Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam wrażenie ciągłego najedzenia. Zjem dosłownie 2 kromki chleba na śniadanie i jajko i juz czuje jakbym miała pełny żołądek.... W rezultacie jem teraz mniej niz jeszcze np. miesiąc temu, ale chyba na tym etapie ciąży, kiedy łożysko dopiero sie tworzy zarodek nie czerpie z pożywienia matki, tylko z jej zapasów wiec mam nadzieję ze do tego czasu, kiedy sie to rozwinie, zaczne normalnie i zdrowo jeść.
-
justa1509 wrote:Wczoraj miałam wizytę (pierwszą) i jest serducho! 2 cm małego człowieczka Coś niesamowitego, wiedział, że jestem w ciąży, ale wczoraj to do mnie dotarło, a żebym nie zapomniała w ciągu dnia o tym, to mam troszkę rano i bardziej wieczorem mdłości.
Leticia, jak powiedzieliśmy teściom, że jestem w ciąży (niecały 5 tydzień) to teściowa stwierdziła, że właśnie jakoś tak inaczej wyglądam2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 wrote:justa1509 napisała:
Wczoraj miałam wizytę (pierwszą) i jest serducho! 2 cm małego człowieczka Coś niesamowitego, wiedział, że jestem w ciąży, ale wczoraj to do mnie dotarło, a żebym nie zapomniała w ciągu dnia o tym, to mam troszkę rano i bardziej wieczorem mdłości.
Leticia, jak powiedzieliśmy teściom, że jestem w ciąży (niecały 5 tydzień) to teściowa (....)
2 cm na tym etapie ciąży to olbrzym:O
a nie chodzi czasami o 2mm?
mi88 lubi tę wiadomość
-
niedograna wrote:Dziewczyny ta grupa powstała, żeby się wspierać przez te 9 miesięcy, a nie kłócić... wyluzujcie trochę.
jasne, ale nie propagujmy tutaj bzdur typu - "wieszanie firan jest na równi z paleniem papierosów i piciem alkoholu"
Większość dziewczyn jest tutaj w pierwszej ciąży (zresztą, każda w zasadzie jets jak pierwsza, o każda inna), ale czytając takie bzdury same nie będą wiedziały, na jaką aktywność mogą sobie pozwolić, a co już "zabija" ich dziecko.
Wyluzujmy z takimi opiniamiWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
s1985 wrote:2 cm na tym etapie ciąży to olbrzym:O
Nie propagujmy tutaj bzdur, ale też nie skaczmy sobie do gardeł..każda z nas ma inne poglady i innego lekarza, a oni też mają różne zapatrywania..sama trafiłam na lekarza, który wszystkiego zabraniał, a inny już miał inne poglądy na wiele spraw. Dużo dziewczyn jest w pierwszej ciazy, ale dużo też jest po stracie i wtedy niestety dużo częściej się przesadza, a grupa ta jest chyba po to żeby się wesprzeć i okazać chociaż trochę zrozumienia. Naprawdę nie ma sensu się kłócić chociaż widać, że hormony buzują21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
długotrwałe podnoszenie rąk do góry (czyt.wieszanie firan) może spowodować zawroty głowy, a co za tym idzie utratę równowagi i upadek. W późniejszym okresie, kiedy brzuszek staje się coraz większy przesuwa się ośrodek ciężkości, co może skutkowac utrata równowagi i upadkiem.
Wieszanie firan NIE POWODUJE poronień, ani wad rozwojowych u dziecka, jak to m.in czynią używki.
Tyle w temacie firan. KAŻDY LEKARZ to potwierdzi. NIc innego nie wymyślimy.
Święta się skończyły, okna pomyte lub nie - koniec tematuWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
2mm to za mało. Już w 7-8 tyg.dzidzia ma podobno wielkość tic-taca. Zresztą myszeczka nawet w Twoim suwaczku jest napisane, że ma 2 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 11:37
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualny
-
Wydaje mi się, że nie mierzyła tego maleństwa, tylko wszystko co jest dookoła maleństwa, bo wyraźnie mówiła o 2cm. Tak więc lekarz nie doprecyzował co mi tam mierzy
Grunt, że jest i rośnie bo faktycznie może mieć te kilka mm, bo to ledwie wiedziałam, a mężowi to musiałam na zdjęciu tłumaczyć, że ten taki punkcik jaśniejszy to nasze dziecko (musiał mi uwierzyć)KlaudiaSG lubi tę wiadomość
-
Witam nieśmiało Dziewczyny.
To moja 3 ciąża. pierwsza zakończyła się szczęśliwym porodem w lipcu 2016, Córka Zosia. Drugą niestety straciłam we wrześniu tego roku.
Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie ok/. Na razie widziałam pęcherzyk, w [przyszłym tygodniu mam nadzieję zobaczyć serduszko.KlaudiaSG, niedograna, PLPaulina, Martula78, Iva79, chabasse lubią tę wiadomość
-
Martula78 wrote:Czyli kiedy byłaś w 8 tygodniu teraz jesteś w 9 czyli ma 1,5 około
Jesli chodzi o wage to ja od kiedy jestesm w ciazy to waze mniej niz przed o ok 1,5 - w kg. Przez swieta nie przybylo, bo slaby apetyt mialam. Moze tez stres ze dzieci chore non stop robi swoje. Dzis z rana 53 pierogi ulepilam bo mialam chec -
justyna14 wrote:Pewnie tak, teraz dziecko srednio chyba 1 mm dziennie rosnie wiec szybko
Jesli chodzi o wage to ja od kiedy jestesm w ciazy to waze mniej niz przed o ok 1,5 - w kg. Przez swieta nie przybylo, bo slaby apetyt mialam. Moze tez stres ze dzieci chore non stop robi swoje. Dzis z rana 53 pierogi ulepilam bo mialam chec
Na jedzenie,czy lepienieWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Oj, ja to niedawno miałam taki apetyt, że jadłam wszystko co mi pod rękę się podsunęło, a teraz... rano zmusić się do herbaty, w pracy jogurt (płynne to łatwo wchodzi), herbata no i koło 11 próba zjedzenia czegoś treściwego. Owoc dobrze mi idą, wczoraj kupiłam całe 1,5kg jabłek, dawno tak mi się jabłek nie chciało jak teraz
Dziewczyny, a jak u was z kawą? Ja nie odstawiłam, ale piję słabą z mlekiem raz dziennie.Martula78 lubi tę wiadomość
-
Przed ciążą kawę pilam 3 razy dziennie, potem przestała mi smakować. Przez ten cały okres wypiłam dwie kawy i to czarne bo na mleko zaczęłam bardzo źle reagować bardziej mam ochotę na czarna herbatę ale po niej mam okropne mdłości21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)