało... Czuję się ciągle taka nieporadna, ciągle gdzieś zaczepia brzuchem... Sukienkę to mam na brzuchu upaćkaną wszystkim :p -
marcela123 wrote:Coś mi się chrzani forum na telefonie, nie mogę polubić żadnej Waszej wypowiedzi i z moim pisaniem to samo, nic nie idzie, jakiś bład mi wyskakuje.
Ja sie smaruje ale głównie dlatego ze skóra swędzi a wtedy czuje ulgęskórę na brzuchu mam tak napięta ze mam wrażenie ze aż jest taka błyszcząca
-
Ja w pierwszej ciąży smarowałam się olejkiem arganowym i do końca nie miałam rozstępów - pojawiły się dopiero po porodzie
Na szczęście niewiele i od razu białe. Teraz mam smarowidło, ale smaruję się od przypadku do przypadku, bo mnie wkurza to, że się lepię
Jak mają być rozstępy, to będą.
-
Marta..a wrote:Daj znać jak wizyta
Ja mam rozstep uwaga... na pupieI to nie na samym centralnie pośladki tylko zaczynają się od kości ognowej z tylu.. Nie rozumiem jak i dlaczego. Brzuch ogromny i tu nic a pupa gdzie nie rosła to wyszedł
Powiedziała że brzuch opadł i czy mam jakieś skurcze ale u mnie cisza to mówiła że mam masować sutki.
Miałam się zapisać jeszcze na za tydzień ale podziękowałam. Tydzień po terminie mam się zgłosić do szpitala jeżeli do tego czasu nie urodzę.d'nusia, belladonna lubią tę wiadomość
-
Ja sie ciesze z ciazy latem... lekkie ubrania, bez tych wszystkich warst w ktorych pewnie bym miala problem buty ubrac... ale ja zawsze lato kochalam...
No i nie puchne... czasem sie zdarzy ze po dniu upalow palce u stop delikatnie spuchna ale tylko czuje jak je zginam na oko tego nie widac... a no i jak w ciazy nie bylam to tez latem tak miewalam...
Ci do rozstapow to ja mam kilka na brzuchu... mimo smarowania i tego ze przytylam cale 4kg... tylko kilka paskow na brzuchu wiec bez dramatu (smaruje tez tylko brzuch) ale tez sie ich spodziewalam bo zawsze mialam tendencje a zaden krem genetyki nie oszuka niestety... no ale smarowalam wlasnie przez to ze raz to swedziala mbie skora a dwa wlasnie zeby nie myslec ze moze jakbym smarowala by ich nie bylo...
Co do wychodzenia pozno, to moja szwagierka cala ciaze brzuszek super gladki... dwa dni przed tp obudzila sie z brzuchem spekanym jak skorupka jajka, prawdziwe tygrysie pregi, ktore po porodzie jeszcze sie poglebily... a tak sie cieszyla ze uniknela tego...
Lavendiva u mnie w szpitalu o hybrydzie nie ma mowy przy ccjak sn to kaza miec chociaz jeden zupelnie czysty bez niczego w razie jakby sie zakonczylo nagla cc a jak z gory cc planowana to paznokcie czyste...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyCholera a mialam nadzieję ze juz nie trzeba. Przecież zakładają na palec takie cos co mierzy puls i natlenienie.
Też sie cieszę ze lato, nie wyobrażam sobie łazić w kurtce jakiejs plachcie wielkiej a tym bardziej byc zamknietym w domu z noworodkiem bo mróz
Moje zestawienie, tydzień 16 i 37
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4610aa7bbf9.jpg
Ania241188, d'nusia, PLPaulina, edytkaa93, misia-kasia, Existenz, Dooti, Kasiaja, Qumish, e_mii, Patti_MG lubią tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:Wizyta bez usg. Słuchała tylko serduszka.
Powiedziała że brzuch opadł i czy mam jakieś skurcze ale u mnie cisza to mówiła że mam masować sutki.
Miałam się zapisać jeszcze na za tydzień ale podziękowałam. Tydzień po terminie mam się zgłosić do szpitala jeżeli do tego czasu nie urodzę.
Też będę miała taką wizytę fotel + słuchanie tętna i ciśnienie, tylko mój coś marudził, że teraz powinnam być u niego co tydzień, a nie jestem bo pojechał na wakacje na tydzień, a od terminu to co dwa dni.. dała Ci skierowanie jakieś do szpitala, czy tak o masz pojechać? U nas tydzień po terminie to 15 sierpnia, świętoA i czy dostałaś L4?
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U mnie jest 17 na plusie. Ale chyba woda się zatrzymuje bo puchne. Pewnie tyle już zostanie kg.
Kupiliśmy auto.
Dokładnie takie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc7745321f59.jpg
d'nusia, justa8902, Existenz, PLPaulina, chabasse, Kasiaja, Eilleen, Lavendova, Patti_MG lubią tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Też będę miała taką wizytę fotel + słuchanie tętna i ciśnienie, tylko mój coś marudził, że teraz powinnam być u niego co tydzień, a nie jestem bo pojechał na wakacje na tydzień, a od terminu to co dwa dni.. dała Ci skierowanie jakieś do szpitala, czy tak o masz pojechać? U nas tydzień po terminie to 15 sierpnia, święto
A i czy dostałaś L4?
Skierowania nie dostałam. Mam się stawić tak. A 16 sierpnia mamy z mężem 4 rocznicę ślubuPatti_MG lubi tę wiadomość
-
Lavendova super wygladasz!
A co di tego czegos na palec to niektore nie dzialaja poprawnie przy hybrydzie/zelu/lakierze dlatego wlasnie u nas w razie sn kaza miec jeden czysty jakby byla nagla cc zeby miec gdzie przypiac ten klips bo czesto jesli paznokiec pomalowany to urzadzenie nie dziala prawidlowoLavendova lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Myślę, że puchnięcie nie zależy od ilości pitej wody bo ja pije około 3-4 litrów dziennie. Mi puchną tylko stopy. Ale pierścionka nie noszę już od dłuższego czasu.
Rozstępy mi wyszły w dolnej części brzucha, nie są aż tak mocno widoczne. Spodziewałam się że w końcu wyjdą. Ale i tak minęło parę dni zanim się oswoiłam. Mało się kremami smaruje bo ten co kupiłam to śmierdzi.
-
Ja mam stopy i rece hybryde french i tylko czekam aż któraś coś wspomni. 20 lat temu może i Trzeba bylo mieć płytkę czystą teraz i raczej sprawdza się parametry życiowe. Hormony mi buzuja. Kot schodzi mi z drogi faceta dziś mało przez okno nie wyrzucilam. Id 3 dni straciłam apetyt. Polozna była. Ciśnienie i tętno dziecka idealne. Brzuch bardzo nisko. Wizyta u gina 09. Dzień po terminie.
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r