X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    jak się pisze na priv?
    na priv możesz napisać jak dodasz kogoś do przyjaciół.

Jofly zdjęcia najlepiej dodawać przez zapodaj.net

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 19:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendowa, poziom Twojej wypowiedzi powiedział mi wystarczająco dużo o Tobie. Tu nie ma mowy o inteligentnej kobiecie... kończę ten wywód. Z pewnymi ludźmi się nie dyskutuje, bo najpierw sprowadzą Cie do swojego niskiego poziomu, a potem pokonają doświadczeniem.

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy nagrobku tego ploda? Jak tak można myśleć? Nie zaglądam już tu, nie będę się dodatkowo denerwować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście jak się nie ma argumentow jejodbicie to sie kończy dyskusję. Kilka dziewczyn pisało że owszem podnosi ręce i nawet powiesilo zasłony a ty jej odbicie sklasyfikowalas to na równi z paleniem papierosów i piciem alkoholu. Bez komentarza.

Rzeczywiście nie wiem po co tu wchodzić żeby ciągle czytać o poronieniach.

polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się pochwalić, że zobaczyłam dziś serducho, ale widzę, że tu jakaś dyskusja na śmierć i życie się toczy...
    Nie wiem czy warto kruszyć kopię za cudze firany :P

justyna14, Dooti, Martula78, mi88, snowwhite, NiecierpliwaOna, s1985, PLPaulina, Marta..a, KlaudiaSG, Existenz, Iva79 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    jak się pisze na priv?
    Trzeba zaprosic do przyjaciolek i wtedy wejsc w wiadomosci

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Możliwe. Na wybrzezu pada cały dzień. Piękna zima. Z nart w tym roku nici to choć śnieg tu mógłby spasc dla tych dzieci.
    Przeczytałam o tym skroniowym boli.
    Napięciowy ból głowy zna chyba każdy - to ten ból głowy, który pojawia się, gdy jesteś bardzo zmęczona, przepracowana, za dobrze się bawiłaś poprzedniego dnia albo, gdy wieczorem orientujesz się, że nie zjadłaś nic od śniadania, a co gorsza, o wypiciu choćby szklanki wody też zapomniałaś.
    Napięciowy ból głowy: przyczyny

U źródeł napięciowego bólu głowy leżą najczęściej:
    stres,
    głód,
    odwodnienie,
    brak snu,
    pogoda,
    używki,
    długie przebywanie w jednej, niewygodnej pozycji.
    No to u mnie malo snu, pogoda i wody za malo pije na pewno.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej odbicie popieram, tu serio nie ma co dyskutowac.

Leticia gratulacje!! Spokojniejsza troche jestes? Ja po.zobaczeniu serduszka ciut odetchnelam.

KlaudiaSG, Carolline lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, już wcześniej byłam spokojna, miałam dobre przeczucia :)
    Powiedziałam rodzince i okazało się, że mam wcale nie jest zaskoczona... nawet mówiła wczoraj babci, że coś tak ciążowo wyglądam :P Czyli chyba źle :D

Martula78, justyna14, DobrejMysli, KlaudiaSG, Iva79 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Justyna, już wcześniej byłam spokojna, miałam dobre przeczucia :)
    Powiedziałam rodzince i okazało się, że mam wcale nie jest zaskoczona... nawet mówiła wczoraj babci, że coś tak ciążowo wyglądam :P Czyli chyba źle :D
    Matki maja nosa do takich spraw :-) grunt do dobre nastawienie

7w3d 💔
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam drugie usg :) dzidzia ma ponad 2 cm nóżki raczki główkę i fika sobie w brzuszku bo w czasie badania odwróciła sie do góry nogami :-) bezcenny widok zobaczyć małego człowieczka w sobie :-)

Leticia, NiecierpliwaOna, polkosia, Roza86, justyna14, PLPaulina, Dooti, KlaudiaSG, niedograna, Iva79, Izolda90 lubią tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Zapisałam się na 30.01, ale nie wiem jaki tam jest lekarz (idę w Nysie). Oni przyjeżdżają do Nysy w określone dni, podejrzewam, że losowo lekarz, który akurat ma dyżur, czy coś w tym stylu - nie wiem.

Mi babeczka sama proponowała termin więc idę 11tc+3d chyba jakoś to wypada. Ona liczyła tygodnie więc przyjęłam termin bo mi pasował.
    Pytała czy chcę do jakiegoś konkretnego lekarza ale na stronie w sumie nic nie było... ani kto przyjmuje ani jaki mają personel. Chociaż lista z nazwiskami... po pytaniu 'do kogo chcę się zapisać?' powiedziałam że obojętnie. To właśnie zapytała czy Ziętek będzie ok. A kojarzę go z pochwał u mnie w mieście bo przyjmuje prywatnie więc się zgodziłam i nie dociekałam. Jak będzie ok to na połówkowe też do niego się u nich zapiszę.

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszeczka, gratuluję! Nie mogę doczekać się przyszłego tygodnia, mam nadzieję, że wtedy ja też coś zobaczę! Może jeszcze nie koziołki... :D

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka89 wrote:
    A ja dziś miałam drugie usg :) dzidzia ma ponad 2 cm nóżki raczki główkę i fika sobie w brzuszku bo w czasie badania odwróciła sie do góry nogami :-) bezcenny widok zobaczyć małego człowieczka w sobie :-)

Ja 8+1 widziałam jak fika i miał 1.9mm... patrzyłam w ten ekran jak w obrazek. Próbowałam nie oddychać żeby być pewna że on tak sam skacze :D

Dooti, mi88, niedograna, Iva79, myszeczka89 lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Kogoś jeszcze boli głowa oprócz Mnie? Skronie falowo zwłaszcza przy ruszaniu się.
    Mnie boli, zaczęło mnie boleć w pracy, dobrze że jutro ostatni dzień

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam wizytę (pierwszą) i jest serducho! 2 cm małego człowieczka :D Coś niesamowitego, wiedział, że jestem w ciąży, ale wczoraj to do mnie dotarło, a żebym nie zapomniała w ciągu dnia o tym, to mam troszkę rano i bardziej wieczorem mdłości.
    Leticia, jak powiedzieliśmy teściom, że jestem w ciąży (niecały 5 tydzień) to teściowa stwierdziła, że właśnie jakoś tak inaczej wyglądam :P

Dooti, PLPaulina, KlaudiaSG, niedograna, Leticia, Iva79 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie głowa nie boli ale podbrzusze juz od ładnych kilku dni ;/

3i492n0agf4rykt3.png
  • mateoska Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam po świętach a tu takie awantury. Wyluzujcie dziewczyny, niech każdy decyduje o sobie.
    Jak tam u Was po świętach :D ja przytyłam 2 kg i myślę że lekarz zwróci na to uwagę haha :D ja czekam na wizytę 11 stycznia. Też zapisze się na prenatalne, pod koniec Stycznia, mam nadzieję że będą jeszcze miejsca.
    Gratuluje wszystkich serduszek i fikołków w brzuszkach ;D

uwo9yx8dinpjwqpo.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku, zaraz po teście byłam ciągle głodna, a teraz to się zmuszam do jedzenia. A na słodkie, to już w ogóle spojrzeć nie mogę, ewentualnie jak już to słone.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Ja 8+1 widziałam jak fika i miał 1.9mm... patrzyłam w ten ekran jak w obrazek. Próbowałam nie oddychać żeby być pewna że on tak sam skacze :D
    U mnie dziś 8+4 i USG. Jak bym chciała, żeby było wszystko dobrze i żeby też fikał :D

polkosia, Marta..a, Ania1003, Flowwer lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ