X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Oj, ja to niedawno miałam taki apetyt, że jadłam wszystko co mi pod rękę się podsunęło, a teraz... rano zmusić się do herbaty, w pracy jogurt (płynne to łatwo wchodzi), herbata no i koło 11 próba zjedzenia czegoś treściwego. Owoc dobrze mi idą, wczoraj kupiłam całe 1,5kg jabłek, dawno tak mi się jabłek nie chciało jak teraz :D
    Dziewczyny, a jak u was z kawą? Ja nie odstawiłam, ale piję słabą z mlekiem raz dziennie.

Dobrze wiedzieć, że ktoś też tak jak ja pije kawę <3 słabą i z mlekiem oczywiście też. Oprócz tego robię jeszcze jedną "zakazaną" rzecz czyli ćwiczę :)))Wy też? to zwykłe dywanówki ale dzięki temu czuje się zadbana i nie flaczeję :D

Lavendova lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Dobrze wiedzieć, że ktoś też tak jak ja pije kawę <3 słabą i z mlekiem oczywiście też. Oprócz tego robię jeszcze jedną "zakazaną" rzecz czyli ćwiczę :)))Wy też? to zwykłe dywanówki ale dzięki temu czuje się zadbana i nie flaczeję :D
    Mi ciężko jest zmusić się do ruchu, ale jak będzie dłużej utrzymywał się dzień to rozpocznę spacery do lasu po pracy :)
    Sama kawa średnio mi smakuje teraz, ale tą jedną muszę :D
    Gdyby nie duża ilość wypieków od teściowej to zrobiłabym sobie ciasteczka imbirowe, no ale najpierw trzeba zjeść to co się ma :P

Martula78 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula, ja tez pije kawe - mniej więcej jedną dziennie.

3i492n0agf4rykt3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Na jedzenie,czy lepienie :)
    Na jedzenie :-) a kupne mi nie smakuja :-)

7w3d 💔
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała wypić kawę :( Niestety nie mogę na nią nawet patrzeć.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Martula, ja tez pije kawe - mniej więcej jedną dziennie.

Jesli dobrze się czujemy to znaczy, że możemy. w poprzedniej ciązy jadłam wszystko, podczas karmienia również. Mój synek nie ma alergii na nic. tfu by nie zapeszyć :)

polkosia, Carolline lubią tę wiadomość

2006 Kubuś <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi smak na kawake tez minal, od poczatku ciazy lacznie 3 wypilam pewnie. Do dwoch filizanek dziennie mozna takze jesli smakuje i ma sue chec to spokojnie mozna pic.

Ja nie cwiczylam wczesniej i teraz tez mnie nie ciagnie.

7w3d 💔
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Jak ja bym chciała wypić kawę :( Niestety nie mogę na nią nawet patrzeć.

Nadrobisz. nasz organizm najlepiej wie, co nam szkodzi i co jest dla nas dobre.
    Oprocz kawy wypijam oczywiście około 2 litrow wody dziennie. to ważne.

2006 Kubuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:16

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ćwiczeń sama chętnie bym zaczęła, ale no niestety nie mogę :( jak tylko lekarz pozwoli zacznę chodzić chociaż na basen.

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mi smakuje kwaśne, kapusta kiszona z grzybami, ogórki ale niestety te niezdrowe z octu. Kompot z wiśni:)

Za to tak jak piłam 3-4 kawy dziennie tak teraz w ogóle nie mam na nią ochoty, a herbata jak do tej pory kończyła się wymiotami więc już jej nie dotykam. No i odrzuciło mnie od mięsa pod każda postacią, gdzieś w sałatce schowane jarzynowej zjadłam ale tak kawałek kotleta, czy chociażby szynka na chleb nie wchodzi w grę.

Ooo po mięsie od świąt też robi mi się niedobrze. Do tej pory woda z cytryną mi pomagała, a ostatnio po wszystkim mnie mdli i mam taki niesmak w ustach, jakbym mydło zjadła.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się z Wami podzieliłam tylko jedną historią bliskiej mi osoby (fakt znam tylko 1 przypadek), która straciła dziecko. Nikomu nie zabraniam wieszania firan, nie wiem czemu Wami to tak wzburzyło... zupełnie nie rozumiem. Jakbyście rzeczywiście czuły się winne i musiały bronić????

Kto chce zachować ostrożność ten zachowa, a kto nie ten nie. Wiadomo kobiety w ciąży piją i rodzą zdrowe dzieci, nie wiadomo, co u której będzie bardziej niebezpieczne. Więc po co pisać piłam i urodziłam zdrowe. Napisałam o przypadku tragedii, może nie żeby Was straszyć, ale jak ktoś naprawdę od 10 lat się stara o dziecko to chętnie zgłębi temat, że coś w nim jednak jest... skąd więc te historie innych dzewczyn? wymyślone? część z Was sama napisała, że zna też takie przypadki... też kłamały? nie napisałam o innej aktywności. Tylko o fakcie trzymania uniesionych rąk w górę (i to też długotrwałym).

Ale nie przyszło mi do głowy nikogo oceniać, ani obrażać. Chciałam żebyście poznały (moją - nie moją historię). Ja jak coś takiego czytam (i chcę), szukam innych źródeł, pytam swojego lekarza. Forum na pewno nie jest podstawą rzetelnej wiedzy. Ja się tylko podzieliłam jedną historią i jeśli ktokolwiek będzie chciał to sobie więcej informacji zbierze na własną rękę i sam wyrobi własną opinię. I fajnie, że wyrażacie własne zdania, że wy nie przesadzacie itd... super (każda z Was wie na ile się czuje i nie ma innych objawów typu zawroty głowy, ale są tu dziewczyny, które może chętnie to przeczytają)), ale już obrażanie i nazywanie tej tragedii jakimś tam płodem.... brak kultury osobistej wyłazi z człowieka i daje świadectwo o tym z kim mamy do czynienia...

I jeszcze jedno, nie stresuję siebie ani Was :) bo cel był zupełnie inny. Ale widać nie wszystkim to się spodobało... hmm

cindi88, KlaudiaSG, Meneksze lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:16

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Co do ćwiczeń sama chętnie bym zaczęła, ale no niestety nie mogę :( jak tylko lekarz pozwoli zacznę chodzić chociaż na basen.

tez planuje chodzić po nowym roku na basen. Tylko hmm, teraz sie zastanawiam, czy powinnam to tez skonsultowac z gin? Mogą byc jakies przeciwskazania?

3i492n0agf4rykt3.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży miałam straszną ochotę na fast foody :) każda reklama w tv wywoływała u mnie ślinotok :) w ciąży z córką miałam pęd na słodycze,nawet kanapki tylko z nutella,ewentualnie dżemem-najlepiej brzoskwiniowym,a teraz z jedzenia na razie nic,ale za pepsi oddałabym wiele. W święta nusiałam się mocno kontrolować,żeby skończyło się na kilku łykach,a nie całej butelce :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    tez planuje chodzić po nowym roku na basen. Tylko hmm, teraz sie zastanawiam, czy powinnam to tez skonsultowac z gin? Mogą byc jakies przeciwskazania?

Podobno basen w ciąży jest jak najbardziej wskazany w ciąży. Jeśli wszystko z nią w porządku. Dał Ci jakieś zalecenia? Np zakaz sexu,oszczędny tryb życia itd.? Wiadono,że jeśli przed ciąża nie pływałaś,to teraz nie szarżuj,żeby nie przesadzić :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprostowanie dotyczące określenia "płód"

Czemu to tak oburza? A przepraszam jak sie okresla dziecko do momentu urodzenia, nie płodem właśnie? Tak aby zachować medyczną terminologię to do 22 tyg ciąży czyli 6 miesiąc przedwczesne ur lub obumarcie plodu nazywa sie poronieniem.
    I nie "jakims tam" znowu wymyślasz, tylko płodem przedwcześnie urodzonym. To terminologia medyczna wiec nie zarzucaj mi braku szacunku w tym względzie. (Może można było użyć bardziej delikatnego określenia ok)

Znowu zawieszenie firan na równi z piciem alk w ciąży, zaraz dołączą ćwiczenia basen zakupy...

Dodatkowo powinno się uzaleznic czynności od samopoczucia oraz wieku ciąży. To co na luzie sobie wykonamy w 7 czy 9 tyg (np ja sobie śpię na brzuchu) nie będzie możliwością w 7 czy 8 miesiącu (co jest chyba oczywiste).

P.S Jak ktoś stara sie o ciążę 10 lat to już oznacza że jest wiele problemow i taka ciąża jest traktowana ze szczególna ostrożnością. A pewnych sytuacji sie i tak nie uniknie, można robić wszystko a jak ma się utracic to sie utraci nawet bez wieszania firan. Większość poronien jest bez winy kobiety!

Dla mnie wątek zakończony. Piękna pogoda idę na spacer. Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży miałam straszną ochotę na fast foody :) każda reklama w tv wywoływała u mnie ślinotok :) w ciąży z córką miałam pęd na słodycze,nawet kanapki tylko z nutella,ewentualnie dżemem-najlepiej brzoskwiniowym,a teraz z jedzenia na razie nic,ale za pepsi oddałabym wiele. W święta nusiałam się mocno kontrolować,żeby skończyło się na kilku łykach,a nie całej butelce :)

O pepsi, u mnie tez na cole ochota była i tez kilka łykow ale tak smakowala jak nigdy! :D

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:

Jesli nie masz zagrożonej ciąży to nie powinno być przeciwskazan bo pływanie jest bardzo dobre w ciąży (na kręgosłup chociażby)
    Ja niestety byłam teraz w szpitalu z krwiakiem podkosmowkowym więc póki co muszę na wszystko uważać. Z tego co wiem jak krwiak się wchłonie lub wydali będę mogła więcej rzeczy już robić więc mam nadzieję że i na basen dostane pozwolenie :)

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Pepsi pomaga na mdłości a mam straszliwe. I żeby było śmieszniej tylko Pepsi a cola już nie- zupełnie inny smak ;)

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ